ATI`
Slavan
- Učlanjen(a)
- 15.04.2006
- Poena
- 435
:d ne, pricam na osvnovu gledanja u pasulj :d
Znaci naseo si. :d Kad su upitanju finansije ne treba verovati ni sopstvenim ocima. :d
:d ne, pricam na osvnovu gledanja u pasulj :d
Postoje neke stvari koje se ne mogu lazirati... a to su svakako i kolicina novca koja se dobija od drzave...![]()
Da, naravno... i mora da bude tacno u dinar... moze da se nabudzi kalkulacija pa da dobijes vise nego sto ti realno treba ali ono sto pise se slaze u dinar...![]()
Da, ali tu ima jedan drugi problem - piraterija "uzima" novac od proizvodjaca, isto kao i kradja. Jer samo original moze da ti zaradi novac.
Mozemo mi da polemisemo na temu "ali ja to svakako ne bi ni kupio", piraterija i kradja sa stanovista vlasnika autorskog dela/softvera izgledaju isto.
Sa takvim stavom naravno da ne vidis, uzivaj u pirateriji - niko ti nista ne prebacuje po tom pitanju i nema smisla da se pravdas.![]()
Уосталом 99% људи има макар 1 mp3 ili 1 divx fajl u svom kompjuteru.Ili su nekome narezivali nešto.Tehnički gledano - to je sve piraterija.Osim ako neko nije sa svog audio diska prebacio u mp3 na svom kompjuteru.Ali ko još to danas radi ?
Ako neko kaže - pa što radi taj nelegalan posao, nek nađe nešto normalno... Probao je čovek i to - radio tri meseca u bivšem Progardu (danas Securitor-u valjda), i dobio pola plate za 3 meseca rada.
Nije kaznjivo u svakoj normalnoj zemlji(USA , EU unija, Australija) ZA svoje potrebe mogu da ripujem audio u mp3 i bluray u x264 kolko god hocu.
Kod nas sigurno niko nece da smara zbog toga, pogotovu ako je sto rece G@W neko ko nema predstavnika ovde.... Kome je u interesu da njega stiti ? Nikome...Koliko se sećam sa pravnih osnova inf sistema, jeste prošlo već 2 godine, imaš pravo da napraviš backup za sebe. To niko ne može da ti zabrani.
Oкеј,хвала за инфо.Дакле све је испало пиратерија данас,просто се не може избећи иста.Ovo je isto kažnjivo zakonom, pročitaj malo zakon o copyright pa ćeš videti...
Па чекај,илегално или не,правити копије за себе ? Е сад ме збунисте.Koliko se sećam sa pravnih osnova inf sistema , jeste prošlo već 2 godine, imaš pravo da napraviš backup za sebe. To niko ne može da ti zabrani.
Da, ali tu ima jedan drugi problem - piraterija "uzima" novac od proizvodjaca, isto kao i kradja. Jer samo original moze da ti zaradi novac.
Mozemo mi da polemisemo na temu "ali ja to svakako ne bi ni kupio", piraterija i kradja sa stanovista vlasnika autorskog dela/softvera izgledaju isto.
live in countries with very low per-capita GDP, where the price of a $60 game is more like $1000 (in terms of purchasing power parity and income percentage)
Da ne postoji copyright kao pojam, ne bismo daleko odmakli od srednjeg veka. Uporedite copyright sa patentima. Lo bi se uopšte petljao sa nekim pronalazaštvom i usavršavanjem tehnologija da to može da eksploatiše kako ko hoće.
čak je nedavno i Gabe Newell izjavio
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari