Šta je novo?

Ubijeni 3570k

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ paradigma

to sam prvo proverio, i to je taj cpu.

Ha ha ha ha.
Neverovatno. Ali neverovatno. :crash:

Samo u Srbiji. Dobro i u Bosni.

@ paradigma

to sam prvo proverio, i to je taj cpu.

Pa jel procesoru skidan heat spreader (presecan thermal compaund) ili je nekom greškom u fabrikaciji propušteno da se uopšte nanese ili je nanešen nedovoljno?

Poslednja izmena:
Cekajte, pa je l IKO i sumnjao da ce oni taj CPU probati da uvaljaju nekom? Procesor kome je skidan heatspreader NE podleze garanciji i oni ga kao takvog naravno ne mogu vratiti proizvodjacu, dakle ostaje im opcija a). Tacno se moglo pretpostaviti da ce pokusati da ga proslede nekom za koga znaju da je daleko od bg-a.
E sad, coveku mogu da pokusaju da prave problem tipa-otkud znamo da ti nisi skidao IHS, kad im vec nije proslo ono-ovaj je izdaleka, nece se taj cimati do bg-a radi reklamacije ako ista i primeti.
Sreca pa se teme po forumima ipak dovoljno citaju i prate da ovakve stvari ne mogu proci bas tako glatko kako je neko zamislio.

@Splinter, ovo moras da izguras do kraja, i da sam ja na tvom mestu ne bih ostao samo na uvazavanju garancije jer ovde nije u pitanju samo defektan prozivod vec pokusaj prevare.

A opcija D: da ga nije otvorio taj što je kupio i isto ga ubio? :D

Svi prodati IB i5 u novembru su s16 sample :d :p

Ma nije ga za jedan dan ogulio... Sutradan covek zvao da reklamira problem... Ko bi normalan odma krenuo u skalpiranje potpuno nove masine, sacekas nedelju dana da se uveris da sve radi ok pa onda "koljes" ako ti je bas do takvih radova...
OVO je garant S16-ov rucni rad...
Zato se ja i nisam "smesio" na "junacko delo" i "uspesnu" zamenu procesora... *** "znao sam" da ce kad tad taj procesor neko drugi da dobije, pa ako skonta da ne valja skonta, a ako ne onda "odlicno"...
Jedino sam u celoj prici bio totalno zabezeknut da je s16 ima (hmmm kako to nazvati) hrabrosti (obraza) traziti zamenu tog procesora kojeg je svojerucno skenjao, pa jos ici ponovo u firmu i (tek se tu nisam mogao prestati cuditi) dobiti 3. primerak procesora... Dal se svidja MNOGO prodavcu, dal mu je rod, dal ima sestru koja se (iz potaje) svidja prodavcu... dal im ostavlja svaki mesec po 2-3 k€ ne znam ... mnogo "dobra" firma, bas bi voleo znati koji su...
Bas me zanima kad ce opet svratiti s16 u tu firmu...?

@Splinter druze skreni prodavcima tog procasora paznju na OVU temu, neka procitaju sami! (ako vec nisu)

Poslednja izmena:
Hahahaha fenomenalno, a jos fenomenalnije je da svi automatski predpostavljaju da je to taj cpu.

1. Ajmo samo da krenemo od jedne jedine stvari koja se vidi odmah na svim Intel procesorima a to je grebanje koje napravi socket lock. Znaci to su dve ogrebotine, onako bas muske, po stranama, koje se naprave na samom IHS-u. Jel ti je procesor imao to? I ako je imao to, zasto bi ga stavio u socket?

2. Napisi ovde kod-sifru koja pise na procesoru i gde je proizveden, odmah cu ti reci da li je moj ili ne.

3. Napisi mi na PP ime firme, tj uvoznika, stoji zalepljeno na kutiji od procesora.

4. Sistemom eliminacije, probaj da u utvrdis koje jezgro ne radi.

5. Ako te mrzi da sve ovo radis, samo okaci sliku procesora bez IHS-a, znaci gornje strane, znam gde sam ga zagrebao i kako sam to regulisao. Koliko god da imam gneva i "obraza" tj iskreno govoreci nesaosecajnosti prema uvoznicima, gajim totalno druga (kontra) osecanja za kolege kupce i forumase i klokere.

Molio bih sve prisutne da se suzdrze preuranjenih komentara, jer u naletu i prevelikoj zelji da me ocrne zaboravljaju par bitnih a veoma uticajnih detalja za ishod slucaja. Ako se ispostavi da je to isti procesor, ja cu ih prvi zvati i uraditi sve u mojoj moci da se taj procesor opet zameni. Ja sam na tom procesoru ostavio tragove koje nije tesko prepoznati, tako da nece samim tim biti tesko utvrditi da li je to stvarno taj procesor.

Bitno bi bilo da dodam, IHS sa mog procesora apsolutno nema teorije da skine, tako da iskreno mislim da su jako male sanse da je to taj procesor.

Poslednja izmena:
Hahahaha fenomenalno, a jos fenomenalnije je da svi automatski predpostavljaju da je to taj cpu.
A jok nije... skinut IHS i puca trece jezgro. Sta ti mislis, koji je to CPU?
(uostalom, ti bi najbolje trebalo da prepoznas simptome :d)

To na stranu... sa koliko si se ti dosad sreo procesora koje si regularno kupio - a kojima spade IHS sam od sebe?
Ne mislim sad na 3570K konkretno, ne na ovu pricu... nego procesora uopsteno - a imao si ih podosta, samo ti gledam potpis :p - i da je neki od njih bio defektan na taj nacin. I to, eto, fabricki defektan.

4. Sistemom eliminacije, probaj da u utvrdis koje jezgro ne radi.
Rekao je vec - trece.

Napisao jos u prvom postu, Prime potvrdio.
Molio bih sve prisutne da se suzdrze preuranjenih komentara, jer u naletu i prevelikoj zelji da me ocrne...
Mislim da nikome ovde nije cilj da tebe "ocrni" (uostalom, zasto bi... ti si samo isao po APP sistemu - i proslo je), vec je bes usmeren ka firmi koja je takav procesor pustila u slobodnu prodaju. To je poenta cele price.

P.S. A da budemo realni, gde bi takav procesor pa zavrsio... sto neko lepo rece, takav procesor se ne vraca Intelu. Pa, kako se ne bi bilo na gubitku, najlakse bi bilo zavaliti ga u neku gotovu konfu i nikom nista.
Ne bi bilo ni prvi ni poslednji put.

Sve to ima logike, kao sto rekoh, da ustanovimo da je to stvarno taj procesor i onda cemo dalje lako.

Deo koji meni nije jasan... Splinter kaze da je on sastavio komp, sto znaci drzao je procesor u ruci i kaze da je nov. Da se razumemo, procesor koji sam ja vratio uvozniku je sve sem nov. Znaci jasno se vidi da je procesor bio vec u nekom kompu, otisak mog bloka, zagreban od socket lock-a... Ne vidim kako neko moze da kaze nov ako je to isti procesor. Mislim svi mi znamo kako izgleda nov Intel a kako izgleda polovan Intel. Sacekajmo samo jednu jasnu sliku procesora i sve ce se to resiti.

Poslednja izmena:
Aj', slazem se u potpunosti, i mene je prilicno zaintrigirala cela prica :)

A bilo bi super da jeste, kazi i sam... "Lesi se vraca kuci" sindrom :D:D:D

Cisto sumnjam da je s16 uvoznicima i pominjao da je skidao IHS, moguce da je govorio "slabo se klokuje daj mi drugi prijatelju :) " a oni mu to ucinili posto ga poznaju i stalni je kupac.
U suprotom ni jedan uvoznik ne bi prihvatio nazad neispravan procesor, nema logike.
Plus se ne bi zezali da ga dalje prodaju da su znali da je neispravan nego bi pokusali da ga reklamiraju Intelu.
Sve ovo govorim pod uslovom da je Splinter dobio s16-ov cpu. U suprotnom postoji jos neki s16 :D

Poslednja izmena:
Sve to ima logike, kao sto rekoh, da ustanovimo da je to stavrno taj procesor i onda cemo dalje lako.

Ne mora procesor, dovoljno je samo da se ustanovi da je to ista firma ;),pametnom dovoljno

Ok, kapiram da ste vi sad u zestokom leglu teorije zavere, ali aj bar procitajte temu pa cete videti sta sam rekao kome.

Ne mora procesor, dovoljno je samo da se ustanovi da je to ista firma ;),pametnom dovoljno

Tako je. I onda od takve firme treba bezati.

A s16, jos jednom da ponovim, nema nista sa ovim... pa nije mu on licno ubacio taj CPU u konfu :d

S16 nije kriv, svako od nas bi probao da zameni pokvareni uredjaj za novi, a njemu je to 3 puta proslo za rukom :)
E sad ne znam da li su iz firme znali da je procesor ostecen, a i da nisu, valjda znaju da vide da je hardverski ostecen?
Nesto sumnjam da je kolega bas ubo s16-ov primerak al ko zna...
Jedva cekam da vidim krajnji ishod.

Bilo bi dobro da cujemo misljenje nekoga ko radi u servisu nekog uvoznika, bas me interesuje dali bi proceosor zavrsio(prosao) kao reklamacija u intelu i ako bi ga vratili iz intela ,da li bi posledice snosio radnik koji je primio procesor s obzirom da ga nije dobro proverio? Proslo mi je kroz glavu da napisem nesto jos tipa, kolika je verovatnoca da diler u Srbiji vrati neispavan CPU u etar, ali sam se predomislio jer ne zelim da znam :vomit:

Poslednja izmena:
Jako cudno ustvari kad skontas logicno... mi se pitamo kad kupimo "novu" komponentu kako je neispravna, ocito za sve postoji razlog.

Na svakom proizvodu pise "Do not accept this item if the factory seal is broken"... Tako da treba kupiti novu a ne "novu" komponentu!

Na svakom proizvodu pise "Do not accept this item if the factory seal is broken"... Tako da treba kupiti novu a ne "novu" komponentu!
Ja iskreno verujem da je Srpska domsljatost uspela da doskoci precenjenom zapadnjackom "seal"-u.

Koliko njih ima sa stavom "ma, samo da radi", pa im ne smetaju ni ostecene/iscepane ambalaze, otvarane kutije, ispipan hardver... samo na ovom forumu ih se nagledasmo za sve ove godine, a bas pre neki dan smo imali poslednji "slucaj".

Ne razumem taj stav nikako (kad/ako je novo, hocu da bude NOVO!), ja razmisljam isto kao i ti, al' sta ces, 100 ljudi - 100 cudi...

Koliko njih ima sa stavom "ma, samo da radi", pa im ne smetaju ni ostecene/iscepane ambalaze, otvarane kutije, ispipan hardver... samo na ovom forumu ih se nagledasmo za sve ove godine, a bas pre neki dan smo imali poslednji "slucaj".

Ne razumem taj stav nikako (kad/ako je novo, hocu da bude NOVO!), ja razmisljam isto kao i ti, al' sta ces, 100 ljudi - 100 cudi...
Bas sam juce na overclockers.net citao postove gde i strendzeri na zapadu od svojih dilera dobijaju otvorenu robu a pogotovo je to cesta pojava u shipingu.....Cini mi se da sto duze gledam ove zapadnjake pod uticajem krize, sve mi vise lice na nas.

To su mozda neke tray varijante...?

Taj stav je ostao iz perioda kada su uvoznici i prodavci bili bitniji od kupca. *ebali su nas za sve zivo, terali da cuvamo kutije godima itd. I onda kada nesto crkne dobijes pecatiran papir na kom pise "*ebi se! Ne mozes nam nista" iliti u prevodu "proizvod je bio u kontaktu sa vodom" iliti "proizvod je fizicki ostecen" itd.

Srpska domisljatost nije uspela da doskoci seal-u nego kupci na to gledaju kao nesto sto samo smeta dok otvaraju kutiju po prvi put.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno