Šta je novo?

Update Windows 8 na 10 ?

gordije

Slavan
Učlanjen(a)
10.10.2007
Poena
319
Imam Windows 8 naravno nelegalan... izaslo mi je dole na notifikaciji da preuzmem Windows 10 .... Dali ce pri ovom preuzimanju win.10 da provale da je win.8 nelegalan ? Jednostavno me mrzi da opet instaliram Win 8 i sve pratece programe.... :wall:

Prvo ne može još da se skine.
A drugo verovatno će da polu tolerišu.

To je da rezervišeš za kraj Jula.
Biće aktivacija sigurno, kao i za sve do sada.

i meni je isto stiglo na iledjale, prijavio sam se i upisao svoj mail, sad cekam svoju besplatnu kopiju :D

edit

pretpostavljam da ce traziti serijski kod 7 / 8 - ce, kad bude doslo vreme za aktivaciju.

Poslednja izmena:
Meni nista ne izlazi na 8.1 sa Bingom, legalnim, el to oni samo ilegalnim salju sada to?

Evo kod mene se pojavilo pre sat vremena dole pored sata, registrovao se, lepo od njih :)
Par prozora:
untitled-1.jpg

untitled-2.jpg

untitled-3.jpg

untitled-4.jpg

Windows 10 Q/A
http://www.microsoft.com/en-us/windows/windows-10-faq?ocid=win10_auxapp_context

I, od nas ilegalaca sa Win 7, ko se prijavio za ovo :)

Mene sedmica, fantastično služi za ono što meni treba. Na win 10 prelazim posle SP1, tj posle godinu dana.

Мени (нормално) ништа не нуди на ентерпрајз верзијама а комп са легалном седмицом нисам одавно упалио. Пошто ће опет да буде и нека ентерпрајз десетка, ја не бринем много. Још ако дају бар једну за пасивног инсајдера, сасвим довољно. ;)

Ni kod mene ništa, legalan Win 8.1 Pro.

:) ovo je izgleda "akcija za ilegalace", ili možda uvođenje u legalne tokove. Pošteno, dao bih 30$ za legalnu veriziju, ali ne i više od toga. Koliko vidim teško da će to da se desi ;)

Poslednja izmena:
Po MS-u, svaki windows 7 SP1 i 8.1 će moći da se upgrejduje na istu verziju (home/pro itd) direktno preko WU bez obzira na ne/legalnost ali ostaje isti legalitet tj. ako je bio nelegalan, ostaće nelegalan. zato neki, za koje je i ustanovljeno da nisu baš legalni dobijaju ponudu za upgrade. Ostali, kao 7mica bez SP1 i 8 mica, mogu update preko .ISO ili diska.
Enteršpajz ostaje ista stvar, nema maloprodaje.

Ja sam se prijavio za update. Imam legalnu 7icu pro (retail).

Kod mene, Legalani svi operativni ( Win 7 pro i Win 8.1 pro ) preko Volume Licence keya , jos nisu pustili info o Windows 10 rezevaciji i nece je biti.
Razlog je jednostavan, a to je da cu isti dobiti preko downloada na VLSC portalu.
OEM i FPP dobijaju nag screen sa informacijom o rezervaciji. U svakom slucaju ce se nelegalni win 7/8/8.1 morati aktivirati preko legalnog kluca.
Da li ce ili ne biti nekih popusta, videcemo.
Realno je pitanje, kada bi MS omogucio zemljama kao sto su balkanske i ostale zemlje treceg sveta da legalizuju temelje kuce za oko 20 USD,
koliko bi to i uradilo ? Ili bi opet proradio mentalitet, `ne dam im nista`.
Za cigare mora da se redovno ima, jer one su ipak droga, a bez nje se ne moze...

Jel moze sa Win8 da se uradi upgrade na Win8.1? Naravno, legalan Win je u pitanju.

Evo nalteh na još malo pojašnjenja kao bi upgrade trebalo da ide ko se prijavio unapred.

"“Reserve” your copy of Windows 10 and your Windows computer will automatically download Windows 10 in bits and pieces before the release date. When Windows 10 is good to go, you won’t have to download a massive installer from Microsoft at the same time everyone else does. It’s a bit like preloading a game or movie before the release date.

If you plan on upgrading when Windows 10 is released, reserve it now. You don’t actually have to reserve — you’ll be able to upgrade for free for the first year. Reserving your copy will just save download time later. Microsoft will likely have a website that walks you through upgrading when Windows 10 is released.

While the upgrade process shouldn’t erase your personal files, it’s always important to have backups anyway. If you have hardware or programs that won’t work with Windows 10, the upgrade application will inform you of any possible problems you might experience."

Znači malo po malo pa se sve aktivira posle 29og jula. Ako je ovo tačno, nije loš štos.

Odlično. Ja sam rezervisao kod sebe, i kod drugih.
Jedino treba da izbrišem classic shell, jer je nepotreban.

Ništa ne fali Windows 10 meniju.

Ја и даље не разумем оволику одбојност према метро менију тј старт екрану уместо старт менија. Ако хоћу да ми нешто буде при руци, могу да ставим икону на десктоп или на quick launch а ако нећу да ми смета, лепо га навучем на старт екран, очистим оно што ми баш баш не треба и једним потезом имам пред собом екран пун свега што ми је потребно. У старт менију мора да се креће кроз неколико нивоа да се нађе нешто, осим ако се не дода у фаворите.

Све у свему, један десктоп као радна површина, други десктоп са гомилом потребних икона и ту нема ништа толико лоше да се дигне оволика фрка. Баш ћу касније да отворим 10 да проверим да ли и даље може тако. :)

moze sta 'oces sa start menijem,ali ljudi mrze promene,uvek su i uvek ce mrzeti.

Hmm.. Kako da zaustavim download tih komacića? Biću u gr u to vreme, koristim prepaid 3g net, pa ce me dopuna koštati vise nego ceo Windows.

Nazad
Vrh Dno