Šta je novo?

Ubrzanje ADSL-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
onda lose reklamiraju. kazu sledece:
Izborom bilo kog od Postpaid Flat Internet paketa dobijate besplatnu digitalizaciju kablovske televizije, kao i svoje omiljene TV kanale iz osnovne ponude u digitalnom kvalitetu zvuka i slike (D3 Start).
i onda:
FlatHome 1024/128 = 1390 din
D3 Start = 200 din
FlatHome 1024/128 + D3 Start = 1590 din
ako je besplatno uz svaki flat paket onda zasto naplacuju 200din?!

onda lose reklamiraju. kazu sledece:

i onda:

ako je besplatno uz svaki flat paket onda zasto naplacuju 200din?!

Pa naplaćuju ti 200 dinara za D3 Start, ako se ne obavežeš za 12 ili 24 meseci...

I mislim da plus na tih 1350 se dodaje kablovska 609 dinara (u običnoj kablovskoj imaš 76 kanala, a u D3 Startu imaš 50 digitalnih)... Ali to opet ispadne jeftinije nego sada... Mislim ja ovako plaćam 1999 dinara za 1024/128 + kablovsku, a ovako ispadne 1350 + 609 = 1959

Poslednja izmena:
naravno da ces placati manje kada je duplirano sada pa se ti prebacis na bivsi 512k paket. ono sto ne valja u njihovom oglasavanju je da nisu rekli da te caste sa D3 samo ako potpises na godinu ili dve, a i onda caste sa vise od tih 200din tako da deo tu ide i na popust na Internet...
malo su trapavo sve ovo odradili sa reklamiranjem. ja bih to srocio mnogo bolje, ovako covek mora da lupa glavu...
text bi trebalo da glasi ovako: "uz potpisivanje ugovora na godinu ili dve za bilo koji flat paket i D3 dobija se toliki i toliki popust" a ne: "dajemo dzabe D3 start" pa posle skapiras da ga dobijes samo ako potpises na godinu ili dve i da taj popust i nije zbog D3 nego verovatno zbog kablovskog jer je on mnogo veca stavka na racunu od D3...
no dobro, valjda smo ga prokljuvili sada :)

Sve je to lepo što su ubrzali net, ali ipak neka svako dvaput razmisli pre nego što potpiše bilo koji ugovor na godinu ili dve. Ko zna šta još može da se desi u tom periodu, možda stvarno dozvole konkurenciju u domenu internet usluga (a verovatno triple play), u kom slučaju bi cene pale, a brzine drastično porasle.

Sve je to lepo što su ubrzali net, ali ipak neka svako dvaput razmisli pre nego što potpiše bilo koji ugovor na godinu ili dve. Ko zna šta još može da se desi u tom periodu, možda stvarno dozvole konkurenciju u domenu internet usluga (a verovatno triple play), u kom slučaju bi cene pale, a brzine drastično porasle.

E sad to je rizik,mozda ostane ovako stanje kako je sada jos koju godinu a mozda vec i suta bude nesto,uglavnom ostaje da se vidi.

Na pitanje koje sam poslao Telekomu, vezano za ubrzanje, oni su mi odgovorili ovako:

Поштовани,
нажалост, тренутно не постоје прецизне информације о повећању брзине Пакета услуге ADSL. Телеком Србија а.д. благовремено ће обавестити своје кориснике о свим променама везано за дуплирање брзина услуге ADSL путем средстава јавног информисања и сајта:
http://www.telekom.nadlanu.com/.

Захваљујемо на разумевању, одабиру приступа Интернету преко Телеком Србија а.д. и молимо за мало стрпљења.

С поштовањем,

ДИРЕКЦИЈА ЗА УСЛУГЕ
Сектор за бригу о корисницима
11000 БЕОГРАД, Дубровачка 35
Телефон 9813
Mail [email protected]

www.telekom.rs

Nista drugo nisi ni mogao da ocekujes da ti odgovore. Prosle godine su takve odgovore davali 2 dana pred dupliranje za koje su svi znali

Oni imaju napravljan jedan template i sta god da ih pitate oni upisu u prazan prostor tog templejta i gotova stvar.Tesko im je odgovarati na mailove od hiljaede i hiljade besnih ADSL korisnika pa im je ovako lakse.

Поштовани,
нажалост, тренутно не постоје прецизне информације о ________________________. Телеком Србија а.д. благовремено ће обавестити своје кориснике о свим променама везано за ___________________ услуге ADSL путем средстава јавног информисања и сајта:

Захваљујемо на разумевању, одабиру приступа Интернету преко Телеком Србија а.д. и молимо за мало стрпљења.

С поштовањем,

ДИРЕКЦИЈА ЗА УСЛУГЕ
Телефон 9813
Mail [email protected]

www.telekom.rs

U SBB mix varijanti se prosecno ustedi oko 300 dinara. Inace kad sam zvao korisnicki servis rekli su mi da tipa ako se pojave u ponudi HD kanali oni ce zameniti risiver kao sto su svojevremeno zamenili analogni pay tv sa ovim sada D3. Inace, nema apsolutno nikakve potrebe da potpisujete ugovor na vise od godinu dana posto je usteda zanemarljiva. Fiksna telefonija je u najavi za 2009 godinu tako da ne znam.. mozda vredi sacekati.

Poslednja izmena:
Oni imaju napravljan jedan template i sta god da ih pitate oni upisu u prazan prostor tog templejta i gotova stvar.Tesko im je odgovarati na mailove od hiljaede i hiljade besnih ADSL korisnika pa im je ovako lakse.

Поштовани,
нажалост, тренутно не постоје прецизне информације о ________________________. Телеком Србија а.д. благовремено ће обавестити своје кориснике о свим променама везано за ___________________ услуге ADSL путем средстава јавног информисања и сајта:

С поштовањем,

ДИРЕКЦИЈА ЗА УСЛУГЕ
Телефон 9813
Mail [email protected]

www.telekom.rs

Pa, od slepaca (Telekom) jedino mozes i da ocekujes slepacke odgovore, a onda sa tim slepcima moras jedino da se nosis na njihov slepacki nacin ophodjenja. I ne znam kako mogu da traze od nas strpljenje kada ga mi imamo vec vise od godinu dana sa ovim ocajnim ADSL-om!! Usput, dok ovo pisem, "secka" mi LINK-dioda - znaci i kvalitet njihove infrastrukture je ravan nuli.............:mad::wall:

@nele.ar

Verovatno su procitali sta ovde pises o njima pa te sabotiraju :D

[/url]
Ovo "molimo za malo strpljenja" je sifra za "boli nas q za vas" :-devil-:
..za one koji ne razumeju telekomov recnik..
ima jos..negde sam vec naveo..
"uskoro" sifra za "nikad"
"sledeceg meseca" sifra za "sledece godine"
"u narednom periodu" sifra za "za nekoliko godina".... i td.:mad:

Ljudi, ADSL ce morati da se poveca, jer ukoliko to ne urade u roku do nove godine, mislim da ce svi korisnici koji imaju mogucnost za SBB preci na SBB. Jer razlika nije 10% , 20%, vec DUPLO! 3mbps to je vec uveliko high speed internet. Za 2 100 din 2mbps. Pa za 1300 din 1mbps. Ne vidim ko bi se uopste dvoumio sa takvom ponudom.

Dvoumi se onaj ko nema mogucnost da predje na SBB jer bi to vec odavno svi uradili.

Ljudi, ADSL ce morati da se poveca, jer ukoliko to ne urade u roku do nove godine, mislim da ce svi korisnici koji imaju mogucnost za SBB preci na SBB. Jer razlika nije 10% , 20%, vec DUPLO! 3mbps to je vec uveliko high speed internet. Za 2 100 din 2mbps. Pa za 1300 din 1mbps. Ne vidim ko bi se uopste dvoumio sa takvom ponudom.
Dodaj tome i digitalni TV (D3). Postavio sam na elite, evo i ovde:
Izadje ovako:
SBB - net 2048/256 + D3 TV = 2020 din
Telekom - net 1024/128 + nista = 2136 din

Znaci duplo i D3 za dz...

http://www.sbb.co.yu/cms/view.php?id=822

Pa naplaćuju ti 200 dinara za D3 Start, ako se ne obavežeš za 12 ili 24 meseci...

I mislim da plus na tih 1350 se dodaje kablovska 609 dinara (u običnoj kablovskoj imaš 76 kanala, a u D3 Startu imaš 50 digitalnih)... Ali to opet ispadne jeftinije nego sada... Mislim ja ovako plaćam 1999 dinara za 1024/128 + kablovsku, a ovako ispadne 1350 + 609 = 1959

Ooo, da, a ako necete na ugovor:

"Naknada za uspostavljanje tehničkih mogućnosti iznosi 4.000,00 din. Naknada za inicijalnu aktivaciju smart kartice – 1.000,00 dinara i plaća se uz prvi mesečni račun."

Ako ocete onda samo 1.000,oo din.

PS. Korisnik adsl 512 paketa je sretan ako ima 52KB/s, korisnik kablovskog itnerneta i 512 paketa ima oko 60KB/s, to mu dodje skoro 1/5 vise. Kolko KB/s ide sa ADSL 1mbit ? 100 ? Meni evo ide ~130 na 1mbit kabla. Upload ? Ide oko 14KB/s sa 128 up-a bez da kolje onih 130DL-a. ADSL ? Ja ne vidim sto uopste visite na tom ADSL-u ako imate mogucnosti za kabel.

Poslednja izmena:
SBB je blago receno lupio dandaru lelekomu ... Firma za koju sam oduvek verovato da maksimalno zloupotrebljava svoju dominantnu poziciju na trzistu, je ovoga puta prva povukla potez koji bi trebao da pojaca konkurenciju na polju broadband internet-a, na nasu sveopstu korist i radost ...

Ko bi se nadao da ce se ovih dana u temi o adsl-u firma kao sto je sbb toliko hvaliti a koliko juce na skoro svakom forumu hiljade prituzbi i mana su im nalazili.

Znači ako ja odlučim da se od oktobra prebacim na sbb i da gledam tv i surfam internetom na 1024/128 koliko me para izađe ako potpišem ugovor na 1god?

Znači ako ja odlučim da se od oktobra prebacim na sbb i da gledam tv i surfam internetom na 1024/128 koliko me para izađe ako potpišem ugovor na 1god?
Poseti sbb sajt imas stranicu sa kalkulatorom pa izracunaj:p

Стрпљен - спасен :trust:

SBB je blago receno lupio dandaru lelekomu ... Firma za koju sam oduvek verovato da maksimalno zloupotrebljava svoju dominantnu poziciju na trzistu, je ovoga puta prva povukla potez koji bi trebao da pojaca konkurenciju na polju broadband internet-a, na nasu sveopstu korist i radost ...

Ne sekiraj se previse, lupice i telekom SBB-u dandaru. Sve u svemu poceli su da se kolju, telekom ulazi u TV distribuciju a SBB mu uzvraca u net distribuciji. Nije SBB iz cista mira duplirao svoje pakete sad kad se je pocelo i zvanicno pricati da ce telekom ubrzati svoje pakete 50%. Kakva radost za nas :banana:, u svakom konkurentskom klanju korisnici imaju najvise koristi.

Ne sekiraj se previse, lupice i telekom SBB-u dandaru. Sve u svemu poceli su da se kolju, telekom ulazi u TV distribuciju a SBB mu uzvraca u net distribuciji. Nije SBB iz cista mira duplirao svoje pakete sad kad se je pocelo i zvanicno pricati da ce telekom ubrzati svoje pakete 50%. Kakva radost za nas :banana:, u svakom konkurentskom klanju korisnici imaju najvise koristi.

O kakvom se to klanju koje nije ni pocelo prica ?Nisam doziveo da je telekom uradio bilo sta od pomenutog kao ni "pomenuo" to na zvanicnom sajtu da ce biti.
Kad se nesto preduzme tek onda mozemo pricati o klanju a ne ovako izmisljati neke nebulozne bitke sa imaginarnim telekomovim oruzjima.

Poslednja izmena:
O kakvom se to klanju koje nije ni pocelo prica ?Nisam doziveo da je telekom uradio bilo sta od pomenutog kao ni "pomenuo" to na zvanicnom sajtu da ce biti.
Kad se nesto preduzme tek onda mozemo pricati o klanju a ne ovako izmisljati neke nebulozne bitke sa imaginarnim telekomovim oruzjima.

Nisam ti ja kriv sto si neobavesten. Inace, vec neko vreme se prica, i ovde i po drugim forumima a bogami i po casopisima se moglo procitati, da telekom planira distribuciju TV signala preko telefonske linije.
http://www.sk.rs/2008/05/skin01.html
Evo, to je jos iz maja meseca.

Pre ovoga sam ja racunao i D3 me je za osnovni paket kostao cca 500din mescno + 700din (Novi Sad pretplata), pa sam onda naisao preko nekih ljudi na statistike o koriscenju D3 i video da to maltene niko zivi ne uzima osim viseg sloja, pa im je sad valjda leglo iz pedu u vugla da to tako nece ici...Kako god, ovo sada vec ima smisla.
D3 njih dosta kosta, moraju da ga prodaju nekako, a prodaja ide tako sto uzmes osnovni paket, pa posle dopaltis nesto (sto njih ne kosta nista) i to je leb preko pogace od koga se zivi. To je sustina. Meni ne smeta, dobio sam brzi net. :wave:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno