Pa 1536 Kbps je 187.5KB/s
Skidao bi 187.5 a ne 192.
Odnosno meni je skidao prva dva dana.
*) Naš Telekom koristi ovu izvedbu.there are additional headers to take into account over the MTU before splitting into ATM cells, and as the cells hold 48 bytes of data, the packet is fragmented into 48 byte cells after which ATM adds a 5 byte header to each. The diagram actually shows a DSL variant known as PPP over LLC encapsulated bridged ethernet*. This is pretty much the worst case in terms of efficiency, but in this case a 1448 byte MTU is optimum. This MTU size includes the 20 byte IP and 20 byte TCP header, so it actually carries 1408 bytes of data. Before transmission, a further 32 bytes of header are added, consisting of PPP(2), PPPoE(6), ethernet MAC (14), PAD(2), LLC+SNAP (8), plus another 8 bytes of CCPS-PDU trailer, goving a total of 1488 bytes. This is then fragmented exactly into 31 cells of 48 bytes, each of which then gets a further 5 byte cell header giving a total of 1643 bytes transmitted at whatever speed the modem has synchronised at. So the overall efficiency in this case is 1408 data bytes requiring 1643 line bytes, which is 85.7%.
In reality an alternative called VC based multiplexing is often used over DSL instead of LLC encapsulation, saving the largely redundant 8 byte LLC + SNAP header (see http://www.ietf.org/rfc/rfc1483.txt for details). Then the optimum MTU increases to 1456, carrying 1416 bytes of data using 1643 bytes on the line, giving an efficiency of 86.2% for VC multiplexed PPPoE.
PPPoA with VC multiplexing is the most efficient configuration for DSL. This further misses out the 6 PPPoE, 14 ethernet MAC and 2 PAD bytes. So you end up with just the 2 byte PPP header plus the 8 byte CPCS-PDU trailer and ATM cell headers (see http://www.ietf.org/rfc/rfc2364.txt). Then the optimum MTU increases to 1478 bytes, carrying 1438 bytes TCP data over 1643 line bytes, and giving an efficiency of 87.5%.
dobijas manji protok ali ne menja koliko grama ima u kilogramu...Voleo bih da neko stručan razjasni misteriju.Neznam dali to IP Header Compression over PPP smanjuje 20% veličinu paketa te prolaze kroz manji link.
Dobijam conspiracy theory sindrom
*) Naš Telekom koristi ovu izvedbu.
Ovde pise Notes: Keep in mind in data communication 1 kilobit = 1000 bits, while in data storage 1 Kilobyte = 1024 Bytes.Zbog takvih kao vi to i rade ili to vi radite
@kocka
Nije baš čisto 8
Zato izračunaj ovde http://www.speedguide.net/conversion.php
Kada sam prvi put uveo ADSL, a to je bilo negde pocetkom 2005, a bio je kod Beotela, svi provajderi i Telekom naravno, koristili su PPPoA enkapsulaciju. Tada je download isao na paketu 512/128 punih 66KB/s. Istina i ruter je prijavljivao brzinu konektovanja kao 576/128.
Negde u jesen promenili su enkasulaciju u PPPoE i tada je brzina pala na 54-55KB/s posto je ADSL koristio deo protoka za svoje potrebe.
U medjuvremenu koristio sam i WiFi i Kablovski net. WiFi kod Verata paket 512/256kb/s protok 65-66KB/s u downloadu (naravno kada radi), isto tako kablovski kod IKOM NET-a, paket 768/386, protok 95-96KB.
Sada koristim Telekomov ADSL na 1024/128 i max download mogu da nateram na oko 106-109 KB/s.
Kada provajderima ukazete na ta cisto osnovno-matematicka neslaganja, oni vas pitaju kojom brzinom pise da se modem konektovao (pise i na tarabi svasta), a nikako neobjasnjavaju gde se tih 20% brzine izgubilo.
Deco, od mojih bivsih kolega iz MTS 789 korisnickog i Telekom korisnickog sam dobio istovetnu informaciju: od januara 2009. po sadasnjim cenama imacemo pakete 512kbt, 1mbt, 1.5mbt i kao vrhunac cak 3mbt! Ova akcija 1 din do kraja godine, kada se bira paket u startu, on vazi do kraja ugovora od 12 meseci, stim da se u januaru duplira brzina a cena ostaje ista, po ugovoru!
Ziveli!
mene si napao zato što sam ocrnio Lexmark a ovamo ti pljuješ po drugima. Nema šta ovo je vrlo kulturno!!!Diabolique - Šta tebe i telekom boli k... za šta ja koristim internet.
mene si napao zato što sam ocrnio Lexmark a ovamo ti pljuješ po drugima. Nema šta ovo je vrlo kulturno!!!
DSB je napisao(la):Nema tu nikakvih neslaganja, zakupio si odredjenu brzinu i dobio si je, e sad to sto zbog toga sto je tehnologija takva i ta brzina obuhvata korisne i tebi beskorisne podatke to je visa sila.
DSB je napisao(la):Poredjenja adsl-a sa wireless-om i kablom je neodgovarajuce jer se kod njih za razmenu podataka koriste drugi protokoli koji imaju mizeran overhead te je kod njih gotovo sva brzina "korisna"
Deco, od mojih bivsih kolega iz MTS 789 korisnickog i Telekom korisnickog sam dobio istovetnu informaciju: od januara 2009. po sadasnjim cenama imacemo pakete 512kbt, 1mbt, 1.5mbt i kao vrhunac cak 3mbt! Ova akcija 1 din do kraja godine, kada se bira paket u startu, on vazi do kraja ugovora od 12 meseci, stim da se u januaru duplira brzina a cena ostaje ista, po ugovoru!
Ziveli!
Pa ovo nije cudno zato sto kod nas kao sto neko rece kupis "kilo leba", dobijes veknicu od 600 grama.
Pa ovo nije cudno zato sto kod nas kao sto neko rece kupis "kilo leba", dobijes veknicu od 600 grama. Zamisli situaciju da odes na pumpu i platis 20l benzina, a dobijes recimo 15l. Sta bi rekao? Mozda je isparilo dok ti je pumpadzija sipao, a? Svako, pa i tim sam bi rekao da su te pokrali, zar ne?
Jel' ja zakupljujem 1024/128 kb/s protoka? E pa toliko hocu i da dobijem neiteresuje me tehnologija isporuke. Sta mislis zasto mleko ne isporucuju u loncicima i serpama nego su izmislili tetrapak? Pa naravno, da se mleko nebi prolivalo dok nestigne do kupca (karikiram naravno, ima tu i higijenski raazloga).
Zasto su ADSL presli na PPPoE, pa naravno, da bi zakidali na protoku, 20% tu, 20% tamo, pa da vidis. Svi koji kazu da je to OK ili rade kod provajdera ili zavise od njih.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari