Šta je novo?

TWS slušalice

Šta je bio problem? Buds 3 pro je po spec ozbiljna hibridna slušalica, trebalo bi da isporučuje neuporedivo bolji zvuk od pitsa.

Imamo T3 pro, klincu su dobre za bus, ali iako odlična slušalica za tu kintu, ima (jedva) osrednju reprodukciju.

Nema problema ali je mala razlika u odnosu na cenu.Zvuk jeste malo bolji ali su tise od pitsa. Ja slusalice dosta koristim za razgovore a tu su mi bolji pitsi. ANC je prosek na obe. Ocekivao sam vise od Samsunga. Koristim njihove proizvode godinama.Imam u planu kupovinu Huawei freebuds pro 4 sluski(opet zbog razgovora) i najvise me koci sto za male pare mogu da se kupe pristojne slusalice pa se gubi smisao kupovine skupih slusalica(300+eura).B3P nisu skupe ali meni nisu nesto legle

Poslednja izmena:
Jel probao neko ove noble što Flossy nahvalio max? ☺️

Sta se od slusalica preporucuje za Iphone? Da li ici na airpods pro 3 ili ima neka bolja alternativa u tom cenovnom rangu?

Drugari jel imao neko problem da upari Capsule 3 Pro+ ? Šta god im radio telefon ih ne vidi.... s23 Ultra.....
Ne mogu manuelno da pokrenem pairing , mogu da držim dugme na dnu case-a jedino za hard reset i to je to...

Jesu nove, tek otpakovane?
Ajde prvo skini foliju sa konektora za napajanje pa ih napuni i onda probaj da uparis... 🙂

Foliju nisam skinuo, ajde da vidimo jel to nešto znači.....
Jesu nove, tek otpakovane danas.
@veljkoka Pa da sam uspeo ne bih pisao ovo 😂

Edit : Hvala @Zeha , konačno uparene 😊
Hahaha, pa kontao sam da si skinuo sve te folije, ja sam se isto malo mucio, dok nisam procitao upustvo, naime stare mini pro hybrid sam uparivao sa dugim pritiskom na jednu od slusalica , sa ovima to nije radilo.

jedna dopuna, ko ima dilema a bavi se sportom, ove slusalice su definitivno bolje i stabilnije od minipro hybrid, koje su "pecurkice". Znaci prilikom trcanja ne ispadaju uopste, dok sam stare namestao stalno prilikom trcanja, narocito sprinteva. Jos nisam uzeo nov telefon pa cu definitivne utiske ispisati kada ga nabavim. Trenutno imaju te neke piskutave tonove, ne umem da definisem da li su to visoki niski, ja bih rekao niski, ono sto sam primetio to je najizrazenije dok koristim youtubemusic, sa obicnim youtube je to manje izrazeno, zasto pojma nemam, mozda jer koristim trenutno huawei p40lite koji ne podrzava ldac. Nekako tokom numera i glasovi i muzika imaju taj neki meni bar pomalo iritirajucu piskutavost. Ali kazem videcu kako stoje stvari sa novim telefonom, preslusavao sam istovremeno i ocapsule i mini pro hybrid, kod hibrida se to ne cuje iako nisu detaljne kao capsule.

Poslednja izmena:
Za sada, jedina mana kapsula je ta što je sistem naleganja slušalica na kontakte u kutiji ne baš najsrećnije rešen, pa mi se dešava da kad ih brzinski ubacim u kutiju one ostanu aktivne. Ne znam da li se svima to dešava, recimo kod Ankera mi se nije nikad desilo. Moguće i da je moj primerak takav. Što se tiče ostalog, sve 5.

@veljkoka zato imaju eq. Nađi na reddit neke ideje pa isprobaj, dodatno prilagodi po svom ukusu.

@psaras pipni samo malo slušalicu odozgo kad je uvuče magnet i održavaj kontakte čistim.

SoundPeats H3 za 81$ sa coinsima, ili sacekati ~10ak dolara nizu cenu, koliko vidim da je bilo najnize?
Nije mi hitno, cekam CPP3+ i Liberty 4 da mi stignu, pa da vidim ko ce po kuci sta da mi otme. 🙂

SoundPeats H3 za 81$ sa coinsima, ili sacekati ~10ak dolara nizu cenu, koliko vidim da je bilo najnize?
Nije mi hitno, cekam CPP3+ i Liberty 4 da mi stignu, pa da vidim ko ce po kuci sta da mi otme. 🙂
Dok ti po kuci otimaju sta ti stigne, u medjuvremenu bi(h) mogao meni da uzmes te H3 za $85!? 🫣🤭🙏 Njih merkam vec neko vreme...

... nego, ima li neko iskustva sa B&W Pi8? Kostaju i sve to, ali da li su zaista doooobre, bez da se mnogo tvikuje/EQ zvuk (novac nije bitna stavka ovde, samo kvalitet zvuka). Da li je zvuk zaista wow/muzikalan/detaljan/prostoran sa njima? Nemam opciju da ih probam, nazalost, ali imam da ih uzmem bez da me mnogo boli. 🙂 Hvala vam.

Stigle Realme Buds Air 7, za nekih 30tak dolara skroz fina kupovina.

... nego, ima li neko iskustva sa B&W Pi8? Kostaju i sve to, ali da li su zaista doooobre, bez da se mnogo tvikuje/EQ zvuk (novac nije bitna stavka ovde, samo kvalitet zvuka). Da li je zvuk zaista wow/muzikalan/detaljan/prostoran sa njima? Nemam opciju da ih probam, nazalost, ali imam da ih uzmem bez da me mnogo boli. 🙂 Hvala vam.
Uzimaj ako imas opciju a da glava ne boli 👍😀, meni su postale odavno daily nekako po defaultu kad hocu da izdvojim vreme da slusam muziku , samo uz njih ja bi ti savetovao azla xelastec 2 eartipove da uzmes na aliju pa posle da nakacis , m ili l zavisi koje obicno nosiš, jer je na njima jos cistiji zvuk. U suštini imaju jako dobar i Anc tj potcenjen, i uz par modela najkomfornije su tws sluske sto se retko pominje. Zvuk je odličan , znam da može biti bolji itekako iz licnog iskustva kod raznih zicanih modela, ali ovde je imerzija u separaciji instrumenata i kako je to prezentovano uhu tako da itekako poseduju magiju i u prednosti su u odnosu na druge razne tws modele.

Uzimaj ako imas opciju a da glava ne boli 👍😀, meni su postale odavno daily nekako po defaultu kad hocu da izdvojim vreme da slusam muziku , samo uz njih ja bi ti savetovao azla xelastec 2 eartipove da uzmes na aliju pa posle da nakacis , m ili l zavisi koje obicno nosiš, jer je na njima jos cistiji zvuk. U suštini imaju jako dobar i Anc tj potcenjen, i uz par modela najkomfornije su tws sluske sto se retko pominje. Zvuk je odličan , znam da može biti bolji itekako iz licnog iskustva kod raznih zicanih modela, ali ovde je imerzija u separaciji instrumenata i kako je to prezentovano uhu tako da itekako poseduju magiju i u prednosti su u odnosu na druge razne tws modele.
Hvala za savet za eartipove i odgovor.
Kapiram da ne mogu da se porede sa nekim kvalitetnim žičanim, ali uz novi Fiio Air Link (recimo?) nadam se da to sve ima smisla nekog ako želim jednostavnost, portabilnost i ultimativno bežično iskustvo tog tipa sluški. 🤷‍♂️

Edit: Imate li savet za tws sa najboljim “soundstage-om”?

Kapiram da ne mogu da se porede sa nekim kvalitetnim žičanim, ali uz novi Fiio Air Link (recimo?) nadam se da to sve ima smisla nekog ako želim jednostavnost, portabilnost i ultimativno bežično iskustvo tog tipa sluški. 🤷‍♂️

Sony WF-1000XM5 bolje zvuči preko AirLink-a, nego LDAC-a preko Samsung-ovog BT-a.

Mislim da su se Devialet Gemini 2 pominjale kao sa verovatno najboljim stejdžom (uporedive cene).

@nidza
Isprobavao sam, ne pomaze nesto narocito , iisprobao sam nekoliko tih najpopularnijih podedavanja sa redita, sledece nedelje moram da resim pitanje telefona, ako ne bude OP 13R bice gt7 ,tako da cemo videti, detalji su stvarno na visokom nivou, skidao sam i nesto flac muzike, tu se taj piskavi efekat ne oseca, ili minimalno. Ali za sport su odlicneeee, znaci kome trebaju multipraktik sluske ove su def odicne i za tu namenu, ne ispadaju uopste.

Ja sam skontao da je to taj malo "oštriji" zvuk koji proizvodi xMEMS kristalni drajver, i da dolazi u paketu sa preciznošću reprodukcije i brzinom koju ta tehnologija donosi. I meni je na početku smetalo, verovatno jer te zvuke na P20i ranije nisam ni čuo, ali sad sam se već navikao. Pretpostavljam da su ove slušalice na suprotnoj strani spektra kada bi se posmatrao parametar "topline" zvuka.

Ja sam skontao da je to taj malo "oštriji" zvuk koji proizvodi xMEMS kristalni drajver, i da dolazi u paketu sa preciznošću reprodukcije i brzinom koju ta tehnologija donosi. I meni je na početku smetalo, verovatno jer te zvuke na P20i ranije nisam ni čuo, ali sad sam se već navikao. Pretpostavljam da su ove slušalice na suprotnoj strani spektra kada bi se posmatrao parametar "topline" zvuka.
Bas sinoc sam uzeo mini hybrid i naizmenicno pustao neke numere i def to postoji, e sada ja ne umem to dobro ni da definisem, moze i da se kaze ostar zvuk, to se na mini pro hybrid cuje jako malo u pozadini, i to cujem jedino kada obratim paznju zato sto je jako diskretno. Kod CP+ dolaze do izrazaja ti detalji i cuje se jasno, te zvukove u stvari stvaraju instrumenti koji se cuju u pozadini, kao recimo haj het ili bas bubnjevi da pokusam da objasnim sta je to.
Malo sam se i navikao na to, malo sam i stelovao, videcemo kako to deluje kada budem uzeo telefon koji podrzava ldac.

Možda je ovo ipak optimalno rešenje @Diablo 2 & @rema1301 , plus neka bolja slušalica od Airpods, ali za slušanje muzike - to podvlačim. Sve funkcionalnosti ekosistema i stvarno odličan psihoakustičan algoritam kroz AAC može da se dobije samo sa oriđinale. Da sam posvećen Apple korisnik imao bih oba, možda ne odmah, ali to bi bio neki target.

Uzeo sam na kraju AirPods Pro 3, za sad sam jako zadovoljan. Razmisljam kasnije da uzmem neke over ear slusalice pa mozda isprobam i FiiO Airlink.

Meni su Beyerddinamic Free Byrd imale najbolji stage, koji mi je bas nedostajao na Sennheiser i Sony. Devialet nisam probao.
Nisam čuo za iste. Hvala puno na odgovoru tj savetu. 🙏🏻🩵

Možda je ovo ipak optimalno rešenje @Diablo 2 & @rema1301 , plus neka bolja slušalica od Airpods, ali za slušanje muzike - to podvlačim. Sve funkcionalnosti ekosistema i stvarno odličan psihoakustičan algoritam kroz AAC može da se dobije samo sa oriđinale. Da sam posvećen Apple korisnik imao bih oba, možda ne odmah, ali to bi bio neki target.
Fiio Air Link ne pronalazim u BGu nigde. Gde to nabavljate? 🫣🤷‍♂️
Pretpostavljam da Air Link ima smisla samo sa nekim ne-Apple tws koje podržavaju LDAC/AptX Lossless?

Hvala vam svima za edukaciju.

Tačno tako. I neki androidi stariji nemaju, neki win pc nemaju itd.

Nazad
Vrh Dno