Šta je novo?

Ultra jeftino Cach and Cary u Nis-u

HP NX6310 postoji varijanta sa celeronom-M i sa coreduo t2050.
Oba ima u Metro-u prvi je ustvari onaj sa akcije sto kosta 44000 din, a drugi je nesto oko 52000 - e sad sa PDV ili bez nebih znao, nije me zanimalo, cuo sam ljute kupce i zbunjene prodavce i nacuo ovu cenu danas kada sam bio u pazaru.
I dalje je prilicno povoljno pa koga zanima nece ga naci jeftinije.

Ti, a i svi ostali iz Nisa koji nikada niste bili u Beogradskom Metrou ste proneli takvu glupu glasinu pa ceo grad o tome bruji. U Metro moze da udje KO GOD HOCE i KUPI STA GOD HOCE SA BILO KOJOM KARTICOM (svojom ili pozajmljenom ili se prisljamci nekom na ulazu i na kasi).
Firma cija je kartica ne mora da prijavljuje nista i provodi kroz knjige osim ako ne zeli da opravda kes podignut sa racuna firme.

Pa sad, ne znam da li je bas tako:
http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?highlight=metro&t=9002

Ne, nego daj ti meni tvoju karticu pa cu ja da kupujem do mile volje, i jos cu da vodim Peru, Lazu , Miku, Ziku da kupuju, nije bitno sta, a ako tebi zakuca poreska na vrata, tvoj problem.
A svoju karticu ne dam nikome da udje na nju u Metro.

Meni nesto nije jasno oko tih kartica.
Ako neko plati PDV na kasi kada kupi nesto, bilo da je za firmu ili sebe, sto bi mu kasnije dolazila finansijska kontrola kada je platio PDV.Ajde da je npr. placen PDV pa da se trazi povracaj jer je to kao sredstvo za rad, pa da onda dodju i da to provere.
A i neka fizicka lica su dobila karticu(kao npr taksisti) i sada bi prema tome trebalo ocekivati da kontorla navrati u taksi sluzbe i vidi sta su doticni uzimali isl, a za takav slucaj nisam cuo.

Zato što u Metro-u ne kupuje čovek, već firma. A kad firma kupuje onda mora da se zna gde je ta roba završila, ili u samoj firmi kao osnovno sredstvo, ili je kupljeno za dalju prodaju. Ako je firma kupila neku robu, a te robe nema, niti postoji trag da je prodata normalnim putem, onda to znači da je ta firma tu robu prodala na crno i da na tu razliku u ceni nije platila PDV.
Meni samo još uvek nije jasno kako mogu da nešto naplate u kešu a da ne izdaju fiskalni račun. Vade se na to da su oni veleprodaja, ali to bi onda značilo da svako može da kupuje robu za svoju firmu (za dalju prodaju, npr.) i u drugim veleprodajama i da je plaća kešom, što se kosi sa našim zakonom.

Ti, a i svi ostali iz Nisa koji nikada niste bili u Beogradskom Metrou ste proneli takvu glupu glasinu pa ceo grad o tome bruji. U Metro moze da udje KO GOD HOCE i KUPI STA GOD HOCE SA BILO KOJOM KARTICOM (svojom ili pozajmljenom ili se prisljamci nekom na ulazu i na kasi).
Firma cija je kartica ne mora da prijavljuje nista i provodi kroz knjige osim ako ne zeli da opravda kes podignut sa racuna firme.

Jel moze sa karticom narodne biblioteke ?

Mislim ako nemas sta pametno da kazes nema razloga da se deres. Nisam rekao da ne moze da se udje i kupi, vec da su kazne za firmu ogromne ako im dodje inspekcija i firma ne moze da opravda uzetu robu na racun reprezentacije npr. recimo kupe ljudi sa karticom neke firme ukupno tonu secera a ta ista firma to predstavi kao troskove reprezentacije odnosno potrosnih sredstava. Inace ovo sto sam napisao za kaznu je 100%, i u doticnoj firmi inspekcija je otisla po prijavi jedne jako poznate firme kod nas. Ako si vec iz BG-a i tako dobro upucne raspitaj se malo kod ljudi ...

imaju taj laptop u metrou ali za 60.000 i kusur dinara + PDV...

moj drugar advokat je otisao da ga kupi za 44.000 ali je do kraja za te pare uzeo Asus sa CeleronM procesorom i duplo manje rama...

kaze i sam da nema leba od toga da se ganjaju sudskim putem... ***** ti zemlju srbiju, ovde samo vesanje na sred terazija moze da pomogne...

inache mozda bi mogli da zovemo CZP* (centar za zastitu potrosaca) pa da vidimo iz prve ruke sta moze da se uradi.. ali ako se metro odmah ogradio od "Gospoda iz Metroa su se unapred ogradila od stamparskih i gresaka druge prirode..." onda... da cimam ili ne ljude iz CZP ([email protected])?

* inache upoznao sam ljude iz CZP jer sam u metrou kupio Samsungovu mashinu koja se pokvarila posle mesec dana i onda sam cekao 45 dana da je poprave.... inache samo da znate da ako se stvar koju kupite pokvari u roku od 90 dana ne vazi pravilo garantnog roka od 45 dana vec imate pravo da vam odmah zamene kupljenu stvar za istu ili da vam u potpunosti vrate novac!

ehh, a taman sam se ponadao :S:

ko uzima moju srecu kad je trazim ja ?...

Poslednja izmena:
nema sta da se nadamo.... nigde nema jeftino a kvalitetno/dobro....(regularno)

Samo da se nadovezem na pricu od nekog lika od pre par postova...

Uci u Metro moze da se odradi na foru - da prodjes pored nekoga ko je pokazao karticu - ali sve sto natrpas u kolica - moraces da vratis nazad - jer na kasi moras da imas karticu da bi platio u keshu !

Tako da prica moze da udje bilo ko i da kupi bilo sta bas i ne pije vodu ;)

Samo da se nadovezem na pricu od nekog lika od pre par postova...

Uci u Metro moze da se odradi na foru - da prodjes pored nekoga ko je pokazao karticu - ali sve sto natrpas u kolica - moraces da vratis nazad - jer na kasi moras da imas karticu da bi platio u keshu !

Tako da prica moze da udje bilo ko i da kupi bilo sta bas i ne pije vodu ;)

Procitas pricu tog lika do kraja i vidis da se spominje i kartica na kasi pa stoga ne da pije vodu nego i sokic:bottle: :
... (svojom ili pozajmljenom ili se prisljamci nekom na ulazu i na kasi).
Jel moze sa karticom narodne biblioteke ?

Mislim ako nemas sta pametno da kazes nema razloga da se deres. Nisam rekao da ne moze da se udje i kupi, vec da su kazne za firmu ogromne ako im dodje inspekcija i firma ne moze da opravda uzetu robu na racun reprezentacije npr. recimo kupe ljudi sa karticom neke firme ukupno tonu secera a ta ista firma to predstavi kao troskove reprezentacije odnosno potrosnih sredstava. Inace ovo sto sam napisao za kaznu je 100%, i u doticnoj firmi inspekcija je otisla po prijavi jedne jako poznate firme kod nas. Ako si vec iz BG-a i tako dobro upucne raspitaj se malo kod ljudi ...
Naravno, moze i sa karticom iz autobusa.
Ko prica o tonama secera i troskovima reprezentacije!? Radi se o normalnim kupovinama smrtnika - tehnika, prehrana, hemija...
Ne, nisam iz Bg-a nego iz Nisa kao i ti i slobodno mi se javi da ti pozajmim svoju karticu da kupis u Metrou sta gok zelis (naravno ne tonu secera jer se plasim da ti se ne slosi od toga;) )

Procitas pricu tog lika do kraja i vidis da se spominje i kartica na kasi pa stoga ne da pije vodu nego i sokic:bottle: :
Naravno, moze i sa karticom iz autobusa.
Ko prica o tonama secera i troskovima reprezentacije!? Radi se o normalnim kupovinama smrtnika - tehnika, prehrana, hemija...
Ne, nisam iz Bg-a nego iz Nisa kao i ti i slobodno mi se javi da ti pozajmim svoju karticu da kupis u Metrou sta gok zelis (naravno ne tonu secera jer se plasim da ti se ne slosi od toga;) )

Oket, sutra idem da bacim pogled na neku tehniku, nadam se da nece da bude problem da preko vikenda odemo zajedno da ispazarim. U slucaju da imas neki problem od strane nadlezne institucije ne prihvatam nikavu odgovornost ni krivicnu ni materijalnu :banana:

btw. jos jednom, nisam rekao da je nemoguce kupiti vec da je kaznjivo, e sad u nekoj firmi ima 200 zapoljenih i svako od njih kupi po dzak secera, a u nekoj ima 2 radnika tako da sam naveo samo hipoteticki primer.

na jednu karticu mogu troje da udju/kupuju ako se ne varam...

Sva sreca pa smo mi nebeski narod, a amerikanci su neki bas glupi! Pa da se ovo desi tamo, ne samo sto bi ti za te pare dali proizvod koji su izreklamirali, jos bi te i kafom ponudili da se odmoris ako si cekao u redu... A kod nas: "STAMPARSKA GRESKA"!!!
@mali off topic: meni se desilo da sam hteo da pazarim neke zvucnike za kola, za koje je lepo pisala cena na gondoli 4400din, cekao 45min, dosao na kasu, kad posle provlacenja bar-koda na kasi - 6300!!! Rekoh ljudi dal' ste normalni, to nije cena ovih zvucnika, cak sa nekim "šefom" odem to polica, gleda lik, to je taj model, ali - bla, bla, greska je u pitanju, trte mrte, sklonise zvucnike sa polica, a meni: ako hocete po 6300 ako ne, izvinite!!!!
Oooo zemljo Srbijo :(

...meni se desilo da sam hteo da pazarim neke zvucnike za kola, za koje je lepo pisala cena na gondoli 4400din, cekao 45min, dosao na kasu, kad posle provlacenja bar-koda na kasi - 6300!!!..:(

Da, ali se dešavalo da na kasi bude i manje npr. 3998 din.........i prijavio bi grešku:smash:

Greške se dešavaju pri unošenju artikala i to svuda pa i u Metro-u:)

Xeg je napisao(la):

The pocetnik je napisao(la):
Meni nesto nije jasno oko tih kartica.
Ako neko plati PDV na kasi kada kupi nesto, bilo da je za firmu ili sebe, sto bi mu kasnije dolazila finansijska kontrola kada je platio PDV.Ajde da je npr. placen PDV pa da se trazi povracaj jer je to kao sredstvo za rad, pa da onda dodju i da to provere.
A i neka fizicka lica su dobila karticu(kao npr taksisti) i sada bi prema tome trebalo ocekivati da kontorla navrati u taksi sluzbe i vidi sta su doticni uzimali isl, a za takav slucaj nisam cuo.

100% tacno, nagrabusice samo oni koji su skidali pare sa racuna pa kupovali za licne potrebe. Cale od mog dobrog druga je taksista i ima karticu od samog otvaranja Metroa a kako zive na 5min hoda od istog samo se tamo snabdevaju sto hlebom sto tehnikom i sta ce sada da mu dodje inspekcija i da trazi da vidi da li je upisao TV u knjige i uostalom kako mu je firma taksi vozilo sta ce njemu TV, samponi i ajvar u kolima. Suludo.

Da, ali se dešavalo da na kasi bude i manje npr. 3998 din.........i prijavio bi grešku:smash:

Greške se dešavaju pri unošenju artikala i to svuda pa i u Metro-u:)

NARAVNO da se desavaju greske, ali je zato Zakon na strani POTROSACA, pa je prodavac U OBAVEZI da ti proda po onoj ceni koja pise! Razumem ja zasto su sklonili ostale zvucnike sa police, ali su meni MORALI da prodaju po ceni koja je bila napisana.

Metro je veletrgovina pa u njemu mogu da kupuju samo firme i preduzetnici.Naravno da niko nece praviti problem ako neko kupuje za sebe za sitnije iznose i ne skida te pare sa racuna.Ko sto je receno prvi ce da nadrljaju oni koji skidaju pare sa racuna i kupuju za licne potrebe.Za to se placa kazna i poveci porez na druga licna primanja.Ako neko kupuje vecu kolicinu robe i ne proknjizi je moze biti optuzen za utaju poreza.

Nazad
Vrh Dno