- Učlanjen(a)
- 03.11.2008
- Poena
- 1,205
4 godine su stajale, sto je smrt za tako male baterije.prozvodnja 07/2022
Druge su iz 2023, ne polazem velike nade ni za njih, nadam se da gresim.
4 godine su stajale, sto je smrt za tako male baterije.prozvodnja 07/2022
Sve znam, sve kapiram. Najvise se sam se zaletio zbog cijene 50e. Kad bi te druge bile ok za 50e...top. U sustini i ove mi ne predstavljaju problem, jer ih koristim pola sata - sat pa idu nazad u kutiju. Ove su posle par praznjenja sa pola sata dosle na 3.5 - 4h. Ono sto mi nije jasno, je da sa ANC manje spadaju % nego bez. Znaci druze traju sa ANC ON nego OFF. Ne daju mi se velike pare za sluske, uvijek sam davao do 50e. Buds buds + sam isto placao. I jedne i druge traju po 8h i vise. Jednim je 5 jednim 6-7 god. E sad sta god da uzmem da je 2024/2025, a da je klasi buds2 pro je 150e. Ne znam kakve su redmi 6 pro ili tako nesto? One su 75e. Najvise bi mi odgovaralo ili da se kod ovih baterija nekako popravi, kalibrise ili sta vec, jer se bukvalno posle svakog praznjenja popravi, ili da te nove budu ok. Sad da mi vraca 50e, sta kupiti za 50e? Pa i 75-80?4 godine su stajale, sto je smrt za tako male baterije.
Druge su iz 2023, ne polazem velike nade ni za njih, nadam se da gresim.
Jel to znaci da ona koju prvu izvadim nece se nuzno prva trositi? Jel tako? Ako sam razumio. Sry laik sam totalni na ovu temu 😊Ima smisla.
Nema master slušalica u TWS, obe se spajaju direktno na BT uređaj.
Pretpostavljam da ovde mislis, pre svega, na da Snapdragon Sound?Sad kad sam omirisao AptX Loseless, apsolutno neću da gledam telefon bez Snapdragon.
LDAC je polovično realizovan. Sad su mi stvari malo jasnije, pošto sam imao pitse Air3 verziju AptX Adaptive i LDAC (dva para slušalica), vrteo sam ih dva dana na blind test na Tidal, i svaki put mi je obična, jeftinija, verzija bolje zvučala subjektivno. Verovatno je 50% veći protok bio na "običnom" protokolu u odnosu na fensi HiRes.
Olako ljudi padaju na značke.
Pretpostavljam da ovde mislis, pre svega, na da Snapdragon Sound?
Jel znas/znate mozda da li novi Google Pixel 10 i Samsung S25/novi S26 (eventualno A56/A57) imaju AptX Lossless tj Snapdragon Sound? Ne uspevam sa 100% sigurnoscu da 'provalim' da li imaju. Hvala.
Implementacija aptX je obično lakša i direktnija, naročito na Qualcomm platformama. LDAC nudi viši kvalitet zvuka, ali zahteva više resursa i pažljiviju integraciju. Dakle, nije jednako teško – LDAC je složeniji za implementaciju, dok je aptX jednostavniji i šire standardizovan.
Nikako, odlicno radi sa Sony (normalno kada je njihov) i npr sa Technics AZ100LDAC je polovično realizovan
XM5 mi izdrzi oko 6 sati, AZ100 oko 8, LDAC + ANCa LDAC je svim slušalicama problem.
Upravo to sam hteo da napišem, koliko god su Nidžine soundpeats bang for the buck, taj njegov test je merodavan samo na tim slušalicama, ili možda na svim soundpeats slušalicama (što takođe ne mora da znači i pretpostavljam da opet zavisi od nekog čipa koji dekodira kao i od toga kako je softver napisan). Ne može se generalizovati da je LDAC lošiji kodek, mada ako analiziramo odgovor AI na pitanje o složenosti implementacije jednog ili drugog kodeka, možda dolazimo do toga na je Nidža delimično u pravu, tj. da je van SONY-ja možda sigurnije ići na snapdragon. Ja nisam primetio neke padove kvaliteta na A56 i capsule 3 pro + (LDAC) ali uglavnom slušam muziku kad mi je telefon u džepu.
Ipak mi je nekako previše da jurim SD telefon svaki put samo zbog BT audio codeca, nisam baš toliki freak (sorry Nidžo 😀).
Ne ubeđujem nikog ništa, jednostavno neću da gledam slušalice koje nisu AptX (Loseless), ili dok ne izbace nešto bolje. Stvar jednostavno - radi. Ne postoje nikakve diskusije iole uporedive sa ovim za LDAC.
Naravno, kako drugacije?LDAC nije implementiran samo na slušalicama, već i na uređaju koji emituje, zar ne?
Ako ti je ovo sadrzaj... ajd da si tehnicki neuk pa da ne provalis sta je bio problem kod ovog, ali je lik sam sebi odgovorio u izlaganju.Ne bih se oglašavao po tom pitanju da su samo moje slušalice u pitanju i telefoni, već što je net prepun sličnih sadržaja:
Nije stvar ubedjivanja vec stvaranje privida da nesto ne radi kako treba (jer se eto tebi ili bilo kome nije nesto svidelo) iako radi bez ikakvih problema, ako su svi predvidjeni uslovi zadovoljeni (kako i kod svake tehnike jelte).Ne ubeđujem nikog ništa, jednostavno neću da gledam slušalice koje nisu AptX (Loseless)
Ali - to ne mogu da kazem za SoundPeats, neki ovde ranije preporucivan kao super model koji se raspada sa bilo kojim kodekom + uzasno zvuci, mada je to extra subjektivan stav, ali koliko para - toliko muzike.
Ako hoces dobar zvuk, ne stedi na sluskama.

Verujem ti, ove su neke starije od pre 2 god cini mi se, stvarno se ne secam modela.Uzeo sam da probam SP H3, dobre su slusalice
Pa rade bez greske sa redovnim za to predvidjenim hw, sta ti nije jasno boKte 😀Mala prdava sluškica pre svega treba da radi bez greške, a zatim sve ostalo, da ne ždere bateriju ni sebi ni telefonu.
Bez ljutnje, ali za te pare si mogao uzeti vrhunske sluske od poznatih jakih brendova (my 5¢).Samsung buds 3 pro su se loše pokazale,airpods ne dolaze u obzir jer koristim android.Ove ostale earfun i tako te marke sam zaobišao i ovo je bio jedini logičan izbor.Xiaomi jeste sad poznat kao slabija marka ali ovaj proizvod su uradili na nivou najboljih slušalica koje postoje
Pa gledaj ne mislim da su ove nista gore od tih poznatih brendova.A bitan mi je bas ovakav oblik slušalica da ne budu kao kamen nego ovaj "airpods "oblikBez ljutnje, ali za te pare si mogao uzeti vrhunske sluske od poznatih jakih brendova (my 5¢).
Ali ako si ti zadovoljan... To je najbitnije.
Sumnjam da će biti baš iste ovakve.Stiže popularna jeftinija Redmi verzija:
![]()
Redmi Buds 8 Pro Listed Globally Ahead of February 28 Launch Event - Gizmochina
Xiaomi has confirmed the Redmi Buds 8 Pro global launch with 55dB active noise cancellation, LDAC support, triple drivers, Dolby Audio, and up to 33 hours of battery life.www.gizmochina.com
Na KP ih uvek ima po ok ceni jer se dele uz Xiaomi telefone i kao pokloni.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari