Šta je novo?

Uber app

Ni vi iz inostransva niste gadljivi na naše uber zdravstvo, pogotovo sada preko leta kada dolazite krezubi po nove zube.;) U toj sam branši pa znam.

Na ovaj post.
Nešto si izmenio u međuvremenu dok sam pisao.

U svakom slučaju dolaze naši gastabajteri i zbog drugih stvari koje mogu i preko završiti ali nekako im slađe kad ostave pare u matičnoj im zemlji (sarkazam). Pitam se zašto?

E to bi već trebalo da odgovore oni koji dolaze ovde da prave zube. Da ne ispadne ponovo kako grešim.

Plaćanje pregleda u kešu slika i prilika komunističkog sistema vrednosti. Brate mili...:smash:

Gde je to zdravstvo besplatno? I u najkomunističkijem™ sistemu se izdvajaju sredstva za zdravstvo, a socijalizovani zdravstveni sistem, gde svi plaćaju redovno da bi zdravstveni sistem funkcionisao i pružao pomoć onima koji su najugroženiji postoji čak i u jednoj Velikog Britaniji. Taj sistem postoji u ovom ili onom obliku svuda po Evropi, pa i po civilizovanim zemljama, i nigde nije besplatan, niti je u ono vreme bio besplatan, jer su svi u Jugoslaviji izdvajali od plate za taj zdravstveni sistem.

Nego je par priučenih i zlonamernih agitatora i demagoga dočekalo da izvrne tezu naglavačke, govorenjem o nekakvom "besplatnom zdravstvu i školstvu koje je moralo doći na naplatu," pravdajući pljačku i uništenje tog zdravstvenog sistema, sistema socijalne zaštite i penzionih fondova. Nije moralo da "dolazi na naplatu" ništa više ni manje nego što danas mora zdravstveni sistem Nemačke, Britanije, Norveške, Španije, Italije. Samo što mladi liberali ne razumeju baš ni ono što tobože zdušno kritikuju, ni ono što tobože zdušno podržavaju.

Da ti nadjes tu recenicu koju je bas tako neko ovde izrekao, jer koliko me secanje, jos, sluzi ovde se pricalo o kreditima koje je tadasnja Jugoslavija uzimala i koji su je gurali u propast a sve apropo demagogije "kako se lepo zivelo za vreme Tita".

I jos jedna stvar u vezi tog trademarkovanog komunizma. Koliko je meni poznato, a mozda i gresim, komunizam kao drustveni poredak nije nigde zaziveo nikada. On je tebalo da dodje nakon socijalizma, ali niko se dalje od toga nije pomakao, a u medjuvremenu su se sve socijalisticke zemlje, a zna se sta se pod tim podrazumeva (Norveska nije 100% socijalisticka), raspale.

Poslednja izmena:

Viva la IT revolucion! :)
Inace u socijalistickoj Kubi mesecna plata lekara skocila je na, pazi sad, 67 dolara! Mogli bi socijalisticki lekari da da lece socijaliste po Srbiji putem Uber-olike aplikacije, ali trebaju nam humanoidni roboti :-devil-:

"taxi hailing app market in China, said Analysys International, and each now offers premium ride-on-demand programs to fend off competitors like Uber, which is new to the country where 170 million people use taxi-hailing apps"
China has a new taxi app monopolist

Ako 170 miliona socijalistickih Kineza koriste "Uber" zasto da 1.7 miliona Beogradjana ne dobiju jeftiniji taksi prevoz?
Zbog socijalizma? Zbog zastite privilegovanih rentsikera (citaj taksista)? :)

+1 niste bolje od konkurencije.

Pravi taksi moze lako da se izdvoji od Ubera da kvalitetom usluge, kvalitetnim/novim vozilima, ljubaznoshcju osoblja na nivou udruzenja privuce mushterije. Mnogi ljudi bi to cenili, sada taksi lici na Uber u drugim drzhavama, kupis polovnjaka 10 godina starog za 2000 eura i budes taksista....e to je UBER. Taksi je skupi se udruzenje i kupi nove automobile C klase, automobili odredjene boje, lako prepoznatljivi, drzi nivo i ima zadovoljne mushterije koje su spremne vise da plate, budu svi

Mnogi ovde glume "patriote", uz piratske windowse, tv-e iz madjarske, stavri sa "buvljaka" (za novosadjane kvantash/najlon).....Zato mi smeshno da ce samo da budu patriote za taxi.

Ja i dalje ne kapiram gde je problem i cemu ovolika polemika oko Ubera.

Koliko je samo zanimanja izumrlo ili pred sam kraj postojanja zbog iste te tehnologije? Ja razumem marxistu iz perspektive da nije nista bolje mogao ili hteo za sebe da uradi pa da zivi od taksiranja ali ne kapiram kuknjavu oko toga. Sam si birao to i sad uzivaj u svom izboru. Bilo je samo pitanje vremena kad ce se sve robotizovati/automatizovati/upgrade-ovati na ovaj ili onaj nacin.

Ako je taksiranje toliko zahtevno za prosecnog coveka i zaista zahteva ne znam kakve vestine onda taksisti ne treba da se boje jer ce pobediti taj Uber ali koliko se ja razumem i koliko sam imao prilike da saradjujem sa taksistima tu uopste ne postoje neke nadprosecne stvari. Vozilo, B kategorija, gps i osnovna kultura. Taksiranje kao taksiranje je jedno od onih "obicnijih" zanimanja poput kasirke, cistaca ili prodavca (bez ikakvih namera da uvredim) i ne zahteva ne znam kakve vestine ili bilo sta iznad onoga sto 90% ljudi ima i samim tim je osudjeno na izumiranje. U Japanu npr vec postoje restorani i prodavnice gde je sve automatizovano i pitanje je vremena kada ce se to preneti na ostatak sveta...

Drugo, izuzetno je glupavo da se taksisti bune oko bilo cega kad je ceo njihov smisao pao u vodu (ili pak drasticno opao) sa pojavljivanjem GPS aparata. Pre je poznavanje grada bila vestina i tu se znalo gde sta i kako ali to su prosla vremena.

@djolenzi
Ne slažim se ni sa jednom jedinom reči napisanom u tvom postu.

Nije da se ovako nesto desava prvi put u istoriji.

https://en.wikipedia.org/wiki/Industrial_Revolution

Inace, zanimljiva je ideja o smanjivanju rada. Nesto je slicno pomenuo neko od Google osnivaca, ne mogu da se setim u kom intervjuu - radna nedelja da se smanji za dan i to je to, trebace vise ljudi da se zaposli. Nekako mi se cini da stvari moraju da postanu prilicno lose za veliki broj ljudi da bi se to izguralo, jer nema smisla ako nije globalno.

Koliko je samo zanimanja izumrlo ili pred sam kraj postojanja zbog iste te tehnologije? Ja razumem marxistu iz perspektive da nije nista bolje mogao ili hteo za sebe da uradi pa da zivi od taksiranja ali ne kapiram kuknjavu oko toga. Sam si birao to i sad uzivaj u svom izboru. Bilo je samo pitanje vremena kad ce se sve robotizovati/automatizovati/upgrade-ovati na ovaj ili onaj nacin.

Ako je taksiranje toliko zahtevno za prosecnog coveka i zaista zahteva ne znam kakve vestine onda taksisti ne treba da se boje jer ce pobediti taj Uber ali koliko se ja razumem i koliko sam imao prilike da saradjujem sa taksistima tu uopste ne postoje neke nadprosecne stvari. Vozilo, B kategorija, gps i osnovna kultura. Taksiranje kao taksiranje je jedno od onih "obicnijih" zanimanja poput kasirke, cistaca ili prodavca (bez ikakvih namera da uvredim) i ne zahteva ne znam kakve vestine ili bilo sta iznad onoga sto 90% ljudi ima i samim tim je osudjeno na izumiranje. U Japanu npr vec postoje restorani i prodavnice gde je sve automatizovano i pitanje je vremena kada ce se to preneti na ostatak sveta...

Drugo, izuzetno je glupavo da se taksisti bune oko bilo cega kad je ceo njihov smisao pao u vodu (ili pak drasticno opao) sa pojavljivanjem GPS aparata. Pre je poznavanje grada bila vestina i tu se znalo gde sta i kako ali to su prosla vremena.
Slazem se sa svakom tvojom recenicom ovde napisanom.

Bravo! Čovek objasnio kratko i jasno, bez filozofiranja.

Slazem se sa svakom tvojom recenicom ovde napisanom.

Kao i svaki perica koji misli da razume ekonomiju :)

A takse i licence od kojih se puni budžet grada, koga to zanima, kao i razlika između novca koji ostaje u državi i novca koji se odliva...

Poslednja izmena:
A vidim ti si neki perica pa se razumes u ekonomiju.
A sta to mene treba da interesuje to treba da interesuje gradonacelnika kako ce da napuni budzet grada, jos i njegov posao da radim.

Poslednja izmena:
Upravo je to razlog zašto i živiš u državi u kakvoj živiš, jer 90% razmišlja na taj način, očito je bitna jedino kratkoročna lična korist i ništa više.

Poslednja izmena:
Pa ja nisam Perica kao TI da se u sve razumem ja se razumem u svoj posao a neko drugi bi trebao u svoj.
A problem ovde je sto se svi kao razumeju u sve(KAO TI) pa smo sad tu gde jesmo.

Nego, EDI rama ti li si?

I dalje se vidim nastavljaju mitovi o besplatnom (a naravno vrhunskom, kakvom drugom) svemu i svacemu u ex Sfrj-u ;)
Kad' smo kod obrazovanja... da bilo je (uglavnom) za dz... ali kakvo??? Po "partijski korektnom" nastavnom programu ;) pored besmislenog ucenja glavnih gradova burme i etiopije (ko za kviz da te spremaju :)) i kako se "jadni mali joza" sankao u koritu... sta je tu bilo toliko dobro??? I kako se posle zavrsenih visokih skola dolazilo do posla??? Isto kao i danas (sa doduse nizim skolama ;)).
A i tada bas kao i sada, onaj ko je bio stvarno dobar (u bilo kojoj sferi) isao je u INOSTRANSTVO (na specijalizacije, praksu, usavrsavanje i ostalo).
A kad' smo vec kod zdravstva... da mogao si kod zubara da odes i na v. odmoru u skoli... ali kod kakvog zubara??? Da, mogao si i kod lekara u "dom zdravlja" za "dz"... ali kod kakvog lekara??? Bas kao i danas... ko je imao "veze i vezice" za npr. vma, kamenicu i jos par vrhunskih ustanova je i mogao da prodje dobro... ostali su blejali po cekaonicama satima... dok se odradi stara dobra, vecno u Srba velicana birokratija... dok se popije kafa, iskomentarise ondasnja estrada, popije "vinjacic" i ostalo ;) a podrazumevalo se i donosenje cvrstih INOSTRANIH valuta, dobrih INOSTRANIH pica i ostalog "keteringa" ;) Kako to majku mu???? I u cemu je sustinska razlika od ovoga danas??? Jeste bilo super ljudi u svim "sektorima" ali navedeni primeri su uvek bili velika, da ne kazem apsolutna, vecina ;)
Ja kapiram da je nas narod "pateticno/romantican" cim se npr. pogleda "grlom u jagode", "neretva"... i ostali "sfrj romantizam"... na nasu zalost... Tesna koza, Decko koji obecava, Tajvanska kanasta i slicni filmovi su prikazivali stvari kakve su za 90% stanovnistva bile svakodnevica ;)
Nije doduse tesko ni reci "bilo je bolje od svega posle"... svakako, tesko da moze gore (mada idemo ka tome, polako ali sigurno). Sve u svemu... puno romanticne nostalgije i starih dobrih "kompleksa velicine"... uz konstantno zivljenje u proslosti/"lepim starim vremenima"... klasika ;)

...i PROGRAMERI-uberasi koji ulicu prelaze na crveno, na taksiju otvaraju vrata i pokusavaju taksisti da otmu 'leba.

Zar vam je tesko da shvatite:

- da u okolini Doma Omladine nema ni jednog jedinog pesackog prelaza na kome saobracaj ne regulise vertikalna svetlosna signalizacija;
- da je PROGRAMER-uberas prelazio kolovoz iako mu je to semafor branio (...a posto su i neki od vas programeri pa ne shvatate, pomoci cu vam u pobudi sive mase: - ako i sva druga vozila, dakle i ona koja nisu taksi, slobodno voze preko pesackog to BEZUSLOVNO znaci da PROGRAMER-uberas prelazi na crveno);
- da ima ljudi koji vam nece dozvoliti da izvrsite samoubistvo bacajuci im se pod kola ...jer to ne bi bilo fer prema osiguravajucim kompanijama ;)
- da vas je tendenciozni novinar zloupotrebio editujuci video cime je ucinio da ispadnete vece veverice nego sto u stvari jeste ...a sve tako sto je iz scene uklonio semafore koji svetle crveno;

...taj isti novinar vama manipulise i tako sto vam ukida pravo da cujete sta taksista u stvari govori PROGRAMERU-uberasu ...ali vi imate privilegiju sto poznajete mene, a ja cu vam otkriti tajnu ;)

...taksista govori: - begaj bre zrikavi jer ako ti zavalim jos jednu zausku leteces sve do policijske stanice u Majke Jevrosime pa nek se oni tamo s tobom jebavaju, njima bre objasnjavaj kako te boli uvo za zakone republike Srbije, KUS!

EDIT: izvini weasel, bilo je jace od mene :D

Poslednja izmena:
@marxista

Jel taksiranje tvoj zivotni poziv, tacnije ono sto si hteo, ili si primoran na to?

Poslednja izmena:
Da me banuje da bi ti i tebi slicni mogli nesmetano da vredjate mene i moju profesiju? Da nesmetano ismevate zakone republike Srbije i jedini period u kome je prosecan gradjanin Srbije ziveo iole dobro, ravnopravno i srecno? Da visestruko banovanom lazovcini dusman13 aka enraged i njemu slicnima omoguci da me neometano zapisavaju i onda kad se odjavim sa teme?

Da tebi omoguci da me neometano prozivas za verbalni delikt prema pravilniku foruma zbog koriscenja izraza "gamad" iako je @rango1 oprosteno (a i preziveo mu je post) sto je taj moj verbalni delikt IZAZVAO nazivajuci moje kolege i mene KRVOLOCIMA? Da rango1 omoguci da nesmetano laze o vecoj brojnosti uberasa u Srbiji u odnosu na taksiste te da poziva na sukob sa taksistma sa motom "PUBLIC POWER"?

Jel treba mozda da pobrise i sve moje druge postove pa da i normalni ljudi poput g@w na osnovu prezivelog pisanja zakljucuju kako sam iskvaren i los?

Treba li mozda stvarno da poveruje da sam ja (u ime taksista ili svoje licno ime) stvarno pretio bilo kome pa makar i PROGRAMERIMA-uberasima ako sam za nepostojecu situaciju, dakle hipoteticku rekao da je nemoguce da se desi jer bi se taksisti oduprli NASILJU I KRSENJU ZAKONA REPUBLIKE SRBIJE?

E pa ja ponavljam i tebi i slicnima tebi - nopasaran! Nasilje i bezakonje vam nece proci!

Poslednja izmena:
Opet patetises? Zar nisi rekao da si napustio temu.

Imam dovoljno godina da primetim kako se godinama u nazad ljudi sve više otuđuju jedni od drugih.Meni neka ranija vremena nedostaju upravo zbog tih ljudskih odnosa koji su , čini mi se, bespovratno urušeni.
Posao mi je takav da sam konstantno u kontaktu sa ljudima i po 12 sati dnevno, a nisam taxista, iz svih mogućih branši. Naslušam se u toku dana svega i svačega. Jaz između ljudi je sve veći, nerazumevanje između određnih slojeva društva polako postaje nepremostiv. Ono što mi bode oči je što lični interes postaje okosnica svega.

Marksista, ako si se odjavio onda budi dosledan, nema nikakve potrebe da nasedaš na provokacije napredno-radikalnog dušmanina.

@smarac
Kad već kačiš klipove iz tog kurir proliva, bar napiši da znam da ne kliknem slučajno.

Da me banuje da bi ti i tebi slicni mogli nesmetano da vredjate mene i moju profesiju? Da nesmetano ismevate zakone republike Srbije i jedini period u kome je prosecan gradjanin Srbije ziveo iole dobro, ravnopravno i srecno? Da visestruko banovanom lazovcini dusman13 aka enraged i njemu slicnima omoguci da me neometano zapisavaju i onda kad se odjavim sa teme?

Da tebi omoguci da me neometano prozivas za verbalni delikt prema pravilniku foruma zbog koriscenja izraza "gamad" iako je @rango1 oprosteno (a i preziveo mu je post) sto je taj moj verbalni delikt IZAZVAO nazivajuci moje kolege i mene KRVOLOCIMA? Da rango1 omoguci da nesmetano laze o vecoj brojnosti uberasa u Srbiji u odnosu na taksiste te da poziva na sukob sa taksistma sa motom "PUBLIC POWER"?

Jel treba mozda da pobrise i sve moje druge postove pa da i normalni ljudi poput g@w na osnovu prezivelog pisanja zakljucuju kako sam iskvaren i los?

Treba li mozda stvarno da poveruje da sam ja (u ime taksista ili svoje licno ime) stvarno pretio bilo kome pa makar i PROGRAMERIMA-uberasima ako sam za nepostojecu situaciju, dakle hipoteticku rekao da je nemoguce da se desi jer bi se taksisti oduprli NASILJU I KRSENJU ZAKONA REPUBLIKE SRBIJE?

E pa ja ponavljam i tebi i slicnima tebi - nopasaran! Nasilje i bezakonje vam nece proci!
Boze sacuvaj, aj sto krsis sve moguce zakone RSrbije i cinis krivicno delo pozivajuci na krvoprolice time bi trebali da se pozabave odredjeni organi ove drzave i nadam se da ce jer cu zvanicnim putem licno uputiti dopis sa tvojom porukom jer je to krivicno delo sto radis, a ono cime bi trebali admini da se pobrinu ovde je taj da ne lazes(jer ja ne znam ni ko je ni sta je taj dusman13) a posebna prica je tvoj recnik i vredjanje sagovornika.
Recnik ti je na nivou tvog obrazovanja valjda.
A od reci su u PM rekao si da neces pisati ovde a pises i dalje.

will have the same effect on Dutch society as supermarket chain WalMart in the United States.
A kakav to (loš?) uticaj ima WallMart u Amerikama? Da li se misli na niske plate zaposlenih ili niske cene proizvoda koji se prodaju u tom lancu?

Svaki post od ovog marxiste samo dokazuje poentu kakvi su taksisti, savrseno oslikava danasnje stanje sto se tice te "profesije". Jedva cekam da stigne Uber, prvenstveno da prestane cenovno dranje gradjana, a zatim i poboljsanje usluge.

Nazad
Vrh Dno