Moje iskustvo:
Nikako. Za 200+ evra ima mnogo boljih tipa Sen, Sony, BD... boljih u smislu sta dobijes za manje para.
Sony xm5 je sada bio na akciji za 180e u MM, redovna na amazonu 215. Za te pare opere sve sa poda, sta god ostale nudile.
Hteo sam jako Pi8, probao. Takodje Technics AZ100. I BD Amiron... To su sve odlicne tws, svake na svoj nacin ali im je svima zajednicko da imaju lose app u odnosu na Sony.
O anc da ne pricamo, tu nema ni jedna TWS sta da trazi pored Sony. Testirano sa masinama koje imaju dizel motore u opsegu od 5000 do 12000 kubika ispod moje zadnjice.
Jedino gde (po meni) AZ100 prednjaci je mic u izuzetno bucnom okruzenju, gde AI radi posao dok Sony ima hw chip (ako se ne varam) koji napravi zesci eho pa zvucis kao da pricas iz bunara, ali je opet upotrebljiv dok je recimo BD totalno neupotrebljiv. Opet napominjem da je u pitanju izuzetno bucno okruzenje, dok u normalnom ulicnom nema neke preterane razlike ali i tu BD fejluje. Dok su mi recimo B&O bile veliko razocarenje.
Da li su Sony idealne? Nop, imaju specificne pena uloske koje neki ljudi ne mogu da podnesu pa na zahtev Sony salje free silikonske. Dok recimo BD salje u pakovanju full lepezu pena-silikon ulozaka svih mogucih velicina.
Takodje imaju uzi stage u odnosu na neke, nemaju izrazen sub kao npr BD gde mi izuzetno nedostaje njihov sirok sound stage ali su za nijansu mutnije od Sony, BD ima izuzetno veliki BT domet dok Sony ni trecinu od toga itd itd...
Zato sam vec napisao da sve sto je (okvirno) iznad 200 evra je cisto subjektivna stvar ukusa i potreba, nista vise.
Po meni (i izvinjavam se na grubosti) kada neko napise ove su najbolje za 300e mi govori da taj ili nema pojma o cemu prica ili nije probao vise od 2 bolje sluske ili jednostavno ne razume da svi razlicito cujemo i imamo razlicite preferencije.
Primer je trenutna familijarna postava:
Pogledajte prilog 497160
Za moje potrebe se Sony xm5 najbolje pokazao, sa mladjeg sina Sen CX Plus koje nece nizasta da menja i starijem (iako imamo 2 kom CX Plus) su Peats best ever za njegove potrebe jer po njemu Sen zvuce mnogo losije.