Šta je novo?

Ubijeni 3570k

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Alaj,neverujem,gde je sve proputovao ovaj CPU!!!!!!:d
Ko zna mozda to i nije tek prvi slucaj da se neko opekao sa skalpiranim, nebi me cudilo da su pokusali vise puta da ga ovde zavaljaju, mozda ga je vise korisnika lepilo pa je na kraju zavrsio u drugoj zemlji :laugh:

Poslednja izmena:
Ivica se izgubio u sumi. :d

Ocigledno ovo je problem kod uvoznika, kao i sto sam mislio ne samo sto nas deru za cene, nego urnisu. Em valjaju polovne stvari kao nove. A onda se mi ljutimo na prodavnicu jer uvoznike od kupca zasticen posto nema ni kontakt sa njima.. osim reklamacija koja ide preko prodavnice... redje direktno.

Cuo sam se na pp sa s16, te smo utvrdili da nismo na istom mjestu kupili cpu, tako da necu napisati ime radnje sa kojom saradjujem.
Sledece sto cu uraditi je da zalijepim IHS, i saljem cpu na reklamaciju, pa javljam rezultate.

PS. Cime je najbolje da ga zalijepim?

Prvo celu plocicu ocisti kako treba,da se sija,onda chip.
Stavi pastu a zalepi sa silikonom za visoke temperature,po mogucstvu nadji crni da se
uklapa u original :p

ili da ga posalje s16 pa da on zalepi. Ipak je on iskusniji sto se toga tice :p Ovaj procesor me potseca na bombonjeru koju nekome poklonis pa se ona posle nekogvremena vrati u tvoje ruke sa potpuno druge strane. A to zato sto niko ne jede nego samo pokloni dalje da ne bi morao da kupuje. Kada splinter vrati ovaj 3570k treba pratiti forume u drugim okolnim zemljama posto ce se isti verovatno negde opet obreti...

ili da ga posalje s16 pa da on zalepi. Ipak je on iskusniji sto se toga tice :p Ovaj procesor me potseca na bombonjeru koju nekome poklonis pa se ona posle nekogvremena vrati u tvoje ruke sa potpuno druge strane. A to zato sto niko ne jede nego samo pokloni dalje da ne bi morao da kupuje. Kada splinter vrati ovaj 3570k treba pratiti forume u drugim okolnim zemljama posto ce se isti verovatno negde opet obreti...
Samo sto kapiram da ce do tada vec imati selotejp na sebi

s16 ti bese spomenuo par puta da bi voleo da ti vrate ovaj "rastrgnuti" Ivy, eto ti prilike da ga kupis. :D
Jel bese on ide sa dva jezgra preko 5Ghz? :D

Na 5ghz stabilan, vrti linx, igrao sam bf3 par sati a na 5.2 ulazi u win al nisam imao zivaca da trazim stabilnost :d

Takav bi na limundu otisao za 300e :d 10Ghz + HT :d

Cuo sam se na pp sa s16, te smo utvrdili da nismo na istom mjestu kupili cpu, tako da necu napisati ime radnje sa kojom saradjujem.

kriva je tu i radnja, a ne samo uvoznik. jer ga sigurno nisu dobili u kutiji sa fabrickim seal-om. tako da su i oni uvalili. i red bi bio da se kaze, i uvoznik, i radnja.

Treba snimiti dokumentarac o ovom Ivici. :D

@ s16 i svi ostali :)

moram da se ukljucim u temu. naime, nedavno sam uzeo 3570k, nov, fabricki upakovan, sa urednom garancijom. sastavim racunar (sve komponente su nove), sve fino radilo prilikom instalacije (nikakve anomalije nisam primjetio) te isporucim racunar kupcu. sutradan, covjek me zove, kaze ima problema sa racunarom: aero mu puca, slova u browseru se mrljaju, teksture u igrama pucaju itd... ok, kazem mu, uzecu racunar da ispitam sta je u pitanju, a vjerovatno je graficka.
uzmem racunar, testiram graficku, sve ok. ok, kontam ram je. testiram ram, sve ok. nije mi jasno sta je u pitanju, kontam ploca nesto zeza, na cpu ni ne pomisljam. cisto da bih bio 100% siguran, ubacim 3770k na plocu, sve radi bez problema.
Stavim 3570k na drugu plocu, cisto da i za njega budem siguran da je 100% ispravan, kad ono isti problemi kao i na prethodnoj konfiguraciji. Pustim prime, poslije 5-10 sekundi puca trece jezgro.
ok, zakljucim da je procesor fabricki neispravan, jer nije ni klokovan, niti se nesto i moze klokovati na ubogoj Asrock B75 Pro3-M ploci.
zamijenim ja kupcu procesor, a ovaj nesretni 3570k uzmem da ocistim, tj skinem pastu, da ga mogu poslati na reklamaciju - pricam na tel (javljam kupcu da sam rijesio problem i objasnjavam sta je bilo u pitanju, te da sam mu zamijenio cpu, a ja cu cekati da se ovaj reklamira) i dok tako jednom rukom drzim tel, drugom rukom cistim pastu sa ovog nesretnog 3570k koji stoji na stolu. I U TOM TRENUTKU GLEDAM KAKO SE 'LADNO IHS ODVAJA OD TIJELA PROCESORA I POMJERA U PRAVCU U KOJEM SAM SKIDAO PASTU. s' nevjericom prekidam poziv, uzimam 3570K u ruku i vidim da se IHS jedva drzi na procesoru, te ga laganim pokretom i skidam.
NE MOGU DA VJERUJEM STA SE DESAVA, JER SAM LICNO OTPAKOVAO PROCESOR (kao i sve ostale komponente koje je kupac uzeo) i sve sastavio. Na pakovanju nisam primjetio znakove prethodnoh otvaranja, mada nisam nesto puno ni gledao (jer ko jos sumnja da NOV proizvod i nije zaista NOV).
Dok razmisljam kako je to sve moguce, sjetim se ove teme, pa mi na um pada par stvari:
1. da li je previse slucajnosti, da ovaj cpu isto ima neispravno 3-ce jezgro kao ovaj sto je s16 reklamirao?
2. da li je moguce (I ZASTO NIJE :) ) da IHS sam od sebe otpadne sa procesora?
3. na samom IHS-u, kao ni na procesoru se ne vide tragovi skalpiranja - medjutim, vidi se kao da je IHS na sve 4 coska zalijepljen nekim ljepkom

Sve ovo me navodi na misao, da sam dobio procesor koji je s16 reklamirao, jer zaista je previse podudarnosti.

Volio bih da cujem vasa misljenja, i sta sad da radim sa samim procesorom, jer pretpotavljam da cu imati problem oko reklamacije istog...

nemogu da verujem.....šte ovo treba znači
msm svaka tebi čast čoveku si izašao u susret tj. kupcu.........ali ti,i još mnogi koji imaju radnju

Citiram korisnika: abacus Pogledaj poruku
Ovo sada vec postaje simptomaticno.....covece....vidim da volis dobro parce hardware-a....ali da najavljujes scalping opet....i sta ako ne uspe ....ili opet podje po zlu...vraticesh ga i "neko" ce postati "srecan" vlasnik obogaljenog 3570K za kojeg ce platiti 200e ????
Znaci .....da li se meni samo ovde cini da je ovo ludo???
Znam da meni dodjesh u radnju sa drugim 3570K....koji "ne radi" da bi leteo sve zajedno sa procesorom.....uostalom ....ovakve stvari se ne rade ako nemash muda i para.....jer ovo se radi samo na jedan nacin = > platish i klatish....a kada strajbash procesor onda ga lepo uramish i okacish na zid....a ne vracash u radnju!
I onda neko napisa:
A koji ce to retardirani prodavac nekom prodati obogaljeni CPU koji je reklamiran?????!!!!!

e pa ljudi sada su Vam nadam se stvari malchice jasnije....ovo je i naravoucenije uvoznicima da procesore i graficke kartice ne daju tek tako na "test" jer cemo u buducnosti svi mi prodavci vise obracati paznju da li je nesto stvarno NOVO ili sa "testa" ....

nekako treba stati na kraj ovoga
samo zamišljam sebe,i mnoge koji rade,al stvarno rade mesečno za 200-300 jura,i podigne čovek doz. minus u banci primera radi,jer voli odličan HW,stigne kući ugradi i eto iznenađenje,bacio i povuko u klonji 200e,kako to objasniti kući(ženi na primer,ili pogledati svoje dete u oči i reći,nažalost Božića ove godine neće biti,osim ako ne zaj......m,nekog drugog,jel?),ali što je najgore vraćam se stim u prodavnicu i nemogu objasniti prodavcu šta i kako se dogodilo,pošto u suštini je i on tako dobio,srećom imam dobar i NEPADA MI NA PAMET DA SKALPIRAM,da imam para za još jednog onda bi sad upravo bio sa porodicom na putu ka Zlatiboru na odmor
kako bi mogao uočiti dali je skalpiran(ako na primer vrati ga sa tim crnim silikonom,koji stvarno liči na original,i trpi temperaturu 300c,i odradi ga profesionalno)
wurth-ima taj silikon,msm takav crni

Sta reci, kome :) ?
Cak razmisljam da ga vratim ovakav kakav je, pa nek' se oni **bu sa njim.
Jer, veoma lako moze doci do situacije da generalni uvoznik vidi da je cpu skalpiran pa ce ispasti da sam ja to radio, i da mi tako odbiju garanciju, sta znaci da sam u minusu gotovo 200e. Steta sto nisam iz Bg...

Uglavnom, vjerovatno cu ga ipak zalijepiti, poslati na reklamaciju za vikend ili pocetkom sedmice, pa se nadati najboljem...

PS. najveci problem u svemu ovome sto je neko upakovao cpu tako da ja uopste nisam ni primjetio da je isti koristen, niti da je otvarano pakovanje (mada jos jednom napominjem da to vec duzi niz godina radim, i vise ne zapazam detalje :) ). znaci, bukvalno ista prica kao za vakuum pakovanje iPhone-a, ako ste upoznati sa pricom (ukratko: jako veliki broj simfree iPhone-a na nasem trzistu je skinut sa mreze, otpakovan radi otkljucavanja (simfree), te nakon toga ponovo vakuumiran - s' tim da se u tom slucaju ne bih bunio, jer je cijena i adekvatno niza, plus dobije se 100% ispravan proizvod).

Nije problem u tome da li je skalipiran vec da li ispravno radi.
Ako neko i dobije skalpiran CPU ,zatvoren profesionalno nije to nista strasno
ako isti radi najnormalnije..Mozda je lik samo menjao pastu ili je shvatio da moze da dobije bolji primerak i sl..Da ne duzim..

U ovoj prici je cudno sto je uopste doslo ponovo do skidanja IHS-a ako je s16 (a nemam razloga da mu ne verujem) to dobro zalepio..
E sad,mozda je to i delovalo kao dobro zalepljen CPU a mozda je neko iz firme od koga je s16 kupio CPU citao ovaj thread pa je jednostavno
ponovo otvorio CPU pomislivsi da moze da ga dotegne bolje da bi mogao da ga uvali drugoj musteriji tj da ga pusti u maloprodaju..
Da li sam blizu? :p

P.S.I ja sam negde taj Wurth usputno vidjao ali mi nije trebao pa ga nikad nisam ni uzeo!

@Hamato Josi
Brate poslusaj ti mene,firma sa kojom poslujes ne verujem da ce ti izaci u susret pogotovu ako su ne daj Boze oni ceprkali
nesto..Bolje je da se napravis lud,sredis to profesionalno i da im posaljes kao neispravan primerak,fabricki defektan bez pomena o nekom skalipiranju jer ces sam
sebi napraviti probleme!

Poslednja izmena:
Sta reci, kome :) ?
Cak razmisljam da ga vratim ovakav kakav je, pa nek' se oni **bu sa njim.
Jer, veoma lako moze doci do situacije da generalni uvoznik vidi da je cpu skalpiran pa ce ispasti da sam ja to radio, i da mi tako odbiju garanciju, sta znaci da sam u minusu gotovo 200e. Steta sto nisam iz Bg...

Uglavnom, vjerovatno cu ga ipak zalijepiti, poslati na reklamaciju za vikend ili pocetkom sedmice, pa se nadati najboljem...

PS. najveci problem u svemu ovome sto je neko upakovao cpu tako da ja uopste nisam ni primjetio da je isti koristen, niti da je otvarano pakovanje (mada jos jednom napominjem da to vec duzi niz godina radim, i vise ne zapazam detalje :) ). znaci, bukvalno ista prica kao za vakuum pakovanje iPhone-a, ako ste upoznati sa pricom (ukratko: jako veliki broj simfree iPhone-a na nasem trzistu je skinut sa mreze, otpakovan radi otkljucavanja (simfree), te nakon toga ponovo vakuumiran - s' tim da se u tom slucaju ne bih bunio, jer je cijena i adekvatno niza, plus dobije se 100% ispravan proizvod).

Mozes da uradis ovo sto kaze PCBeast, ili im mozes reci da znas da je neko skalpirao procesor pre tebe. I jos bitnije, da znas da su oni pokusali to da sakriju tako sto su ko zna cime lepili to.

Vidim da je malo onih koji su procitali temu, ja sam ubedjen da procesor nije crkao od skalpiranja vec od napona od defektne ploce i to sam napomenuo vise puta. Sve ovo mozes da im kazes, a onda i oni i uvoznik ploce nek se hvataju za usi i igraju u krug jedni oko drugih...

Ja sam i u prvom postu posle tvog rekao da cu odmah znati i reci da li je to moj bivsi procesor, sto sam i uradio. A onda sam ti rekao i da ako budes imao problema pri zameni, da me kontaktiras i ja cu potvrditi celu pricu. Al iskreno znaju oni da su pokusali to da sakriju i ne verujem da ce biti problema.

Sramota je sto ja moram da objasnjavam serviseru kod uvoznika kako da testira procesor i da mu na usb-u donosim linx i prime jer on nije ni cuo za to. Ocito da ga nije ni testirao vec ga je samo prosledio dalje u prodaju umesto nazad putem reklamacije, iako je rekao da ce bas to uraditi.

U ovoj prici je cudno sto je uopste doslo ponovo do skidanja IHS-a ako je s16 (a nemam razloga da mu ne verujem) to dobro zalepio..
E sad,mozda je to i delovalo kao dobro zalepljen CPU a mozda je neko iz firme od koga je s16 kupio CPU citao ovaj thread pa je jednostavno
ponovo otvorio CPU pomislivsi da moze da ga dotegne bolje da bi mogao da ga uvali drugoj musteriji tj da ga pusti u maloprodaju..
Da li sam blizu? :p

@Hamato Josi
Brate poslusaj ti mene,firma sa kojom poslujes ne verujem da ce ti izaci u susret pogotovu ako su ne daj Boze oni ceprkali
nesto..Bolje je da se napravis lud,sredis to profesionalno i da im posaljes kao neispravan primerak,fabricki defektan bez pomena o nekom skalipiranju jer ces sam
sebi napraviti probleme!

Ovde se aspolutno slazem i sa prvim, a i sa drugim delom ovog posta.

Poslednja izmena:
Mi imamo takav crni wurth u firmi,u početku smo koristili crveni,al je ovaj puno jači trpi veću temperaturu i nije toliko osetljiv na masnoću
da budem jasan radim kao mehaničar autobusa,i kod motora srednjih,generalnih itd,opravki ga koristimo

@s16
Ako si se nekad prehebavao sa prodavcima znas da ce to ici malo teze.
U svakom slucaju imaju valjan razlog da mu ne opravdaju garanciju dok si rekao keks!
Tehnika koja jedino uspeva je "ti lud,ja jos ludji" ..
Ako mu je neko svesno prodao takav CPU taj sigurno nece prihvatiti povratak nazad vec ce
ceo problem da svali na kupca!Unapred su sigurno spremni na ovako nesto..

Po meni je najbolje da odradi ono sto sam mu predlozio,da zatvori CPU bez greske,ako ne ume sam nek da nekom
ko ima malo skill-a ,pomoci ce sigurno neki kolega i sa foruma npr. i nek procesor vrati u citavom stanju "original" stanju
bez pomena o nekom skalpiranju uz nagovestaj da sa istim ima anomalije u radu!

E onda oni nek utvrdjuju pa nek zagledaju i CPU i rade testove do sutra,covek je skinuo sa sebe obavezu da je on bilo
sta "kriv" kao sto realno nije ali ce biti ako u nekom slucaju bude hteo da ide postenim putem!
Tu ce tek da nastane veliki problem!
Uostalom ,ja da sam vlasnik maloprodaje a da znam za sigurno da niko nije dirao taj cpu,da sam dobio od uvoznika tesko bi
mogao da poverujem u pricu stigao mi takav CPU bez obzira da li je to istina ili ne!Treba misliti na sve..

Što pravite pijacu sad od ovoga. Treba reći istinu svima u lancu i taj procesor skloniti iz opticaja. Uvoznik neće propasti niti će moći da reklamira takav procesor izuzev ako ne kalkuliše, kao nekolicina vas, po principu APP. s16 će imati problem zbog ovoga ako nije bio iskren kad je vratio procesor, toga se ne sećam tačno iz njegove priče, da li je rekao nekome za to pa je taj odlučio da ga pokrije (samim tim preuzeo rizik na sebe velikodušno) ili se napravio lud i zamenio procesor reklamirajući ga kao neispravnog. Ako je pod B onda je izgubio poverenje i može da traži slobodno drugog dobavljača.

Poslednja izmena:
A ko zna mozda je taj CPU vracen Intelu a on ga premazao/prelepio i vratio u pogon... :-devil-:

PS: ja bi to namerno uradio da radim u intelu jos u zemlji gde se fura crveno ;)

Poslednja izmena:
Paranoja..

A mozda nas Hamato Josi samo zeza.
Mozda je on skalpirao skalpiran CPU i sad ne zna kako da resi situaciju
pa dosao na forum da se zali:d

Bice ovde igranke,kao da gledam..Ali sta je tu je ;)

Jel to modovi brisu info o uvozniku i radnjama ili niko nece da napise ?

mada fa...a,kakve kombinacije,bilo kako bilo nije kriv s16,ima mnooogo prodavaca koji u srbiji pokusavaju da uvale robu po sistemu APP,imao sam dosta losih iskustava,vec sam pisao u drugoj temi,ovo je opet cist bezobrazluk prodavca (ukoliko je on umesan) ili uvoznika koji je vratio nazad u prodaju,jer ako se radi o istoj firmi kao sto su rekli,neko unutar iste je provalio i verovatno besan vratio u prodaju......ali opet kazem ,ne krivim s16 jer prodavci znaju i iz cistog mira da uvale skart....razlozi.....da ne navodim sada,jezim se od takvih stvari...:mad:

Jel to modovi brisu info o uvozniku i radnjama ili niko nece da napise ?

Cela tema je netaknuta, nijedan post nije obrisan.

Ma ajde, sada ti treba da se igras s time, ako prodje - prodje. Potpuno si neduzan, zovi ljude i kazi im kako i jeste. Ne mora s16 uopste da se spominje, da nije ove teme ne bi ni znali odakle je taj CPU i sta mu se zapravo desilo. Kazi im da si dobio otvaran CPU, problem je taj i taj i da zelis zamenu.

Jel ima neki video tutorijal kako se radi skalpiranje po P.S.-u ? Bas me zanima da vidim koliko je to pipkavo za prosecnog korisnika ...

Moze biti pipkavo, ali u principu solidan broj ljudi je skinuo IHS. Imas na YT-u nekoliko klipova samog skidanja, ukucaj samo "Ivy Bridge IHS Remove"

Ovo sa procesorom je igrarija u odnosu na ono sto "uvoznici i proizvodjachi" ....."brand" rachunara u Srbiji rade zadnjih 6 meseci....a istina je gorka da gorcha ne mozhe biti....u te njihove shklopocije ugradjuju svesno refurbished HDD-e sa alociranim bad sectorima...probajte drage moje kolege da iskenirate po koji disk na tim "novim" baucima...pa cete se lepo iznenaditi...znaci neispravni u startu....i ko je malo vishe u poslu zna da se takvi racunari vracaju kao ludi....i onda su oni kao iznenadjeni....a postoji opet i pristup slican mojem: Segate nova serija ultra brza = skuplja 10-15% u VP od prethodno pomenutih...i namerno ne komentarishem njihov ulaz za one "ispravne i nove 250,320 i 500GB diskove".....
Elem....dodjosmo mi do 23. stranice a sve je bili jasno josh kod otvaranja teme kada su neki od nas prepoznali u momentu i sugerisali sta ce se dogoditi te bili ocrnjeni samo tako....a pricha se nastavila po predvidjanju....---------> veliki uvoznik je procesor lepo vratio u prodaju kao da se nista nije dogodilo....i desice se opet.....
A savet....za sadasnjeg ponosnog vlasnika....kao sto neko reche...odradi ga maximalno profi i vrati ga kao nezadovoljan kupac.....tvrdi da je CPU neispravan i da ne radi kako treba...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno