Šta je novo?

Unicredit banka

Sto da napinjem kad mi nije zapelo za par Dana?
Pitao sam usput, pomenuo mi covek 15 oktobar, Ali nisam razumeo jel do 15og ili posle

Razmotrio sam prelazak na Standard paket i to ću obaviti nešto kasnije. Odlučujete se ili za plastičnu ili za digitalnu Master karticu, s tim da se digitalna ne dobija odmah, već centrala izrađuje broj i dostavlja u ekspozituru pa se tek onda pojavljuje u aplikaciji, što nema naročitog smisla u odnosu na poručivanje plastične, jer nije hitna izrada, niti bude na raspolaganju što pre.

Standard paket I dz kreditna mogu da SE iskombunuju iz popust na Telefone u MTS.
Inace, pomenuta promocija je tupava jer pise za stare I nove korisnike, a to nije tacno jer zahtez za kreditnu treba da SE podmese Prilikom kupovine tel...
Call centar 0 pomoci, a goapodja iz filijale mi rece da mogu I 2 kreditne da imam I da jednu mogu otvoriti I zatvoriti sada nor, a drugu uzeti preko MTS zbog te promocije...

Da li je uz standard paket pored plastične Dina i plastične Master moguće zatražiti dodatnu digitalnu Master/Visa koju bih vezao za devizni (za online plaćanja)? Ili su za to predvidjeni viši/skuplji paketi?
Da li neka druga banka nudi istu opciju, kakva je situacija sa Raiffeisen iRačunom?

Da li je uz standard paket pored plastične Dina i plastične Master moguće zatražiti dodatnu digitalnu Master/Visa koju bih vezao za devizni (za online plaćanja)? Ili su za to predvidjeni viši/skuplji paketi?
Edit: po tarifniku za Standard nije predviđeno izdavanje dodatnih kartica.
Da li neka druga banka nudi istu opciju, kakva je situacija sa Raiffeisen iRačunom?
Odmah posle otvaranja je na raspolaganju Visa Digital. Samo se plastična čeka. Pinovi za fizičke stižu posle 2, odnosno same kartice kroz 4 radna dana u najidealnijem slučaju. Već narednog radnog dana se vidi i Visa Online pa možeš da formiraš zahtev za vezivanje kartica na devizni račun (otvaraš ga iz Moja mBanka posle dinarskog. Predložak teksta stiže mejlom, mada mogu da ti pošaljem u PM ako zatreba).

Poslednja izmena:
Edit: po tarifniku za Standard nije predviđeno izdavanje dodatnih kartica.
Pa da, pretpostavio sam.. Znači ukoliko imam primanja u dinarima, a ne želim da devizni račun za onlajn plaćanja bude u kontaktu sa dinarskim, primoran sam ili da vežem Dinu za dinarski, a MC za devizni, gubeći sve benefite MasterCarda, ili da MC bude vezan za oba računa kao i do sada..

Odmah posle otvaranja je na raspolaganju Visa Digital. Samo se plastična čeka. Pinovi za fizičke stižu posle 2, odnosno same kartice kroz 4 radna dana u najidealnijem slučaju. Već narednog radnog dana se vidi i Visa Online pa možeš da formiraš zahtev za vezivanje kartica na devizni račun (predložak teksta stiže mejlom, mada modu da ti pošaljem u PM ako zatreba).
A plastične su zapravo duplikati digitalnih ili? Imam 4 različite kartice ili 2x2 identične? Samo što digitalnu imam odmah vidljivu u aplikaciji, a plastičnu čekam da stigne - koja je... ista kao i digitalna? Dodje isto?
Da skratim, je l' izvodivo ovo što sam hteo gore ili nije u Raiffeisen-u?

Pa da, pretpostavio sam.. Znači ukoliko imam primanja u dinarima, a ne želim da devizni račun za onlajn plaćanja bude u kontaktu sa dinarskim, primoran sam ili da vežem Dinu za dinarski, a MC za devizni, gubeći sve benefite MasterCarda, ili da MC bude vezan za oba računa kao i do sada..
Nisam u toku kako funkcioniše kombinovana potrošnja kod njih, tj. da li je kao u Rajfajzenu da dinare trošiš u Srbiji, a devize preko i nema autokonverzije kad zafali na jednom ili na drugom ili ima. Svejedno, moraćeš sam da proceniš šta bi ti najviše odgovaralo.
A plastične su zapravo duplikati digitalnih ili? Imam 4 različite kartice ili 2x2 identične? Samo što digitalnu imam odmah vidljivu u aplikaciji, a plastičnu čekam da stigne - koja je... ista kao i digitalna? Dodje isto?
Ne, različite su. Digitalna se zove Visa Digital i može da se doda u RaiPay, a plastična Visa Online. Zahtev za vezivanje kartica na deviznom se podnosi u inbox mobilne aplikacije i onda kada bude pisalo da su povezani računi dinarski i devizni, radiće kako sam već opisao.

^ Unicredit trenutno funkcioniše tako da radi autokonverziju, ukoliko nema ništa na deviznom računu, povlači sa dinarskog, pretvara u eure i izvrši plaćanje (ne znam da li može da se isključi, u aplikaciji nisam pronašao).. a upravo to bih da izbegnem (ali samo za onlajn plaćanje). Ako razvežem MasterCard od dinarskog, onda ne mogu da koristim GPay jer ostaje samo Dina vezana za dinarski..

A za Rajfajzen, ako sam dobro razumeo.. otvaram dinarski, potom devizni, uzimam Visa Digital pa potom Visa Online (opciono), vezujem OBE Visa kartice za devizni i dinarski? Kada koristim RaiPay ili ukucavam karticu onlajn - ako kupujem u Srbiji povlači dinare sa dinarskog, ako kupujem van u eurima/dolarima koristi eure sa deviznog - nema autokonverzije?
Ako baš želim plastičnu karticu onda digitalna funkcioniše samo kao njena zamena dok plastična ne stigne? To je njena uloga?
Zašto dve kartice onda? Ako plastična kasnije može sve što i digitalna, plus još ponešto

PS fala za objašnjenja ✌️

• Like
Reagovanja: uji
A za Rajfajzen, ako sam dobro razumeo.. otvaram dinarski, potom devizni, uzimam Visa Digital pa potom Visa Online (opciono), vezujem OBE Visa kartice za devizni i dinarski?
Da, dinarski video pozivom, devizni iz mobilnog bankarstva samo popunjavanjem podataka i potpisivanjem sms kodom. Podrazumevano dobijaš obe. Vezuješ koju god hoćeš, izvorno su od dinarskog računa. Navodiš broj željene kartice (prvih 6 cifara******poslednjih 4).
Kada koristim RaiPay ili ukucavam karticu onlajn - ako kupujem u Srbiji povlači dinare sa dinarskog, ako kupujem van u eurima/dolarima koristi eure sa deviznog - nema autokonverzije?
Nema. Ako imaš para na dinarskom, ne povlači. Koliko ima evra na deviznom, toliko. Jedino što se naplaćuje je 1% na inostrane transakcije.
Ako baš želim plastičnu karticu onda digitalna funkcioniše samo kao njena zamena dok plastična ne stigne?
Recimo, ali neko koristi obe (probni periodi, na primer 😂).
Zašto dve kartice onda? Ako plastična kasnije može sve što i digitalna, plus još ponešto
Ovo je 4. tip iRačuna, te do sada je prvi imao samo plastične (moj slučaj) pa drugi samo digitalne, treći obe i četvrti sa klauzulom od 18 do 26 godina Master, a posle toga Visa. 🤣

Mene danas zvali iz Unicredita da požele dobrodošlicu i da me pitaju da li imam neka pitanja, kad ja spomenuh Lidl vaučere rekoše mi ljubazna teta da je 20. Januar 2025 krajnji rok za podelu vaučera i da ne zna da li će biti ranije. Tako ljudi da znate da se ne nadate tome i da je u pitanju navlakuša. Idu na princip da oko praznika će ljudi da zaborave na to i da će rok da prodje i da ništa ne možemo da uradimo ako ne dobijemo vaučere

• Like
Mene danas zvali iz Unicredita da požele dobrodošlicu i da me pitaju da li imam neka pitanja, kad ja spomenuh Lidl vaučere rekoše mi ljubazna teta da je 20. Januar 2025 krajnji rok za podelu vaučera i da ne zna da li će biti ranije. Tako ljudi da znate da se ne nadate tome i da je u pitanju navlakuša. Idu na princip da oko praznika će ljudi da zaborave na to i da će rok da prodje i da ništa ne možemo da uradimo ako ne dobijemo vaučere
Da li si dobio 3000 za dobrodoslicu ?

ne, nisam nijedan vaucer za Lidl. Navlakusa teska. Hoce samo da se ovajde od odrzavanja racuna a vaucera nigde

Tako je Erste banka odradila ljude za 5000 + 5000 uz prenose plate. Racun otvoren pre 6 meseci ali kartice nikad nisu stigle.
Reko cekacu da neko dobije ovde vaucer , da se ne majem opet u prazno po poslovnicama.
Ali vi ste dobili kartice i placate odrzavanje , tu se vec ide u minus , nema kraja bezobrazlucima.

Za Erste je poznato da im izrada kartica traje večno, tako da su oni što su otvarali račune pred kraj promocije verovatno izvisili dok su dočekali kartice. Nije baš usporedivo sa italijanskim pilićarima i njihovim vaučerima.

Pozdrav svima, do 6. oktobra bila je akcija 6000 dinara u galeriji ako se otvori racun i napravi 1 transakcija putem mobilnog novcanika. Ja sam bio u galerijji 6. oktobra i bila je tolika gužva da su sluzbenice tamo poslale dopis centrali da se uz flajere koje nam daju tamo omoguće otvaranje računa u bilo kojoj drugoj ekspozituri i da se svakako tih 6.000RSD dobije. produzili su promociju do petka prosle nedelje. ja sam otvorio racun u drugoj ekspozituri sa flajerom i sluzbenica mi je rekla da su dopili dopis i da ce se dobiti vaucer. proslo je nedelju dana ja nikakav vaucer nisam dobio ni kroz mbanking ni na mejl. da li je neko imao slicno iskustvo?

Da li je uz standard paket pored plastične Dina i plastične Master moguće zatražiti dodatnu digitalnu Master/Visa koju bih vezao za devizni (za online plaćanja)?
Imam dobre vesti. Uradio sam prelazak na Standard paket iz Platnog računa sa osnovnim uslugama preko centrale (servis na klik, potpisivanjem dokumentacije otiskom kroz mBanking) pa pošto je to ugovor na daljinu, sleduje digitalna Master odmah po promeni paketa i plastična naknadno stiže u ekspozituri. Dakle, naposletku obe ostaju na raspolaganju za korišćenje.

Ja još nisam otvorio račun za vaučer. Ne stižem od obaveza, jer uvek zatvore posle 16 do 17 ne rade to.

Našao sam jednu veliku manu ovoj banci.
Daju kontradiktorne info.
Oko Lidl vaučera je pisano.
Meni su u filijalama I call centru dali oprečne info oko Flexia kartice.
Jedni kažu mora prenos zarade, drugi kažu ne mora...
Ne mora je valjda konačni odgovor

Da li je neko primao sa Wise uplatu na devizni racun, zatvoren mi je account, sad treba da mi posalju sta je ostalo na balans preko SWIFT uplate... Mada ne znam jel ce slati u moje ime, sto se bankama ne svidja zbog zakona, ili drugacije jer mi je acc zatvoren. Vidim da mozda zavisi od banke, negde traze pasos strani, negde fakturu, znam da me Mobi Banka nije pustila pre 5 godina i vratili su novac ka inostranstvu zbog onog prastarog zakona ali znam da u neke banke i prolazi tako da.

Najbliže odgovarajuće je da koristiš šifru 837 - Plaćanja i naplate rezidenata preko strane institucije elektronskog novca po osnovu elektronske kupoprodaje robe i usluga, a koja se ne obavljaju preko platnih kartica domaćih izdavalaca

@dincsm ista meta, isto odstojanje, ali sa ovom šifrom bi trebalo banke te uplate da knjiže.

Do danas bi trebalo da pošalju vaučer.
Sve mi se čini da će morati masovno slanje prigovora

Nema od vaučera ništa, to će se izgleda da se dobije uz silne prigovore i pretnje inspenkciji

• Like
Kod prebacivanja para sa jednog računa na drugi, šta treba da se upiše u polje model ili se mogu pare prebaciti i bez toga?

Znaci jos niko nije dobio Lidl vaucer, da ne otvaram tamo racun zbog toga?
Ne, nažalost. Podneo sam pritužbu narodnoj banci, pošto sam prošlog meseca uputio prigovor i dobio odgovor da isti očekujem do juče pa samim tim je postojao osnov za dalje postupanje.

Nazad
Vrh Dno