Šta je novo?

Ultra Sleeve Black

vlada.j011

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.12.2009
Poena
170
Ako neko bude imao informaciju gde moze da se kupi ili naruci treba po 3 m od 3mm, 6mm i ne znam koji je deblji dal od 9mm ili od 13mm. Neka mi ostavi pp gde mogu da kupim ili narucim to. Samo Black za sada ako ne budem uspeo to videcu da idem na UV RED, ali to su manje sanse. Takodje treba mi molex extractor kit ako ima negde kupujem. Trebaju mi i one gume sto dolaze na kraj. Naravno kada sam sjebao sraf namestajuci ventilatore pobacao sam sve stare odvijace iz kuce i uzecu najmanji onaj paket Unior sa 4 ravna i 3 + odvijaca za elektroniku, spicasta klesta i pincetu. Ne namestam nista vise dok to ne nabavim.

Poslednja izmena:
Nemam nijednu karticu. Jer mozete da mi objasnite tj da li mogu to da obavim u nekoj banci uzmem tu kaarticu za placanje preko neta ili da stavim pasos u dzep i da odem za hrvatsku to mi je 2 dana. Platim hotel jedno vece i pokupujem sta mi treba u civilizaciji tj ako tamo toga ima. Video sam MurderMod sleeve i platio bi i to. Mislim nemam nameru da dajem pare za kablove vise nego za graficku recimo.
Sta odem u banku i trazim karticu za placanje preko neta odem na sajt i kuckam. Za koliko stize i kolike su sanse da ne stigne??? Nisu samo kabvlovi u pitanju ima mnogo toga zasta smo uskraceni ovde jer iz ko zna kojih razloga nekome ne odgovara da uvozi to.

Jer postoji bar jedna radnja koja je specijalizovana za prodaju takvih delova, znaci ti ljudi bi se ne obogatili ali bi imali pare i sve vise ljudi bi bilo zainteresovano za to. Jeste problem raditi sve to dok ne naucis ali kada naucis po ceo dan bi cackao.

Poslednja izmena:
Odes recimo u Intesu i trazi Visa Internet karticu, besplatna je, koliko uplatis (evra) toliko imas na kartici. I onda fino kupujes kao covek.
Pa trebalo bi da to stigne bez problema.

Treba mi ovo pa sada sta ima kod nas a sta ne videcu kako cu. I sa time sam zavrsio za ovaj komp za sada.
-Sleve napisao sam 3M (3mm, 6mm, 9mm) black
-Molex extractori
-Gumeni srafovi 30 komada za ventilatore za kuciste, ja mislim kratki.
-Onda ono gumeno nasta nalezu ventilatori 3X120MM, 2x140mm
-Kabl produzni 60 cm 2 komada za ventilatore
-onda onaj kabl ne znam kako se zove sto se dobija sa ventilatorima sto se utakne u kabl od napajanja ali se racva za 2 ventilatora(2 komada)
-140mm ventilator za kuciste coolermaster(2 komada)
-cooler za chipset(NORMALAN)
-cooler za memoriju(HyperX RAM Cooler, Dominator Air Flow, Geil Evo Cyclon)neki od ta 3 po mogucstvu HyperX Ram cooler.
-vezice 100 komada crnih debljih i crnih tanjih

To bi bilo to za sada ostalo tipa H50 i SSD mogu da nadjem i ovde a i malo cu odloziti to ovo su sitnice potrebne sada.

Treba mi ovo pa sada sta ima kod nas a sta ne videcu kako cu. I sa time sam zavrsio za ovaj komp za sada.
-Sleve napisao sam 3M (3mm, 6mm, 9mm) black
-Molex extractori
-Gumeni srafovi 30 komada za ventilatore za kuciste, ja mislim kratki.
-Onda ono gumeno nasta nalezu ventilatori 3X120MM, 2x140mm
-Kabl produzni 60 cm 2 komada za ventilatore
-onda onaj kabl ne znam kako se zove sto se dobija sa ventilatorima sto se utakne u kabl od napajanja ali se racva za 2 ventilatora(2 komada)
-140mm ventilator za kuciste coolermaster(2 komada)
-cooler za chipset(NORMALAN)
-cooler za memoriju(HyperX RAM Cooler, Dominator Air Flow, Geil Evo Cyclon)neki od ta 3 po mogucstvu HyperX Ram cooler.
-vezice 100 komada crnih debljih i crnih tanjih

To bi bilo to za sada ostalo tipa H50 i SSD mogu da nadjem i ovde a i malo cu odloziti to ovo su sitnice potrebne sada.
-sleeve ti je bolje MDPC kad vec uzimas
- molex extractori valjda prodaju na MDPC
- Gumeni srafovimislim da ima kod nas, ja sam uzimao plave Coolink, nisu gumeni vec silikonski, gumeni brzo pucaju, mislim da imaju kod nas i Xigmatek isto silikonski, Xilence su gumeni, shit su
- silikonske podloske za ventove (imam par komada) kod nas nisam video, imaju Xilence gume, nije neki kvalitet
- produzni kablovi za ventove, bilo je kod nas
- verovatno ima i 3 pin na molex

- cooler za memoriju, preporucujem Zalmanov, ove koje si naveo nisu nesto

sleeve od 3mm ne postoji, sama zica jedna od napajanja ti je oko 3mm

A gde si kupio silikonske podloske koliko si platio to mi treba iako nisu bucni moji tacnije ne cuju se za sada a pored kompa sam. 2 izbacuju gore jedan uvlaci napred drugi nazad izbacuje. Gde si uzeo plave coolink nebitno nece se videti. I ako ne nadjem jer mogu ti gumeni da sluze neko vreme kupicu malo vise pa kada puknu promenim. Hteo sam da uzmem Crni zalman ali nema. Mada sada vec posto sam odustao od crvenog led svetla sasvim je sve jedno. Vec sam kupio 2 120mm blue i uzecu jos 2 140 mm i vise ne stavljam ventilatore. Samo cu da zamenim mesta. 140 mm na vrh. Jedan od 120 na stranu drugi kod hard diska. ili cuc izbaciti onaj crni nazad a taj sto sam hteo na stranu da ubacim tu nazad.
Pa koliko su mm neon red u emmi-u.

Neki od ova 2 mogu da drze 120 i 140 mm za kuciste.

http://imgur.com/e3myk

http://imgur.com/UxiLQ

Poslednja izmena:
Prvog krecem sa spiskom to u toj i toj radnji, to u toj i toj. Posto mora tako. Ali najveca ce ispala od svega biti kada budem sve sve sredio a budu me ispalili za provisdnu stranicu za CM 690 II, uuuuu.
Produzni ima od 30cm i od 60 cm kod nas i 2 od 3 pin na molex ima ih na nekoliko mesta samo na slikama suu pa to je jedino zeznuto.

Poslednja izmena:
sto se tice gumenih (silikonskih) srafova, bolje od ovga nema http://www.xthermal.com/product.php?id=2

kupio sam ih u Gigatronu, i naspram onih gumenih xilence koji puknu posle dva meseca, ovi su vrh

Da ali ja sam kod njih hteo da kupim mnogo toga pa onda ne kupim jer se iznerviram sto ostave na sajtu nesto sto nemaju pa ne kupim ni ono sto imaju. Daj boze da ih nadjem, ako neko ima da proda te podloske za ventilatore kupicu od njega po ceni koja je u radnji bila normalno da su ocuvani i da mi odgovaraju. Srafova mi treba 24 tj 30 ajde da kazemo.
A ja sam dobio nesto sa kucistem ali to je 4 komada neki kao ne znam ni ja sta je to uglavnom kada se gurne u rupu pricvrsti ventilator ja se tripujem da ih to pridrzava dok se ne pricvrste jer sto bi stavili 4 kom u kuciste za koje je namenjeno 10 ventilatora.
Sada na njihovom sajtu koliko vidim imaju samo neonke od opreme za kuciste nemaju ni ventilatore.

Ne znam sta se desilo ali box cooler se cuje ali sigurno duplo manje od kada sam stavio ove ventilatore na vrh kucista a znam da to nema veze sa time. Uglavnom sada ne cujem komp sem kada stavim glavu na njega onda huci samo ali to mora.
Dobro obavesten sam gde ima mozda pa cu zvati da pitam pa sta bude ako ne moracu ono sto nadjem da uzmem, plave one ili crne gumene pa kada nadjem bolje promenicu. Mozda ce pred novu i stizati neki stvarcice nove.

Jos nesto kada sam kupovao podlogu za misa i demciflex ja sam pitao dal ima zalmanov kuler za memoriju rekli su nema, ja sam kupio jos nesto u gradu i ostalo mi je para za razer goliathus i demciflex ispostavilo se da imaju Zalmana ali ja sam pare vec potrosio. Ako mislite na RC1000.

Poslednja izmena:
Odes recimo u Intesu i trazi Visa Internet karticu, besplatna je, koliko uplatis (evra) toliko imas na kartici. I onda fino kupujes kao covek.
Pa trebalo bi da to stigne bez problema.

Jesi li, ili znas li nekog ko je tako uzeo ? Ima moj drugar cini mi se bas tu karticu i trebao sam da narucim preko nje, ali me je odjeb*o jer je jednom prebacivao neku kintu na drugi racun i usput ga odrali jos tipa 50-60e umesto neke sice ..

Sa tom karticom i kupujem na mdpc, jedina je razlika što sam s njom napravio PayPal račun, jer se na mdpc i ne može kupovati drugačije, ako se ne varam. 🙂

A gde si kupio silikonske podloske koliko si platio to mi treba iako nisu bucni moji tacnije ne cuju se za sada a pored kompa sam. 2 izbacuju gore jedan uvlaci napred drugi nazad izbacuje. Gde si uzeo plave coolink nebitno nece se videti. I ako ne nadjem jer mogu ti gumeni da sluze neko vreme kupicu malo vise pa kada puknu promenim. Hteo sam da uzmem Crni zalman ali nema. Mada sada vec posto sam odustao od crvenog led svetla sasvim je sve jedno. Vec sam kupio 2 120mm blue i uzecu jos 2 140 mm i vise ne stavljam ventilatore. Samo cu da zamenim mesta. 140 mm na vrh. Jedan od 120 na stranu drugi kod hard diska. ili cuc izbaciti onaj crni nazad a taj sto sam hteo na stranu da ubacim tu nazad.
Pa koliko su mm neon red u emmi-u.
Silikonske podloske za ventove kod nas nisam vidjao pa sam ih dovukao spolja.🙂
Coolink srafovi sam uzeo u VIP House, ali ima i u dolepomenutoj firmi, bar na sajtu. Mozes i Xthermal ako ima.

Jesi li, ili znas li nekog ko je tako uzeo ? Ima moj drugar cini mi se bas tu karticu i trebao sam da narucim preko nje, ali me je odjeb*o jer je jednom prebacivao neku kintu na drugi racun i usput ga odrali jos tipa 50-60e umesto neke sice ..
Imam tu kartu, kupovao sam vise puta na amazonu diskove, takodje sam otvorio paypal vezan za tu karticu, kupovao par puta na eBayu.🙂

Meni drugar ima tu karticu, ali nema PayPal. Pitali smo u banci i moze da se prebaci lova sa kartice na drugi racun, samo sto kao sto rekoh, drugar je jednom prilikom to radio i nastali su mu neki veliki i neocekivani troskovi usput ..

Znaci narucim za 60e i dodje racun 95e recimo.
Ne znam jer video neko kako izgleda Neon red sleeve pod blue led svetlom.
*** da sam ja birao sve bi unutra bilo crveno a kablovi crni. Ali sada ajde menjam varijantu posto je ploca plava donekle, memorija plava. Kako bi izgledali Neon Red ti ima da se kupe. Mada mislim da su oni lepsi pod UV svetlom.
Da spisku bi dodao jos 24 crvene LED diode.

Pa nije tako tj. ne bi trebalo. Platis koliko i pise, nego je mom drugaru ovako ispalo kada se prebacuje sa racuna na racun. Izgleda da je tu banka odvalila neku proviziju i ko zna sta jos ..

Ne znam o kakvoj se proviziji radi, ali kad god sam kupovao na amazonu skidali su onoliko koliko i treba.
Kad sam prebacivao novac preko paypala takodje nista dodatno nisu skinuli.

Ajde videcu onda sada od prvog da uzmem tu karticu u banca intesi. Narucicu prvo Hyperx Black Ram Cooler cisto da vidim kako i sta ide. Kako to stize na kucnu adresu??? Za koliko je vama stizalo???? Ili ostave
u sanducetu postanskom da mi je stigao paket na postu pa idem da preuzmem. Ja ne znam ni sta znaci PayPal. Da racunam najmanje 15 dana do 30 dana jer tako. Taj Ram Cooler moze na sajtu Kingstona da se naruci mozda.
Gotov sam ako to profunkcionise to je droga samo cu da narucujem. Ni vezice ne bi isao da kupim ovde.

Pa da na amazonu sta otkucam samo se pojavi ta-ta-ta cena i cao. H50 50e. Hyper RAM cooler 15e.OCZ XTC thermal 15e, Sunbeam molex extractor 13e. Rubber screws antivibration Xigmatek 2e. A tu je i Corsair sa 2 ventilatora sa vec odradjenim kablom 19e, eeeee... bedak. Covece. Ili Evo Cyclon 22e.
H70 je kao kod nas H50 cena. To nasi dizu kako se njima svidja nevezano za cene proizvodjaca dizu ljudi kako hoce i dokle hoce.
Tipa vidi monitor je 22.000 ajde da stavimo 27.000 da vidimo da li ce i dalje kupovati. Vidi hoce podigni jos za soma din.
A cena ona prva stoji na sajtu a izgovor hakerski napad na cene. Hakeri spustili cene inace su one druge samo nisu stiigli da vrate. Pa kako na svakom sajtu napad? -Pa eto oni ceo sistem sjebu i onda se svuda vide snizene cene.
Nerealne, one koje su inace na zapadu. Da bog da mi rikno komp ako mi nisu rekli da su hakeri cene sjebali inace je skuplje, da li je to istina ne znam.

Poslednja izmena:
Meni drugar ima neku varijantu preko Reifeisen banke pa preko nekog entropay-a itd uglavnom sad mi je stigao jedan deo za foroaparat, vrednost je 30e i ladno su mi naplatili carinu 1300din na to 🙁 🙂

@vlada.j011
Ako vec uzimas RAM Cooler uzmi OCZ XTC Rev2. lepsi je a rekao bih i bolji od Kingstona.😉

@vlada.j011
Ako vec uzimas RAM Cooler uzmi OCZ XTC Rev2. lepsi je a rekao bih i bolji od Kingstona.😉

Video sam ga ali jer on zahvata sva 4 slota ili samo 2.
Lep je i ocz i evo cyclon. On bas naleze na nju skroz, ne strci.

Ovo se narucuje prvo 30 komada.
Super Ultra-Bright Red 5mm LED 12000 mcd

Prvi put ce imati prilike da gostuju u ovoj zemlji poslednje cudo tehnike do sada nevidjeno u Srbiji cena 0.9e kom.
I cupam one osiromasene Blue LED iz svih ventilatora.
Postoje od 5000, 6000 i 12000 mcd ne znam sta im je to.
Znaci ako neko nadje ovde neka javi mada ne verujem.
Mozda ih imaju ove radnje sto se bave uvozom rasvete sto imaju sijalice za cvece fotokopir aparate diskoteke sve i svasta. Mozda oni imaju??? Mada ne verujem zasta se to jos koristi.
To je najbolje stavis to na ventilatore i kada hoces upalis njih kada hoces iskljucis a upalis white cold cathode ili uv sve jedno kome se vise svidja i gotovo. Samo da se ne mesaju u isto vreme dve boje jer mi je to ruzno.

To je po meni u stvari najlepsa boja za komp unutra sve silver od kulera i cold white cathode.Ali se to onda planira od pocetka tako, thermalright sve, skidas masku sa graficke neki slican cooler i za nju e onda mogu i tower cooleri, hromirani, beli ventilatori, scythe setsugen na graficku i da nista ne bude u boji.
A ne mesati, 12-13 proizvodjaca. Sareni fanovi, plavi i zeleni trepcuce crveno svetlo. grafika crvena maticna plava, fan za mamoruju crn, a na vrata od kucista fan u 3 boje, to ne volim pomesano kakve god da su firme i stvari.

Ne znam meni je to isto kao da sklapas komponente hi-fi i stavis jednu manju jednu vecu jednu bronze boju jednu crnu jednu silver i jednu sa onim tockicima a drugu sa digitalnim najnovijim ekranom.

Poslednja izmena:
Ja sam mislio ovako sada 5-og da uplatim jedno 2000e pa kada mi daju karticu da ja nekome ko hoce kazem broj i sifru i da napisem sta da mi uzme posto nisam nikada to radio.
Jer moze tako? @@@@@@.
Ali bi se obradovao neko sa rampage 4 i intel extreme sa 6 jezgra plus 5970 ili ova 580
Valjda bi mi bar narucio gumene srafove u dovoljnom broju i vezice.

Poslednja izmena:
salim se ja da imam te pare ne bi se razmisljao oko 3 vrste grafike ali ne bi stavljao nikakav crossfire, samo 5970 i dosta.

Odlucio sam posto ce mi ovo prvi put biti da kablove sredjujem da kupim prvo te neon red svih debljina. Sta to posle mogu da promenim i video sam kako se radi to a crne cu kupiti kada se pojave a i da ne s****m neke skupe ako kupim sa neta. Zanima me samo da li u emiju ima i ono sto ide na kraj ona guma sto se stegne na oba kraja kabla. Ne znam kako se zove. Glupo da koristim izolir traku za to. Samo kako cu to bez onog alata.

Poslednja izmena:
To ti je termoskupljajući bužir, ima ga u bolje opremljenim prodavnicama elektromaterijala. Na njima obično piše do kog prečnika se skupljaju, a skupljaju se tako što ovlaš preko njega predješ plamenom, upaljača na primer.

Dobro si mi rekao da provalio sam to. Onda mi ostaje samo da izvadim alat starog zanata iz fioke i da mi sluzi mesto molex extractora. Imam ih svih debljina mogucih. A video sam da cak mogu da budu i zgodniji od molex extractora.
Hvala ti puno a taj budzir tj buzir jer ima u bojama. Vec sam gledao kako da topim slamcice... Odlepio sam skroz nocima trazim LED Diode. Lakse nadjem sliku vanzemaljca nego LED diode.

Ali necu ja nista komplikovano. Prvo samo fanove i one *****ske front panel conectore. Neka budu i u malkice debljem sta ima veze. Kada neko stavi bastensko crevo u procesor sto ja ne bih mogao malo deblji kabl taj.
Da i najvaznije neki beli okrugli koji ide u usb3 prikljucak njega mi je da sakrijem vise nego ista.

Poslednja izmena:
Ako zafali vadim iz tus kabine a posle skidam sa klima uredjaja ono crevo sto sam morao da produzim da ne curi komsiji. Uzas!!!

Nazad
Vrh Dno