Šta je novo?

Ukidanje rominga za Cg, Bih, Srb, Mkd, Alb, a možda i Grčka za srpske operatere

A kako da se zna. Da se deljeni trosi? Da ne bude varijanta nemas neta i onda račun sledeći put 10 000 kad osveži?

Vise puta potvrdjeno ikao su u pocetku pricali da u kvotu ne ulazi deljeni net iz box paketa.

A kako da se zna. Da se deljeni trosi? Da ne bude varijanta nemas neta i onda račun sledeći put 10 000 kad osveži?
Imaš da staviš limit tipa 240 din i preko toga ne možeš da potrošiš.
Ja sam išao na tu varijantu, probam pa ako nakuca ne može preko toga. Osvežava odmah, tako da ono.

Nissm znao da i u roamingu odmah osvezava. Tako da je to ekstra u tom slučaju.

Da, da. Provalio sam po tome sto sam zvao mtel broj i odmah sam usao u app i video da mi je skinuo minute, poceo net da koristim, racun se ne uvecava i tako sam rokao 2 dana bez prestanka net iz boks paketa i sve super.

A1

01.12.2021.

Novi A1 Cenovnik usluga stupa na snagu 1. januara 2022. godine na osnovu kojih će korisnici A1 Srbija mreže moći da koriste veće količine prenosa podataka iz nacionalnih tarifa i dodataka za vreme boravka u regionu Zapadnog Balkana. Izmene su napravljene u skladu sa pravilima koji regulišu RLAH (Roam Like at Home) model potrošnje.

Evo i konkretnih promena u dodeljenim MB da ne morate da se cimate da trazite:
Intarifa sa 1,8 na 2,5 GB
Neo 3 sa 2,34 na 3 GB
Neo 5 sa 2,88 na 4 GB
Neo 15 sa 3,6 na 5 GB
Neo Neo sa 5,4 na 7 GB
Neo Neo Max sa 7,19 na 9,5 GB
Moćna ostaje na 3 GB

Jel bitno na koju mrežu se kačim u Bosni ili mogu da biram? A1 je u pitanju?

Bilo koju, kolko znam A1 radi na BH Telekomu 4G. Ostale su do 3G.

Mislim da sam ja koristio i ERONET na 4G na A1 prosle godine ali je svakako BH Telekom bolji

Juče sam razgovarao sa mts-om da se raspitom koliko GB mogu koristiti na teritoriji Zapadnog Balkana, ako sam pretplaćen na tarifu Omorika 3 u sklopu BOX 4 PLAVI paketa gde takođe imam na raspolaganju onih čuvenih 4 u BOX 4 100GB... (barem na domaćoj teritoriji)

Operater kaže da mogu da iskoristim isključivo količinu GB u sklopu paketa i ni više ni manje od toga...

Ako se dobro sećam, mislim da sam negde na forumu video ranije da je neko prokomentarisao da je ipak moguće koristiti i tih 100GB u romingu... Ima li neko ko je u poslednje vreme imao prilike da testira ovo? Bilo bi idealno ako je moguće...

Procitaj ovo od pre dva meseca i nekoliko postova nakon toga, gde je i savet da za svaki slucaj podesis limit i miran si

Došao sam u BiH juče, koristim sve zovem njihove brojeve, naše, net.. Sve kao da sam kući. Mts omorika 1 paket i net iz deljenog neta u box paketu jer sam svoj istrošio.
Eto iz prve ruke.

To sto su ti rekli, tvrde od pocetka, ali ocigledno je da se trosi i deljeni. Bilo bi lepo da tako nastave i dalje 😃

Juče sam razgovarao sa mts-om da se raspitom koliko GB mogu koristiti na teritoriji Zapadnog Balkana, ako sam pretplaćen na tarifu Omorika 3 u sklopu BOX 4 PLAVI paketa gde takođe imam na raspolaganju onih čuvenih 4 u BOX 4 100GB... (barem na domaćoj teritoriji)

Operater kaže da mogu da iskoristim isključivo količinu GB u sklopu paketa i ni više ni manje od toga...

Ako se dobro sećam, mislim da sam negde na forumu video ranije da je neko prokomentarisao da je ipak moguće koristiti i tih 100GB u romingu... Ima li neko ko je u poslednje vreme imao prilike da testira ovo? Bilo bi idealno ako je moguće...
Testirao vise puta, a poslednji put pre 20 dana u Republici Srpskoj na Mtel mrezi i zakljucak je da i dalje moze da se trosi tih 100GB iz Box-a bez ikakvih problema :)

Zar nije od starta bilo može, ali ne može sve? A ovde sada piše da imaš GB u Srbiji, a dodeljuju se dodatni za Zonu 0.

mts je jedini operater koji je davao sve bez kvote.

Yettel daje količinu "iz paketa", ako paket ima 15GB, od toga 4.5GB zona 0. Ukoliko kod kuće potrošim 14, ostaje mi 1 za Zona 0.

Update: ipak su i kod Yettel odvojene kvote. Proverio @veljadj
Nisam to kontorlisao, jer ovog u kućnoj mreži imam toliko da ne obraćam pažnju.

A kod MTS piše:
dok se za određene postpejd tarife privatnih korisnika dodeljuje dodatna količina internet saobraćaja koja može da se koristi samo u okviru zone 0.

Što mu u gornjem slučaju dodje potrošiš 14 kod kuće, ali i dalje imaš 4.5 u Zona 0.

Poslednja izmena:
Yettel daje količinu "iz paketa", ako paket ima 15GB, od toga 4.5GB zona 0. Ukoliko kod kuće potrošim 14, ostaje mi 1 za Zona 0.

A kod MTS piše:

Što mu u gornjem slučaju dodje potrošiš 14 kod kuće, ali i dalje imaš 4.5 u Zona 0.
Verovatno, ali je to i dalje razlog za tugu i plakanje za prosutim mlekom jer smo imali vise (cak i onih 100GB se moglo koristiti iz Boxa 4 u zoni ZB) :D

A kod MTS piše:

Ovo nije tačna informacija,za vikend sam bio u CG potrošio 3,5Gb kvotu za ZB ali ukupno sledovanje neta se nije smanjilo za tih 3,5Gb.

• Like
Reagovanja: PJ
@veljadj editovao sam gornju poruku. Hvala na korekciji.

Yettel.U CG bivši Telenor sada se zove ONE.

Poslednja izmena:
Yettel.U CG bivši Telenor sada se zove ONE.
zanimljivo sto i oni nisu Yettel, a jos zanimljivije stonu trenitnoj promociji daju dupli net, dupli net za kuckatorske aplikacije zbirno plus po 100gb po premium aplikaciji :)

Koliko je odvratna ova kombinacija boja za One, mi smo jos i dobro prosli sa yettel bojama.

Kako se u mts proverava stanje interneta za zonu0?
Putujem na 7 dana u CG, moj paket zmaj ima 10gb u paketu i kako sam procitao od toga 2gb moze da se koristi u zoni0

I da li imam 10+2gb ili od ovih 10, 2gb treba sa imam sacuvana da bi mogao da trosim u zoni0?

Putujem na 7 dana u CG, moj paket zmaj ima 10gb u paketu i kako sam procitao od toga 2gb moze da se koristi u zoni0

I da li imam 10+2gb ili od ovih 10, 2gb treba sa imam sacuvana da bi mogao da trosim u zoni0?
Proveris na *797# pa stanje racuna, pa roming paketi

Od tih 10 gb ti se skidaju ta 2 gb.

Trenutno u BiH (na Mtel mrezi) koristim net, inace sam Omorika 6 (dodeljeno 4GB za ZB), pokusacu da potrosim sve i da vidim da li i dalje vuce sa onih 100GB iz Boxa4 (sto je pre bio slucaj-mada sad bas sumnjam). A sto se tice Mtel minuta vise ih ne trosi kad odavde zovem Mts ili Mtel BiH (sto je pre bio slucaj).

Nazad
Vrh Dno