Šta je novo?

Uber app

ivke, nemoj da pises vise.

mamis ljude u ban, i uspeva ti. cuti, tako niko nece znati za tvoju sramotu.

Poslednja izmena:
Mene zapravo čudi što ne pridikuje po forumima svoje nove zemlje i forumima po zapadnoj Evropi generalno i ne ubeđuje ih da puste Uber bez ikakvih pitanja, kad je već toliko posvećen sopstvenom boljitku i napretku svog okruženja...Francuska, Nemačka, Holandija, Belgija, mnogo su to nazadne i zatucane zemlje, treba ih ubediti da je za njih bolje nešto što je gore, a lako je nad Srbljem drviti kobas i ubeđivati ih da su zaostali.

Ne treba iseljenicka viza za Evropu. Pre ce biti da je u okolini velikih jezera, u " gornjoj " drzavi, ako je imao srece. Kako se ovde jada, mozda i to napise.

Mozes ti i 4 cele stranice da ispises, rezultat je opet 0. Samo zamaras druge i odbijas ono malo ljudi sto su gledali blagonaklono. Medju ostalim, sa nepunih 15 godina mogao da se boris, i to samostalno, samo protiv svojih slina, bez pomoci roditelja. Kosovo i 81-va??? Tad si imao 5 godina. Ti znas nesto o Kosovu? Ni sa 5, ni sa 20, ni sad.

Ako sam te dobro razumeo, samo tvoj put, tvoj kriterijum, tvoje vidjenje...itd je ispravno. Ma nemoj? Gde? U zemlji Dembeliji? Upeca se ti u prici oko nesrece u lovu, a znas o istoj samo iz vica. I nastavljas da se uplices gore nego pile u kucinu. Samo napred...

Jos samo kad bi napisao kakve ti to veze imas tamo u toj tvojoj nedodjiji sa uber-om i Srbijom?

Poslednja izmena:
Ne totalno si pogresio.. Ja vidim da ti pokusavas da pisas po svima jer si pokupio svu pamet ovog sveta bezanjem iz ove djavole zemlje.. Ajde sto imas visoko misljenje o sebi nego sto to "misljenje" moras da nameces ovde na forumu na svim temama 24/7.. Pametan covek bi napisao 5,6 puta istu stvar u god dana na primer i cutao neko vreme.

Vidim da si ti mnogo srecniji sto punis dzepove nekim krupnim kapitalistima na zapadu ? Valjda iz te srece pisas po ljudima i zemlji iz koje si pobegao..

P.s. i ja ludak ulazim u polemiku sa osobom koja je napisala da je dobro sto smo bombardovani od strane zapada.. Malo se saberi u glavi pre nego sto stavis nesto na papir.

Hehehe tipicna demagogija i stavljanje reci u usta... nametnuta od strane pomenutih dripaca ;)

Klasika... cim "nacrtas" pravi problem i ukazes na glavni razlog Srpskog propadanja... odmah si po cistom automatizmu "peta kolona, snaga haosa i bezumlja, nato placenik, onaj sto je pokupio svu pamet sveta i pobegao iz zemlje, nadmeni 'tard, taliban, antihrist, itd... itd..."

Ja ne "pisam po svima" btw citiraj gde ja to "pisam po svima" i "prosipam pamet" ako mozes??? Nisam ja kriv sto se (na moju iskrenu i veliku zalost btw) vecina vas izgleda ipak pronalazi "medju navedenim kalupima" pa se nalazite "prozvani" i "uvredjeni"!? Ja ne "pisam" ni po kome nego prilicno argumentovano ukazujem na glavni problem, za koji naravno "svi znaju" ali boze moj... nemoj sad i ti "sto si pobegao iz zemlje" jos da smaras!? Superiska stav ;) za pomenute dripce naravno.

Draze mi da "punim dzepove krupnim kapitalistima sa zapada"!!!??? Bas sam "izdajnik" jel' da??? Ne zasmevavaj me molim te i to jos na forumu gde se sve u 16 cepa sverc, madjari, alibaba, bitcoin, "narodni lekici", vecito nadanje da te nece "odrati porez i carina" i sl.!? Licemerje na 10-ti stepen!

Odrastite malo pa skapirajte da Americke firme npr. posluju po Sibiru bas kao i Ruske po texasu... dok vi birate strane, navijate za "pravdu i istinu" i proglasavate "nadmenim izdajnicima" ljude koji su samo izabrali da zive normalno!!!??? I to nakon xx godina truda da se bude normalan i posten u zemlji koja vec 25 godina lici na Kolumbiju 80-ih i ciji "mladi narastaj" hoce da se buni samo kada se, ne daj boze, dirne u "Srpske svetinje"!!!!???

I gde sam ja to napisao da je "dobro sto smo bombardovani od strane zapada"??? Opet menjanje teza i "reversed demagogija" made in Sps/Srs/Jul!!!!???

Veliki problem u Srba je to vecito odbijanje istine, reversovanje i transformisanje tudjih reci, pokazivanje prstom na "domaceg neprijatelja i izdajnika", pronalazenje "spoljnih faktora/drugi kriv" izgovora... ne bi li (na veliku zalost) ispalo bas onako kako ranije pomenutim zlikovcima odgovara!!!??? Upravo ono sto ovde i pokusavam da "crtam" ali avaj ne vredi... "Krv na ulice" protiv "zlog Ubera"!!! To je prioritet!!!

Taksisti, zasto ne "krv na ulice" npr. zbog prilicno slabasnog kaznjavanja "ubica na putevima" (pogotovo ako je doticni dete vlasnika Pinka npr.)? Skupite se pa npr. iz udruzenja izbacite/zabranite mu rad na taxiju kolegi koji je saucestvovao u ubistvu na brankovom mostu? Takav zakon i tuzilastvo vam je ok??? *** ipak je to zakon divne nam zemlje Ili cekate da neko vas "licno" prvo ubije na ulici??? Dajte da vidimo tu borbu za pravdu, zakone, istinu, postenje i slobodu vec jednom!!! Nije li to ipak "malo" vaznije od "zlog Ubera"??? Koga cete ionako da "popasete kao kelerabicu" ako neki Sns/Sps kadar umesa "prstice" ;)
Nista od toga jel' da? Nije to vas problem? Ne tice vas se licno???

Mene zapravo čudi što ne pridikuje po forumima svoje nove zemlje i forumima po zapadnoj Evropi generalno i ne ubeđuje ih da puste Uber bez ikakvih pitanja, kad je već toliko posvećen sopstvenom boljitku i napretku svog okruženja...Francuska, Nemačka, Holandija, Belgija, mnogo su to nazadne i zatucane zemlje, treba ih ubediti da je za njih bolje nešto što je gore, a lako je nad Srbljem drviti kobas i ubeđivati ih da su zaostali.

Filipe ti si pametan i normalan covek... sta ti se desilo? Ok ne valja Uber i treba ga zabraniti u Srbiji!!! Jel' sada ok?
A ne pridikujem jer nemam apsolutno nikakve potrebe da pridikujem... i veruj mi da ovde gde sada zivim izadje i "kuka i motika" kada drzava uopste i pomisli da nesto "zamrljavi". Sigurno ne vise po forumima i vecito kukaju na "zle spoljne faktore".

Mozes ti i 4 cele stranice da ispises, rezultat je opet 0. Samo zamaras druge i odbijas ono malo ljudi sto su gledali blagonaklono. Medju ostalim, sa nepunih 15 godina mogao da se boris, i to samostalno, samo protiv svojih slina, bez pomoci roditelja. Kosovo i 81-va??? Tad si imao 5 godina. Ti znas nesto o Kosovu? Ni sa 5, ni sa 20, ni sad.

Mozes ti na xx strana da "valjas" zamene teza i demagogiju...

Ne interesuje mene tudja blagonaklonost i "pripadnost vecinskoj grupi", to je odlika takvih kao ti... jer bez toga vas nema nigde, ni fizicki a ni "vrtuelno u etru".

Nisam ja kriv sto sam sa nepunih 15 znao ono sto (ocigledno) ni dan danas ne znaju (ili se, sto je ipak nekako logicnije, "prave da ne znaju/ne zele da saznaju") mnogo "stariji i iskusniji"... i ne, 09.03.1991-ve na trgu nisam bio sa roditeljima.

A za Kosovo pouzdano znam da je izgleda vecni "diktatorski stek" za opcinjavanje naroda koji je 15 godina (81-96) prilicno pasivno posmatrao tamosnja desavanja... tj. ocekivao valjda od drzave da nesto uradi... jel je jelte to njena duznost (a ta lepa i nostalgicno nam draga bivsa drzava zajedno sa njenim dozivotnim vodjom je i napravila taj problem... ali nema veze "lepo se zivelo" pa nas je boleo paja).
Bas kao sto pouzdano znam i ko se prilicno opario (preko grbace gradjana naravno) od "decenije uzasa" (91-99) i gde su sve te (mafijasko/udbaske) porodice i to "pod azilom".
Ali ni to nema veze... oprace vec "ekipica" preko "srca Srbije" jos jedno 10+ milijardi evra a tu je bogme i njihov podmladak!? da lepo nastavi upravo ono sto su njihovi "politicki ocevi i oci" sami i napravili... Mi imamo preca posla i druge "vecite krivce i neprijatelje" da ih hate-ujemo dok ne nestanemo!?

Ali da pogadjam... ti prosto ZNAS "pravu istinu" pa me prosvetli molim te...

Ako sam te dobro razumeo, samo tvoj put, tvoj kriterijum, tvoje vidjenje...itd je ispravno. Ma nemoj? Gde? U zemlji Dembeliji? Upeca se ti u prici oko nesrece u lovu, a znas o istoj samo iz vica. I nastavljas da se uplices gore nego pile u kucinu. Samo napred...

Nisi dobro razumeo... pogledaj reply fkloznici! Pazljivo ga procitaj i batali vise te zamene teza i demagogiju!!! I uzivaj u lovu... to je tako "macho-muzevno" ;)

Jos samo kad bi napisao kakve ti to veze imas tamo u toj tvojoj nedodjiji sa uber-om i Srbijom?

Uzmi tonus ;) inace se pretvaras upravo u onaj "kalup" o kome pisem!

I btw zasto tebe ocigledno toliko pogadja sta "neki izdajnik iz nedodjije" piskara po forumu???

Nego, da se nadjete i lepo se ispricate uz kaficu?

@Ivde76 gde si se iselio ?

Nigde, očigledno. Premestio je telo možda, ali živi u Srbiji '91-e godine, okružen Cecama, Arkanima, Kristijanima, Slobama i ostatkom družine...

http://www.politika.rs/rubrike/spektar/Automobilizam/Treba-li-Uberu-dozvola-u-Srbiji.sr.html

Занимљиви дијелови текста:

У београдској Дирекцији за јавни превоз кажу да им се „Убер” није обраћао за информације и сагласност за обављање такси превоза.

Начин пословања „Убера” по домаћим правним прописима не представља вид јавног превоза и у складу с тим његово пословање није у нашој надлежности – навели су у дирекцији.

Жарко Птичек, правник специјализован за ИТ право, наглашава да је „убер” услуга информационог друштва.

– Он је само посреднички сервис између оних који желе вожњу и оних који је пружају и као таквом није му потребна никаква дозвола, као што ни „Фејсбуку” није потребна дозвола да посредује између пријатеља. Такође не мора да буде регистрован у Србији, као што ни „Фејсбук” ни „Твитер” нити било који други светски пружалац услуге информационог друштва не морају да буду регистровани као привредно друштво са седиштем на територији Републике Србије. „Убер” може да наплаћује услугу посредовања, али није дужан да плаћа порез у републици јер није порески обвезник Србије, за разлику од пружалаца услуга превоза који то јесу. Онај ко жели да га користи у складу за законима Србије мора да се региструје за обављање превозничке делатности – објашњава Птичек.

@ivke76

[emoji122]

Ceo ovaj roman si dzabe kuckao jer isti nece promeniti cinjenicu da si napisao pre par meseci : dobro je sto su nas bombardovali da dodjemo malo sebi.. Tako nesto moze da napise samo tesko bolesna osoba i covek pun kompleksa.(nisam ti ja kriv sto su te svi klinci zadirkivali i tukli u osnovnoj skoli i nabijali ti komplekse.)

Ja npr tebe posle te recenice ne mogu normalno da posmatram,cak sta vise voleo bih da potrazis strucnu pomoc.. A vidim da i brzo penis,naravno pokusavas da sve uvijes u oblandu ali to tek govori koji si pacer.

Kao sto neko napisa kada se budes vratio u zemlju iz koje si pobegao zovi me da se nadjemo licno u 4 oka i razmenimo misljenja.. Vise cemo tako postici nego ovim nebitnim skrabanjem na forumu :)

Poslednja izmena:
U razgovoru za Financial Times, vlasnik pomenute škole Malcom Linskey, istakao je kako bi ubuduće ustanova mogla da ponudi isključivo online kurseve, ali da potrebe za drugačijom vrstom edukacije više nema:

"Nekada smo imali i redove za predavanja na kome je prisustvovalo čak 40 polaznika, sada jedva izbrojimo i po 12. Obično smo imali oko 350 studenata u toku jedne godine, dok je dolaskom Ubera ovaj broj prošle godine pao na ispod 200".

Netokracija prenosi da druga strana priče leži u činjenici koja osporava tradicionalno obučavanje taksi vožača u Londonu, a to je da obuka može trajati i do četiri godine - samo da biste naučili da vozite po glavnom gradu Engleske i stekli veštine koje imaju drugi vozači bez dana slične obuke.

Između ostalog, kompletan proces kvalifikacije za “black cab” vozača pojedinca može koštati i do 1.000 funti, te je logičan zaključak zašto prisustvo Ubera potvrđuje sve manju zainteresovanost vožača za taksi, a sve veću zainteresovanost za servis koji vredi 70 milijardi dolara.

Katanac na školu za taksiste u Londonu: Kriv Uber?

Nigde, očigledno. Premestio je telo možda, ali živi u Srbiji '91-e godine, okružen Cecama, Arkanima, Kristijanima, Slobama i ostatkom družine...

A gde mi živimo prijatelju ako ne baš i upravo tamo? Eventualno živimo u Nemačkoj tridesetih godina jer dobar deo stanovništva ispoljava jasne fašističke tendencije čim se malo zagrebe površina, al ajde nek je nas sramota koliko nam je dobro.

Osvrt na tekst u Politici: Ptiček je potpuno u pravu i to je suština svega. Situacija je takva trenutno. Izjave ovih Đilkoša iz direkcije za javni prevoz ne mogu ni da komentarišem, to su ljudi koji su uveli gradski prevoz u naselje koje ima po projektu samo interne saobraćajnice, i napravili su stanice tako sto su na parking mesta (obeležena) zabili znak za stanicu. Takvi diletanti retko se viđaju.

Ma svi su oni potpuno u pravu, a rezultat je da se porez nigde ne naplaćuje i prihoda nema. I onda udri po penzionerima i sirotinji, jer oni ne mogu da ofšoruju™. Zato i jesmo raspad. Nismo ni država, već teritorija, koja čeka da bude kolonizovana.

Porez placaju pruzaoci usluga (tj. vozaci). U stvari, porez placaju putnici, jer je cena prevoza uvecana za iznos poreza.
Da li mozete da porucite taxi preko twittera ili emaila? Mislim da neko udruzenje u Beogradu ima ovu mogucnost. I da li sada twitter ili mail provajder treba da placaju porez u Srbiji? Ne. Zasto ocekivati da Uber, koji je samo modernizovanija drustvena mreza vozaca i putnika placa porez u Srbiji?

Lol, to je toliko pogrešno da nemam reči odakle da krenem. Ne kažem da nije zakonski izvodljivo, nego je jednostavno pogrešno. Iskorišćavanje rupa u zakonima za omogućavanje i obavljanje privrednih delatnosti za koje nije registrovan. Prosto kao pasulj. Uostalom, oni se hvale da "vrede 70 milijardi dolara." To nije palo sa neba, nego se tzv. "društvena mreža" ugrađuje u svaku turu, kao pravi haračlija.

Da, postoji mogućnost da se poruči taxi digitalno, uopšte nam nije potreban Uber da bi doveo tu "neviđenu inovaciju" šerovanja prevoza i naručivanja taksi usluga online. Isto tako, Car Go i BlaBlaCar sasvim lepo funkcionišu. I naravno da trebaju da plaćaju porez na svoje prihode, i to u Srbiji, ovde su i registrovani kao firme.

U praksi, zašto bih ja kao vozač plaćao išta? Jednostavno se registrujem pri Uberu i vozi. Ko će da me pita da li ja išta uplaćujem bilo kome...I to može da se prenese ne bilo koju delatnost, prodavali džempere, mleko, knjige ili usluge bilo čega. Svi smo sakriveni iza "digitalne mreže" a to je po difoltu dobro zato što je, eto, dobro. Samo što je ovo malo preusko specijalizovano, i plus ubira kintu...

Poslednja izmena:
Pa bitno je da se pojavi povoljnija alternativa Uberu i bitno je osloboditi to trziste usluga a da ne tece krv u potocima.
Uber naplacuje svoju uslugu povezivanja vozaca i putnika. Moze neko sutra da pokrene slican posao sa manjom provizijom, ako izracuna da moze da ponudi povoljniju uslugu.

I po čemu se to razlikuje od taksi službi, osim što taksi službe kroz druge tehnologije povezuju vozače i putnike?

Zato sto to rade lose i nisu svesni da moze bolje.

Nego, da se nadjete i lepo se ispricate uz kaficu?

Moze ali nemam pojma kada i gde ;) tada bi konacno valjda skapirali da nisam "nato placenik i domaci izdajnik" nego sasvim normalan covek kome je bilo dosta bandita na vlasti ;)

@Ivde76 gde si se iselio ?

Pogodio je drug Fidel... North park :)

Na zalost velika vecina Srbije i dalje zivi okruzena upravo tim zlom koje si naveo (i njihovim naslednicima sa apsolutno identicnim "mind set-om"... da se lepo nastavi tradicija) A na jos vecu zalost narod apsolutno cuti!!!??? za razliku od 91-2000-te ;)
Sto izgleda znaci da su "odlicno odradili posao" koji su sami i zapoceli 91-ve!!!???

@ivke76

[emoji122]

Ceo ovaj roman si dzabe kuckao jer isti nece promeniti cinjenicu da si napisao pre par meseci : dobro je sto su nas bombardovali da dodjemo malo sebi.. Tako nesto moze da napise samo tesko bolesna osoba i covek pun kompleksa.(nisam ti ja kriv sto su te svi klinci zadirkivali i tukli u osnovnoj skoli i nabijali ti komplekse.)

Ja npr tebe posle te recenice ne mogu normalno da posmatram,cak sta vise voleo bih da potrazis strucnu pomoc.. A vidim da i brzo penis,naravno pokusavas da sve uvijes u oblandu ali to tek govori koji si pacer.

Kao sto neko napisa kada se budes vratio u zemlju iz koje si pobegao zovi me da se nadjemo licno u 4 oka i razmenimo misljenja.. Vise cemo tako postici nego ovim nebitnim skrabanjem na forumu :)

Lepi moj citiraj gde sam to napisao???
Nije tesko... kliknes na moj nik pa nadjes sve postove :)

Pa i mene su bombardovali tada!!! Zasto mislis da ja to opravdavam i jos cuj pisem "da je dobro"!!!??? To je upravo pacerski potez tipican za "tvoju sortu"... kao Miru Markovic da citam ***!!!???

"Klinci zadirkivali i tukli u skoli i nabijali komplekse"!!!??? Hahahaha... Alo loznica jel' se cujemo ;) "cika Ivke" je prosao ono sto ti ni na filmu jos nisi video ;)
Jel si ti prijatelju tih godina uopste imao semafor i soliter u svom gradu? Skroz omalterisanu kucu??? Ulicnu rasvetu? Asfalt??? Posle nekome cudno kako je Tito (i ovi posle njega) vladao Jugoslavijom ;)

Covece pun si klasicnih "odrastao na Slobinom rts-u i pinku" floskula i demagogije!!!??? Za mladog coveka je to bas jako tuzno ;)

Tema je uber upp, imate pm pa slobodno nastavite.

Slazem se.

Nego koje su sanse da uber dodje u srbiju (cenim velike jer nam politicari vole lovu) i kako da se trenutni taksisti pripreme na taj vid konkurencije ?
Jedan moj dobar prijatelj je taksista vec mnogo god,sada je vec u godinama pa kapiram da se mozda nece najbolje snaci kada ulete.. Sta mu je najbolje da radi ako neko zna ?
Mada opet,verovatno ce sve info pokupiti od kolega,samo da mu ne bude kasno.. :)

Poslednja izmena:
Mnogo priče u ovoj temi, a malo pravih informacija...

[youtube]NgeldQSW4Ng[/youtube]

Predstavnik ubera za jugoistočnu Evropu o početku rada u Zagrebu...
Sve su teme provukli pa tako i oko poreza.

Poslednja izmena:
caggo.JPG

Dragi Car:Go korisniče,

Pre svega želimo da ti se zahvalimo na poverenju, podršci i strpljenju koje si nam ukazao prethodnih meseci.
Pokrenuli smo Car:Go sa ciljem da urbani prevoz učinimo lakšim, efikasnijim, komfornijim i jednostavnim poput jednog klika na mobilnom telefonu.
Naš razvojni tim danonoćno radi na razvoju novih opcija u aplikaciji kako bi omogućio što bolje korisničko iskustvo i lakše korišćenje Car:Go aplikacije tebi i svim našim korisnicima.
Jedna od novina koju sa velikim zadovoljstvom želimo da ti predstavimo jeste dopuna CarGo kredita putem mts mobilne mreže. Pored dosadašnjih načina dopune kredita, PayPal i Telenor banke, od sada korisnici mts mobilne mreže mogu koristiti i ovu opciju i to sve u okviru Car:Go aplikacije.
Ukoliko si i ti jedan od njih, pozivamo te da preuzmeš novi update Car:Go aplikacije koji sadrži unapređenja i novine koje će nadamo se omogućiti još bogatije korisničko iskustvo i olakšati proces poručivanja vožnje.

Napomena:
Opcija dopune Car:Go kredita putem mts mreže trenutno je dostupna Android korisnicima, dok će update za iOS Car:Go korisnike biti dostupan u narednom periodu.

Mnogo priče u ovoj temi, a malo pravih informacija...

[youtube]NgeldQSW4Ng[/youtube]

Predstavnik ubera za jugoistočnu Evropu o početku rada u Zagrebu...
Sve su teme provukli pa tako i oko poreza.

Ovaj lik me podseca na mog drugara "belosvetskog prevaranta" koji je u istim tim crowdfunding/start-up/entrepreneurship/venture-capital vodama. Sinisa Mali je na isti kalup.

Znači u Zagrebu radi UberX, taksisti mogu istovremeno da koriste usluge svog udruženja i Uber. Ako čeka u redu na taxi stanici, može da upali Uber i pokupi vožnju. Iako je vožnja jeftinija, zarada se ostvaruje većim prometom. Porez plaćaju taksisti, kao što ga inače plaćaju, a Uber svoje pare izvlači iz države.

Imate religiju koja je ubedila ljude da postoji imaginarni cikica koji je stvorio sve i sja i nije nikakav problem sto ta korporacija/firma/kult/mafija ne placa porez ali zato je Uber problem? Vat da fak?

Zasto mora da se oporezuje Uber?

To sto se koristi vec postojeca infrastruktura ne znaci da treba dodatno da se placa bilo sta. Po cemu je taksi automobil drugaciji od normalnog automobila? Ako se vec placa registracija to je sasvim dovoljan porez. Ono sto bih ja ubacio u Uber jeste da se napravi limitiran broj taksista na odredjenom broju stanovnika i ako nemas dovoljno pozitivnih jednostavno letis iz price.

Ova retardirana zemlja i jeste tu gde jeste bas zato sto se neradnici ugradjuju svuda i traze harac na sta god stignu a kad treba da se pomogne tim istim firmama bilo kako onda prc. Prvo se pomaze ljudima pa onda drzavi a ne obratno. Ne pravi drzava sama od sebe pare vec ljudi koji zive u njoj.

Sto se mene tice ja bih uveo jos gomilu servisa poput Ubera da decentralizuju sve moguce i da onda lepo da nastane haos svuda pa da se nesto promeni. Ima lep klipic ispod :)

[YOUTUBE]ZwMVMbmQBug[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Cim ogranicis broj necega, to nije slobodno trziste i samim tim postaje plodno tlo za mito i korupciju.

Pa Srbiji su "oslobodioci" posle 2000. oslobodili tržište, pa ne primetih nešto da je to rešilo probleme korupcije.

gledam primer notara i sudskih izvrshitelja...ko je imao vezu i bio prvi je milioner...

Vrh Dno