Šta je novo?

UNIX vmware image

i jos vazno, exadata nije risc, vec x86+oel+oracledb

Da, x86 arhitektura, OEL ili Solaris i Oracle 11g RAC. Zato sam i napomenuo - ako je potrebna samo DB mašina.

Realno, možemo i mi da gurnemo u servere i storage flash diskove i sve povežemo QDR Infinibandom, ali sve dok Oracle ne počne da nudi iDB protokol van Exadata sistema (što se sigurno neće desiti u skorije vreme), ne možemo da napravimo sistem sličnih performansi a da ne košta 10x više.

Ljudi, doboro je ovo ispalo...brzo sam prelezao decije bolesti kod upotrebe za mene do sada potpuno nepoznatih stvari, vec mogu slobodno da iznesem i jedno svoje zapazanje koje nije tehnicke prirode (ako u softveru uopste postoji nesto sto nije tehnikalija), radi se o usability oceni dve baze koje se vrte na UNIX (solaris) platformi. Rec je o sybase(SAP) i Oracle bazi. Moj utisak je da kriva ucenja, i komfor rada sa bazama ide mnogo, mnogo vise u korist Oracle baze. Nemam posebnih argumenata, osim da za neke stvari u Sybase moram da, trazim u dokumentaciji (koja je btw fenomenalna i potpuna). dok se kod Oracle baze, prosto snalazim i bez mnogo konsultovanaj sa dokumentacijom. Doduse, to je samo prvi utisak, i svakako ne mnogo kompetentan...ali ipak nije bez osnova. Hvala vam svima na podrsci i interesovanju.

Nazad
Vrh Dno