Šta je novo?

UEFA Euro 2024 - European Football Championship

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Niti branim Kiksija niti mislim da je zasluzio jos nakon zavrsetka Katara da ga bilo ko brani, agonija se samo produbila i kulminirala na ovom prvenstvu.
Meni zaista nije jasno cemu ovoliko velicanje Bogdanovica, koji je iz cistog populizma doveden (ostavljen) na rtsu, jer dize gledanost svojim komentarisanjem, u kome cesto i preteruje, preglumljava, koristi termine koji se koriste ispred zadruge i na kraju krajeva ponavlja se u prici. Arapske pare, zene, kocka, alkohol, provod itd, kao da slusam Zivadinovica pokojnog i dogadjaje iz motela Radmilovac.
Da se neko stvarno "plasi" njegovog necenzurisanog recnika, ne bi on sedeo tu odavno (znamo kako se to ovde radi vec godinama), nego svima odgovara da sedi tu i zabavlja siroke narodne mase mesec dana.
Covek postade rijaliti zvezda gotovo, reklamira kladionice itd.

Zvanicno potvrdjeno, onaj Nedimovic podneo ostavku... Bice zanimljivo koga ce sad vlast da ubaci da narodu zamazu oci.. Leba i igara 😂😂😂

Meni je oduvek bilo interesantno kako nemaju interes da srede taj fudbal, to im je odlicno za hleba i igara dok rade sta hoce.

Za ovu nasu bagru samo Limeni ili ludi Lalatovic.

Od realnijih, mozda ispucaju Jokanovica, Stankovica, vidim pominju i Joakima Leva (lol how yes no)

Koliko se pisalo, mislim da su bas Jokanovic i Paunovic odbili mesto za selektora...
Nisu oni podobni, da dobijaju spiskove ko treba da igra itd...
Mada, kad bi Jokanovic bio selektor, bolje bi bilo nego sada... Ovo je sada dno dna, najlosija smo ekipa na ep.

Za nasu reprezentaciju je potreban stariji trener sa integritetom, iskustvom (na klupskom nivou u jacim prvenstvima i LS) i autoritetom, a ne neko ko ce kod nas da "usavrsava" zanat...
I da sa sobom ima odlican strucni stab sa kojim ce moci da uspostavi neki sistem i adekvatno pripremi taktiku za protivnike sa onim sto raspolaze...
Ono sto je recimo trenutno Ragnick na klupi Austrije - strucnjak, iako malo "ekscentrican", koji zna sta hoce i ne dozvoljava da mu se iko mesa u posao. A moze da backupuje rezultatima. (jer je i pre toga na klupskom nivou bio zaduzen za razvoj i selekciju igraca kao sportski direktor)

Ne verujem da cemo zavrsiti sa nekim dobrim resenjem na kraju, jer ne ocekujem sustinske promene u FSS-u i ostace ista garnitura u pozadini, tako da - "i posle Piksija Piksi"...
Opet ce preko nekih shema da uguraju selktora koji je spreman na dil za procente i menadzerisanje reprezentacije.

Niti branim Kiksija niti mislim da je zasluzio jos nakon zavrsetka Katara da ga bilo ko brani, agonija se samo produbila i kulminirala na ovom prvenstvu.
Meni zaista nije jasno cemu ovoliko velicanje Bogdanovica, koji je iz cistog populizma doveden (ostavljen) na rtsu, jer dize gledanost svojim komentarisanjem, u kome cesto i preteruje, preglumljava, koristi termine koji se koriste ispred zadruge i na kraju krajeva ponavlja se u prici. Arapske pare, zene, kocka, alkohol, provod itd, kao da slusam Zivadinovica pokojnog i dogadjaje iz motela Radmilovac.
Da se neko stvarno "plasi" njegovog necenzurisanog recnika, ne bi on sedeo tu odavno (znamo kako se to ovde radi vec godinama), nego svima odgovara da sedi tu i zabavlja siroke narodne mase mesec dana.
Covek postade rijaliti zvezda gotovo, reklamira kladionice itd.
Ne znam o kakvom veličanju pričaš, poenta je u tome da on jedini otvoreno iznosi kritiku (na svoj način) i verbalizuje ono što svi ostali nemaju kohones da izgovore.
Da bih ti odgovorio u potpunosti i napisao šta je ustvari fudbal kod nas, morao bih da napišem ono što je ovde no no za pisanje, pa ostaje ovako.
Meni je oduvek bilo interesantno kako nemaju interes da srede taj fudbal, to im je odlicno za hleba i igara dok rade sta hoce.
Nije im fudbal samo za hleb i igre, već se koristi za mnogo podmuklije stvari.

Za nasu reprezentaciju je potreban stariji trener sa integritetom, iskustvom (na klupskom nivou u jacim prvenstvima i LS) i autoritetom, a ne neko ko ce kod nas da "usavrsava" zanat...
Jup Hajnkes ima viška slobodnog vremena. Samo što bi od šoka kad vidi gde je dospeo u roku od mesec dana otegao papke.
Ovi mlađi nisu ludi, posle da gutaju šake tableta za smirenje samo da preguraju dan.

Npr. Dick Advokaat, ne?

Naši igrači su moroni, ima izuzetaka, malo ali ih ima. Tako se vaspitavaju, takav nam je sistem, muva se sa transferima, gleda se isključivo lični interes i ti na koji to pristanu prolaze, takvi posle igraju za reprezentaciju. Daću vam primer, moj dobar drug je igrao kao bog, čista desetka, šut ubija, dribling kao da je lopta teledirigovana i sl. Batalio je kad je došao do nivoa prvotimca, jednostavno nije mogao da se uklopi sa ostalima, minirali ga na terenu, trenera zabole. Da parafraziram reči, "Ja Šomi ne mogu da se družim sa njima, pola njih nisu u stanju da sastave smislenu rečenicu, pod***avaju me što čitam knjige i slušam klasiku, džez , rok..." Završio prava, uspešan čovek danas.

Ni jedan trener nas neće izvući dok je sistem ovakav kakav jeste.

Nije im fudbal samo za hleb i igre, već se koristi za mnogo podmuklije stvari.
Bas tako. Evo samo jedan primer... Piksi ako dobije otkaz ima pravo na milion eura. Ko garantuje da produzavanje ugovora pred evropsko nije bio jedan od tih podmuklih poteza, tipa: dam ti ugovor, kad ti damo otkaz pola tebi pola nama, legalno izvucen novac.
A sto se Bogdanovica tice, ok je to sto prica, ali primetio sam da postoje osobe o kojima ne sme (vise) da prica, cime automatski kod mene izgubio ogroman deo kredibiliteta

Cistprimer kod nas, Neven Subotic...
Bas tako. Evo samo jedan primer... Piksi ako dobije otkaz ima pravo na milion eura. Ko garantuje da produzavanje ugovora pred evropsko nije bio jedan od tih podmuklih poteza, tipa: dam ti ugovor, kad ti damo otkaz pola tebi pola nama, legalno izvucen novac.
Bilo i bice oduvek kod nas, ne samo u fudbalu, nego svuda...
Izvlacenje para... Dosta primera licno znam... Ali to je neka druga tema koja nije ni za javnost, a takve verujem da svi poznaju... 8ma ih na zalost,mnogooo

Veliki problem su mediji, to su tolki plaćeni lesinari, zao mi i ovog piksija, maltretiraju ga tamo na aerodromu, a i on je u pravu čovek, žive za ovo da udaraju i izivljavaju se, prave rijaliti...što ne odu sad ispred dzajine kuće da njega pitaju šta je problem, a kad su ga hapsili tad se ceo sljam novinarski okupio da ga snimaju...i ti igrače se trude, taj sms i gudelj sto smo dva gola primili zbog njih, ne mislim ja da se ne trude, nego da su jednostavno glupi i loši igrači, ne mogu da skapiraju šta ce se desiti ako ne nastave trče za igračem, al zato nabijaju kilometre trčeći u prazno...tog istog piksija su posle portugala dizali u nebesa, a sad se takmiče ko će više da ga popljuje...muslina su isto sve vreme pljuvali kako nemamo igru, a sad bi njega da vrate

Zvanicno potvrdjeno, onaj Nedimovic podneo ostavku... Bice zanimljivo koga ce sad vlast da ubaci da narodu zamazu oci.. Leba i igara 😂😂😂
Samo bagra tu i postoji. Vrhuška ljudi koji su bili u zatvoru godinama zbog malverzacija baš u tom istom sportu. Ja ne znam ko može da očekuje bilo kakav uspeh u tom društvu.

Problemi koji postoje u nasem fudbalu su naveli ljudi na prethodnih par strana...
Nista sto nam nije vec nepoznato a taj deja-vu feeling i raspravu imamo ovde vec 3. takmicenje zaredom - bukvalno isti scenario nam se ponavlja.

Ni igraci nisu toliko nevini i jedino sto nam nedostaje je da Pixi u maniru Zoca izadje pred novinare i indirektno ih prozove jer sigurno ni atmosfera nije bila na nivou zbog istih..

Sa druge strane, ljudi ovo je nasa realnost, daj da se ne zavaravamo- sa ovim sto imamo, pocevsi od FSS-a, selektora i igraca dobro je da smo se i plasirali na EP...
Da nije ovog prosirenog formata ni baraz ne bi videli.
Verovatno je moglo bolje da je bilo nekih rezova ali oni nisu odradjeni jer kod nas se jedna te ista prica vrti zadnjih 30 godina i nece tu sigurno nesto da se drasticno promeni i u bliskoj buducnosti.

A sto se Bogdanovica tice, ok je to sto prica, ali primetio sam da postoje osobe o kojima ne sme (vise) da prica, cime automatski kod mene izgubio ogroman deo kredibiliteta
Naravno da ne sme, dobio "pozdrave" od "ekipe" da povuče malo ručnu i zaboravi na neke osobe, da mu se ne bi desilo da ostali zaborave na njega.

I što ne reći otvoreno, fudbal je kod nas legalizovan kriminal, od vrha do dna.

Od FSS, preko "navijača", tj. navijačkih grupa, pa sve do klubova beton lige.
Razlika je samo u količini "opranog" novca, ništa više.
Svi od reda su ili bili u zatvoru, pa su volšebno oslobođeni, ili su optuženi, pa optužnica povučena, slučaj zastareo, ili bi trebalo da su u zatvoru.
Pogledajte u APR-u kako se zovu firme koje dobijaju velike građevinske i druge državne poslove na nameštenim tenderima.
Nemoj da se pravimo i da pišemo ovde o nekoj reprezentaciji, selektoru, savezu, ovo, ono...šta vam je ljudi, niste glupi, sve vam je jasno kao dan.
Ko hoće da se razvije kao pravi fudbaler, ima što pre, kao tinejdžer da ode odavde u neku drugu državu, pa će tamo od mlađih kategorija polako da ide uzbrdo. Eno vam ga primer Miloš Kerkez, dečko odlučio da igra za HU, ne treba mu ovo ovde.

Poslednja izmena:
Nisam nijednu gledao utakmicu Srbije u kvalifikacijama.
Prestao sam da gledam kada je Vidić omašio penal
Ispratim, evropsko ili svjetsko prvenstvo jer volim gledati to.
Pogledam bar 90 posto utakmica na tim takmičenjima.
Samo Arsenal i nokaut fazu lige šampiona
Prije sam sve pratio.
Okačio sam ovde tiket jer Eng - Srb 7+
Bilo bi mi drago da su nas nakantali.
O našem fudbalu ne treba trošiti reči.
Postavili Djaju a iza njega nedimovovič vedri, do juče bio ministar
Trebala nas je UEFA najstrožije kazniti

Vlast u drzavi, politika u drzavi, fss samo sledi i radi sto ovi narede...
Svima jasno kakva nam je Liga i ko upravlja zvezdom i partizanom...
Nista ovo cudno nije, Piksi je bar iskren, pa je rekao ovo je nas maximum... Sto i jeste.
Odgovori zasto zbog cega, treba traziti od vlasti pa do fss pa do svake sitnice gde mladi igraci koji su i skolovani, ali znaju da igraju, ne posvecuje im se paznja, jer kazem opet, nisu podobni, trebaju im teletabisi poput SMS i recimo Milenkovica. Gledao na Arena interjvu sa Milenkovic u Italiji... Leptejebo... Eto...

Ako je nesto i bilo bolje dolaskom Piksija, pozivanjem Erakovica (za pricu je nebitan njegov igracki kvalitet) sve se srusilo... to je bio prelomni trenutak. Tu je popustio, promenio stavove... i od tada to nije vise isti covek.

Ne znam u čemu je nekima problem što Rade Bogdanović priča to što priča. Svako ima pravo na stav, pozvan je od strane RTS-a da bude stručni konsultant i čovek priča ono što smatra da treba. Nekima se ne sviđa, ali to je što je, mogu da ga više ne pozivaju, plate mu šta treba ugovorom i kažu mu ćao zdravo.
Meni je mnogo mučnije da slušam ostale koji se vidno ustručavaju da pričaju otvoreno, pa onda ono što priča Rade Bogdanović deluje kao da on nešto posebno filosofira, a on samo priča otvoreno i ne cenzuriše sam sebe.
Rade je privid "demokratije" i doveden je da bude ying yangu, ako me razumeš. Inače ne bi mogao ni da pridje zgradi RTS-a a kamoli da gostuje.

Pa i treba kad melju ovde o našima a tema je Euro 2024, naši ispali, nema ih više, dosta o njima.
Dajte vaše favorite, ko može da iznenadi itd.

Zakljucace opet temu, igrate se s vatrom...
Ostao je taj gorak ukus u ustima jos od Mijatoviceve precke. 1 skola fudbala, 2 drzave (Hrvatska i SRJ), neki su nastavili tu skolu, neki nisu. Od nase repke nema nista, niti ce biti u skorijoj buducnosti i mislim da tu treba da stavimo tacku. I da se drzimo teme.

Gruzija - zao mi sto igraju protvi Spanije, a posle Spanija - Nemacka, finale pre finala.
Austrija - za mene veliko iznenadjenje, ocekujem ih u polufinalu lagano.

Pa u fudbalu se lijepe pare uzimaju - više nego u mnogim srpskim privrednim granama. Uzeli su FSS i Zvezdu kao najveći klub i peru pare.
Rade je privid "demokratije" i doveden je da bude ying yangu, ako me razumeš. Inače ne bi mogao ni da pridje zgradi RTS-a a kamoli da gostuje.
Ona svijetla tačkica na tamnoj strani ;)

Poslednja izmena:
Dovoljno je rekao i kao "privid".

Ontopic:

Austrijanci su pokazali kako se igra moderan fudbal sa ograničenim resursima, ali sa selektorom koji zna šta hoće i ima znanje, a Gruzijci kako se igra od srca.
Ako gledamo strogo fudbalski, Španija je pokazala najviše i ja bih voleo da oni budu prvaci.
Ali, navijaću za Austrijance, jer igraju onako kako bih ja voleo da igra reprezentacija države u kojoj sam rođen i u kojoj živim i dalje.

Cudi me da opet nije zakljucana tema do subote pred utakmicu. Piksi, Kiksi, itd....
Lepo sto je Gruzija prosla sinoc, svaka cast za njih, igrali su lep fudbal i protiv Turske.

U vezi knockout faze, biće taktiziranja i ružnog fudbala, nadam se da griješim. Moje prognoze:
  • Švajcarska - Italija, dalje idu Švajcarci, možda budu produžeci
  • Njemačka - Danska očekujem produžetke, možda sudije navuku za Švabe
  • Engleska - Slovačka (jedan moj poznanik Britanac se čudi kako opet igraju protiv iste ekipe :ROFLMAO:) Englezi na guzove prolaze
  • Španija - Gruzija lak izbor - Španci
  • Francuska - Belgija bi mogla biti ružna utakmica, valjda Francuzi ali možda je Lukaku u međuvremenu pronašao dobrog vrača da mu skine kletvu
  • Portugal - Slovenija, Kekova četa će časno da izgine
  • Rumunija - Holandija, Rumuni da zahvale golmanu Real Madrida što su tu, Holandija prolazi
  • Austrija - Turska, kao neka istorijska bitka koja se preko naših prostora u davnoj prošlosti vodila, Austrijancima dajem prednost

Za moj račun je veći Kiksi onaj Sautgejt. Još se dobro sećam 1996. i promašenog penala protiv Nemačke. Volio sam da gledam Širera i naročito onog nesrećnog Gaskojna čiji stil igre mi je bio fantastičan. Zato računam da Slovaci imaju koliko-toliko šansu.
Priželjkujem prolazak Italije, Belgije, Rumunije, Danske, Portugala, Španije (simpa su mi Gruzini ali ovi mi lepo igraju iako ih ne volim nešto), Austrije. Nije realno u bar pola slučajeva ali želje su želje makar puste.

Za moj račun je veći Kiksi onaj Sautgejt. Još se dobro sećam 1996. i promašenog penala protiv Nemačke. Volio sam da gledam Širera i naročito onog nesrećnog Gaskojna čiji stil igre mi je bio fantastičan. Zato računam da Slovaci imaju koliko-toliko šansu.
Priželjkujem prolazak Italije, Belgije, Rumunije, Danske, Portugala, Španije (simpa su mi Gruzini ali ovi mi lepo igraju iako ih ne volim nešto), Austrije. Nije realno u bar pola slučajeva ali želje su želje makar puste.
Dobri stari Gaza, nažalost sad propala pijandura. Ali kakav je to igrač bio. Imao sam njegovu sličicu nalijepljenu na indeksu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno