Upravo ga skidam...
Nadam se da će moći da se instalira na ICH8R RAID...sad imam ja i hard koji je van raida...ali kapiram da je sve džaba ako bootloader ne bude mogao da vidi C particiju ...![]()
Фала Богу! Један од разлога зашто 8.04 никада није завршио на мом лаптопу (а неће ни 8.10 иако скидам обе десктоп верзије - чисто да се зезам мало као live OSOno sto je mozda laptop korisnicima interesantno je da su sredili load_cycle hard drive bug.
Poenta je da sam u potrazi za Linuxom koji ce mi koristiti za posao narednih godinu do dve. Kada ga sada namestim nemam nameru da ga reinstaliram vise, samo update.
Ja sam svoj Ubuntu 7.10 utegao do maksimuma i sredio po mom ukusu, radi kao satić. Prava je šteta pregaziti ga sad, ali svejedno bih to morao da uradim za 6 meseci, pošto nije long term support verzija i apdejti će prestati da stižu.
Nešto me kopka da ovaj put probam KDE, nisam ga skoro uopšte koristio, a nova verzija 4.1 deluje interesantno.
То нема везе са Ubuntu-ом, већ са новијом верзијом GNOME-aI ja zavrsio upgrade (posle naravno sitnica sa nvidia i zvukom) sve je ok. Ekstra mi se svidja kako sada izgledaju fontovi... (ona opcija Subpixel smoothing(LCDs)). A i nekako mi je vise zivahan (mada mozda je to subjektivno... zbog dobrog izgleda fontova)
Ako nadjem jos nesto javljam![]()
Uf, svaka im cast kako su ispeglali fontove i sveukupno graficko okruzenje! MS bi mogao malo da se ugleda na ovo... Prepoznao je cak i Telenor-ov Huaweii 3G modem i nakon konfiguracije sve radi perfektno.
Verovatno radiU odnosu na 8.04 na 8.10 pojavio mi se CCC u App.(pre ga nije bilo) tako da verujem da je to moguce.
Не би то био Ubuntu... :wall:
Linux Kernel Regression in Ubuntu 8.10.
Upgrade Now.
Also applies to Kubuntu, Xubuntu and Edubuntu 8.10
A regression was discovered last night, right after the launch of Ubuntu 8.10 (codename Intrepid Ibex), in the Linux kernel packages. Do not be alarmed, as this is not a security flaw! It's actually a bug in 2.6.27 Linux kernel packages.
What happened? Well, long story short, the order of options in the TCP headers was changed by the new version of the Linux kernel. Even if the change was RFC-compliant, it was discovered that some old DSL modems and routers could not route the traffic. However, this occurred only when the TCP timestamps were enabled! "This update restores the previous ordering of TCP options, and reenables TCP timestamps. We apologize for the inconvenience." - said the Ubuntu development team.
Meni ne radi ni posle dodavanja tih redova...sad cu da probam sa ovom "sudo dhclient eth0" komandom ali mrka kapa. Jel` treba da mu gasim u sessions da pali network manager ili da to ostavim pa da ukucam onda ovo? Inace vidim da su sredili problem sa 9600gt grafickom, odma` mi je prepoznao, ali nemam net, pa ne mogu da skinem drajvere
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari