Šta je novo?

Univerzalni daljinac za komp...?

Mislim da nema veze.

Ne treba ti plus posle broja za step size vec samo minus ispred ako hoces da smanjis, to je problem i obrisi jedan eventstring ne trebaju ti dva.

Ako hoces da ti menja jacinu od 1 do 100 stavi vrednost 655.

Ok sve ja to podesim kako si mi objasnio...ali nece nikako...
U medjuvremenu sam nasao pluginove za winamp,bsplayer i kmplayer koji se lepo konfigurisu...samo me volume *****ava...e sad provalio sam da kada u tabu "keyboard" postavim special key za pojacavanje "up" tada oce preko daljinskog da pojacava,ali uslov je da mora volume control da bude vidljiv...sto mi opet nista ne znaci:

gear5g.jpg

E sad na tastaturi imam multimed. tastere pomocu kojih pojacavam i smanjujem zvuk,bez paljenja volume contol...ali ne znam kako da ih nadjem u onom padajucem meniju.
Neka ideja?

Koliko se secam, volume control je i mene zezao na win 7 i girderu. Probaj noviju verziju girdera ili eventghost.

hm... nemam pojma ja koristim XP, probaj da skines noviju verziju girdera.

Izgleda da je do windows 7...probao sam verziju 4...isti problem samo volume zeza...mada su ovu 4 zakomplikovali samo tako...verzija 3.3 je zakon za nju...
Sutra cu da odem do drugara da probam kako radi kod njega na XP...
A ima li negde da se nadje uputsvo za setup i upotrebu ovog EventGhost-a...

uputstvo za Girder, može vam pomoći da savladate nepoznato, na pr. to za Volume str. 30. prvo uputstvo.

Prilozi

• Girder_3_3_Help.pdf
    429.4 KB · Pregleda: 37
  • Girder_in_the_Real_World.pdf
    478 KB · Pregleda: 139
Poslednja izmena:
Posedujem Logitech Ultrax Remote i nikako ne uspevam da mi proradi na Win7 x64. Probao girder, eventghost, media portal, windows media centar. Instalirao pluginove, probao preko HID, ali ništa se ne dešava pritiskom na tastere u tim programima (iskusan sam girder korisnik). Da li nekom uopšte radi ovaj daljinac na 64bitnom sistemu i koje drajvere da koristim?

Takodje probano u win7 x64, radio je daljinac bez problema bez ikakvog drivera osnovne funkcije.

Izgleda da je neispravan. Odustao sam od njega. Prebacio sam se na kontrolu računara preko mobilnog. Nokia N82 i program Phone Remote Control 5.2.

kod mene isto zeza u win7 x64... znaci cim ga ustekam, win sam instalira drajver i neke osnovne funkcije rade. kako li ih uopste i koristi... kada preko toga instaliram onaj drajver koji eventghost preporucuje ne desi se apsolutno nista... i dalje rade osnovne funkcije, cini mi se da taj drajver uopste ne pomaze. znaci poludeo sam. probao u virtuelnom xpu, sve radi savrseno, bukvalno svako dugme na daljinskom! dal je neko jos imao ovakvih problema? :(

evo do cega sam dosao. kad se drajveru "USB-Remote-Driver.exe" promeni extenzija i otvori u nekom arhiveru, recimo 7zip, vide se sve komponente. dobije se i "driver.inf" fajl koji moze da se koristi pri instalaciji novog ili promene postojeceg drajvera. e sad, iako postoji amd64 folder i pripadajuci drajveri, kad se pri updateu drajvera pokaze putanja do "driver.inf" fajla dobije se informacija da drajver nema x64 komponente. dakle mrka kapa. ko je rekao da mu ovaj drajver radi i pomaze ili laze ili ne razume sta mi ostali zelimo :) odnosno radi na win 7 x64, ali samo one osnovne funkcije koje rade i bez dodatnih programa, dakle manje od pola tastera...
dakle jedina mogucno je koristiti kao default hid device. da li je neko pokusao koriscenjem hid plugina za grider ili eventghost da natera komp da vidi sve tastere ultrax-a? meni recimo ne vidi one gore,levo, desno, dole, enter i one sa brojevima... pretpostavljam da se nekom izmenom plugina to moze uraditi...

Negde ti gresis, evo ja instalirao win7 64bit pre deset dana, i isti taj drajver (sa linka iz eventghosta) radi iz prve. jesi li u eventghostu postavio plugin za generic hid device ili za logitech ultrax?

pa sad trenutno koristim hid, ali on radi i bez tog USB-Remote-Driver.exe. a po instalaciji USB-Remote-Driver.exe kad pokrenem plugin za ultrax nece da radi...
edit: ako nesto znaci, koristim verziju 0.3.7.r1462...

Poslednja izmena:
Ljudi da li neko može da mi kaže gde u Beogradu da se nađe univerzalni daljinski (sa laserom) kojim mogu da se motaju slajdovi na PPT prezentacijama, ni za šta drugo mi ne treba?

Hvala unapred

@petarboj

Pokusaj da instaliras drajver vise puta, ili da menjas usb port u koji kacis risiver, bagovit je taj daljinski. Ali 100% moze da radi pod win7 64bit.

Problem

Juče sam kupio Wireless miš, instalirao ga i od tad mi je prestao da radi UltraX. Kad pokrenem EventGhost ispiše mi error starting plugin: Ligitech UltraX Media Remote i neće ne da mrdne. Ponovo sam instalirao drivere, prebacivao risiver iz jednog USB u drugi i ništa. Risiver radi, jer kad ga izvadim iz jednog USB da bih ga prebacio u drugi, čuje se zvuk i izbacuje mi ono found new hardware...

Da li je neko imao sličan problem?

Juče sam kupio Wireless miš, instalirao ga i od tad mi je prestao da radi UltraX. Kad pokrenem EventGhost ispiše mi error starting plugin: Ligitech UltraX Media Remote i neće ne da mrdne. Ponovo sam instalirao drivere, prebacivao risiver iz jednog USB u drugi i ništa. Risiver radi, jer kad ga izvadim iz jednog USB da bih ga prebacio u drugi, čuje se zvuk i izbacuje mi ono found new hardware...

Da li je neko imao sličan problem?

Meni nece da radi sa Ultrax pluginom zbog Logi bezicnog misa. Radi mi stara varijanta sa 2 HID plugina (mora rucno da se odabere koji je USB risiver za daljinac).

Meni nece da radi sa Ultrax pluginom zbog Logi bezicnog misa. Radi mi stara varijanta sa 2 HID plugina (mora rucno da se odabere koji je USB risiver za daljinac).

Možeš li mi objasniti kako se to radi sa 2 HID plugina? Malopre sam završio instalaciju Windowsa i sad se plašim da opet nešto ne zeznem.

Erm... da li još neko ima problem sa prebrzom potrošnjom baterija kod Logitech UltraX remote-a? Imam dva komada (kupljena u isto vreme) i kod oba se manifestuje problem, probano i sa eneloop punjivim, kao i sa duracell alkalnim baterijama, ali baterije traju samo po nekoliko dana. Da su makar riknuli total :D pa da kažem, ovako mi malo krivo, rade ali... :)

Meni relativno brzo izgubi dobar odziv, prvo sam mislio da su tasteri losi, ali izgleda da brzo trosi baterije (alkalne). :S:

Erm... da li još neko ima problem sa prebrzom potrošnjom baterija kod Logitech UltraX remote-a? Imam dva komada (kupljena u isto vreme) i kod oba se manifestuje problem, probano i sa eneloop punjivim, kao i sa duracell alkalnim baterijama, ali baterije traju samo po nekoliko dana. Da su makar riknuli total :D pa da kažem, ovako mi malo krivo, rade ali... :)

Hm, meni radi sa istim baterijama već godinu dana bar, ako ne i više.

I ovi su u početku (možda čak i oko godinu dana) radili pristojno dugo, tj. nisam obraćao pažnju na to... Tja, izgleda da zavisi od primerka do primerka, ipak sam ih kupio za 499 din./kom :), ali baš da oba ispoljavaju iste simptome... Ne znam da li bi vredelo da ih otvaram, mada slabo plivam u tim vodama. Eh...

Nazad
Vrh Dno