To sto ste naveli je tacno, ali imamo jos jednu dilemu koja se zove future-proofing. Na koliko godina cemo menjati taj isti procesor. Sto je veci FPS sad, to ce biti i veci i za par godina u odnosu na FX. A tih 20 FPS moze biti razlika izmedju igrivog i ne.Ma on vise izvlaci ali ipak marginalno, pa voleo bih da vidim to oko koje ce bez fps meraca primetiti razliku izmedju 60-70fps i 80-100 pa nagore, koja je fora ako FX daje 180-220fps a intel recimo 250-300fps u nekim igrama, kad ljudsko oko registruje oko 80, besmisleno...
i da je i3 bolji od fx 83xxSve sam procitao ali da je Thuban u rangu q6600, to samo ovde moze da se procita.![]()
i da je i3 bolji od fx 83xx![]()
pa?intel menja soket svaku generaciju pa nikom nista.
ja mislim da ovaj forum i njegovi clanovi imaju kapaciteta da jednom za svagda rese ovo,da se vlasnici pomenutih procesora (8350,3570k,3770k i ove nove varijante) sa krstenim plojkama nadju i da se na istoj grafi urade benchovi relevantnih igara u relevantnim rezolucijama (krajzis,metro,bioshock...) posto ovo sto pise na netu je toliko kontradiktorno da se covek stvarno zapita ko je placen od amd-a ko od intela.
ja stvarno,ali stvarno nisam fanboj,na 8350 sam jer me je kopkalo kako ce to da izgleda sa osam thread-ova a nisam imao para da kupim i5,ako je neki reper sve relevantne igre rade kako bi trebalo i isto ili slicno u sirovim fps-ovima nezavisno od procesora po rivjuovima na netu (tj, msi 760 gaming izbaca u metrou iste frejmove kao u mislim vortezovom rivjuu koji je radjen cini mi se na 3770k itd).
ono sto meni bode oci u ovoj prici je da ciste pobede intel odnosi u igrama za koje stvarno nije bitno (npr skajrim koji na ozbiljnim grafikama nezavisno od proca ide preko 120fps,mislim meni je bas stvarno svejedno dal je 140fps ili 220fps) a mitovi su koji proc bolje radi u igrama gde je razlika bitna (npr krajzis,metro gde ide od 30-60fps) i tu posle 1000te teme iscitane i ovde,i na tomu,i na bar jos 10 foruma i ozbiljnih i neozbiljnih ja ne mogu da steknem nikakav objektivan odgovor.
ja licno do debate 3570k/3770k vs 8350 sam verovao tek syndicate-u,jer momci su razbili dosta mitova (doduse najvise za audio i za storidz),ali njihov ogroman bum se dogodio sa tim videom tako da sam sklon da poverujem da je neki dil sa amd-om sigurno pao,ponajvise jer su tu rezultati toliko na stranu amd-a i da vec dugo posle tog videa oni ne govore nista vise na tu temu.
ovako laicki ja verujem da sto ce tice futureproofing-a svakako ima logike da 8 thread-ova ce svakako biti bolje nego 4 koliko god jaka,i nenormalno mi je da i soni i majkrosoft nece iskoriscavati hardver do kraja u konzolama (ja se secam koliko je soni isao u ekstrem za ps2 sa shadow of the colossus gde su zrtvovali i po 20fps na momente samo da bi igra izgledala sto bolje) samo eto jer intel de daje 8 threadova bez posteno novca.
takodje citam ovde da je intel kao platforma jeftinija,sto mi nikako nema logike,i ne vidim na osnovu cega jer sve intel ploce su skuplje od amd pandana,cak iste serije istih brendova.ni dan danas postenu z77 plocu ne mozes uzeti bez skoro 100e,a 990fx i to lepih za mnogo manje novce.ako je argument to da intel daje i graficki cip,pa niko odavde svakako se ne oslanja ninasta drugo vec na zasebnu i to jacu graficku.
eto,to je bilo 2 dinara od nadam se koliko toliko objektivnog vlasnika 8350.![]()
Tvoj post je primer kako ni ovaj forum, ni internet, ni cela vasiona ne mogu resiti to pitanje (Intel vs AMD) a evo i zasto. Izmedju ostalog sto si napisao, nema ti logike da je Intel platforma jeftinija od AMD platforme. Dobro. Pogledaj koliko trosi Intel i5/i7, a koliko neki FX. I sta zakljucujes, koja je naponska dovoljna za Intel cpu, a koja za AMD? AMD ima nortbrige+southbridge u arhitekturi. Intel ima samo southbridge. Koliko to pojeftinjuje i pojednostavljuje proizvodnju mb? Zasto smatras FX procesore osmojezgarnim? Oni su osmojezgarni tek nesto vise od i7 sa hyper-om (pravi osmojezgarni nisu ni jedan ni drugi). Itd, itd, dakle, logike ima na pretek...poenta price je (bar za mene, ocigledno ima svako svoju poentu) da sto se igara tice, AMD nema sta da trazi ni sa i5, a kamoli sa i7. A opet neki ga ravnaju sa i5 po performansama, kao tu su negde. A kad se traze testovi koji pokazuju da je 8350 tu negde sa i5, daju testove igara koje su toliko ne-cpu bounded da rade i sa celeronom dobro, ili igre koje i na i3 rade bolje nego na "osmojezgarnom" FXu. A smeo bih da se kladim da 95% forumasa nije ni videlo i5 ili neki FX procesor, a kamoli testiralo, ali imaju slobodu da imaju misljenje. E pa lepo, ali njihova misljenja su bezvredna, i ono sto je do mene, ja stvarno nemam zivaca da s njima pricam na nekom ravnopravnom nivou, jer po tome sto pricaju vidim koji im je nivo znanja. Opet, sve ovo pricam u kontekstu igara, da ne bi neki bukvalac ili neki povrsni citac teme izvadio test winrar arhiviranja. Kome treba za igre (95% foruma), i5 je bolja kupovina.
Najbolje bi bilo napraviti spisak 50 najzahtevnijih igara i testirati neki i5 i FX 8350. Mada mogu da vas postedim truda i da vam kazem da ce i5 biti brzi bar u 45 igara. Ali vi ih i dalje zovite "tu su negde".
Tvoj post je primer kako ni ovaj forum, ni internet, ni cela vasiona ne mogu resiti to pitanje (Intel vs AMD) a evo i zasto. Izmedju ostalog sto si napisao, nema ti logike da je Intel platforma jeftinija od AMD platforme. Dobro. Pogledaj koliko trosi Intel i5/i7, a koliko neki FX. I sta zakljucujes, koja je naponska dovoljna za Intel cpu, a koja za AMD? AMD ima nortbrige+southbridge u arhitekturi. Intel ima samo southbridge. Koliko to pojeftinjuje i pojednostavljuje proizvodnju mb? Zasto smatras FX procesore osmojezgarnim? Oni su osmojezgarni tek nesto vise od i7 sa hyper-om (pravi osmojezgarni nisu ni jedan ni drugi). Itd, itd, dakle, logike ima na pretek...poenta price je (bar za mene, ocigledno ima svako svoju poentu) da sto se igara tice, AMD nema sta da trazi ni sa i5, a kamoli sa i7. A opet neki ga ravnaju sa i5 po performansama, kao tu su negde. A kad se traze testovi koji pokazuju da je 8350 tu negde sa i5, daju testove igara koje su toliko ne-cpu bounded da rade i sa celeronom dobro, ili igre koje i na i3 rade bolje nego na "osmojezgarnom" FXu. A smeo bih da se kladim da 95% forumasa nije ni videlo i5 ili neki FX procesor, a kamoli testiralo, ali imaju slobodu da imaju misljenje. E pa lepo, ali njihova misljenja su bezvredna, i ono sto je do mene, ja stvarno nemam zivaca da s njima pricam na nekom ravnopravnom nivou, jer po tome sto pricaju vidim koji im je nivo znanja. Opet, sve ovo pricam u kontekstu igara, da ne bi neki bukvalac ili neki povrsni citac teme izvadio test winrar arhiviranja. Kome treba za igre (95% foruma), i5 je bolja kupovina.
Najbolje bi bilo napraviti spisak 50 najzahtevnijih igara i testirati neki i5 i FX 8350. Mada mogu da vas postedim truda i da vam kazem da ce i5 biti brzi bar u 45 igara. Ali vi ih i dalje zovite "tu su negde".
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari