Šta je novo?

Ubrzanje ADSL-a - Zvanicno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
speed.io.png

Tolko o relevantnosti speed.io

ili ovo

Da vam malo zagolicam mastu Telekom ADSL.

Ja sam imao 1512/128 Kbit/s, medjutim posle povecanja imam:

speed.io.png

380759957.png

02535793.png

Nije da se zalim naravno ali trebalo je da bude 2048/192 zar ne !

E sad da li je to zbog toga sto imam i Telekomov IPTV pa me zbog toga castili ili se presli nesto, sta mislite !

P.S. Upload brzina je nerealna, zato sto pri testu skida male pakete pa povuce vise u pocetku, realna brzina je 256Kbit/s !

Svi korisnici iptv automatski dobijaju veci paket a placaju manji...tako se lepo kaze u onoj reklami na tv.To po tome znaci da ces platiti 2048 a dobices 4096 :)

Ovo mi zvuci malo neverovatno, ti si kao imao net 16mb dva meseca a cak i da si mogao da koristis bandwith predvidjen za iptv koji je inace 10mb, sto se desavalo kad je pocinjao iptv,taj bug je trajao par dana najvise. Svaka ti cast ako su toliko zabrljali da si imao tu brzinu ;)

Fora je cutati,posle dve nedelje sam skontao da su se zaj. :d
Stos je u tome da kada mi je upaljen IPTV ,brzina je opadala za onoliko koliko je IPTV vukao.Jedva cekam da puste u prodaju 8 i 16 Mbit.Zna li neko koje su cene,tj. koje ce biti ?

Nezvanicno u Telekom evidenciji se vodi da je promenjen paket na 4mbit, a zvanicno u praksi to nije realizovano nego i dalje je stari paket, rekli su da rade na tome i da se javim za 10-ak dana tj. posle praznika. Izgleda da korisnici koji koriste IPTV i SpeedUP ce malo kasnije dobiti povecanje brzine kada bude i zvanicno na Telekom sajtu.

Kako ko, ja sam dobio jos pre par dana, a imam i speed up i iptv. I nisam jedini

Svi korisnici iptv automatski dobijaju veci paket a placaju manji...tako se lepo kaze u onoj reklami na tv.To po tome znaci da ces platiti 2048 a dobices 4096 :)

Prvi deo tvog odgovora zvuci logicno, znaci placam 1512 (manji paket) i posle povecanja umesto na 2mbit/s oni povecali na 4 zato sto koristim IPTV, tako sam ja to razumeo !

Ali u drugom delu tvog odgovora kazes placaces za 2048, pa ne mogu oni da mi povecaju cenu placanja ako ja to nisam trazio, jel shvatas o cemu pricam !

P.S. Neko je izbacio one Click ponude Telekoma, mislim da cu razmisliti za Click 6, vise od toga tesko da ce mi trebati !

Ali u drugom delu tvog odgovora kazes placaces za 2048, pa ne mogu oni da mi povecaju cenu placanja ako ja to nisam trazio, jel shvatas o cemu pricam !

Pa mislio sam da kazem da ces dobiti racun na 1811+PDV za 2.paket, a ustvari ces koristiti 3.paket koji kosta 2415+PDV. Ako sam ja dobro razumeo caste te vecim paketom. To je valjda neka akcija Telekoma samo za IPTV korisnike da dobijes veci paket jer imas i njihovu IPTV. ;)

Divno,evo ubrzali su i meni sa speedup i iptv.

768>1024 Banovo brdo

Pa mislio sam da kazem da ces dobiti racun na 1811+PDV za 2.paket, a ustvari ces koristiti 3.paket koji kosta 2415+PDV. Ako sam ja dobro razumeo caste te vecim paketom. To je valjda neka akcija Telekoma samo za IPTV korisnike da dobijes veci paket jer imas i njihovu IPTV. ;)

E dobro sad smo se razumeli i tako sam i ja mislio od pocetka !

Veliki pozdrav !

cudi me da nisu ovo izreklamirali? ili nisam pratio na casu?

Povećali, Dušanovac, 2048/192 (sa speedupom):

speed.io.png

02542864.png

Povećali, Dušanovac, 2048/192 (sa speedupom):

speed.io.png

02542864.png
Kada su ti povecali brzinu?Kod mene jos uvek nista, a koristio sam speed up.Danas sam zvao operatera, i rekao je kako ne moze jos uvek da prijavi smetnju, zato sto nista jos nije zvanicno, a pre toga me je naterao da testiram brzinu konekcije skidanjem adobe readera:smash:

Evo i meni su danas povećali, iako imam aktiviran speed up. S tim što sam probala staru proverenu metodu - isključenje rutera iz struje na 2 minuta, i eto povećanja :)

sa 1.5 na 2, zarkovo, speedup, malopre....

Nemora iz struje na 2 minuta,samo promenis IP tj reboot rutera i to je to...

http://bwm.carnet.hr/

Vaša trenutna brzina prijenosa podataka iznosi:

167.43kb/s

sto znači da možete prenositi podatke brzinom od 20.93 kB/s na naš poslužitelj.

Kakav lud upload :)

Probala sam sa reboot, i nije uspelo. Ne znam zašto, ali bitno da sad radi :D

I ja sam probao preko ip adrese da uradim reboot, ali nista.Cak sam iskljucivao modem, ali samo na par sekundi i nista.

Ubrzali su i download. sad je oko 1010 kbps.
Ex 768kbps SpeedUp user :p

Da, sa SpeedUp-om 1024/128 :

Test preuzimanja sa Adobe-a iz FlashGet-a :
Proseèna brzina 115.49 KB/s

Poslednja izmena:
click 16

Ja sam se vec prijavio za click 16 paket preko nekih drugara iz Lelekoma, down povecan ali upload cu morati da sacekam 1. januar.

Link:

Meni jos uvek nista od ubrzanja a imam aktiviran speed up + IPTV i port je setovan na 10mbit. U pitanju je paket 1.5mbit na kome sam jos od uvodjenja IPTV-a imao pojacani download. Od uvodjenja IPTV-a nikako ne mogu da aktiviram speed up uslugu na 3 sata jer mi uvek izbacuje poruku da je nepoznata IP adresa. Evo, koliko vidim, svima su ubrzali a meni jos uvek nista a speed up jos uvek ne mogu da aktiviram tj. prijavljuje nepoznatu IP adresu. Nemam pojma sta da radim tj. znao bih da imam mogucnost za SBB.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno