- Učlanjen(a)
- 21.06.2014
- Poena
- 159
Ahahaaaa hvala ti sto si me slatko nasmejao druze.Ju ju ju...jesi li se pogledao u ogledalo skoro?
Sa amebom ne mogu da budem na "ti" u pravu si...
Dobar odgovor.
Ahahaaaa hvala ti sto si me slatko nasmejao druze.Ju ju ju...jesi li se pogledao u ogledalo skoro?
Sa amebom ne mogu da budem na "ti" u pravu si...
Ni vi iz inostransva niste gadljivi na naše uber zdravstvo, pogotovo sada preko leta kada dolazite krezubi po nove zube.U toj sam branši pa znam.
Plaćanje pregleda u kešu slika i prilika komunističkog sistema vrednosti. Brate mili...:smash:
Gde je to zdravstvo besplatno? I u najkomunističkijem™ sistemu se izdvajaju sredstva za zdravstvo, a socijalizovani zdravstveni sistem, gde svi plaćaju redovno da bi zdravstveni sistem funkcionisao i pružao pomoć onima koji su najugroženiji postoji čak i u jednoj Velikog Britaniji. Taj sistem postoji u ovom ili onom obliku svuda po Evropi, pa i po civilizovanim zemljama, i nigde nije besplatan, niti je u ono vreme bio besplatan, jer su svi u Jugoslaviji izdvajali od plate za taj zdravstveni sistem.
Nego je par priučenih i zlonamernih agitatora i demagoga dočekalo da izvrne tezu naglavačke, govorenjem o nekakvom "besplatnom zdravstvu i školstvu koje je moralo doći na naplatu," pravdajući pljačku i uništenje tog zdravstvenog sistema, sistema socijalne zaštite i penzionih fondova. Nije moralo da "dolazi na naplatu" ništa više ni manje nego što danas mora zdravstveni sistem Nemačke, Britanije, Norveške, Španije, Italije. Samo što mladi liberali ne razumeju baš ni ono što tobože zdušno kritikuju, ni ono što tobože zdušno podržavaju.
I to je sasvim ok, al mogao bi da me demantujes ili bar pojasnis zasto i kako. Mozda gresim u svom stavu...@djolenzi
Ne slažim se ni sa jednom jedinom reči napisanom u tvom postu.
Slazem se sa svakom tvojom recenicom ovde napisanom.Ja i dalje ne kapiram gde je problem i cemu ovolika polemika oko Ubera.
Koliko je samo zanimanja izumrlo ili pred sam kraj postojanja zbog iste te tehnologije? Ja razumem marxistu iz perspektive da nije nista bolje mogao ili hteo za sebe da uradi pa da zivi od taksiranja ali ne kapiram kuknjavu oko toga. Sam si birao to i sad uzivaj u svom izboru. Bilo je samo pitanje vremena kad ce se sve robotizovati/automatizovati/upgrade-ovati na ovaj ili onaj nacin.
Ako je taksiranje toliko zahtevno za prosecnog coveka i zaista zahteva ne znam kakve vestine onda taksisti ne treba da se boje jer ce pobediti taj Uber ali koliko se ja razumem i koliko sam imao prilike da saradjujem sa taksistima tu uopste ne postoje neke nadprosecne stvari. Vozilo, B kategorija, gps i osnovna kultura. Taksiranje kao taksiranje je jedno od onih "obicnijih" zanimanja poput kasirke, cistaca ili prodavca (bez ikakvih namera da uvredim) i ne zahteva ne znam kakve vestine ili bilo sta iznad onoga sto 90% ljudi ima i samim tim je osudjeno na izumiranje. U Japanu npr vec postoje restorani i prodavnice gde je sve automatizovano i pitanje je vremena kada ce se to preneti na ostatak sveta...
Drugo, izuzetno je glupavo da se taksisti bune oko bilo cega kad je ceo njihov smisao pao u vodu (ili pak drasticno opao) sa pojavljivanjem GPS aparata. Pre je poznavanje grada bila vestina i tu se znalo gde sta i kako ali to su prosla vremena.
Ja i dalje ne kapiram gde je problem i cemu ovolika polemika oko Ubera.
Koliko je samo zanimanja izumrlo ili pred sam kraj postojanja zbog iste te tehnologije? Ja razumem marxistu iz perspektive da nije nista bolje mogao ili hteo za sebe da uradi pa da zivi od taksiranja ali ne kapiram kuknjavu oko toga. Sam si birao to i sad uzivaj u svom izboru. Bilo je samo pitanje vremena kad ce se sve robotizovati/automatizovati/upgrade-ovati na ovaj ili onaj nacin.
Ako je taksiranje toliko zahtevno za prosecnog coveka i zaista zahteva ne znam kakve vestine onda taksisti ne treba da se boje jer ce pobediti taj Uber ali koliko se ja razumem i koliko sam imao prilike da saradjujem sa taksistima tu uopste ne postoje neke nadprosecne stvari. Vozilo, B kategorija, gps i osnovna kultura. Taksiranje kao taksiranje je jedno od onih "obicnijih" zanimanja poput kasirke, cistaca ili prodavca (bez ikakvih namera da uvredim) i ne zahteva ne znam kakve vestine ili bilo sta iznad onoga sto 90% ljudi ima i samim tim je osudjeno na izumiranje. U Japanu npr vec postoje restorani i prodavnice gde je sve automatizovano i pitanje je vremena kada ce se to preneti na ostatak sveta...
Drugo, izuzetno je glupavo da se taksisti bune oko bilo cega kad je ceo njihov smisao pao u vodu (ili pak drasticno opao) sa pojavljivanjem GPS aparata. Pre je poznavanje grada bila vestina i tu se znalo gde sta i kako ali to su prosla vremena.
Slazem se sa svakom tvojom recenicom ovde napisanom.
...i PROGRAMERI-uberasi koji ulicu prelaze na crveno, na taksiju otvaraju vrata i pokusavaju taksisti da otmu 'leba.
Boze sacuvaj, aj sto krsis sve moguce zakone RSrbije i cinis krivicno delo pozivajuci na krvoprolice time bi trebali da se pozabave odredjeni organi ove drzave i nadam se da ce jer cu zvanicnim putem licno uputiti dopis sa tvojom porukom jer je to krivicno delo sto radis, a ono cime bi trebali admini da se pobrinu ovde je taj da ne lazes(jer ja ne znam ni ko je ni sta je taj dusman13) a posebna prica je tvoj recnik i vredjanje sagovornika.Da me banuje da bi ti i tebi slicni mogli nesmetano da vredjate mene i moju profesiju? Da nesmetano ismevate zakone republike Srbije i jedini period u kome je prosecan gradjanin Srbije ziveo iole dobro, ravnopravno i srecno? Da visestruko banovanom lazovcini dusman13 aka enraged i njemu slicnima omoguci da me neometano zapisavaju i onda kad se odjavim sa teme?
Da tebi omoguci da me neometano prozivas za verbalni delikt prema pravilniku foruma zbog koriscenja izraza "gamad" iako je @rango1 oprosteno (a i preziveo mu je post) sto je taj moj verbalni delikt IZAZVAO nazivajuci moje kolege i mene KRVOLOCIMA? Da rango1 omoguci da nesmetano laze o vecoj brojnosti uberasa u Srbiji u odnosu na taksiste te da poziva na sukob sa taksistma sa motom "PUBLIC POWER"?
Jel treba mozda da pobrise i sve moje druge postove pa da i normalni ljudi poput g@w na osnovu prezivelog pisanja zakljucuju kako sam iskvaren i los?
Treba li mozda stvarno da poveruje da sam ja (u ime taksista ili svoje licno ime) stvarno pretio bilo kome pa makar i PROGRAMERIMA-uberasima ako sam za nepostojecu situaciju, dakle hipoteticku rekao da je nemoguce da se desi jer bi se taksisti oduprli NASILJU I KRSENJU ZAKONA REPUBLIKE SRBIJE?
E pa ja ponavljam i tebi i slicnima tebi - nopasaran! Nasilje i bezakonje vam nece proci!
A kakav to (loš?) uticaj ima WallMart u Amerikama? Da li se misli na niske plate zaposlenih ili niske cene proizvoda koji se prodaju u tom lancu?will have the same effect on Dutch society as supermarket chain WalMart in the United States.
Pa, da bi mogao da nastavi da vređa sve koji ne misle kao onzasto jos nije banovan?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari