Edit: po tarifniku za Standard nije predviđeno izdavanje dodatnih kartica.Da li je uz standard paket pored plastične Dina i plastične Master moguće zatražiti dodatnu digitalnu Master/Visa koju bih vezao za devizni (za online plaćanja)? Ili su za to predvidjeni viši/skuplji paketi?
Odmah posle otvaranja je na raspolaganju Visa Digital. Samo se plastična čeka. Pinovi za fizičke stižu posle 2, odnosno same kartice kroz 4 radna dana u najidealnijem slučaju. Već narednog radnog dana se vidi i Visa Online pa možeš da formiraš zahtev za vezivanje kartica na devizni račun (otvaraš ga iz Moja mBanka posle dinarskog. Predložak teksta stiže mejlom, mada mogu da ti pošaljem u PM ako zatreba).Da li neka druga banka nudi istu opciju, kakva je situacija sa Raiffeisen iRačunom?
Pa da, pretpostavio sam.. Znači ukoliko imam primanja u dinarima, a ne želim da devizni račun za onlajn plaćanja bude u kontaktu sa dinarskim, primoran sam ili da vežem Dinu za dinarski, a MC za devizni, gubeći sve benefite MasterCarda, ili da MC bude vezan za oba računa kao i do sada..Edit: po tarifniku za Standard nije predviđeno izdavanje dodatnih kartica.
A plastične su zapravo duplikati digitalnih ili? Imam 4 različite kartice ili 2x2 identične? Samo što digitalnu imam odmah vidljivu u aplikaciji, a plastičnu čekam da stigne - koja je... ista kao i digitalna? Dodje isto?Odmah posle otvaranja je na raspolaganju Visa Digital. Samo se plastična čeka. Pinovi za fizičke stižu posle 2, odnosno same kartice kroz 4 radna dana u najidealnijem slučaju. Već narednog radnog dana se vidi i Visa Online pa možeš da formiraš zahtev za vezivanje kartica na devizni račun (predložak teksta stiže mejlom, mada modu da ti pošaljem u PM ako zatreba).
Nisam u toku kako funkcioniše kombinovana potrošnja kod njih, tj. da li je kao u Rajfajzenu da dinare trošiš u Srbiji, a devize preko i nema autokonverzije kad zafali na jednom ili na drugom ili ima. Svejedno, moraćeš sam da proceniš šta bi ti najviše odgovaralo.Pa da, pretpostavio sam.. Znači ukoliko imam primanja u dinarima, a ne želim da devizni račun za onlajn plaćanja bude u kontaktu sa dinarskim, primoran sam ili da vežem Dinu za dinarski, a MC za devizni, gubeći sve benefite MasterCarda, ili da MC bude vezan za oba računa kao i do sada..
Ne, različite su. Digitalna se zove Visa Digital i može da se doda u RaiPay, a plastična Visa Online. Zahtev za vezivanje kartica na deviznom se podnosi u inbox mobilne aplikacije i onda kada bude pisalo da su povezani računi dinarski i devizni, radiće kako sam već opisao.A plastične su zapravo duplikati digitalnih ili? Imam 4 različite kartice ili 2x2 identične? Samo što digitalnu imam odmah vidljivu u aplikaciji, a plastičnu čekam da stigne - koja je... ista kao i digitalna? Dodje isto?
Da, dinarski video pozivom, devizni iz mobilnog bankarstva samo popunjavanjem podataka i potpisivanjem sms kodom. Podrazumevano dobijaš obe. Vezuješ koju god hoćeš, izvorno su od dinarskog računa. Navodiš broj željene kartice (prvih 6 cifara******poslednjih 4).A za Rajfajzen, ako sam dobro razumeo.. otvaram dinarski, potom devizni, uzimam Visa Digital pa potom Visa Online (opciono), vezujem OBE Visa kartice za devizni i dinarski?
Nema. Ako imaš para na dinarskom, ne povlači. Koliko ima evra na deviznom, toliko. Jedino što se naplaćuje je 1% na inostrane transakcije.Kada koristim RaiPay ili ukucavam karticu onlajn - ako kupujem u Srbiji povlači dinare sa dinarskog, ako kupujem van u eurima/dolarima koristi eure sa deviznog - nema autokonverzije?
Recimo, ali neko koristi obe (probni periodi, na primer 😂).Ako baš želim plastičnu karticu onda digitalna funkcioniše samo kao njena zamena dok plastična ne stigne?
Ovo je 4. tip iRačuna, te do sada je prvi imao samo plastične (moj slučaj) pa drugi samo digitalne, treći obe i četvrti sa klauzulom od 18 do 26 godina Master, a posle toga Visa. 🤣Zašto dve kartice onda? Ako plastična kasnije može sve što i digitalna, plus još ponešto
Da li si dobio 3000 za dobrodoslicu ?Mene danas zvali iz Unicredita da požele dobrodošlicu i da me pitaju da li imam neka pitanja, kad ja spomenuh Lidl vaučere rekoše mi ljubazna teta da je 20. Januar 2025 krajnji rok za podelu vaučera i da ne zna da li će biti ranije. Tako ljudi da znate da se ne nadate tome i da je u pitanju navlakuša. Idu na princip da oko praznika će ljudi da zaborave na to i da će rok da prodje i da ništa ne možemo da uradimo ako ne dobijemo vaučere
Imam dobre vesti. Uradio sam prelazak na Standard paket iz Platnog računa sa osnovnim uslugama preko centrale (servis na klik, potpisivanjem dokumentacije otiskom kroz mBanking) pa pošto je to ugovor na daljinu, sleduje digitalna Master odmah po promeni paketa i plastična naknadno stiže u ekspozituri. Dakle, naposletku obe ostaju na raspolaganju za korišćenje.Da li je uz standard paket pored plastične Dina i plastične Master moguće zatražiti dodatnu digitalnu Master/Visa koju bih vezao za devizni (za online plaćanja)?
Najbliže odgovarajuće je da koristiš šifru 837 - Plaćanja i naplate rezidenata preko strane institucije elektronskog novca po osnovu elektronske kupoprodaje robe i usluga, a koja se ne obavljaju preko platnih kartica domaćih izdavalaca
Bez toga. Šifra plaćanja 289 - transakcije po nalogu građana.Kod prebacivanja para sa jednog računa na drugi, šta treba da se upiše u polje model ili se mogu pare prebaciti i bez toga?
Ne, nažalost. Podneo sam pritužbu narodnoj banci, pošto sam prošlog meseca uputio prigovor i dobio odgovor da isti očekujem do juče pa samim tim je postojao osnov za dalje postupanje.Znaci jos niko nije dobio Lidl vaucer, da ne otvaram tamo racun zbog toga?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari