Šta je novo?

UEFA Euro 2024 - European Football Championship

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dve stvari
Previše Portugalci forsiraju Ronalda
Ipak ke Oblak najbolji golman trenutno pa je malo i teže dati go iako je sa druge strane Ronaldo

Pritom Ronaldo ima (diskutabilno) verovatno najkreativniji vezni red iz sebe na prvenstvu sa igracima koji su imali odlicne sezone u klubovima...

Što se tiče Holandije, najpravilniji oblik je Nizozemska. Holandija je region koji obuhvata svega dve od jedanaest provincija. To je kao kada bi neko Srbiju zvao Šumadija...

Inače jako je čudno što se ustalio naziv Holandija, jer se u srpskoj istoriografiji dugo koristio naziv Nizozemska. U jednom trenutku ga je zamenio naziv Holandija.
Podsetilo me na priču od pre nekoliko godina kad zvanično usvojili samo to ime, na RTS-u su prvo prihvatili da bude isključivo Nizozemska.

Nakon mišljena Odbora za standardizaciju jezika, na kraju su se ipak vratili na Holandija jer kod nas nije obavezujuće. Isto navode kao primer i ove ostale zemlje tipa Portugalija.

Poslednja izmena:
Shvatam da pojedinci ne vole "penalda" ali smatram da ne treba zbog ličnog animoziteta ići u krajnost i omalovažavati nekog sa takvim učinkom u karijeri - ili mislite da je lako postići skoro 1000 golova u karijeri (ok 895) uključujući 130 golova u reprezentaciji, čak i da svi igraju samo za njega?
Ni meni nije omiljen igrač, naročito nakon onog bacanja trake u Beogradu ali ne mogu da ne poštujem sve što je postigao u karijeri...

eeee u peršun sve. još pola sata,
Svaka čast Sloveniji. Jako bih voleo da prođu dalje i još više da ovi drugi odu kući. Ne toliko Portugal koliko Ronaldo.

@Martin Mystere Vise je sala za njega, postovanje za sve sto je uradio, ali je glupo sto svaku utakmicu idu sve za njega, a to moze da ih kosta. Nema ni on vise 20 i neku godinu.
Jos 30+ minuta igre. Samo da izdrze slovenci pa sta bude, svaka cast za borbu, iako su na papiru dosta slabiji.

Shvatam da pojedinci ne vole "penalda" ali ne treba zbog lične netrpeljivosti ići u krajnost i omalovažavati nekog sa takvim učinkom u karijeri - ili mislite da je lako postići skoro 1000 golova u karijeri i 130 golova u reprezentaciji, čak i da svi igraju samo za njega?
Ni meni nije omiljen igrač, naročito nakon onog bacanja trake u Beogradu ali ne mogu da ne poštujem sve što je postigao u karijeri...
Meni nije omiljen ali postujem uspehe koje je postigao i kao igraca vise cenim nego omalenog maga iz Argentine...
Covek i u 39. je i dalje u kondiciji i sa mentalitetom (zeljom za pobedom) koja prevazilazi igrace koji su 10-15 godina mladji.
Na ove nove tik-tok/instagram manekene, pardon generacije "fudbalera" koje dolaze ne vredi trositi reci...

Jednostavno takav im je stil - to je radio i Real i osvojio brdo titula a opet je nakon njegovog odlaska pokazao da titule mogu da se osvajaju i drugačijim-timskim pristupom.
Suština je ovo što je rekao @Yojinbo - voleli ga ili ne ali on je i u 39. godina fizički i voljno daleko ispred drugih čak i kad se baca zbog penala pokazuje mentalitet pobednika i da mu je stalo - ono što fali većini današnjih fudbalera a naročito našim splavarima.

Pepea ne bi prošao ni Luka Doncic😂

Meni nije omiljen ali postujem uspehe koje je postigao i kao igraca vise cenim nego omalenog maga iz Argentine...
Covek i u 39. je i dalje u kondiciji i sa mentalitetom (zeljom za pobedom) koja prevazilazi igrace koji su 10-15 godina mladji.
Na ove nove tik-tok/instagram manekene, pardon generacije "fudbalera" koje dolaze ne vredi trositi reci...
Nadam se da pod omelenog maga misliš na Messi-ja, a ne na još manjeg (visinom) Maradonu.

@VLaK
Na Mesija...
Licno mi je Ronaldinjo bolji igrac bio, steta je samo sto je odlucio da "obrne igricu" (kao i svi brazilci) do 27. godine i prestane da igra ozbiljan fudbal.
5 vrhunske sezone u Barsi ali daleko "magicnije" nego "Buva"...

U svemu se slažem.

penal

Hajde Penaldo.

Е господине Дркушићу, заиста заслужујете такво презиме!

OBLAAK

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno