Šta je novo?

Ubrzanje ADSL-a - Zvanicno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel to zvanično, tj. da li znaš provereno?
Provjereno.Telekom je ovo pustio pre vremena da provjere kako ce da se ponasa povecanje i kada sve bude uredu ici ce zvanicno povecanje.Sada i da imate nekih problema oko brzine na servisu nece nista preduzeti nego tek onda kada bude zvanicno povecanje brzine.

Provjereno.Telekom je ovo pustio pre vremena da provjere kako ce da se ponasa povecanje i kada sve bude uredu ici ce zvanicno povecanje.Sada i da imate nekih problema oko brzine na servisu nece nista preduzeti nego tek onda kada bude zvanicno povecanje brzine.

Ok, verujem da je istina ovo što pričaš ali nije mi jasno zašto mi je povećan samo upload ( oko 215 umesto 150 ) a down nije diran ( oko 1500 )? Ako nama sa SpeedUp nije ništa menjano ne bi trebalo ni u ruteru da piše da je povećano (meni sa 1,5 mbps piše 4000/256 ) niti da je upload veći. No, dobro, sačekaću 1.1.2009, pitam čisto informativno.

Citiram jednog korisnika sa jednog drugog foruma

Kod Speed Up korisnika brzina pristupa internetu se na DSLAMu ograbičava na onu "turbo" brzinu. To je ona brzina koju dobijaš kada pristisneš SpeedUP dugme. Pošto je DSLAM nema inteligenciju da može da kontroliše brzinu pristupa dinamički, brzina se kontroliše na inteligentnijem uređaju (čije ime ne treba da spominjem), koji kontroliše brzinu sesije. Obični korisnici ne "prolaze" kroz taj uređaj. ALi zato je prilikom promene brzina pored povećanja na DSLAMu potrebno uraditi i povećanje na tom uređaju.

Znaci ceka se da se naprave novi profili za speed up usere.

E sad da smorim sa mojim problemom :)

Vratili mi nazad kako je bilo,dakle povecano,sad se ceka ovo gore

Poslednja izmena:
Sad sam se cuo sa podrskom za telekom adsl.Zalio sam se da mi je upload ostao na 192 kbit/sec a u stvari mi je smanjen na toliko jel je posle onog prekonfigurisanja za iptv bio skoro 512 kbit/sec.Lik mi rece da je sve ovo jos NEZVANICNO i da sam ja i dalje na 2048/192 na sta sam mu ja rekao da download radi brze ali da je upload ostao isti.On se nesto ucutao i kao "ce da bude sredjeno".Inace sa 192 uploadom 4 mbit/sec NE MOZE da radi.Cim se upload zugusi kad se neka komplikovanija stranica otvara pada i download.Eh SBB gde si :wall:

Poslednja izmena:
Dzaba zoves,tamo tek od 05.01. zovi,valjda ce tad da imaju to zvanicno.

Sezampro, Cuk. Padina, povecano na 1024/128, download ide oko 106, 107 kb..

!!!

Ima li IKO sa SpeedUp-om da prijavi povecanje brzina?:mad: Anyone?

Covek iz telekoma rece da ce to kasnije da ide. Prvo ide ubrzanje "obicnim" korisnicima, a kasnije speedupovcima i iptvovcima. I ja imam speedup.
Zasto ste tako nestrpljivi? Ubrzanje jos nije ozvaniceno.

jos nista za speedup ovce...meni u modemu pise 2048/192 a realno brzina je 768...djekna javi se! :banana:

uzice verat povecano 768/64 => 1024/126

sto je zanimljivo nekad i prokine ali mi je zao sto neprokine upload.Od povecanja mnogo stabilnija veza i mnogo manje pada protoka.

Ako promenim sad paket sa 768 na 2 mega, jel ce mi se deaktivirati speedup?
Jel je neko skoro prelazio na veci paket a da mu je prethodno bio speedup aktiviran, kakva je situacija tu, jel se dobija punih 2 mega kad se predje ili mora opet da se aktivira?
Ne znam sta mi je bolje dal da cekam da mi prvo povecaju ovo pa da predjem na 4 mega ili odma da predjem na 2 pa da povecaju na 4?

Bem ti rekonfiguraciju portova.
Sjebase mi net,taman sam se lepo navikao na 16Mbit u poslednja dva meseca od kada su mi aktivirali iptv.
Pih....ala je ovo kilavo! :wall:

Ovo mi zvuci malo neverovatno, ti si kao imao net 16mb dva meseca a cak i da si mogao da koristis bandwith predvidjen za iptv koji je inace 10mb, sto se desavalo kad je pocinjao iptv,taj bug je trajao par dana najvise. Svaka ti cast ako su toliko zabrljali da si imao tu brzinu ;)

!!!

Ima li IKO sa SpeedUp-om da prijavi povecanje brzina?:mad: Anyone?
Neznam za taj podatak da ima ko povecanu brzinu sto se SpeedUp tice ali sto se mene tice kod mene nema povecanja i po prici iz vrha telekoma nece ga biti tek po novoj godini kada bude ozvaniceno povecanje brzine oni su ovo povecanje pustili u rad da vide sa kavim kapacitetom mogu da raspolazu i ako sve bude u najboljem redu bice i zvanicno.

Kuršumlija..........mrežna grupa 027........
Ako ide po centralama........ubrzanje stiglo juče......999/92.......
Ima li šanse da se uz IPTV dobije neko bonus ubrzanje?

speed.io.png

Tolko o relevantnosti speed.io

ja večeras stigao iz inostranstva (nije me bilo od petka) ili iz Hrvatske tačnije rečeno.
vidim podigli brzinu, lepo nema šta. čak i pre 1. januara. tamo sam kod prijatelja koristio 16Mbit/s, pa mi sad ovaj naš deluje tako sporo, ali svejedno pozdravljam povećanje.

Ako promenim sad paket sa 768 na 2 mega, jel ce mi se deaktivirati speedup?
Jel je neko skoro prelazio na veci paket a da mu je prethodno bio speedup aktiviran, kakva je situacija tu, jel se dobija punih 2 mega kad se predje ili mora opet da se aktivira?
Ne znam sta mi je bolje dal da cekam da mi prvo povecaju ovo pa da predjem na 4 mega ili odma da predjem na 2 pa da povecaju na 4?

Nemoj sad da menjas nista,cekaj da se zavrsi sve.Prijateljski savet :)

Telekom,paket 1024/128

Prilozi

• sshot-1.jpg
    sshot-1.jpg
    12 KB · Pregleda: 64
Nemoj sad da menjas nista,cekaj da se zavrsi sve.Prijateljski savet :)

Ma ima kasnije jos vise da se iskomplikuje. Ko zna kad ce zvanicno da omoguce paket od 4mb, posle 5.og sigurno. Podneo sam onaj zahtev na njihovom sajtu za promenu brzine, valjda ce sutra da me prebace na 2mb a 1.og na 4mb zbog speedtesta i iptv-a.

Ja sam imao 1512/128 Kbit/s, medjutim posle povecanja imam:

speed.io.png

380759957.png

02535793.png

Nije da se zalim naravno ali trebalo je da bude 2048/192 zar ne !

E sad da li je to zbog toga sto imam i Telekomov IPTV pa me zbog toga castili ili se presli nesto, sta mislite !

P.S. Upload brzina je nerealna, zato sto pri testu skida male pakete pa povuce vise u pocetku, realna brzina je 256Kbit/s !

Poslednja izmena:
Ma komplikovani su oni i sad,pazi zakomplikovali su mi ovih par dana.....neverovatno....zona sumraka...Javi kako se odvija situacija

A ovaj speed.io ne da laze,nego.....evo dokaz

Odmah nakon toga

A speedtest zabagovao,izmeri ali mi ne da rezultate da prekopiram,a oni su 758/107

Jos jedan speed.io

a sa M$ sajta SP3 ide ovako

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    20 KB · Pregleda: 72
Poslednja izmena:
Ma svima je u stvari rucno povecan net samo sto nas sa speed upom sad ogranicava softver a to se da resiti jednim klikom, sto ce verovatno biti za novu godinu ili kad krenu da rade posle praznika. Pa vidite da je svima lepo setovan port na speed up brzini.

btw posle ovog povecanja jel neko primetio usporenje interneta u "radno vreme IPTV" 16-02h

sta god pokusao da skinem brzina je 1/3 normalne...

Zadovoljan sam kako radi posle povecanja brzine. Mislim, 700MB softvera za 1h na compu, strava.
Brze mi ne treba.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno