Šta je novo?

Ubijeni 3570k

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao sto rekoh, imenovacu uvoznika cim Splinter potvrdi da je dobio drugi proc i da je sve gotovo :)

info iz jedne domace maloprodaje... 7-8% apu-a se vratilo na reklamaciju... vriskavali iz svih mogucih razloga... za ostale ne znam.

Ovo nisam znao, voleo bi da imamo vise informacija, samo da ne pocnu moderatori warn-ve da lupaju zbog ugrozavanje posrnulog AMD-a :p
Ja do sad NIKAD nisam testirao CPU-ve ako je tako kao sto kazes lose se pise, pogotov sto je AMD totalnu zbrku uveo sa socketim-a revizijama itd... treba da imas 10-tak CPU pa da ides na net da bauljas sta ploca podrzava sa kojim biosom :(
ubi boze :(

prochitah temu malko pazljivije od pochetka, pa me zanima par stvari.

s16 je rekao da je kod misterioznog uvoznika menjao procesore, ali se spominje i ta misteriozna maloprodaja. gde li je on menjao cpu u stvari?
i da se vishe konachno kazu imena dotichnih.

ali ono bitnije, shta je s16 rekao kad je vracao prvi cpu? nigde nije u postovima rekao da li je naveo da je cpu neispravan ili ne kad ga je vracao?
ukoliko je rekao da je samo losh primerak, ali da je ispravan, onda su verovatno ovi samo vratili cpu u promet, ne testirajuci ga, shto opet nije toliko shtrashno, ali nije bash ni ok.
ukoliko je to sluchaj, onda mislim da bi najvishe fer bilo da s16 kupi nazad taj primerak. ko god da je ubio taj prvi cpu, plocha ili skalp, on je taj koji je svesno rizikovao i odradio skalping,
i trebalo bi da odgovara za posledice. tj ako si shmeker, i entuzijasta, budi onda barem i fer, reci istinu i podnesi gubike.
neshto mi chudno da bi neko bash ponovo skalpirao bash taj cpu i to nakon uochavanja neispravnosti...to mi neshto sumnjivo bash.
a ukoliko je rekao da je cpu neispravan i ako su ga de*bili vratili nazad u prodaju...to je bash bash za osudu....pogotovo shto moze doci (ili je moglo doci) do toga da osobi kojoj zapadne taj nesretni primerak, zbog fizichkog oshtecenja ne uvaze garanciju.

chudno mi je shto ipak gotovo svi osudjuju iskljuchivo prodavnicu i uvoznika.
po meni je i s16 takodjer debelo kriv sto je zakuvao celu stvar.....

Па њему је плоча убила ЦПУ, не скалпирање. Плоча пустила велики напон, спржила неко коло и крај, у праву је кад га је вратио.. Произвођачи чипова имају либералну политку што се тиче гаранције, јер се појединачни чипови не тестирају у фабрици, тако да би тај ЦПУ сигурно био примљен на рекламацију.

Onog trenutka kad je s16 uzeo skalpel i secnuo procesor, izgubio je garanciju. Sta se posle desilo i zasto, vise nije bitno. Napon CPU-a na ploci je stavljen na auto, mnozilac dignut na 48. Lepo je sto je s16 imao poverenja u svoju plocu, ali to se tako ne radi. A i da budemo iskreni, to je samo pretpostavka, mozda se tako desilo, ali mozda i nije. Sad je svejedno, a i najlakse je biti general posle bitke :S:. Vratio je procesor po sistemu APP, imao je mnogo srece i to je to.

Sta se posle desilo sa procesorom, nema vise nikakve veze sa njim. Poenta cele price je sad da se samo ceka nesretni kupac u lancu koji ce dobiti taj proc, a kome nece uvaziti garanciju kad primeti da nesto nije u redu. A ko zna, mozda nece ni primetiti.

Ne znamo da li je plojka 100% ubila cpu.
Rekoh, mene zanima shta je rekao kad je vracao cpu.

Sta je mogao da kaze kad su mu primili procesor na rasklapanje. :smash:

Osudjuju zato sto sutra, kada podju po nov procesor, idu u prodavnicu (a koja pak uzima od uvoznika) da ga kupe, a ne kod s16 na gajbu... ;)

Čudno je to što prodavnica prodaje korišćen procesor kao NOV. To je ono što ne sme da se dešava.

s16 je prevario prodavca ako mu nije rekao da je procesor skalpiran, a nije 100% inače mu prodavac ne bi uvažio reklamaciju, ali opet prodavac je prevario sledećeg kupca ne rekavši mu da je procesor korišćen. Prodavac je PRAVNO lice i ne sme tako da se ponaša. To je poenta ove priče posle vraćanja procesora u prodaju.

Losmi je u pravu, dosta stvari je precutkivano u ovoj temi, ne vidim razlog da se detaljno neobjasni sta je kome i gde receno kad je vracan procesor i t d...

Ako je to presudno, zashto se ne obelodane imena dotichnih? Ako je vec zakuvao, svesno vratio skalpiran proc i pri tome cuti o kojim je firmama rech...znachi da ih shtiti i da je sauchesnik pride...i sve u cilju da se sachuva sopstvena guzica....chitam temu ponovo i ne verujem shta ljudi prichaju.
Takodjer, dotichnom je kul da vraca nove proceve jer mu ne odgovaraju i jer ih je upucao, a meni nije hteo da vrati lovu kad njegov cpu umesto 4.4ghz radio na 4.0.

Ja sam celu temu pročitao zbog mog procesora (ja imam I5 na asusovoj ploči) sada i koliko vidim neko sa ovog foruma je s16 pomogao. Da sam na njegovom mestu (s16) i ja bih uradio isto - vratio procesor i pomolio se da prođe. Zašto da ne, ako mogu. I zašto bih obelodanio ime čoveka koji mi je pomogao da spasem 200 evra (koje sam ja lično s***ao). Da li je uvoznik kriv, ne verujem. Drug član je najverovatnije radnik kod uvoznika i preko njega se odigrala zamena. E sada da li je uopšte taj procesor reklamiran kao neispravan ili ne ostaje pitanje i ako nije da li serviseri uopšte to proveravaju ili samo su vratili procesor u prodaju?
Ja sam imao slično iskustvo kao Splinter sa X-52pro joystick-om. Kupljen kod sada S**RT P*AY a tada G*me-on, generalni zastupnik SAITEK-a i NATURALPOINT-a, joystick je bio korišćen (neke od axila su imale treperenje) a ja ga zbog lenjosti ne vratih odmah već sam to hteo uraditi sutra. Sutra mu je moj ker otkinuo jedan Hat-switch i nije bilo šanse da ga vratim.
Od tada gledam dobro šta sam kupio, kako je to zapakovano i da li je sve ok, jer mi je bilo dovoljno da jednom dam 200+ evra na polovnu stvar.

Poslednja izmena:
Ispratio sam celu temu i kao neki roman da sam citao. Ne treba odmah kriviti ni uvoznika/radnju gde je kupljen proc. Mozda je on vracen u prodaju kao proc sa servisa (kao sto neke firme i rade), a neko se treci napravio pametan da ga prodao kao full nov, pa app. Sve u svemu nisu kod nas sto se toga tice cista posla...

Ime uvoznika moli.
Ime prve radnje molim.
Ime druge radnje molim.
Da li su prva i druga maloprodaja u stvari ista firma?
Ako jesu, u tom slucaju OBAVEZNO ime te radnje jer su onda ONI svo sran*e napravili, izuzev dela za koji je u potpunosti odgovoran s16...

@splinter da li je dobar taj drugi procesor? Jesi li proverio da zaista nije isti?

Eeeee da umalo da zaboravim...

SREĆNA NOVA GODINA !!! :party:

Poslednja izmena:
+1
Apsolutno se slazem i sa Demiosom i sa P307. 496 postova i jos uvek se ne zna ko je uvoznik a ko prodavac. I da, SRECNA NOVA GODINA svima.

Poslednja izmena:
@Gavran: A šta ti misliš koga mi ostali čekamo? Deda Mraza?

S druge strane, kad sad malo bolje razmislim, ja vam ne bih rekao da sam na mestu pominjanih kolega forumaša. Firme su prema njima ispale fer i korektne, prema s16 pogotovo jer je reklamirao procesor više puta. Njemu je verovatno neko iz firme (serviser, prodavac, ...) učinio uslugu i sad taj neko treba da bude kažnjen ili da izgubi posao zbog vas. Neka hvala, ne bih vam to rekao.

Neko je tu ispao debelo bezobrazan kad je korišćen i skalpiran procesor vratio u prodaju. Naravoučenije, otvorite četvore oči prilikom sledeće kupovine, kupujte kod prodavaca u koje imate poverenje a ne jurite najnižu moguću cenu.

Mada bih voleo da znam o kojim firmama je reč, opet napominjem, da sam na njihovom mestu ja to ne bih javno saopštio.

P.S. Srećna vam Nova godina!

Poslednja izmena:
Pa da ali preterase ga vise, ili neka se zakljuca tema ako nece da kazu ili stvarno ne znam.

Ako je to presudno, zashto se ne obelodane imena dotichnih? Ako je vec zakuvao, svesno vratio skalpiran proc i pri tome cuti o kojim je firmama rech...znachi da ih shtiti i da je sauchesnik pride...i sve u cilju da se sachuva sopstvena guzica....chitam temu ponovo i ne verujem shta ljudi prichaju.
Takodjer, dotichnom je kul da vraca nove proceve jer mu ne odgovaraju i jer ih je upucao, a meni nije hteo da vrati lovu kad njegov cpu umesto 4.4ghz radio na 4.0.

Ne verujem da ce se ime te prodavnice ikako objaviti,mozda ako to ucini drugi vlasnik skalpiranog procesora.
Svima je ocigledno da s16 ima neki dil sa tom radnjom odnosno veze da li rodbinske,da li mu neki drugar radi u toj radnji ili nesto trece nije ni bitno s obzirom da je ubijeni procesor zamenio bez frke a i drugi odma posle njega iz razloga jer nije bio previse raspolozen za OC.
Prema tome u najmanju ruku on ima obavezu da stiti doticnu radnju, ne verujem da je procesor ikako dosao do uvoznika.

Ovo je neka moja teorija zavera :p

Srecna nova godina svim benchmarkovcima cheers

I tu se slazem. Pa ja pre dva meseca vratio Powercolor 7870 isti dan kad je kupljena i drzali su je dvadeset dana kao fora testirali nesto. Iako je dovoljno bilo da puste furmark 10ak minuta i videli bi da je neispravna. Na kraju posle dvadeset dana maltretiranja javio mi se lik da dodjem po drugu. Jedno pet puta sam ih zvao uvek se javi neko treci i kaze kartica je u servisu testira se. Kupljena u Emmi-ju btw. Mada da budem iskren pre i posle toga nikada sa njima nisam imao problema. A da im vratim CPU zato sto je los primerak, pa to je naucna fantastika.

...Mada bih voleo da znam o kojim firmama je reč, opet napominjem, da sam na njihovom mestu ja to ne bih javno saopštio.

P.S. Srećna vam Nova godina!
Sada ne znam je li izmedju ostalog svrha ovog foruma da nam pomogne u resavanju problema i ukaze na moguce prevare ili da zastiti one firme koje polovnu robu ( i to pokvarenu ) prodaju kao novu. Izvini molim te ali nije coveku prodat samo pokvaren procesor kao nov ( to bi mogao vratiti bez problema) vec FIZICKI OSTECEN i to tako da ostecenje NIJE bilo jasno vidljivo tokom kupovine, kako da objasni da on to nije uradio? Vrati proc u radnju i kaze "verujte mi na rec" - nije nego. Kako u ovom slucaju da otvorimo cetvore oci, da pred prodavacicom snazno prodrmamo sve sto na robi moze da otpadne - ne razumem.
Ako se ime firmi (svih koje varaju nevezano za ovu temu) ne saopsti - posto nemamo drugi mehanizam da se zastitimo od prevara - onda ovaj forum prestaje da bude u sluzbi svojih korisnika. Zao mi ali tako jeste.
Srecna Nova!

Poslednja izmena:
Kao što sam i rekao, neko je ispao veoma bezobrazan. Voleo bih da znam ko ali polazim od sebe. Da mi je tamo neki Pera učinio uslugu i prihvatio reklamaciju ja ne bih Peru prijavio jer bi najverovatnije Pera ispao kriv. Pri tom treba napomenuti da niko normalan pa ni s16 ne bi očekivao da se takav procesor vrati u prodaju.

Možda ni Pera nije kriv, možda je neko drugi iz lanca prodavac-diler rešio da se procesor vrati u prodaju. Tu istragu treba da rade drugi državni organi, tržišna ili neka druga inspekcija, a ne mi forumaši. Kako možete sa sigurnošću da znate da niste nabedili pogrešnog čoveka ili firmu?

Da li je Pera kriv što je tri puta izdavao nov procesor? Da li je Pera kriv što nije testirao procesor koji mu se reklamira? Da li je to Perin posao? Možda Pera to spakuje i pošalje dalje uvozniku. Ima tu mnogo nepoznanica i vrlo lako može neko nevin da nastrada. Ako uopšte ima nevinih u ovoj priči. :)

Poslednja izmena:
Srecna nova godina svima! Sve najbolje zelim!

E sad, na samo ovoj strani vidim bar 4 clana koja kazu kako su procitali celu temu i onda pitaju sta sam ja rekao iako sam najmanje 3 puta napisao tacno sta sam i kad kome rekao kad sam vracao procesore.

Ajmo ovako ukratko i efikasno, ali ne mogu opet da objasnjavam sta je ubilo cpu jer to imate na prvoj ili drugoj strani, iako i to vidim da se pogresno tumaci ovde.

Prvi procesor sam skalpirao, radio je skoro 2 sata skalpiran, onda je trece jezgro krenulo da trokira. Posle duzeg zezanja skontam da tu nema neke filozofije i lepo uzmem crni termo-otporan silikon i spakujem ga savrseno. Ali bukvalno savrseno da niko zivi ne moze da provali razliku izmedju njega i novog cpu, sem po dve ogrebotine sa gornje strane IHS koje ima svaki korisceni intel. Spakujem ga u kutiju, vratim ga kod uvoznika koji je naznacen na kutiji. Kazem da je proc degradirao, da trece jezgro trokira, oni tamo izvade proc, pregledaju da li je cpu fizicki ostecen i konstatuju da nije, i daju mi drugi.

Drugi procesor sam doneo kuci, i bio jako nezadovoljan jer idluje na 1.1v i laze za napon, tj ima neki problem. U medjuvremenu zamenim plocu. Spakujem cpu i odnesem na isto mesto. Pojavim se i kazem da laze za napon i da je ocajan primerak. Oni kazu ok, i da su oni probali prvi primerak i da on kod njih radi normalno. Kazem ja ok, verovatno je bilo do ploce ili cega vec, uzmemg prvi proc i vratim ga kuci.

Prvi proc bocnem u plocu, sav srecan jer je primerak stvarno bio izvanredan, upalim linx i naravno linx pukne na prvom krugu a u prime95 puca trece jezgro po paljenju stres testa. Kontam, ko zna kako su oni to testirali, bacim na flash moj linx i prime i odem opet kod njih. Kazem da kod mene ne radi isto kao i prvi put, prebacim im moje programe jer su oni testirali proc sa 3dmark11. Pitam jel mogu da dobijem treci proc, covek se okrene do police i uzme jedan nov i kaze" Treca sreca".

Treci proc sam doneo kuci, stavio u plocu i do dan danas ga nisam izvadio.

Pre par dana su me zvali iz servisa da mi kazu kako sam ga ja lepio super lepkom, ali o tome imate vise na prethodnoj strani.

E sad ako vama i dalje nesto nije jasno, tj i dalje mislite da ja nesto precutkujem, e onda me stvarno boli "svi znamo sta" da se opet nekom pravdam i objasnjavam...

Idi brate i kupi taj prvi proc sa ******im trecim jezgrom, da ga ne uvale nekom sledecem sa bencha, resi nas i sebe muka :d

Da li je Pera kriv što je tri puta izdavao nov procesor? Da li je Pera kriv što nije testirao procesor koji mu se reklamira? Da li je to Perin posao? Možda Pera to spakuje i pošalje dalje uvozniku. Ima tu mnogo nepoznanica i vrlo lako može neko nevin da nastrada. Ako uopšte ima nevinih u ovoj priči. :)
Uopste ne mislim da je Pera kriv. Cak me Pera u celoj prici mnogo ne interesuje. Samo me interesuje firma:D
Mada si u pravu mozda ga je i uvoznik vratio kao ispravan:mad:

Poslednja izmena:
Idi brate i kupi taj prvi proc sa ******im trecim jezgrom, da ga ne uvale nekom sledecem sa bencha, resi nas i sebe muka :d

Ja muke nemam a vase mi ne ide bas najbolje da skontam :p

Uopste ne mislim da je Pera kriv. Cak me ni pera u celoj prici mnogo ne interesuje. Samo me interesuje firma:D
Mada si u pravu mozda ga je i uvoznik vratio kao ispravan:mad:

Pa niko drugi sem uvoznika i nije mogao da ga vrati, jer sam ja direktno kod uvoznika i otisao da reklamiram. Maloprodaja sa reklamacijom nema apsolutno nista, oni prime robu i proslede je uvozniku. A posto to prosledjivanje traje bar nedelju dana, ja eskiviram posrednika i odem svaki put, kad imam problem, direktno kod uvoznika.

Poslednja izmena:
AUUUUUUUUUUUUU
A meni delovali kao ozbiljna firma:lupko::)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno