Šta je novo?

Unicredit banka

@mozzart_nb
@Belgrade.
Nikad oni očigledno to ne pošalju sami na vreme bez žalbe. Ja sam tako čekao 20.12. da dobijem Ananas vaučer i kad sam video da nisam dobio odmah sam im napisao žalbu preko poruke preko e-bankinga. Onda čekaš jedno 2 nedelje da odgovore da će poslati uskoro. Tako da računajte ako se odmah žalite da ćete dobiti najkasnije tamo negde 20.02.

Meni su poslali 12.01.

@mozzart_nb
@Belgrade.
Nikad oni očigledno to ne pošalju sami na vreme bez žalbe. Ja sam tako čekao 20.12. da dobijem Ananas vaučer i kad sam video da nisam dobio odmah sam im napisao žalbu preko poruke preko e-bankinga. Onda čekaš jedno 2 nedelje da odgovore da će poslati uskoro. Tako da računajte ako se odmah žalite da ćete dobiti najkasnije tamo negde 20.02.

Meni su poslali 12.01.
Što se mene tiče otvorio račun u Decembru, obavio 5 transakcija u Januaru, u Februaru mi leže penzija i obavim još 5 transakcija i time ću ispuniti sve uslove promocije za 15.000 din vaučera. Nakon toga zatvaram račun i vraćam se u Yettel, a sa njima ću se preganjam pa šta bude. ( mislim da ću i NBS uključiti ukoliko baš budu bezobrazni ). Glupa mi ta politika šibicarenja, ako stvarno žele nove klijente.

NBS još nisam zvao, ali sam zvao banku i javili mi malopre da sam na spisku i da će verovatno sutra poslati vaučer. Zvao na broj 0113777888 opcija 8 razgovor sa operaterom.

Meni su dugovali vaucere iz lidla, kontaktirao nbs, u roku od par nedelja su mi dali u kešu na račun umesto vaucera.

Na koji način mogu iz UniCredit mBanking aplikacije da dođem do mesečnog izvoda po tekućem računu?! Treba da objasnim preko telefona osobi kako to da uradi 🙂 Kontakt centar naravno nije bio od pomoći...

EDIT: Vidim u uputstvu da bi to trebalo da bude u sekciji Dokumenta...

Da, ali samo ukoliko je to prethodno aktivirano/odabrano. Tako piše i u uputstvu, boldirani deo je ključan:
U ovom delu aplikacije imate pregled dokumenata koje vam banka šalje, poput izvoda po tekućem računu, karticama, ukoliko ste odabrali mobilno bankarstvo kao kanal za obaveštavanje.
Ukoliko osobi kojoj želiš da pomogneš stižu (samo) na mejl ili (samo) poštom, nema ih u aplkaciji.

Ne stižu joj ni na mail ni poštom, tako da sam pretpostavio da su u aplikaciji, pronaši smo ih u sekciji Dokumenta 🙂 Hvala!!

Ništa. Klasika laganja.

Ovom prilikom Vam se zahvaljujemo na vremenu koje ste izdvojili kako biste ukazali na aspekt saradnje sa Bankom kojim niste zadovoljni i time omogućili Banci da Vam obezbedi dodatne informacije i unapredi kvalitet uzajamne saradnje. Istovremeno potvrđujemo da smo primili Vaš prigovor i shodno obavezi utvrđenoj Odlukom o postupku po prigovoru, pritužbi i predlogu za posredovanje korisnika finansijskih usluga (Službeni glasnik RS, br. 51/2025) informišemo Vas da je utvrđeni rok za rešavanje prigovora korisnika najviše 15 dana.

Molimo Vas da imate u vidu da će Banka svakako nastojati da na prigovor odgovori u najkraćem mogućem roku, i pre isteka zakonskog roka, u cilju što efikasnijeg rešavanja nastalog problema.

Zahvaljujemo se na razumevanju.

Poslednja izmena:
Unicredit planira uskoro 10 noviih poslovnica u Beogradu i NS sada da li je to posle otvaranja istih neko prepakirvanje ili ne pokazace vreme.

Unicredit planira uskoro 10 noviih poslovnica u Beogradu i NS sada da li je to posle otvaranja istih neko prepakirvanje ili ne pokazace vreme.
Prepakivanje je.
Zatvorili su meni najbližu poslovnicu na Crvenom Krstu.
Da bi umesto nje otvorili drugu prilično daleko kod Vukovog spomenika, ironija je da je ta nova u neposrednoj blizini poslovnice kod Kalenić pijace na samo 200 metara od nje, a Krst i deo Vračara i Zvezdare oko bivše poslovnice su ostavili nepokrivene, čak ni bankomat nisu ostavili.

Malo da razvedrim temu. Konačno dobio 2000 din vaučer za Univerexport. Nadam se da su i drugi dobili ( na mail sam ga dobio ). Još 13.000 na čekanju 😉

Poslednja izmena:
Da li neko ima iskustva sa sledecom situacijom?

Pre skoro godinu dana je iz gigatrona kupljen laptop kreditnom karticom banke i podeljen na 12 rata. Medjutim tastatura laptopa se u tih godinu dana pokvarila, pokusali su da poprave i nisu uspeli pa je zatrazen povrat novca i odobrili su. U trenutku povrata novca ukupan dug na kreditnoj kartici bio je 60k dinara, raspoloziva suma 340k. Od tih 60k ostale su jos 2 neisplacene rate od po 7k za laptop i jos neke rate za druge stvari kupljene kreditnom karticom, limit je 400k.

Jutros mi stize sms poruka da mi je uplacen novac 90k od gigatrona, medjutim kad sam usla u mbanking aplikaciju da to proverim kao raspoloziva suma vise nije pisalo 340k vec 250k, ona se smanjila za tih 90k koliko je kostao laptop. E sad meni to nije jasno, kako je mogla da se smanji, ispade da je moj dug sada za 90k veci? Kad udjem u detalje kreditne kartice pise da je 90k rezervisani iznos, a 250k raspolozivo. Nije mi bas jasno sta u ovom slucaju znaci rezervisani iznos i zasto se raspoloziva suma smanjila sa 340k na 250k? Ja sam zamisljala da ce ovaj povrat novca da tece tako sto ce da uplate 60k na kreditnu karticu i da je popune do limita, da na njoj vise uopste nema duga, a preostalih 30k da uplate na racun, bar mi tako deluje smisleno. Pa ako moze neko ko ima iskustva sa ovom situacijom da objasni da li je ovo neka greska i treba da se zalim banci, ili je ovo samo deo nekog procesa koji ja ne razumem?

@randomime pretpostavljam da pošto se transakcija izgubila, čekaš na ručno knjiženje kroz 3-4 radna dana. Po istom principu funkcionišu i uplate na karticu (PayPal, Paysend), a isto tako kada mi je Temu puštao refundaciju na Master debitnu u Yettel banci, iznos je vidljiv desetak sekundi kao raspoloživ i onda se vrati na pređašnje stanje pa za dva dana proknjiže.

pretpostavljam da pošto se transakcija izgubila, čekaš na ručno knjiženje kroz 3-4 radna dana.
Njoj se zapravo desilo obrnuto, transakcija je tu, ali se pogrešno vodi kao odliv (rezervacija), što joj je smanjilo raspoloživi iznos sa 340k na 250k, umesto da ga poveća na 430k. Svakako, nije ni to neobična greška (ili samo nelogičnost sistema) i sigurno će biti ispravljena nakon knjiženja.

a preostalih 30k da uplate na racun
To u suštini ne bi trebalo da se desi, jer povrat ide preko originalnog načina plaćanja. Kreditna kartica ima svoj račun, nikako nije vezana za tekući, koji u opštem slučaju (nevezanom za UniCredit) ni ne moraš da imaš. Može, međutim, raspoloživo stanje da bude preko limita, i to je ono što će verovatno da ti se desi, da ono skoči na 430k, od čega bi prvih 30k mogla da koristiš bez kamate, budući da je to deo preko limita.

U tom slučaju, u teoriji bi mogla da zatražiš prenos viška na tekući račun, jer to nije bančin novac, ali pitanje je kako bi to prošlo u praksi, pa bi najjednostavnije bilo to prosto iskoristiti za svakodnevna kartična plaćanja. Naravno, ostaje mogućnost i da banka to stvarno sama uradi, ali to bi me već prilično iznenadilo. Svakako, javi ishod knjiženja, koje će, jelte, biti za neki dan.

Hvala svima na odgovorima. Vidim sada u aplikaciji da je raspolozen iznos uvecan za 90k i da prelazi limit. Ne znam kojom logikom je prvo smanjen ali sada je svakako sve kako treba.

Meni nije poslat ni vaučer dobrodošlice.

Polako sve ce to Aik pozlatiti 🙂 bas sa vise izvora se cuje da Unicredit u Srbiji Aik kupuje i da se cekaju samo papiri.

Nazad
Vrh Dno