Pa da ovaj drugi moze da ocenjuje onog prvog, jel da? (natpis je na ruskom jer sam pokupio od nekog Rusa sliku).
I levi i desni imaju pravo na isti tretman kod lekara, bilo privatnog ili drzavnog.
Samo da znas studenti vec dugo vremena ocenjuju profesore, u sta bi bio upucen da si studirao po "Bolonji".
Ti ne mozes da znas da li sam studirao po Bolonji ili ne.
To sto niko te ocene ne uzima za ozbiljno (jako pametna odluka), je drugi problem i ima zajednickih crta sa postojanjem zakona koje niko ne primenjuje ili se to radi selektivno, prema potrebi "elite".
Ne mislim da je jako pametna odluka trositi resurse na skupljanje i obradu podataka, koje potom niko ne uzima za ozbiljno.
Lekare mozes da biras, ako ti se neki ne svidja ti zahtevaj da ti dodele drugog.
Mozes da biras izmedju malog broja lekara jer si ogranicen na lecenje samo na opstinu na mesto prebivalista.
Mozes poput gradjana civilizovanog sveta da biras privatnu kliniku, tamo ti se niko nece zameriti
Privatne klinike mozes da biras i u zemljama "ne zivilizovanog sveta", tj svuda ih ima.
Sto se Srbije tice, nateran si da placas zdravstveno osiguranje i nemas mogucnost da biras hoces li da taj novac ide za drzavne ili privatne klinike.
Zanimljivo je koliko nemate pojma o realnoj situaciji a volite da bulaznite.
Nije vredno komentarisanja.
Jedan prica o nepotrebnosti fakulteta a danas fakultet je neophodan da bi te poslodavac uopste uzeo u obzir kao mladog coveka koji trazi prvi posao.
Kao sto rekoh, u mnogim industrijama je fakultet daleko od neophodnog da bi te poslodavac uzeo u obzir. Izvoli prelistaj infostud.
Verovatno ili nemate posao ili se bavite svercom ili pak nekakvim privatlukom gde ste formirali par vezica sa strancima pa vam se cini da vas aktuelna situacija ne dotice.
Sve netacno.
Ta situacija je ovakva, banke otpustaju na nedeljnoj bazi na desetine fakultetski obrazovanih radnika sa povecim iskustvom. Ti radnici imaju velikih poteskoca da pronadju novi posao.
U zemlji u kojoj privreda u ponoru, a drzavni i privatni fakulteti svake godine upisuju desetine hiljada ljudi na ekonomske i menadzerske fakulteta da li si ocekivao da posao nadje njih a ne oni posao? U kojoj zemlji ekonomisti nemaju potekoca u nalasku posla?
Kada biste kupovali namirnice redovno u supermarketima kao sto posten, radan narod radi ...
Prilicno sam posten i radan, ali namirnice gledam da kupujem na pijacama direktno od malih proizvodjaca. U supermarkete i lokalne radnje idem za stvari koje nije moguce na taj nacin nabaviti, i vec godinama gledam iste face.