Šta je novo?

Unreal Tournament 3

Zasto spekulisete? Kada se pojavi full i kada izadje full GoW-a za PC onda ce moci vrlo lako da se zakljuci koja igra ce imati ostrije teksture i ostalo...

apsolutno... ja sam ovo probao i sem extra grafike ova igra nema nista sto moze da me zainteresuje. Nema sumnje da ima bolju grafiku od QWa, ali gameplay nije ni za prineti.

Od ove igre očekujem samo mnogo bolje igre sa U3 motorom, a sama igra mi je samo dobar tech demo ;)

Bas mi je zao sto ti se ne svidja, posto sam i ja, kao i gx-x, instalirao ETQW full samo da bih video mape, a potom ga odmah uninstalirao, jer mi se nije dojmilo. Steta, jer sam mislio da ce ETQW biti mnogo bolji (govorim u svoje ime). A UTIII me prosto razvalio koliko je dobar.

UTIII je peace of art (govorim u svoje ime) iako nisam ljubitelj SF-a i kao sto sam rekao i ranije, sve ove igre koje nas ocekuju ce doci, i proci, ali UTIII ce ostati duugooo.
Moze da ti se svidi i Crysis, i COD4, ali UTIII se voli!!!! :D

"One nation under a groove
Gettin down just for the funk of it
One nation and we're on the move
Nothin' can stop us now

Just Hit'em With The Link Gun" :D

Poslednja izmena:
U pravu si. Da li se zna koliko ce kostati original kada igra izadje ?

Rade sva jezgra (sva 4), sa ukupnim opterecenjem od 46%, toliko se secam da je sinoc bilo kada sam gledao. Dobices veceras shot ... (ne u glavu :D)

Nema nikakve koristi od 4 jezgra! Igra vidi samo dva, u ostalom kao i drugi UE3 naslovi.

na DC sistemu oba jezgra se zabadaju na 100%. Na QC sistemima ce Tmngr pokazivati 50% zato sto su zabodena samo 2 jezgra 100%.

Nema nikakve koristi od 4 jezgra! Igra vidi samo dva, u ostalom kao i drugi UE3 naslovi.

na DC sistemu oba jezgra se zabadaju na 100%. Na QC sistemima ce Tmngr pokazivati 50% zato sto su zabodena samo 2 jezgra 100%.

Pa jesam ja rekao da ima? :). Prostom matematikom moze se doci do zakljucka, da ako je ukupno opterecenje quad core procesora 46%, da ce na dual core biti zauzece izmedju 90% i 100% :).

Ali, nije tacno da ne vidi sva 4. Vidi ih ...

Poslednja izmena:
onaj lik iz dev tima rece da ima prednosti sa 4 jezgra ? izgleda da je to samo bikov izmet za sada... (rekao je to kad su ga pitali u fazonu da li ce U3 profitirati od novog AMD-a sa 3 jezgra...

@Goranstein:

tvojom prostom matematikom ce neko doci do zakljucka da ce na single core opterecenje biti 200% :d

Poslednja izmena:

Hmmm, evo sta Anand kaze:

"The performance improvement from 2 to 4 cores isn't anywhere near as impressive, but still reasonable. In our first two tests we see a 9% increase and the third one gives us a 20% boost, for an average 13% jump in performance."

Link: http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3127&p=4

Hmmm, evo sta Anand kaze:

"The performance improvement from 2 to 4 cores isn't anywhere near as impressive, but still reasonable. In our first two tests we see a 9% increase and the third one gives us a 20% boost, for an average 13% jump in performance."

Link: http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3127&p=4

E stevana, *eru oni svi redom, validno je samo ono sto mi ovede koji nemamo nikakav profit ni od koga kacimo. Ovi ostali svi beru kiselo grozdje za jedne, a slatko za druge. Dok HardOCP (i sad ce neki da me ismevaju opet ali boli me, ja ih obozavam jer kace DIJAGRAM sa FPS-om, nema lazi nema prevare) ne okaci test ostalo je sve neki manje-vise reper. Nas momak odavde lepo okacio performance graph na kome se vidi da 4 kore ne rade nista sto dve ne rade i onda anand nadje 20% ubrzanja...Kome da verujem ? Komshiji ili Anandu ?

PS

Evo malo skaliranja performansi sa procesorima.
Nemogu a da ne natrpam malo AMD, naime u ovom grafikonu je jedini problem to sto najjaci AMD na 3200mhz ne moze da stigne c2d na 2.6ghz, a malci tipa e2160 na 3ghz rade jos bolje od toga, a kostaju ~70e, a Najjaci AMD na Box kuleru tesko da ce otici dalje od 3400mhz i to pod znakom "?" dok onaj mali dole e2160 na dnu tabele uz 3 klika na enter ubiosu ide na 3ghz , sobzirom da znamo da u ut3 quad nema nikakve prednosti, namece nam se da sa ta 3 klika na enter i save&exit malac e2160 izlazi na vrh tabele i ni jedan AMD nema sanse da ga stigne (za sada)

compa03.jpg

bas me interesuje sta Nedjo na ovo da kaze :D

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
ok, to stoji, nece biti na vrhu tabele :p bice jedno mesto ispod, ali to nije ni poenta :) Nije tesko ni doplatiti 20e za 2mb model recimo e4400

UTIII je peace of art

Jeste, i to kakav art! Ja sam oduševljen kako sve izgleda, kako sve dobro radi i kako je sve animirano!

Igrao sam UT od prvog dela i uvek mi je bolji od Quake igara, ali me po malo smara isprazni DM, TDM i CTF. Nadam se da će Assult mod da bude dobar jer će me jedino on naterati da zaigram UT3 aktivno, a ne samo da bih se divio atmosferi.

Poslednja izmena:
Nema assault moda u UT3... Ali ima Unreal Warfare koji je bolji 10 puta od assaulta i onslaughta zajedno.

Lol, peace of art :D

Poslednja izmena:
@Roboto

Chek Jericho da izIdje, nismo ga videli iz vana ... Mozhe i Fredy Mercury engine da iznenadi.:D
UTIII engine je brutalan, a tek shto radi ... u 1600*1200 zakucan na 62fps(ima dropova naravno) ... preko toga njet.:)

kakve sad jericho ima veze sa ovom cisto MP igrom ? :D

PS. Pogledajte trailere za Domination i Wardare, extra !!! U ovom demou nema ni 10% krajnje igre, meni su licno death match-i dosadni, samo onaj vehicle CTF igram, a to je samo delic domination-a i ostalih modova, kolko sam ja skontao to je i najmanja mapa ! Warfare je maltene sve do sada vidjeno i strpano u jedan mod igre, i CTF i zauzimanje baza (dobijas nova vozila, spawn point itd) ja kad sam video da alieni mogu da naprave onaj slow-mo zid koji usporava sve sto proilazi kroz njega ostao sam bez daha, em zbog mogucnosti koriscenja, em sto je ideja...originalna u najmanju ruku ! Meni je kod UT-a uvek do sada bio problem preglednost i slaba vidljivost igraca, ali su sa ovim glow varijantama i to resili, head shoot preko cele mape je sasvim moguc, naravno treba i ciljati ali se igrac sasvim lepo vidi. Imaju jako mnogo originalnih ideja i kvalitetno SF okruzenje, ne sumnjam da ce igrati duuugooo vremena !

Ako mi dozvolite, samo nakratko da se vratim ponovo temi "dual vs quad core".
Evo sta kaze Tim Sweeney, tata U3 engine-a:

"Q. How will Unreal Tournament 3 use multiple cores on a CPU? Does it take advantage of Quad Core CPU’s? If so, how/what task is assigned to each core?

A. Unreal Engine 3 is a transitional multithreaded architecture. It runs two heavyweight threads, and a pool of helper threads.

The primary thread is responsible for running UnrealScript AI and gameplay logic and networking. The secondary thread is responsible for all rendering work. The pool of helper threads accelerate additional modular tasks such as physics, data decompression, and streaming.

Thus UE3 runs significantly faster on CPUs which support two or more high-performance threads. This includes dual-core Intel and AMD PC CPUs, the Xbox 360 (which sports 3 CPU cores and 2 hardware threads per core), and PlayStation 3 (with 1 CPU core running 2 high-performance hardware threads per core.)

Beyond two cores or hardware threads, UE3 performance continues to scale up, as the additional threads accelerate physics and decompression work. However, not all scenes are performance-bound by such things, so there are diminishing returns as you go beyond 4 cores. By the time CPUs with large numbers of cores are available – thinking 16-core and beyond – we’ll be on the start of a new engine generation, with some significant changes in software architecture to enable greater scaling."

@gx-x: dozvoli mi da se nasalim na tvoj komentar kome verovati Anandu (koga neko placa za takve rezultate testova) ili komsiji:
pre sam sklon da poverujem da komsiju placa neka nasa firma da se kupuju dual core CPU-ovi, jer u suprotnom nece se naprodavati quad core-ova s obzirom na cenu :)

@stevana: Ovog komsiju znam, niko ga iz IT industrije ne placa, a sigurno mu nije ni drago sto mu dva jezgra, uprkos izjavi Tim Sweeney-nija, broje tacke na zidu... :S: Mozda ce finalna verzija imati koristi od 4 jezgra, mozda ce i Jericho finalni koristiti BAR dva jezgra, mozda ce meni izrasti treca ruka, a mozda je sve to samo naklapanje u prazno :d

Prehebano, danas skin'o, vec tri sata nemogu da se odlepim, mogu Cevat & Company da da sanjaju o ovakvom engine-u!
Plus ovo zaista lepo radi, i zarazno je, joj samo da dodje ADSL do mene!!!!

Dosad mi je Quake bio drazi ali ovo me je istavilo, Quake Wars ovde izgleda smeshno, ovo ubija.

Eto prosuh flame po Carmacu i Cevatu:)

Prehebano, danas skin'o, vec tri sata nemogu da se odlepim, mogu Cevat & Company da da sanjaju o ovakvom engine-u!
Plus ovo zaista lepo radi, i zarazno je, joj samo da dodje ADSL do mene!!!!

Dosad mi je Quake bio drazi ali ovo me je istavilo, Quake Wars ovde izgleda smeshno, ovo ubija.

Eto prosuh flame po Carmacu i Cevatu:)

Ma jok, uvek je UT peglao Quake, reklama i organizovani 'happeninzi' su vadili Kvaku :d

@stevana: Ovog komsiju znam, niko ga iz IT industrije ne placa, a sigurno mu nije ni drago sto mu dva jezgra, uprkos izjavi Tim Sweeney-nija, broje tacke na zidu... :S: Mozda ce finalna verzija imati koristi od 4 jezgra, mozda ce i Jericho finalni koristiti BAR dva jezgra, mozda ce meni izrasti treca ruka, a mozda je sve to samo naklapanje u prazno :d

Cekaj, o cemu se radi, dva jezgra uopste ne vidi ili sta? Kod mene su sva cetiri u pogonu, ali naravno minimalno zaposlena (ukupno do 46% maximalno) ...

Poslednja izmena:
Ne može da ne vidi dva jezgra jer je endžin razbijen na dva glavna i nekoliko pomoćnih threadova. Dakle igra mora da se "rasprostre" na više jezgara ukoliko ih imaš, a procenat iskorišćenja zavisi od situacije.

Cekaj, o cemu se radi, dva jezgra uopste ne vidi ili sta? Kod mene su sva cetiri u pogonu, ali naravno minimalno zaposlena (ukupno do 46% maximalno) ...

Pa to ti meni reci, imas quad-core, o tebi i pricam sve vreme :D, zauzece ti je <50% od 4 jezgra, sto ce reci da ni dva nisu do kraja zauzeta...

Nazad
Vrh Dno