Koji OS ti treba? Solaris x86 možeš da instaliraš na VMware-u. Skini instalacioni DVD sa Oracle sajta i instaliraj ga. SIgurno ćeš manje vremena potrošiti na instalaciju nego na potragu za već instaliranom virtuelnom mašinom.
Ne postoji verzija AIXa za x86, kao ni HP-UXa, pa samim tim ne mogu da rade na VMware-u.
Zna li neko gde mogu da pronadjem vmware image sa nekom UNIX instalacijom. Pronasao sam razne Linux virtualne masine, ali bas nijednu UNIX. Unapred zahvalan..
to ti je lako za instaliranje, skini unix iso i instaliraj ga, najbolje, inace Unix se davno vise ne koristi...
Ovo je super! ne samo da sam nasao instalaciju na njihovom sajtu, vec sam pronasao bas ono sto mi treba...solaris unix sa oracle bazom...i to virtuelnu masinu. Extra!....evo i linka...http://www.oracle.com/technetwork/server-storage/solaris10/solaris-vm-405695.html#s1
Inace ovo mi je potrebno u cisto edukativne svrhe...poceo sam skoro da radim u kompaniji koja ima softver koji radi na unixu (i to bas solaris), pa bih malo i kod kuce da se poigram. Jeste streberski, ali znanje ne moze da skodi, zar ne?
to ti je lako za instaliranje, skini unix iso i instaliraj ga, najbolje, inace Unix se davno vise ne koristi...
U tom slucaju samo napred, nema boljeg nacina za ucenje nego da ti prodje par puta kroz prste.
Koristi se i dalje Unix, mada mu opada market share iz godine u godinu. HP-UX je u problemu jer je Itanium platforma na aparatima za disanje, Solaris se napusta jer niko nije siguran sta ce biti sa njim pod Oracle-om a SPARC arhitektura je dosta diskutabilna.
Tu se jedino dobro drzi IBM sa AIX-om i POWER arhitekturom.
... ja ne bih uo0pste ucio unix, to je besmisleno totalno, nisam se nigde susreo sa unix-om, niti pitanjem na intervjuima "da li poznajes unix", vec LINUX, tako da uci ti brate command line linux, sa hp-ux ces se susresti retko gde, jedni od retkih su Dinners
ja koliko znam itanium procesori se ne prave od pre 3,4 godine.. Unix je brate zastareo, zajedno sa hp-ux, mislim to je prevazidjeno ihahaj, zamenili su ih na 100 razlicitih nacina.. mislim backup resenja itd.. ja ne bih uo0pste ucio unix, to je besmisleno totalno, nisam se nigde susreo sa unix-om, niti pitanjem na intervjuima "da li poznajes unix", vec LINUX, tako da uci ti brate command line linux, sa hp-ux ces se susresti retko gde, jedni od retkih su Dinners
U svo duzno postovanje ali ako se ti nisi susreo sa Unix-om ne znaci da se ne koristi
Samo je Unix je malo teze naci u zemlji Srbiji. Ali se definitivno ne bi slozio da je Unix zastareo bar AIX sa kojim sam malo upoznat.
Ako za tebe unix nije zastareo (sto je cinjenica), onda postujem tvoje misljenje i ljubav prema unixu![]()
Ako za tebe unix nije zastareo (sto je cinjenica), onda postujem tvoje misljenje i ljubav prema unixu![]()
Ok sada vec moram da pitam zasto mislis da je zastareo ? Moje iskustvo sa Unix-om (AIX) je dosta ograniceno pa me zanima u kom aspektu (po tvom misljenju) je inferiorniji od jednog npr RHEL-a ?
Da TCO za nejga je veci, ali vise ciljam na tehnikaliju.
U svo duzno postovanje ali ako se ti nisi susreo sa Unix-om ne znaci da se ne koristi
Samo je Unix je malo teze naci u zemlji Srbiji. Ali se definitivno ne bi slozio da je Unix zastareo bar AIX sa kojim sam malo upoznat.
oko zastarelosti unixa, sta znaci zastareo? aix je jaci nego ikad, maltene podrazumevana platforma za oracle baze.
da se vratimo na temu, unix ne mozes na vmware instalirati. pod unixom podrazumevam aix/solaris/hp-ux
posto prvi i treci rade na risk procesorima, probaj da skines opensolaris ili nabavi nekako solaris za x86 i instaliraj
oko zastarelosti unixa, sta znaci zastareo? aix je jaci nego ikad, maltene podrazumevana platforma za oracle baze.
tako sto je de fakto najbolja unix platforma trenutno![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari