Šta je novo?

Ukidanje rominga za Cg, Bih, Srb, Mkd, Alb, a možda i Grčka za srpske operatere

Pa dobro, jasno je šta znači ukidanje romiga.
Obrni okreni, nemaš pojma, ne zanima te i nije ni bitno da li i kako telefon koristiš kod kuće ili u nekoj mreži Zapadnog Balkana. Sve što možeš da uradiš (ili tebi da urade pozivaoci), košta te isto kao da si u matičnoj mreži.

Ali to je Zapadni Balkan. Grčka nije u grupi ZB, a opet ima nekih olakšica.
Ima li negde (iole) pouzdano objašnjeno za Grčku? Ovaj članak sa Politike je nepotpun.

Možda' za Grčku da otvorimo novu temu? :unsure:
A1 Grčka

Prilozi

• Screenshot_20210701_213806_rs.vipmobile.mojvip2.jpg
    Screenshot_20210701_213806_rs.vipmobile.mojvip2.jpg
    70.2 KB · Pregleda: 139
To znači, u Grčkoj ništa iz paketa. Svaki minut napravljenog i primljenog poziva u GR je nešto din/min, SMS je "vanpaketni" SMS (naši "domaći" minuti i esemesovi iz paketa miruju), i naši kb/mb/gb miruju dok smo u Grčkoj.
Tamo nam ostvareni saobraćaj naplaćuju po ovom cenovniku. Paket čeka da dođemo kući. Jel?

To opet znači da ćemo telefon u Grčkoj i dalje koristiti na kašikicu, i vijati lokalne kartice i plažno/restoransko/hotelske vajfajeve. Gunđ!

Ja naleteo na ovo ali cena neta je predobra da bi bila istinita...
viber_slika_2021-07-01_23-01-07.jpg

Ispade mts najpovoljniji sa cenama sto se tice Gr...

Ja sam na mts Omorika 3 paketu, upravo sam stigao u CG, pozivi rade bez problema, ali internet nemam. Piše m:tel 4G, ali nemam internet. Zna li neko šta to može da bude i da li postoji mogućnost da kontaktiram mts odavde, osim putem e-maila?

Ja sam na mts Omorika 3 paketu, upravo sam stigao u CG, pozivi rade bez problema, ali internet nemam. Piše m:tel 4G, ali nemam internet. Zna li neko šta to može da bude i da li postoji mogućnost da kontaktiram mts odavde, osim putem e-maila?
jer si ukljucio data roaming.

Ne bi mu dozvolio da se poveze na 4G uopste ako nije ukljucio data roming, neki drugi problem postoji. Probaj da restartujes tel ili da upalis i ugasis avionski rezim, mozda pomogne

Da, kada isključim onda se ne pojavljuje 4G simbol pored naziva mreže. Ranije sam redovno koristio onaj njihov paket za 10 ili mesec dana i sve je savršeno funkcionisalo. Možda je deaktiviran data roming jer sam u medjuvremenu prešao na e-sim, mada to nema puno logike. Devojka koristi Telenor i kod nje radi sve bez problema, jedino sto ima pravo samo na 5GB podataka u romingu a njen paket podrazumeva dosta više.

Proveri u aplikaciji, pa ukljuci ako nije vec ukljucen, mada ne bi trebalo nista da se menja jer si samo uzeo esim, proveri i takodje na telefonu da li je upaljen data roaming i probaj rucno odaberi m:tel mrezu

То што кажу да је у ромингу на овим несрећним просторима ,,као код куће" јесте и највећи проблем,јер није.

Proveri u aplikaciji, pa ukljuci ako nije vec ukljucen, mada ne bi trebalo nista da se menja jer si samo uzeo esim, proveri i takodje na telefonu da li je upaljen data roaming i probaj rucno odaberi m:tel mrezu
Sve urađeno. U aplikaciji je stajalo da je dozvoljen data roming, pa sam iskljucio, pa ponovo uključio. Opet ništa. Sutra ću im poslati mejl, pošto kapiram da nema nikakve svrhe da idem u mtel

Sve urađeno. U aplikaciji je stajalo da je dozvoljen data roming, pa sam iskljucio, pa ponovo uključio. Opet ništa. Sutra ću im poslati mejl, pošto kapiram da nema nikakve svrhe da idem u mtel
Jedino to. Probaj i na twitteru ili na FB, mozda ti pomognu brze nego ovi sa mejla

Devojka koristi Telenor i kod nje radi sve bez problema, jedino sto ima pravo samo na 5GB podataka u romingu a njen paket podrazumeva dosta više.
Za internet postoji fup za svaki paket u aplikaciji moj telenot joj pise potrosnja i kolicina raspolozivog.

Ima li neko ili zna gde je okacen cenovnik i uslovi za ZB i za Grčku po novom za MTS?
Gde sve jasno pise da se ne mora pogadjati i nagadjati.
Molim valjan link, pdf ili citak ss...

Ja nisam našao ništa zvanično.

Ima li neko ili zna gde je okacen cenovnik i uslovi za ZB i za Grčku po novom za MTS?
Gde sve jasno pise da se ne mora pogadjati i nagadjati.
Molim valjan link, pdf ili citak ss...
Evo, dali su likove sa cenama.

Poenta je da za Grčku i dalje ostaje pojam rominga, ništa od ukidanja istog. Samo eto, cene znatno niže nego do sada. MTS je čak jako snizio cenu prenosa podataka.

Ali u Grčkoj, naš paket koji imamo u Srbiji miruje, a ono što tamo napravimo se naplaćuje po datim cenovnicima. Roming i dalje.

...

Sada ja da pitam ako neko zna, da li je onda u Grčkoj bitno koju mrežu nam telefon zakači? Cene su iste bez obzira na kojoj smo mreži tamo? Jel?

Pozdrav, jel samo A1 nema balkan zonu za prepaid korisnike? MTS čini mi se da ima i da je kao da si kod kuce, jel zna neko kako Telenor stoji sa prepaid roamingom?

Тако је,сад требало би да је ваљда усаглашен и припејд за ЗБ.Оно што ме буни је што код А1 не важе никакви додаци,тј. мјесечни планови који имају национални саобраћај док код Телекома то важи.За Теленор нисам гледао.

Ево за Теленор

Dosta su ga ukomplikovali. U suštini minuti i sms vaze za neke prepaid dodatke za telenor i mts. Kod mtsa nema nekog direktnog ograničenja za net ako sam skontao. Kod Telenora ima ograničenja u pogledu količine interneta. Dok A1 nema nikakve dodatke koje važe u zapadnom Balkanu, niti da mozes net ikako koristiti ako ne koristis roaming internet kao i do sada?
Tako da A1 je čist nemaju za zapadni Balkan skoro ništa izuzev besplatnih dolaz ih poziva. No sad jedino ne pise da li iz bonusa dobrodoslice za mts moze ista da se koristi ili samo mix tarifni dodatak... Ili će biti opet najbolje za BiH i Crnu Goru uplatiti mtel dodatak...

Imam 2 pitanja ko zna konkretno da mi odgovori a tice se pripejda i samo interneta u reonu ZB
1. Telenor pripejd kartica, internet dodatak 1gb 399din 30 dana ... koliko se moze koristiti neta u ZB ? I
2. Koja pripejd kartica je najpovoljnija sto se tice internet dodatka u reonu ZB ?
Hvala.

1. imas dva posta iznad link za tarifne dodatke. Uz svaki dodatak pise, 1GB od 1GB mozes koristiti. Ali samo ako si aktivirao dok si jos u Telenor mreži.
2. Sto se tice mtsa treba saznati da li bonusi dobrodoslice uz kredit i sam internet vazi u ZB ili samo uz Mix dodatak.

Mislim da ovu temu treba odvojiti za ukidanje rominga za ZB.
Ubacivanje Grčke u istu priču samo zbunjuje

Tema može i da se zatvori,sve bitno je već rečeno i funkcioniše kako je i najavljeno....

Nazad
Vrh Dno