- Učlanjen(a)
- 12.07.2000
- Poena
- 800
Ne znam samo sta ce biti ciljna grupa single core Ontaria bez GPU-a... Tegra i ION mozda![]()
Geode mozda?
Ne znam samo sta ce biti ciljna grupa single core Ontaria bez GPU-a... Tegra i ION mozda![]()
cenim da nisi primetio ovaj thread:Jeste da je topic dosta star ali uskoro posle vise od 4 godine cekanja treba da se pojave prvi Fuzion cipovi. Zanimljivo je da ce pojedini modeli imati potrosnju od oko 18 W sto i ne deluje tako puno za procesor koji u sebi sadrzi i integrisanu grafiku.
AMD sprema dva Fusion procesora za početak naredne godine
Početkom naredne godine AMD bi trebao da izbaci na tržište svoje prve Fusion čipove - Ontario i Zacate APU (accelerated processing unit) će ciljati različite kategorije. Za mejnstrim korisnike mobilnih i desktop računara, Zacate će biti značajniji. Poznata su dva modela koja će se pojaviti početkom naredne godine. Oni će nositi oznake E240 i E350. Ovi čipovi će imati jedno (E240), odnosno dva (E350) Bobcat x86 jezgra, DirectX 11 integrisanu grafiku, jednokanalni DDR-1333 memorijski kontroler, Unified Video Decoder (UVD 3.0), te TDP od 18 W. Oba čipa će zahtevati prisustvo Hudson D1 čipseta. Nema informacija o radnim taktovima i ceni, ali se najavljuje da bi sistemi sa ovim procesorima trebali postati dostupni u prvom kvartalu naredne godine.
http://www.benchmark.rs/benchmark-v...sion-procesora-za-pocetak-naredne-godine.html
Sta je CPU znam ali sta im pobogu znaci oznaka APU.
a da mi sacekamo Analyst Conference sutr, pa da vidimo sta ce i kad ce da budeLlano opet kasni. .... aaaaaargh.
Prvo su požurili Ontario jer je Lano kasnio, a sada i Bulldozer ide ranije.
Nadamo se da nisu opet omasili za ~3h.Consequently, AMD expects to see battery life spiral up to 8.5-9 hours for Zacate laptops with 55Wh batteries. Ontario netbooks will purportedly reach a stratospheric 10.5 hours. Those are official estimates, of course. AMD quoted roughly eight hours of run time for Nile earlier this year, but we got just under five hours of web browsing out of our first Nile notebook using a 61Wh battery.
ma procesor je stvarno bombonica!Uuuu ... ovo je 2-3x ušteda gledajući površinu čipova, i ne troši se skupi SOI.
Anand je napisao(la):Both are available in single and dual core versions, although the single core variant is just a dual-core chip with one core disabled to hit various market segments. Core unlocking is apparently possible, but unexpected given the target for these platforms and the amount of effort OEMs would have to go to in order to enable it.
Šta misliš, kolika će biti Sandy Bridge Pentiumi? Rekao bih da je AMD ponovo ispustio priliku da napravi značajni proboj na tržištu zbog kašnjenja.ma procesor je stvarno bombonica!
fascinantno je da mu je povrsina svega 75 mm^2
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari