Pre par dana sam uzeo Huawei Freebuds pro 4. Prvenstveno jer bi trebao da ima dobar zvuk prilikom telefonskog razgovora.
Za 10tak poziva koliko sam imao, pokazale su se dobrim, sagovornik sa druge strane nije imao problem nikakav sa kvalitetom zvuka. Mada sam uglavnom razgovarao iz prostorije koja nije bila bučna.
Što se tiče zvuka (muzike), za mene je odličan, mada imam 50 godina; neko ko je 2-3 decenije mlađi, to bi bolje procenio.
Nemam Huawei telefon, tako da koristi LDAC kodek.
Stoje sasvim dobro u ušima, a sa čepićima od memo pene, jako su i udobne za duže nošenje.
Još par utisaka nakon nešto jače od 2 meseca. Glavna stvar i apsolutni prioritet zbog čega sam odabrao baš ove slušaljice su razgovori (telefon, WA, Teams, Viber i sl.). Za tu namenu su odlične i nisam imao nikakvih žalbi od strane sagovornika. Kada sam pisao prvi komentar, do tada sam ih koristio uglavnom u stanu. Sada, nakon dva ipo meseca, koristio sam ih jako mnogo u praktično svim uslovima; u stanu, na jako bučnim ulicama, na aerodromima (otvorene tarase u ovkiru aerodroma), u restoranima, avionima i sl. Problema sa zvukom tokom razgovora nije bilo nikada.
Za samo slušanje muzike, dok sam bio nekoliko dana u Hong Kongu i Guangzhou, primetio sam da se gubi veza sa telefonom ako je telefon u džepu pantalona. Naravno ne uvek, već na pojedinim mestima u gradu. Problem sam rešio prebacivanjem na AAC kodek. U hotelu i na mestima sa manjom gužvom signala, nije bilo problema ni sa LDAC.
ANC mislim da radi korektno; najveći test je bio u avionu. Zavisno od moje pozicije u avionu, manje ili više je bilo tiho. U manjem avionu (Boeing 737-800) sedeo sam do prozora, blizu usisnog dela motora tako da ANC nije bio efikasan kao u većim avionima (A330 ili A350) kada sam sedeo na mestu do prolaza, malo dalje od motora. Nemam mnogo iskustva po čemu bih poredio ANC; smatram da je sasvim korektan ali siguran sam da postoje bolji.
Odobnost je odlična; slušalice nisu prevelike niti preteške. Lepo leže sa kapicama od memo pene. Iako generalno ne volim da nosim slušalice duže vreme, desi mi se da ih imam u ušima i po nekoliko sati dok radim za računarom.
Na kraju:
za razgovore - odlične u svim uslovima u kojima sam isprobao,
ANC - dobar ali mislim da može bolje,
udobnost - jako dobra ili odlična.
za kvalitet zvuka za slušanje muzike nisam baš kompetentan da sudim. Subjektivno - za mene lično više nego dobro.