Šta je novo?

Uncharted 3

Koliko znam, U3 podrzava 3D tehnologiju...

Sada moje pitanje je, moze li ovaj nov Asusov gejming monitor da se nakaci PS3? Vidim da ima ulaz za HDMI...

Izvinjavam se, nijesam citao a mozda je neko spomenuo - je li ko probao 3D na U3? Citah nedje da je odlican... Inace moj utisak je da je izvanredan U3,

Igram je u 3D i mogu reci da je dosta dobro. Mnogo je bolji 3D efekat nego kod npr. Assasins creed-a, ali kao i kod ostalih igara pri naglom rotiranju kamere znam ponekad da se pogubim. Odlicna stvar je sto su i filmovi u 3D. Meni je licno vece zadovoljstvo da igram igru sa ukljucenom ovom opcijom. Zbog nedostatka slobodnog vremena i porodicnog gledanja SBS filmova, nisam uspeo puno da predjem, ali do sada - igra je fenomenalna!

Ih sad, tu je pitanje sta je "grafika" i sta su danasnji standardi. Grafika u PC verzijama konzolnih igara postignuta dizanjem image quality-a ili nesto drugo? Jedini primer koji mozes da navedes je BF3 na PC-u, ostalo se svodi na ovo sto sam rekao, tako da ne znam bas sta je to "standardno" na visokom nivou danas kad je grafika pc igara u pitanju. AA, AF i slicno. Eto to. Ako pricamo o nekim standardima. Izuzeci postoje.

Ali kod Uncharted-a jeste dizajn u pitanju, to je tacno...

+1

neverovatno je koliko je BS ona priča (i to što u nju neki veruju), da pop-up (lo-res u hi-res tekstura) u nekim drugim multiplatform naslovima u igrama postoji zato što konzole imaju malo memorije. Mislim, kod Uncharteda nema učitavanja, nema popup-ova tekstura, a tekstura su veće rezolucije nego kad igraš, recimo, Battlefield 3 na PC-ju na Ultra...

Izvinjavam se, nijesam citao a mozda je neko spomenuo - je li ko probao 3D na U3? Citah nedje da je odlican... Inace moj utisak je da je izvanredan U3, grafika je odlicna ali
je ipak veci skok bio sa U1 na U2 cini mi se. A i ona sekvenca sa vozom i helikopterom u U2 nema bas pandan u Uncharted 3. Kao sto scena pada helikoptera iz COD4 se nije
ponovila tog intenziteta dalje u serijalu, iako je MW2 imao par dobrih momenata. Inace vidio sam da su koristili scene iz Bourne's Ultimatum filma za scene jurnjave u Yemenu:)

Da, U3 je zbog odsustva scene kakva je rušenje zgrade from inside i voza definitivno manje epic nego U2, ali opet, u U2 si imao boljih fora u cut scenama, bolju priču i par grafički i režiserski epic scena tj. momenata - npr. pad iz aviona, šetnja po pustinji koja izgleda kao fakin high-end CG i sve to bez među učitavanja... ni deo sa jurnjavom na konjima nije loš... Od Uncharteda 4 očekujem baš mnogo!

Ne znam bas, meni je ceo segment sa gusarima i brodom upecatljiviji nego scena sa vozom znajuci da to nisu predefinisane animacije vec bukvalno postoji simulacija okeana koja utice na taj brod.

Nije baš tako... I u brodu ima mnogo skriptovanih scena. Brod je otprilike pandan vozu u drugom delu, ali je komičniji i tu mi je drago da vidim da igra ne uzima samu sebe za preozbiljnu, što je uvek dobro ako je kvalitet na visokom nivou (i u filmovima i serijama važi isto pravilo). Brod je grafički urađen sjajno, ali nije nadmašio voz... po meni je čitav deo pre toga, ship graveyard, impresivniji!

Jeste mozda tehnicki jache...ali ja govorim vise o osjecaju, emociji koju izaziva neki efekt. Brod jeste super odradjen ali tek me mozda scena sa lusterom fascinirala pomalo kao ono sa vozom ili helikopterom. Nije mi bio ono bas intenzivan momenat. A onda, cini mi se da su malo brod zavrsili suvoparno - ako su ulozili toliko truda u simulaciju okeana i citav taj nivo falilo mi je malo neke vece drame na kraju nivoa. Iskakanje sa broda je malo pretrcano, tu bih vise cijenio da su uradili kao sa onim avionom iznad pustinje. I da, po meni, vrhunski domet je ono kada ide kroz pustinju, bas je dobro odradjeno vizuelno. Isto mi je jako inovativno ona scena kada drogiran trci kroz onaj grad, pjacu onu. Ali snijeg u U2 je neprevazidjena stvar sto se tice likovnosti.

Pa, mislim da su u U3 nadmašili sneg sa peskom. Mada, snow scene su imale i snowfall efekte, plus kombinacija sa vatrom na par lokacija, osvetljenje - impresivno. U U1 su apsolvirali vodu, u U2 sneg i padavine, a u 3 pesak :) (svako ko je gledao dodatni, bonus disk, zna o čemu pričam). Iako mi je stalno tu Frostonjin PS3, razmišljam se da uzmem sebi jedan, najviše da bih uvek imao Uncharted trilogiju i BR plejer. Mada, možda bi trebalo da sačekam next-gen, tako ću svakako imati i mogućnost da pustim stare delove (možda čak i u full HD :)).

Poslednja izmena:
Nije baš tako... I u brodu ima mnogo skriptovanih scena. Brod je otprilike pandan vozu u drugom delu, ali je komičniji i tu mi je drago da vidim da igra ne uzima samu sebe za preozbiljnu, što je uvek dobro ako je kvalitet na visokom nivou (i u filmovima i serijama važi isto pravilo). Brod je grafički urađen sjajno, ali nije nadmašio voz... po meni je čitav deo pre toga, ship graveyard, impresivniji!

Pa da, to sam i mislio kad sam rekao brod, ustvari ceo taj segment i sa graveyardom (prakticno arena gde bukvalno mozes da pridjes borbi sa gusarima na vise nacina)
i sa platformisanjem i onim borbama unutar broda i sa brodova itd. Ceo taj segment je fenomenalan po meni dok je voz vise efektniji od bilo cega drugog ipak bio samo jedan ili dva chaptera.

Sto se tice price i likova iz igre, koga ne mrzi da cita ovde ima odlican clanak u vezi toga :)

http://allthingsuncharted.com/2011/11/drakes-deception-examining-the-narrative-analysis-and-opinion/

Poslednja izmena:
Presao igru sinoc... Faking epic :) I graficki, i umetnicki, i po gameplay.

Koliko je Uncharted 2 bio ispred keca, toliko je i ovo ispred dvojke.

Da li treba online pass, uzeo bi korišćenu igru pa me interesuje da li bi mogao online da igram ako nekad budem hteo?

^ Od kraja februara prosle godine, U3 je postao free-to-play online, ali do 15-og lvl-a. Posle toga ne mozes vise da lvl-ujes, al' mozes da nastavis da igras za dz. Za "regularni" U3 MP ti treba pass.

Hvala to me samo interesovalo, da li da kupim korišćeni ili da dodam još malo i uzmem ga u celofanu.

Ne znam koliko si mislio da izdvojis za koriscen, ali nov u celofanu ti je 10 eura.

Na KP sam našao u celofanu za 2000 dinara, a ima i jedan oglas od 10e od pre tri nedelje koji je prodat, ako si na njega mislio.

Uzeo sam Uncharted 3 GOTY, ali US verzija BCUS 99086, online kod neiskorišćen pa me interesuje da li ću morati da pravim US nalog za igru da bi aktivirao online, pošto imam samo UK nalog? I da li je online zaključan po regionima, tj. ovi iz Evrope ne mogu da igraju sa ovima iz Amerike, kao što je slučaj sa PES 2015 recimo.

Probao bi sad, ali ne mogu da se ulogujem na PSN.

Poslednja izmena:
Vrh Dno