Šta je novo?

Ubijeni 3570k

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Čitajući vidim da još S16 ima advokate kako je ispao nevin u svemu ovome. Dakle S16, tvoje priče se debelo ne poklapaju. Naime, kažeš zalepio si IHS savršeno ok ajde, da se ne vidi i da verujem ali da se tu čudiš kao još neko je skidao IHS, i kako je uspeo ... Pa šta ti bolje zalepiš od fabrike? Posle navodiš da direktno sa uvoznikom završavaš RMA, samo ne znam koji to veliki uvoznik tek tako sa police skida procesore i govori evo treća-sreća... hmm to mi više smrdi na maloprodaju al ajd! S16 ako si muško i imaš onu stvar od bar 10cm ovde lepo napiši s kojom firmom si završio deal nebitno uvoznik ili maloprodaja pošto kolega Splinter je dobio "nov" procesor. Ako ti je ipak prošla APP varijanta onda budi čovek izuj se 200e i spasi tamo nekog servisera otkaza ili već nekog drugog vida kazne, jer ko bi realno zagledao i primetio i još očekivao takvu budalaštinu, naravno niko. Autoritet na forumu nećeš izgubiti jer ga nikad nisi ni imao !!!

Poslednja izmena:
..to u tvojoj firmi ciji si ti vlasnik tako radis?
Hahaha, izgleda. Kao sto, opet izgleda, covek poznaje i poslovnu politiku Intela po pitanju procesora (da se ogranicimo samo na to polje ;)), koja ocito glasi: "anything goes". Pa tako mozes da bacis CPU i pod bager il' valjak - nije problem, donesi. Podleze garanciji, zamenicemo.

Stoga, PCB... ne lupaj gluposti. Mislim, nije da me cudi, imas istoriju toga... ali 'ajd sad.
Doduse, sta ocekivati od coveka kome se celokupna poenta ove price svodi na to "a jel' vi mislite da CPU moze da crkne od skalpiranja, a?", pa kaze da je to "jedino za sta se hvatate", koliko on vidi (a slabo vidi, izgleda), te prica o nekakvom "moralisanju", te "dobrim vilama i zlim duhovima" (sve su ovo direktni citati iz posta, da me neko ne shvati pogresno i pomisli kakve nebuloze ja sad pisem ovde, kakve bre vile i duhovi), te jos odvaljuje "da je bio neki kvalitetniji primerak, ne bi crkao" :)zgran:)... i onda taj i takav prica o nekakvoj poenti - a ne moze da je vidi pa makar stojala metar ispred njega i gledala ga pravo u oci!

Opet, isti taj covek - kao poentu :D:D:D - navodi sledecu recenicu: "nije kriv s16 nego uvoznik,maloprodaja koji su svesno ponovo bacili CPU u etar a prethodno ga osakatili i izlepili!"... (izvinjavam se zbog gresaka u pravopisu, samo citiram) sto bi bilo sasvim na mestu da u jednom trenutku u nekom svom prethodnom postu (post #437 u ovoj grandioznoj temi) nije izrekao sledece:
"Nije problem u tome da li je skalipiran vec da li ispravno radi. Ako neko i dobije skalpiran CPU ,zatvoren profesionalno nije to nista strasno ako isti radi najnormalnije..Mozda je lik samo menjao pastu ili je shvatio da moze da dobije bolji primerak i sl..Da ne duzim.. "
(sve citirano, kao i uvek... citiranje je majka :D; te zato opet i te silne pravopisne greske i tako to ;))

Pa sta onda reci, kada je to covek kome je sad poenta jedno, a par 5 minuta bilo nesto sasvim drugo... sta reci kada je to covek kome, izgleda, ne smeta da dobije CPU koji je neko lepo istestirao, pritom mu skinuo poklopac i potom ga ponovo vratio (al' da bude "profesionalno zatvoren" ;)) - dokgod to da radi kako valja... i kome, opet izgleda, ne smeta da kupi polovnu stvar u radnji - a po ceni nove, podrazumeva se.
Da nije tragicno, bilo bi smesno.

2 Splinter:
Ne moras... ne moras zaista.
Mislim, kad vec dosad niste (a pre svega TI!, jer ti si tu prevaren i ostecen, ti si dobio polovan/skalpiran/neispravan CPU... ne s16) nasli za shodno da napisete ta famozna imena distributera i maloprodaje, nakon skoro 550 postova... onda nemoj ni sad. Nema potrebe.

Poslednja izmena:
Ja bih voleo da bar jedan od vas deset koji prica "da se izujem za 200e" ne uradi isto sto i ja u datoj situaciji.

@ freezer

Nemam neku nameru da spasavam "servisera" koji cpu testira tako sto provrti 3dMark a usput (bukvalno) nikad nije cuo za Linx i Prime...

Autoritet na forumu? :d

A sto se ostalih stvari tice, Zeljko je sve rekao...

Mislim da je tema zrela za privremeno zatvaranje, previse moralisanja, uvijanja, pametovanja........
Stvar je prosta, prakticno svi bi pokusali da vrate stvar vrednu 300e ako mogu ( mada bi neki bili svesni svoje krivice ili se bar ne bi pokusavali pravdati), serviser bar 98% bi olako vratilo predmet u promet jer ne ocekuju da treba raditi detaljne testove...., i cak da je procesor vracen intelu on bi verovatno bio zamenjen jer ni intel ne bi "raskalapao" CPU...

+1

I ja jesam svestan svoje krivice, sto je i razlog zasto je Splinteru uspela reklamacija, inace bi njega okrivili da je "lepio cpu super lepkom".

Splinter je rekao da ce on napisati uvoznika, ako moderatori to uopste dozvole, posle toga sto se mene tice moze lock. Mada meni licno ne smeta, uz kaficu ujutru se lepo nasmejem ovolikom laznom moralisanju i laznom postenju.

Poslednja izmena:
Evo ja ne bih, pravo da ti kazem. Zato sam se, iskreno, i zacudio kada si otvarao ovu temu, sa pitanjem "da li da reklamiram"... samo sto to tada nisam prokomentarisao.
Bio sam zacudjen sto tako nesto uopste pitas (iskreno, nisam ni znao da moze da se napravi da se ne vidi), jer kada se radi nesto ovako, da ga nazovemo "modovanje"... onda se skupe cojones i zaboravi na garanciju.

Bar sam ja tako radio, a dosta puta sam nesto budzio po svom (ponekad i tudjem :p) kompu, a u par navrata je nesto i crkavalo... ***, desavalo se i to. I nista, zgutaj knedlu i teraj dalje.
WARRANTY VOID WHEN BOUGHT, sa razlogom to stoji u potpisu.

Da sam ja zeznuo cpu, ne bih ga ni nosio na reklamaciju. Gutao sam knedlu brdo puta za stvari koje sam ja zeznuo i terao dalje, za ovo ni u jednom trenutku nisam ni hteo ni zeleo. Moja krivica je bila sto nisam prvo drndao proc bez skidanja IHS-a, on bi riknuo i ovako i onako, i ne bi bilo ovih problema.

Ovde se isto radi i o tome da je procesor veoma skup i logično je da je da će i to uticati na našu odluku, da li ćemo ga vratiti u radnju takvog kakvog jeste ili ćemo se pozdraviti sa njim (ipak se treba odreći tolikih para, a to su kod nas veoma velike pare, u vremenu i državi kojoj živimo). Sve u svemu, glavnu krivicu snosi distributer iz više navedenih razloga. S16, je samo uradio ono što bi uradilo 95% ljudi odavde (ne govorim da bi ja to uradio, jer se ja ne bahćem sa tim stvarima, a i kada mi se desi takvo nešto sigurno mi se neće desiti mojom krivicom, mislim na kvar neki). Nije bilo uredu to što je on otvarao proceosor, ali dobro, radio je to na svoju odgovornost, jer da je iole išta normalno u ovoj zemlji, on kad bi odnio taj cpu na reklamaciju vratili bi ga sa njim kući. Jer ne ispunjava pravila garancije. Isto mi se desilo sa telefonom, koji mi se pokvario, a da nisam ništa uradio sa njim (neki unutrašnji kvar), ali oni su me vratili kući jer su navodno našli neki kvar koji je uslijedio mehaničkom udaru i nisu mi uvažili garanciju. Sve u svemu, ovde se vodi glavna riječ o distributeru, čije ime vi možete navesti a i ne morate, vama to ide na dušu, mada mene iskreno i ne interesuje, mada to je samo moje mišljenje.

@S16

Rekao si ti da ces da napises nakon sto ovaj zameni cpu, zamenio je, i ?

Sad porices i cekas da on napise ?

Sta ima mod da dozvoli da napises, nije ovaj forum neki jajarski koji muti oko takvih stvari...naprotiv...u prilog mu ide sve ovo.

Poslednja izmena:
Da sam ja zeznuo cpu, ne bih ga ni nosio na reklamaciju. Gutao sam knedlu brdo puta za stvari koje sam ja zeznuo i terao dalje, za ovo ni u jednom trenutku nisam ni hteo ni zeleo. Moja krivica je bila sto nisam prvo drndao proc bez skidanja IHS-a, on bi riknuo i ovako i onako, i ne bi bilo ovih problema.

Tako je, to je upravo i trebalo da uradis - drndaj CPU bez skidanja poklopca, uveri se da je OK... pa onda skidaj isti.
Ovako... skinuo si ga, ostao si bez garancije. Automatski, istog momenta. Ma sta PCB pricao.
A to sto eventualno moze da se "provuce" i ide na APP sistem, sasvim je druga prica.

BTW, da dodam... samim tim sto si izneo onu "autoritet na forumu? :d" opservaciju, kod mene si u ocima pukao skroz. Znam da ti to nista ne znaci, mozda pak i ne treba... ali eto, cisto da ti kazem. Sad mi nisi nista bolji od svih onih uvaljivaca, lopova i prevaranata sa Limunda/KP/PC Berze (pa i odavde, sto da ne!) i tako cu da te gledam ubuduce, tj. regularno cu da zaobilazim svaki tvoj oglas.
Takodje, "simpaticno" mi je da svaki post - a retko ih ima, dodacu - koji nije uperen direktno u tebe ocenjujes sa "+1" i "taj i taj je sve rekao", kao sto je npr. ovaj Zeljkov poslednji post... ne, Zeljko nije sve rekao, Zeljko je totalno promasio poentu tim svojim postom. Nije poenta cele ove price da li si ti pokusao APP sistem i da li bi neko drugi postupio isto tako.
Poenta je nesto sasvim drugo.

Ja sam na ovom forumu za skoro 4 godine imao samo jedan mali incident sa demios-om, koji sa naizgled resio, ali vidim da ocigledno nije. No to da li sam ja pao u necijim ocima ili ne stvarno nije tema trenutno, mada vidim da postaje. Isto tako vidim da ono sto je trebalo da bude tema davno vise nije, tako da bih te sad zamolio da mi kazes koja je to sasvim druga poenta?

Da sam ja za*ebao nekog ko je za*ebao nekog drugog sa ovog foruma, a ja sada ispadam grbav, jer sam morao da se podmetnem da i taj neko drugi sa ovog foruma ne bi ispao grbav? Ok, dok god nije za*eban neko drugi sa ovog foruma, a za*eban je uvoznik koji je vratio nesto neispravno u prodaju, meni ne smeta da budem grbav.

@S16

Rekao si ti da ces da napises nakon sto ovaj zameni cpu, zamenio je, i ?

Sad porices i cekas da on napise ?

Sta ima mod da dozvoli da napises, nije ovaj forum neki jajarski koji muti oko takvih stvari...naprotiv...u prilog mu ide sve ovo.

Poricem? Mnogo se bre grudvate advokatskim terminima... Covek na prethodnoj strani rece da bi on napisao ako se ja slazem, i ja sam mu poslao na PP da se slazem.

Poslednja izmena:
Ja sam na ovom forumu za skoro 4 godine imao samo jedan mali incident sa demios-om, koji sa naizgled resio, ali vidim da ocigledno nije. No to da li sam ja pao u necijim ocima ili ne stvarno nije tema trenutno, mada vidim da postaje. Isto tako vidim da ono sto je trebalo da bude tema davno vise nije, tako da bih te sad zamolio da mi kazes koja je to sasvim druga poenta?
Zaista nemam pojma sta je to bilo sa demiosom, niti me pak zanima... ti si izneo tvoj stav kroz onu jednu recenicu i to je to. Sve je jasno.

A poenta koju ti sad pominjas nije vezana za tebe, to se odnosi na Zeljkov post.
Da sam ja za*ebao nekog ko je za*ebao nekog drugog zato sto ne zna da radi svoj posao, pa mu se sve to vratilo, a ja sada ispadam grbav?
Kako god - neko je drugi u ovom slucaju ispao grbav. Bitno je da ti nisi.
Ti si lepo oprao ruke.

Pa kako sam ja to oprao ruke? Tako sto sam potvrdio uvozniku sve sto sam uradio da Splinter ne bih ispao grbav?

Koliko smaranja zbog totalno nebitnih, beznacajnih 100Mhz vise.. :d

s16, kao prvo ne kapiram zasto se ljudi cimaju oko te ''hirurgije'' tek kupljenog procesora zbog nebitnih 100Mhz vise. Odradio si to sto si odradio, mene to ne zanima pa i ne mogu da se stavim u tu poziciju i da li bih pokusao da se izvucem na garanciju, samo znam da mi savest ne bi bila mirna ako bi neko ko crnci za 250e, dobio otkaz zbog mojih neuspelih cpu hirurskih afiniteta, ako uopste postoje sanse da dobije otkaz posto vidim da je firma/uvoznik, koju niko nece da pomene, laganeze prosledila procesor kao nov :d

Kako ja sve ovo vidim - Ne razumem to skalpiranje procesora, kazes da je jezgro vrisnulo bez obzira na to, pa mogao si da ga odvrnes max oc u tom trenutku i testiras koliko oces, nesto bi crklo verovatno ako je bio felerican, ovako si skalpirao, shebao nesto i pokusao da se izvuces na garanciju. Po mom skromnom misljenju ovo nije ok ali ajde, neko rece da bi 90% ljudi isto uradilo, ne znam bas.. kada bih znao i hteo da radim te nebulozne ''operacije'' sa komponentama mislim da bih se pomirio sa rizikom.

Jos gore od ovoga je to sto su u toj fantomskoj firmi odlucili da veoma skup a neispravan procesor proslede dalje, ali sto dalje :d pa su odabrali lokaciju ''preko Drine''..

kod mene si u ocima pukao skroz. Znam da ti to nista ne znaci, mozda pak i ne treba... ali eto, cisto da ti kazem. Sad mi nisi nista bolji od svih onih uvaljivaca, lopova i prevaranata sa Limunda/KP/PC Berze (pa i odavde, sto da ne!) i tako cu da te gledam ubuduce, tj. regularno cu da zaobilazim svaki tvoj oglas.

Ovakve teme stvarno znace ali ne treba prerano donositi zakljucke mada previse je blata u ovih 500+ postova a istina se ne nazire :) Ja sam odavno resio da uglavnom trgujem (jednom godisnje max kao i do sada) samo sa ''poznatim'' bench clanovima, nebitno da li kupujem ili prodajem ali polako pocinjem da mislim da je i to mali rizik :d

Poslednja izmena:
Pa kako sam ja to oprao ruke? Tako sto sam potvrdio uvozniku sve sto sam uradio da Splinter ne bih ispao grbav?
Pa nisi ispao grbav, eto kako... tako si oprao ruke. Nisi ostao sa crknutim (poluispravnim, da budemo preciznim) procesorom, nisi ostao kratak za 200-tinjak evra. Nisi rekao ljudima tamo gde si vec reklamirao: "e, ja sam skidao IHS, jel' mi vazi garancija?", vec si to samo zalepio i krenuo.

I kao posledica svega toga - Splinter je ispao grbav. Dobio je taj isti procesor. Iz radnje u kojoj regularno kupuje komponente. *Nove* komponente.
Dobio je nesto sto nikako nije smelo biti vraceno u prodaju. I to je krajnja poenta ove price (ne tvoj AAP sistem reklamacije; to je neka sasvim druga prica), koja je bila i od prvog trenutka kada se on pojavio u ovoj temi sa svojom postom.

Poslednja izmena:
S16 daj informacije....ljudi su previse kivni na ovom furumu sad. Sam ih iritiras a sebe ukopavas.

I kao posledica svega toga - Splinter je ispao grbav. Dobio je taj isti procesor. Iz radnje u kojoj regularno kupuje komponente. *Nove* komponente.
Dobio je nesto sto nikako nije smelo biti vraceno u prodaju. I to je krajnja poenta ove price (ne tvoj AAP sistem reklamacije; to je neka sasvim druga prica), koja je bila i od prvog trenutka kada se on pojavio u ovoj temi sa svojom postom.

Sad ti mašiš poentu, i to debelo. Nije s16 kriv zato što je Splinter dobio pokvaren procesor. Debelo je skrivio distributer, debelo za jednu debelu mandatnu kaznu. ;)

Sad znas zasto "simpaticno" dajem +1 odredjenim postovima ;)

Poslednja izmena:
Sad ti mašiš poentu, i to debelo. Nije s16 kriv zato što je Splinter dobio pokvaren procesor. Debelo je skrivio distributer, debelo za jednu debelu mandatnu kaznu. ;)
To je uzrocno-posledicna radnja "pranja ruku" :d... jer svega ovoga ne bi bilo - da s16 tako skalpiran procesor nije nosio nazad na reklamaciju :)

Ali slazem se, poenta (glavna, kao sto rekoh vec par puta) je upravo ta sto si naveo. A vala i ja, jedno 10 puta dosad :D
Tako nesto nije trebalo da se vrati u prodaju. Skalpiran ili ne... opet je poluispravan, sa trecim jezgrom koje puca - bar je sa takvim kvarom prijavljen na reklamaciju.

2 s16:
To "+1" zaista nije bitno.

@s16
ti i ja nismo nishta onomad reshili, vec sam ja samo odluchio da ti oprostim (zvuchu malo gej :D), ali naravnom, nisam zaboravio,
sve to iz razloga ukoliko nikog vishe ne zeznesh kao mene, ili nekako drugachije da neko bude oshtecen zbog tvojih aktivnosti.
i secajuci se toga da si mi dao cpu sa nekoliko extra pokrivljenih pinova i umrljanog u belu pastu, pa chak i po pinovima,
nisi mi dao garanciju i kuler i sve govori o tome koliko si pedantan i koliko si verovatno "dobro" odradio skalp, zbog toga ne verujem u prichu da si savrsheno odradio vracanje ihs-a.
splinter je imao pravu srecu shto su mu uvazili garanciju na takav procesor kako ga je poslao.
a druga stvar iz tog dogadjaja da nisi hteo da vratish lovu jer cpu nije onakav kakav si rekao, a ovamo je ok da nove procesore koje naravno ne znash kakvi su primerci dok ne probash, menjash kao gace i to drugo govori o tome da ti je bitno iskljuchivo sachuvati soptvenu guzicu.
ja sam josh jednom preleteo tvoje postove i sem u ovom poslednjem postu gde si hronoloshki napisao kako i shta, nisi naveo shta si rekao kad si vracao prvi cpu.

@all
mene samo zanima, shta bi se desilo, ovima koji kazu da bi 90-100% nas odradilo istu stvar (moglo je isto i splinteru da se desi), kada bi dobili takav cpu, vratili ga nazad, i kada uvoznik NE BI uvazio garanciju? samo to me zanima. da li bi ishli s16 na vrata ili bi rekli, ***, deshava se :D

ja sam rekao da podrzavam ovakve poteze (skalpiranje), ali ako zabrljash neshto....podnesi gubitak budi shmeker....jer ako si vec dao 200e i svesno rizikujesh da napravish s*anje i da izgubish lovu.

Poslednja izmena:

Evo ga još jedan advokat.

Kako nije kriv, zašto nije ispao lik do jaja i otišao i rekao "ljudi radio sam to i to shebao sam procu jel možete da probate da progurate reklamaciju" nego ga je lepo ulickao, malo lošije zalepio ali dovoljno da namagarči tamo nekog. Brdo puta sam slao ploče ubijene od groma ili junk napajanjima i probao kod uvoznika da lepim rečima nešto uradim, nekad prođe a nekad ne. Izgleda je u ovde kod nas u zemlji jako teško biti pošten čovek.

Poslednja izmena:
@s16

@all
mene samo zanima, shta bi se desilo, ovima koji kazu da bi 90-100% nas odradilo istu stvar (moglo je isto i splinteru da se desi), kada bi dobili takav cpu, vratili ga nazad, i kada uvoznik NE BI uvazio garanciju? samo to me zanima. da li bi ishli s16 na vrata ili bi rekli, ***, deshava se :D

ja sam rekao da podrzavam ovakve poteze (skalpiranje), ali ako zabrljash neshto....podnesi gubitak budi shmeker....jer ako si vec dao 200e i svesno rizikujesh da napravish s*anje i da izgubish lovu.

E zbog ovoga se i ja oglašavam u ovoj troll temi! Šta da je neko kupio "NOV" procesor i dobio ovakav i ne uvaže mu reklamaciju? Da dodđe ovde da kuka na forum i da se nada da će neko da mu pomogne vukući veze? Ljudi danas svašta rade za 200 dinara, a kamoli 200€ ali neki ovde i dalje žive u bajci! Anyhow, dobro je da je splinter završio sa novim procesorom, ali najgore od svega je što svi koji treba da kažu glavnog krivca ćute gore od Miškovića.

Izgleda je u ovde kod nas u zemlji jako teško biti pošten čovek.

+1

Poslednja izmena:
@s16
ti i ja nismo nishta onomad reshili, vec sam ja samo odluchio da ti oprostim (zvuchu malo gej :D), ali naravnom, nisam zaboravio,
sve to iz razloga ukoliko nikog vishe ne zeznesh kao mene, ili nekako drugachije da neko bude oshtecen zbog tvojih aktivnosti.
i secajuci se toga da si mi dao cpu sa nekoliko extra pokrivljenih pinova i umrljanog u belu pastu, pa chak i po pinovima,
nisi mi dao garanciju i kuler i sve govori o tome koliko si pedantan i koliko si verovatno "dobro" odradio skalp, zbog toga ne verujem u prichu da si savrsheno odradio vracanje ihs-a.
splinter je imao pravu srecu shto su mu uvazili garanciju na takav procesor kako ga je poslao.
a druga stvar iz tog dogadjaja da nisi hteo da vratish lovu jer cpu nije onakav kakav si rekao, a ovamo je ok da nove procesore koje naravno ne znash kakvi su primerci dok ne probash, menjash kao gace i to drugo govori o tome da ti je bitno iskljuchivo sachuvati soptvenu guzicu.
ja sam josh jednom preleteo tvoje postove i sem u ovom poslednjem postu gde si hronoloshki napisao kako i shta, nisi naveo shta si rekao kad si vracao prvi cpu.

@all

To je to, cim te vidim negde na bajsu te gazim kolima :d

Nisi bas fer, jer znas sve faktore koji su uticali na brzinsko donosenje tog proca do tebe u stanju u kakvom je bio, no ok tvoje je pravo da iznes to na koji god nacin hoces...

A bitnije, negde sam i napisao, da Splinter nece snositi troskove kako god se ovo zavrsilo i da cu ja preuzeti na sebe odnos sa uvoznikom, tako da ne vidim o kakvom kucanju na vrata ti pricas i cemu paljenje mase?

"ljudi radio sam to i to shebao sam procu jel možete da probate da progurate reklamaciju"

Ti ocito imas problem da procitas prvih par strana, i pouzdano znam da ih nisi procitao po onome sto pises. A jos manje si objektivan jer si serviser/vlasnik prodaje...

Poslednja izmena:
@S16
vlasnik nisam, serviser jesam verovatno od tada kad ti nisi znao šta je procesor i nemoj ovde da prosipaš (ne) znanje koje imaš. Naravno da nisam čitao tvoje gluposti, jer vidim i ne verujem šta radiš !!!

Pa aj' onda jos jednom za nas sa jeftinijim ulaznicama... sta si *tacno* rekao kada si reklamirao taj prvi (felericni) procesor?
Za drugi znamo, tu si rekao "nesto mi se slabo kloka, jel' moze drugi?"... a sta si rekao za ovaj?

Jer od toga zavisi sta se dalje zbiva... ako si rekao isto ovo za slabo klokanje - tja, onda taj i takav procesor jos i moze da se vrne na policu i uvali nekom (pre svega u neku konfiguraciju).
A ako si pak lepo rekao "zabada mi trece jezgro, nesto ne valja" - onda takav procesor ni pod razno nije mogao nazad na policu.

Evo ga još jedan advokat.

Kako nije kriv, zašto nije ispao lik do jaja i otišao i rekao "ljudi radio sam to i to shebao sam procu jel možete da probate da progurate reklamaciju" nego ga je lepo ulickao, malo lošije zalepio ali dovoljno da namagarči tamo nekog. Brdo puta sam slao ploče ubijene od groma ili junk napajanjima i probao kod uvoznika da lepim rečima nešto uradim, nekad prođe a nekad ne. Izgleda je u ovde kod nas u zemlji jako teško biti pošten čovek.

Ne lupaj, molim te.

s16 može da bude "kriv", a nije jer to ne podleže pod krivičnu/prekršajnu odgovornost, samo za 200+ € štete. Firma je napravila krivično-prekršajni prestup i u tome je poenta.

@S16
serviser jesam

Sto bi objasnilo tako mnogo stvari...

Pa aj' onda jos jednom za nas sa jeftinijim ulaznicama... sta si *tacno* rekao kada si reklamirao taj prvi (felericni) procesor?
Za drugi znamo, tu si rekao "nesto mi se slabo kloka, jel' moze drugi?"... a sta si rekao za ovaj?

Jer od toga zavisi sta se dalje zbiva... ako si rekao isto ovo za slabo klokanje - tja, onda taj i takav procesor jos i moze da se vrne na policu i uvali nekom (pre svega u neku konfiguraciju).
A ako si pak lepo rekao "zabada mi trece jezgro, nesto ne valja" - onda takav procesor ni pod razno nije mogao nazad na policu.

Zar i ti koji najvise mrzi da nesto ponavlja :(

Ne lupaj, molim te.

s16 može da bude "kriv", a nije jer to ne podleže pod krivičnu/prekršajnu odgovornost, samo za 200+ € štete. Firma je napravila krivično-prekršajni prestup i u tome je poenta.
Nisi bre advokat, evo odma' da ti kazem... JA da ti kazem, mene si citirao tim postom :D

Evo ti Care:

Prvi procesor sam skalpirao, radio je skoro 2 sata skalpiran, onda je trece jezgro krenulo da trokira. Posle duzeg zezanja skontam da tu nema neke filozofije i lepo uzmem crni termo-otporan silikon i spakujem ga savrseno. Ali bukvalno savrseno da niko zivi ne moze da provali razliku izmedju njega i novog cpu, sem po dve ogrebotine sa gornje strane IHS koje ima svaki korisceni intel. Spakujem ga u kutiju, vratim ga kod uvoznika koji je naznacen na kutiji. Kazem da je proc degradirao, da trece jezgro trokira, oni tamo izvade proc, pregledaju da li je cpu fizicki ostecen i konstatuju da nije, i daju mi drugi.

Drugi procesor sam doneo kuci, i bio jako nezadovoljan jer idluje na 1.1v i laze za napon, tj ima neki problem. U medjuvremenu zamenim plocu. Spakujem cpu i odnesem na isto mesto. Pojavim se i kazem da laze za napon i da je ocajan primerak. Oni kazu ok, i da su oni probali prvi primerak i da on kod njih radi normalno. Kazem ja ok, verovatno je bilo do ploce ili cega vec, uzmemg prvi proc i vratim ga kuci.

Prvi proc bocnem u plocu, sav srecan jer je primerak stvarno bio izvanredan, upalim linx i naravno linx pukne na prvom krugu a u prime95 puca trece jezgro po paljenju stres testa. Kontam, ko zna kako su oni to testirali, bacim na flash moj linx i prime i odem opet kod njih. Kazem da kod mene ne radi isto kao i prvi put, prebacim im moje programe jer su oni testirali proc sa 3dmark11. Pitam jel mogu da dobijem treci proc, covek se okrene do police i uzme jedan nov i kaze" Treca sreca".

Treci proc sam doneo kuci, stavio u plocu i do dan danas ga nisam izvadio.

Molim te da obratis paznju na treci deo teksta, i sta sam uradio da dokazem da je proc degradirao, a ocito ni to im nije puno znacilo...

Poslednja izmena:
@S16
vlasnik nisam, serviser jesam verovatno od tada kad ti nisi znao šta je procesor i nemoj ovde da prosipaš (ne) znanje koje imaš. Naravno da nisam čitao tvoje gluposti, jer vidim i ne verujem šta radiš !!!

Da sam ja vlasnik i da si ovaj propust ti napravio bio bi kažnjen sa plaćanjem tog procesora plus bih ti dodao 20% od plate zbog nemara na radu. Ako bih kojim slučajem utvrdio da si namerno vratio pokvarenu stvar u prodaju i time meni i mojoj firmi navukao mandatnu kaznu tržišne inspekcije dao bih ti momentalni otkaz i krivično bih te gonio za nanešenu štetu i narušen ugled firme.

U tome je poenta. Firma je kriva ili neko ko radi u toj firmi.

Poslednja izmena:
Nisam licno za bilo kakav vid obmanjivanja, javio se u ovoj temi i demios koji je takodje ostecen i to je rezimirano jos pre, sad je prevaren radnik koji je primio cpu od s16 nazad, nije ga tesko bilo prevariti ako je stvarno zalepio dobro cpu...a na kraju indirektno obmanut i user iz bosne jer su doticni vratili cpu u promet...ovde imamo niz prevara za kratko vreme, u pitanju je jako skup cpu...

Hajde sad lepo da se dogovorimo koga na lomacu prvo staviti :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno