Šta je novo?

Ubrzanje ADSL-a - Zvanicno!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I meni je isto samo upload povećan, to je zbog speedup-a. Mi moramo jos da sacekamo.

Definitivno je zbog SpeedUpa.

Ovo ubrzanja se rade tako što se pusti skripta koja "protrči" kroz setovanja portova i prosto menja jedan iznos za drugi. Problem je što skripta ne radi dobro ako je na portu aktivan SpeedUp, IPTV ili nešto treće što nije standradna brzina. Elem, za te portove tehničar mora za svaku centralu ručno (!) da menja brzinu.

Mada neću da se bunim. Ja sam aktivacijom SpeedUp rešio problem overheda aDSL. Odnosno pošto je router setovan na 2MB (sada 4MB) on bi masimalno mogao da izuče onih 85% što dozvoljava aDSL. Pošto je to preko uplaćene brzine od 1,5Mb a tih 1,5Mb se sada ograničava na nekom Ciscu ja uvek i imam punih 1,5Mb.

Meni u postavkama josh pishe 4096/256 ali brzina je josh uvek 1536/192 WTF is going on? XD

Isti slučaj. SpeedUp.

Telekom, Karaburma

379904989.png

Telekom,Novi Beograd,kod opstine,768kbs>1024kbs..

Beotel, centrala Zvezdara, paket je 2048/192 kb/s (bivsi 1536/128)
U praksi zbog PPOE overhead-a imam prakticno 20% manje :mad:
Znaci sada tek imam 1,5Mb al eto makar malo povecanje uploada i smanjenje pinga .

WTF? Overhead od 24% ili jos nista od povecanja?
U pitanju je bivsi 1536/128 paket sa speed up-om, u Somboru

Većini nas sa speedup-om je povećan samo upload ali ne i download. Ne brini, stići ćemo i mi na red :)

Stiglo povećanje,prosto neverovatno...

Prilozi

• sshot-1.jpg
    sshot-1.jpg
    116.3 KB · Pregleda: 177
Evo kod mene posle povecanja to izgleda ovako

Jel paket 256Kb/s ide na 1024 ili kako?
Njega niko ni ne pominje,a ima dosta ljudi upravo na tom paketu.
Meni je u ruteru setovano:
Line Rate - Upstream (Kbps): 124
Line Rate - Downstream (Kbps): 1023
,ali je trenutno samo upload na 128.

Stiglo i meni.
Download sa torrentima i http ~211kbs

Prilozi

• Sezam.jpg
    Sezam.jpg
    40.6 KB · Pregleda: 90
Poslednja izmena:
Taj gubitak ti zavisi od duzine bakarnih parica od centrale do tvog ADSL modema/rutera. Ne verujem da bi ljudi iz telekoma merili duzinu kabla kako bi ti nariktali da imas tacno 1024/128.

Ја мислим да кавалитет сигнала зависи од даљине, губитак ширине линка зависи од оверхеда tcp/ip протокола и губитка при енкапсулацији у PPPoE.

Иначе и мени су убрзали, вучем једно 105 KB/s.

Beotel ZR

Od sinoć : 768/64 --> 1024/128

vrlo me je obradovalo ovih /128 !

Poslednja izmena:
Sezam,Vidikovac 1024/128

Evo ga kod mene, telekom paket 768/64 povecan na 1024/128

postavio sam da bi se videle vrednosti za upload i ping, verovatno zbog iptv

Molim sve vas koji nas obavestavate o povecanju da napisete odakle ste , jer bi bilo mnogo lakse ako je neko ko ovo cita iz vaseg grada. Hvala.

Evo i kod mene, od pre oko sat vremena, telekom paket 768/64 povecan na ne znam sad koliko :) neke cudne cifre ..

A evo i drugo merenje ... bez obzira na razlike, ipak je to izgleda 1024/128

Da dodam i trece merenje, cisto da se i sam uverim da je to to :) A izgleda da jeste.

Poslednja izmena:
Kod mene jos uvek nista!:(
Valjevo-Telekom. Zanimljivo mi da imam sad upload 256kb/s :)

beotel, bio 1500/128

Kragujevac centrala Aerodrom upravo povecano . IPTV radi i brzina sa MS ili adobe.com sajta :

rabxih.jpg

Nis, povecano takodje. sa 1.5 na 2.

Izmerio i na Speedtestu. Sezam, 2 Mbit

Poslednja izmena:
E ljudi meni je povecan down ali upload jos uvek na 192

jel jos neki ima taj problem ?

ljudi jel neko na telekomu ovde?drugarica mi ima onaj najgori adsl paket(256/64) i to placa 1200din,a nikada joj do sada nisu povecavali brzinu,pa izgleda ni sada....jel ima neko ideju o cemu se do djavola radi?daje toliki cash na neku totalno krs konekciju

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno