Šta je novo?

Uber app

Čini mi se da je tebi mnogo toga nejasno. Znači svi ovi što su otišli u inostranstvo i bave se prevozom robe ili putnika u npr. nemačkoj nemaju prava na to pošto nisu učestvovali u radnim akcijama izgradnje auto puta :d

Izgleda da sam te pogresno okarakterisao. Ti ipak nisi korektan oponent.

@genijalcin@23, sve su u pravu....ALI ako su svi naje..... zasto taksisti ne bi? Jesu oni neka specijalna zasticena vrsta? Ugrozena? Beli medved? Sibirski tigar?
@Joker: ma moze i saobracajna skola, moze bilo sta. Ali da se ZNA kako MOZE da se postane taksista. Recimo kao sta vam treba da otvorite apoteku, frizerski salon , trafiku ....
@marxista : tom filozijom ja ne treba da placam RTS pretplatu. Posto 80% srbije nije placalo pretplatu, a ja sam ****** placao....eto sada ja necu....Znas kad bi mi to proslo? Za 6m ce mi se pojaviti sudski izvrsitelji. Ali ti posto si taksista, vi cete da se skupite blokirate Beograd i puj pike ne vazi.

@genijalcin@23, sve su u pravu....ALI ako su svi naje..... zasto taksisti ne bi? Jesu oni neka specijalna zasticena vrsta? Ugrozena? Beli medved? Sibirski tigar?

pa vidis da se bore za svoja prava. to njihov slučaj čini posebnijim. ne kažem da su ti ostali ljudi koji su najebali krivi za to što ih je sistem *****ao, ali da su mogli da se organizuju i priprete rekama krvi možda bi danas bili u boljoj situaciji.

i ne treba plaćati tv pretplatu. to je servis gradjana srbije taman koliko sam i ja deda mraz.

Poslednja izmena:
Ja ne mogu da verujem da covek tvojih godina i iskustva na forumu brani monopol......Izvini...ali razocarao si me.

@genijalcin@23
Samo te molim na kulturnoj komunikaciji, bez vređanja.
Da si pročitao te varijante koje te ne interesuju video bi da će uber plaćati porez srbiji kao i vozači.
@marxista
ne znam po kojim osobinama ti ceniš sagovornika, ali kako mi se čini po tome da li se slaže sa tvojim stavovima ili ne. Kao što sam napisao u nekom postu, ukoliko ti prihodi nisu dovoljni da izmiriš obaveze prema državi i živiš onda zatvoriš firmu i radiš nešto drugo. Nije rešenje neplaćanje svojih obaveza, kad tad će država naplatiti svoje.

Radne akcije su komedija nekima. Sigurno su to isti oni koji gledaju kako da opljackaju stare jer ne vide i ne cuju dobro. Prackaju ih razni, od lanaca prodavnica, preko banaka, telekomunikacionih giganata, pa do obicnih dzeparosa sto hoce da pridrze torbu. Zato se tresu kada mlad covek prodje blizu pored njih. Jednom sam na istom ovom forumu izjavio da penzionerima treba ukinuti penzije jer su tako zasluzili svojim cinjenjem. Danas me ponajvise od svega sramota zbog te izjave. Bilo bi nam mnogo bolje kada bi drugi "mladi" to uvideli.

Samo da znate, u Austriji ako vidis mladog coveka u kaficu tokom dana (a bogami i uvece) znaj da je turista u pitanju. U civilizaciji da bi uzivao moras da to zasluzis. Niko ti nece dati od svoje tesko zaradjene plate da izigravas baju na splavu ili kafani, sto je uobicajena pojava u ovom iscasenom drustvu. Istom onom koje se posmeva tudjem radu jer je jelte bio rezultat entuzijazma a ne striktno kapitalisticka tvorevina.

pa monopol je državni. država bi trebala prva da ga brani. ali ona hoće taj monopol da komplet preda kompaniji iz kalifornije.

@genijalcin@23
Samo te molim na kulturnoj komunikaciji, bez vređanja.
Da si pročitao te varijante koje te ne interesuju video bi da će uber plaćati porez srbiji kao i vozači.

uber će plaćati porez za usluge web aplikacije. ono nešto kao hot chat preko telefona. neće plaćati akcize za gorivo, neće plaćati putarine, ali će od svega toga ubirati profit.

Poslednja izmena od urednika:
Kad taksisti lincuju car:go i slicne domace, doce stranac....tako je za sve kod nas. Ne valja nista domace....
E da meni drzava da subvencije kao Fijatu....ali da...ja sam Srbin....sto bi meni dala....
Mi smo jedina drzava gde je cilj: PAZI DA NE KUPIS DOMACE!!

Samo dvojica u lov ne mogu, propisana obaveza je da grupu cine bar 3. 2 coveka koja imaju nesredjene odnose u bilo kom obliku i bilo kakve vrste ne idu u lov ni zajedno i odvojeno. Da bi nesreca u lovu pila vodu, mora bar 3-5 osoba da bude prisutno. Kazna je ubistvo iz nehata kako god okrenes, ako je rec o " nesreci ".

Ta najdemokratskija drzava na svetu sebe takvom smatra i naziva cesto. Obozava druge da uci sta je demokratija, bas kao nasi zuti. Pritom ima samo 2 partije. Trudi se da sve druge najblaze receno sebi prilagodi, nekad vrlo otvoreno, od 1905. Iz te drzave dolazi ubber.
Heh kada bi iko od "vecitih boraca za pravdu i slobodu na internetu" (odaje te nik *** ;)) skapirao da ima ljudi kojima se jednostavno ne dopada ni "istok" a ni "zapad" bilo bi daleko manje palamudjenja ;)

A posto ne mogu (jos uvek ;)) na mars, onda cu valjda da biram ono sto je bolje za mene i moju porodicu. Od konstantnog kukanja i vikanja "nepravda/navijanja za ono bolje i pravednije/secanja na lepa stara vremena" nema vajde... plus sto sve to kukanje, lozenje na Sfrj i "patriotsko/pravedni" stav lepo puni dzepove primitivcima u Srbiji ;)
Ko to nije skapirao (a proslo je vec cetvrt veka... and counting) neka slobodno i dalje kuka... Zivi bili!!!

Sto se lova tice, da kako da ne, poznati smo kao neko ko voli da postuje pravila i zakone!? (ne racunam naravno situacije kada "striktnim citiranjem zakona" treba odbraniti svoj stav na netu npr.)

Suma sumarum... Uber je najmanji problem u Srbiji, nije cak ni u "top 100" problema, onih pravih - krucijalnih, zbog kojih Srbija i jeste "u kanalu".

Lepo je doduse "pisati u etar" u dobrom starom "zvezda/partizan - ja sam u pravu ti nemas pojma" fazonu, dok ce u realnosti biti onako kako neko od "vip-ovaca sa vrha" (na zalost) odluci. Dzaba "potoci krvi" i ostale "lozacke mantre" protiv "zlih kapitalista"... "uzrok" ce jelte uzrokovati "posledicu" a bas kao i ranije/mnogo puta do sada, "uzrok" ce se lepo opariti i kukati na "posledicu"!!!??? Sto ce "jadni mali covek" naravno oberucke prihvatiti i vecito kinjiti "posledicu"... daleko vise od "uzroka"!!!??? I uvek ce izgleda prolaziti ta "prica" (od fice, drine i vinjaka koji su bolji od pulmana, havane i civasa, preko Kosova i bombardovanja, tranzicije, patriotizma, religije, itd... itd...)

I dok ti npr. kontriras mene na netu, imas nik "Fidel", mrzis zlu Ameriku i kapitaliste, kukas nad svojom zlom sudbinom, cekas Noleta, sportiste i Putina da se malo "zaradujes", Srbujes u etar, itd... itd... ekipa je u ovom fazonu:

i to je za advokate tačno. kod njih je izrazito razvijena klasna svest. da vidiš kako su odmah ustali i organizovali kada je vlast udarila na njih.

...lozenje na Sfrj...

Ne radi se tu o lozenju vec o vestackom kreiranju diskontinuiteta sa ciljem pravljenja boogie cove na koga cemo svaliti sve nase nedace. Komunisti su bar imali dobar razlog da to urade jer su se suocili sa veleizdajom od strane sopstvene vlasti i predaje drzave pod tudju kontrolu (nesto sto danas karakterise sve zemlje koje su to dozvolile u WWII kao neozbiljno i zbog cega jedna Francuska nikada vise nece postati supersila). Ovi svi sto si im slike postavio, sa sve njihovim velikim vodjom ispod lipe sto pociva su i sada svoju politiku grade na pljuvanju po SFRJ (nebitno da li pljuju ekonomsko ili ideolosko uredjenje).

Neophodno je sagledati proslost i prihvatiti je ma kakva ona bila jer to je proslost ljudi koji zive na ovim prostorima ma kako se drzava zvala i bila uredjena. Politikom upiranja prsta u druge (omiljena aktivnost poslednjih cetvrt veka) se koriste oni koji imaju necasne namere.

uber će plaćati porez za usluge web aplikacije. ono nešto kao hot chat preko telefona. neće plaćati akcize za gorivo

Ovaj je stvarno genijalcina :) A na sta ce da ide auto, na nuklearnu fuziju :p

Prvo je poceo sa laznom pricom o najnizoj ceni kao apokalipsi danasnjice, a pritom sam placa komponente za PC po najnizoj ceni, upravo zbog tog kapitalizma. ONda je poceo o nelojalnoj konkurenciji kao nekakvoj indulgenciji za neplacanje poreza i otvoreno pozvao na krsenje zakona - pausalci su nelojalna konkurencija ljudima u pdv-u i sad, koristeci se nakaradnom logikom rentsikera i njihovih branioca (jel ima razlike :p), svi ne trebaju da placaju porez!? A Zavrsio je sa drzavnim monopolima koje drzava hoce da preda monopolistima? Lyft-u, Didi, Uber-u, itd?

Zaista ovo pisanije njegovo zavredjuje nasu paznju, ali paznju nasu kakav covek ne treba biti! Na kraju, pored svih njihovih zelja, pored svih svetskih regulatora i birokrata tehnologiju niko ne moze ukinuti!

provajderi mobilne telefonije se trudili sa sms i eto nama viber, whatsap...
i advokati se trudili i evo nama notari
i male radnje se trudile i evo nama nova idea na svakom cosku, pa i idea online

Čini mi se da je tebi mnogo toga nejasno. Znači svi ovi što su otišli u inostranstvo i bave se prevozom robe ili putnika u npr. nemačkoj nemaju prava na to pošto nisu učestvovali u radnim akcijama izgradnje auto puta :d
ne lupetaj.

ne možeš se ti baviti prevozom robe ili putnika u nemačkoj, a da ne plaćaš porez za to.
Znaci Srbin moze da ode u Nemacku i da postane taxista ili Uber vozac i da normalno radi ali Srbin ne moze da postane Uber vozac u Srbiji???
uber će plaćati porez za usluge web aplikacije. ono nešto kao hot chat preko telefona. neće plaćati akcize za gorivo, neće plaćati putarine, ali će od svega toga ubirati profit.
Pa Uber vozaci ce placati porez, gorivo i putarine.

provajderi mobilne telefonije se trudili sa sms i eto nama viber, whatsap...
i advokati se trudili i evo nama notari
i male radnje se trudile i evo nama nova idea na svakom cosku, pa i idea online

To je nepobitna cinjenica da nicija ne gori vecno. U odbranu marxsiste i taksista mogu reci da ce sutra kada dodje vreme da Uber pocne gubiti trziste jer ce ga nestobolje zameniti, oni ce isto peniti i sluziti se svime da ostanu relevatni. To isto radi Microsoft (nekada young gun), time se bavi News Corporation Ruperta Mardoka.To ce raditi i Amazon/Google/eBay/Tesla/Apple kada dodje vreme na njih. Retko ko sidje sa pozornice dostojanstveno tako da ja taksistima to ne uzimam za zlo.

Daleko bilo... Tada bi propalo i drustvo i ekonomija.
Po mojim postovima u kojima skoro da ne propustam da se pozovem na zakone, pravo, uredjenost i regulaciju ne bi smeo da budes u zabludi i zakljucis da sam mislio na anarhiju.
Zastupam uredjeno drustvo ali tako da je u njemu epicentar covek i to onaj mali a da je korporacija prinudjena da postuje SVE VRSTE PRAVA tog malog coveka. Dakle govorim o drustvu u kome DEMOKRATSKI vladaju svi pojedinci a u kome korporacije (posebno strane) nemaju nikakvog uticaja na upravljanje drustvom.

Kao sto sam na temi o unifiju rekao, uvek cu pre izabrati da budem izgubljeno jagnje nego ovca koja slepo prati ovna predvodnika.

...A taksisti i advokati su danas sinonim za izgubljenu jagnjad dok su, nazalost, skoro svi drugi sinonim za OBICNU OVCU.

...eto, dozvoli mi pravo da ne udjem u tor nego da lutam. Volim slobodne pasnjake i livade i prihvatam da tako slobodno zivim dok ne natrcim na COPOR VUKOVA. Sve je to prirodno, ali po mom misljenju lepse je biti pojeden kao slobodna jedinka nego cekati u konclogoru (toru) da nad tobom i ostalima neslobodnima bude izvrsen genocid. ;)

Taksisti i advokati su "jaki" samo zato sto su uvezani sa mafijom iz drzave i zato sto njima placaju porez umesto direktno drzavi. Blokade i strajkovi su cirkuska predstava za narod i opravdanje tj. izgovor za reketase na polozaju koji kao rade za drzavu a u stvari protiv nje!

Taksisti i advokati su "jaki" samo zato sto su uvezani sa nekima iz drzave i zato sto njima placaju porez umesto direktno drzavi. Blokade i strajkovi su cirkuska predstava za narod i opravdanje tj. izgovor za reketase na polozaju koji kao rade za drzavu a u stvari protiv nje!

ma jelde?

kad neko ustane i organizuje se da se bori za svoja prava onda on to ne radi radi sebe nego za reketaše na vrhu piramide i protiv države?

de, polako, smiri se. prvo mi objasni šta je "uber vozač". de pojasni mi prvo tu piramidu.

Poslednja izmena:
Po mojim postovima u kojima skoro da ne propustam da se pozovem na zakone, pravo, uredjenost i regulaciju ne bi smeo da budes u zabludi i zakljucis da sam mislio na anarhiju.
Zastupam uredjeno drustvo ali tako da je u njemu epicentar covek i to onaj mali a da je korporacija prinudjena da postuje SVE VRSTE PRAVA tog malog coveka. Dakle govorim o drustvu u kome DEMOKRATSKI vladaju svi pojedinci a u kome korporacije (posebno strane) nemaju nikakvog uticaja na upravljanje drustvom.

Kao sto sam na temi o unifiju rekao, uvek cu pre izabrati da budem izgubljeno jagnje nego ovca koja slepo prati ovna predvodnika.

...A taksisti i advokati su danas sinonim za izgubljenu jagnjad dok su, nazalost, skoro svi drugi sinonim za OBICNU OVCU.

...eto, dozvoli mi pravo da ne udjem u tor nego da lutam. Volim slobodne pasnjake i livade i prihvatam da tako slobodno zivim dok ne natrcim na COPOR VUKOVA. Sve je to prirodno, ali po mom misljenju lepse je biti pojeden kao slobodna jedinka nego cekati u konclogoru (toru) da nad tobom i ostalima neslobodnima bude izvrsen genocid. ;)
Nisam ni mislio na anarhiju.
Niti sam mislio na taksiste zato sam namerno njih izostavio.

Advokati su tipican primer za ovce koje prate predvodnika, a pogotovu kad taj predovnik krene za kaznama i pretnjama.
Tako da ti je primer za adovkate veoma los, zato sam ono i napisao.

Taksisti i advokati su "jaki" samo zato sto su uvezani sa mafijom iz drzave i zato sto njima placaju porez umesto direktno drzavi.
Daj bre, pa to su recenice za kurir i blic.
Jel znas pozudano da advokati placaju porez nekoj mafiji ?
radio su u nekoj kancelariji, imao svoju , pa pricas iz iskustva ?
Ili si procitao u zutoj stampi ili cuo od komisjinog kuma ?

Poslednja izmena:
Gde pise da ne radi za sebe??? Pa nije ni cudno sto se vi bunite kad ni jednu recenicu ne mozete da razumete! Bune se za svoje dupe a rade za svoje i za dupe svojih kompanjona (a protiv drzave i ostalih gradjana),sto se i vidi iz toga da nece fiskalne kase, nece nikakvu evidenciju, red, nista normalno. A Uber vozac je vozac koji koristi Uber aplikaciju i prevozi putnike i robu,eto da pojasnim kad vam ni to nije jasno...
Daj bre, pa to su recenice za kurir i blic.
Jel znas pozudano da advokati placaju porez nekoj mafiji ?
radio su u nekoj kancelariji, imao svoju , pa pricas iz iskustva ?
Ili si procitao u zutoj stampi ili cuo od komisjinog kuma ?
Znam pouzdano da advokatske kancelarije finansiraju politicke partije i politicare pojedince i vrse besplatne usluge! Takodje mnogi su uvezani u raznim kombinacijama i sferama biznisa gde dele profit i provizije! O tome da su cesto u pitanju bivse,sdasnje ili buduce kolege tek da ne pricam! A vrana vrani oci ne vadi i zato oni mogu da blokiraju drzavu mesecima i da im to prodje bez posledica. I naravno da ne mislim na sve vec na dovoljan broj, ostali (neuvezani) zaista veruju (kao i obican narod) da su strajkom uspeli da se spasu uvodjenja reda.
Isto vazi i za taksiste, pa sta mislite da ne mogu da ih pohapse i zaplene vozila vec moraju da ih puste da blokiraju grad dokle oni hoce?! Ili za seljake kad blokiraju drumove a iza svega stoji nekolicina krupnih proizvodjaca i birokratska interesna grupica!

Poslednja izmena:
Meni je zanimljivo sto se marxista napada jer je rekao da prvo drzava treba da njega ispostuje pre nego sto nesto od njega zahteva. Smatram da je taj njegov stav pogresan medjutim ne mogu da se ne prisetim teme o regulaciji freelancing IT usluga gde su moji gospoda programeri isto tako pricali kako drzava treba prvo da se sredi pa ce onda oni da placaju porez ;)

Gde pise da ne radi za sebe??? Pa nije ni cudno sto se vi bunite kad ni jednu recenicu ne mozete da razumete! Bune se za svoje dupe a rade za svoje i za dupe svojih kompanjona (a protiv drzave i ostalih gradjana),sto se i vidi iz toga da nece fiskalne kase, nece nikakvu evidenciju, red, nista normalno. A Uber vozac je vozac koji koristi Uber aplikaciju i prevozi putnike i robu,eto da pojasnim kad vam ni to nije jasno...

Znam pouzdano da advokatske kancelarije finansiraju politicke partije i politicare pojedince i vrse besplatne usluge! Takodje mnogi su uvezani u raznim kombinacijama i sferama biznisa gde dele profit i provizije! O tome da su cesto u pitanju bivse,sdasnje ili buduce kolege tek da ne pricam! A vrana vrani oci ne vadi i zato oni mogu da blokiraju drzavu mesecima i da im to prodje bez posledica. I naravno da ne mislim na sve vec na dovoljan broj, ostali (neuvezani) zaista veruju (kao i obican narod) da su strajkom uspeli da se spasu uvodjenja reda.
Isto vazi i za taksiste, pa sta mislite da ne mogu da ih pohapse i zaplene vozila vec moraju da ih puste da blokiraju grad dokle oni hoce?! Ili za seljake kad blokiraju drumove a iza svega stoji nekolicina krupnih proizvodjaca i birokratska interesna grupica!

Чисто да не будеш у заблуди... Кад би адвокати наплаћивали све по тарифама, што би им била обавеза ако имају фискалну касу, било би то веома, веома папрено за клијенте. Моје мишљење је да је овај систем паушалног опорезивања бољи, и по државу и по народ. Основица је свакако велика.

Zasto bi onda iko placao drugacije? Ajde lepo dozvolimo svima pausalno sa visokom osnovicom pa da vidimo sta ce da bude?

Zasto advokati i taksisti nemaju fiskalne kase?

Izgleda da su se stvarno izgubili na livadi kako kaze marxista pa da im ne crknu baterije ili nemaju struje tamo :)

.

Medju 4000 kancelarija sigurno ima neke koje finansiraju i teroriste ...
To ne znaci da su advokati generalno uvezani sa teroristima niti sa drzvom.

vrana vrani itekako vadi oci.
Tu blokadu drzave su izveli sa pretnjama advokatima. Ko ne strajkuje bice suspendovan(naravno laznim pretnjama jer je na kraju sud sve suspenzije ukinuo), pa i pored toga je deo advokata radio.
Da nisu iznosili takve pretnje pola bi strajkovalo pola ne bi.
Zabole krivicara za to sto se uvode notari.
Da su oni ujedinjeni kako se prica, ne bi bilo potrebe za pretnjama i prinudnim strajkom.

Poslednja izmena:
Zasto bi onda iko placao drugacije? Ajde lepo dozvolimo svima pausalno sa visokom osnovicom pa da vidimo sta ce da bude?

Не знам, вероватно зато што је у питању искључиво специфичан умни рад. Као и код нпр. програмера...

Nazad
Vrh Dno