Šta je novo?

Two Worlds izasao

Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
619
The world changed when Aziraal, the god of war, was slain in the huge battle long ago. The hordes of Orcs lost their divine leader and were forced to withdraw to the southern wastelands. Now, thousands of years later, the location of Aziraal's tomb is still unknown, well hidden by other gods who did not dare to entrust the secret to mere mortals.

However, now, a fragile peace between the civilized races and the hordes is at stake. When the dwarven mining expedition discovered an ancient temple dedicated to an unnamed deity - all of the world's most powerful factions saw it as a possible clue to the place of Azriaal's burial ground. A silent war has now begun and it will soon ignite the fires that will lead to the holy crusade of the Orcs. However, the real danger lies somewhere else. A powerful force churns silently - weaving a secret plot of fear and destruction. In the end one of the Two Worlds will remain.

The story of "Two Worlds" begins in an age torn by war. The Orcs have advanced to the south bank of the river Gon and are threatening the Kingdom of Cathalon. While this is happening, the hero, a wandering bounty hunter, is searching for some clue as to the whereabouts of his sister, whom he hasn't seen since her settlement was attacked three years ago. He unexpectedly receives vital information from a mysterious stranger - and immediately joins a Dark Brotherhood (or so it seems). Now the time has come for him to try understanding the game's powerful forces - and to learn how to use them! This is the only way the hero can survive - and get the answers to the questions that are burning in his soul – Who is behind this secretive kidnapping? Will he ever see his sister again? Where is the Tomb of Aziraal - and what role does the mysterious, yet helpful stranger have to play?

Will he learn the nature of a shadowy figure that almost killed him in the town?
Will he learn what happened to his friends?
Will he ever meet his sister again?
Finally, what will he do with the power to choose only one from the Two Worlds?

160307121231Sneak03_0800.jpg

2212060453272W_Scr121_800.jpg

1606060439312W_Scr101_0800.jpg

0303061219062W_Shot006_0800.jpg

080306030855030306121041TwoWorlds03_1024.jpg

http://www.topware.com/game_projects/project.php?l=en&game=18
http://www.2-worlds.com

ahhh sahranjeno drevno zlo, orci koji napadaju sa juga, nepoznati heroj kao chosen one, trazi sestru/brata/oca, dwarfovi koji uvek iskopaju kojesta... koliko originalnosti na jednom mestu...

Skida se,bice sutra gotovo,ili veceras ako bude sve ishlo kao do sada...:)

grafika je extremno mocna,zato i skidam,da vidim oce li raditi na ovoj grafici:D

Yet another Oblivion clone ?! Ha, ne znam ... vidim da je ovde izdanje nedelje. :)

Yet another Oblivion clone ?! Ha, ne znam ... vidim da je ovde izdanje nedelje. :)

A cega je Oblivion " klon " ???

Mislim kao da pre obliviona nije bilo takvih naslova ,) ljudi nece da shvate, odigrali su brdo igara i sa svakom novom oni bi kao sa novom drogom da ih digne kao prvi put :p nema sanse

Ladno je na dva DVD-a! Izlazi na PS3 i Xboxu, ali mislim da je to jedna od onih igara koje će lepše izgledati na PC-ju. I koje nema smisla igrati na konzoli...

A cega je Oblivion " klon " ???

Mislim kao da pre obliviona nije bilo takvih naslova ,) ljudi nece da shvate, odigrali su brdo igara i sa svakom novom oni bi kao sa novom drogom da ih digne kao prvi put :p nema sanse

Slazhem se da je Oblivion klon svega i svacega, s'tim shto je perfektno upakovan u jednu celinu. Po meni sve shto jedan nonlinear/openended/exploring RPG treba da sadrzhi ima Obliivon, pa i Morrowind onomad josh( al' ipak TES IV :Klanjanje ). Tu je naravno i Gothic serijal ali nije mi legao koliko god da sam se trudio. Ne zhalim ni jedne jedine sekunde sto sam x sati proveo uz Oblivion, ako Two Worlds bude bio upola kao Oblivion meni ce biti toplo oko srca tj. nova droga ce imati efekta. :D

Ladno je na dva DVD-a! Izlazi na PS3 i Xboxu, ali mislim da je to jedna od onih igara koje će lepše izgledati na PC-ju. I koje nema smisla igrati na konzoli...

treba ti samo prvi dvd sem ako hoces na francuskom, spanskom ili koji su vec jezici na drugom dvd-u.

ja se nadam da ce vise da lici na dark messiah (samo sa slobodom kretanja), a ne na oblivion. Ne igra mi se jos jedan oblivion nikako.

Inace igra zvanicno izlazi 29-tog Jun-a :D a za neke veceras :)

Poslednja izmena:
ahhh sahranjeno drevno zlo, orci koji napadaju sa juga, nepoznati heroj kao chosen one, trazi sestru/brata/oca, dwarfovi koji uvek iskopaju kojesta... koliko originalnosti na jednom mestu...

...što ti je sve smetalo dok si ovde hvalio inovativni Gothic? :)

Glavne zamerke na jednom previewu koji sam citao (i koji sad ne mogu da nadjem) je to sto je Two Worlds uzeo nesto od Obliviona nesto od ove igre nesto od one i to uglavnom stvari koje u njima valjaju i koje su dobro uklopili ali zaboga to je sve vec vidjeno. E pa meni ne smeta sto su stvari vec vidjene u drugim igrama ako one valjaju. Ne vidim zaista zasto uvek treba da bude nesto novo i uglavnom da to bude bezveze. Ja sam vise za dobre proverene stvari.

...što ti je sve smetalo dok si ovde hvalio inovativni Gothic? :)

dovoljne su jedna-dve igre sa klisheom, svaka sledeca je previse

pa nije frka da se implementiraju dobre proverene stvari, vec mi je neverovatno da su toliko tupavi da ne mogu imalo originalnu pricu da smisle...

dovoljne su jedna-dve igre sa klisheom, svaka sledeca je previse

pa nije frka da se implementiraju dobre proverene stvari, vec mi je neverovatno da su toliko tupavi da ne mogu imalo originalnu pricu da smisle...
Znaš kako, igre se ne prave samo za one koji imaju iza sebe 20 rolplejeva sa orkovima i elfovima, već i za newbove koji su igrali jedan ili nijedan. Uostalom zašto bi se uopšte cimali oko originalne priče? Ako je gameplay dobar i igra nije ružna, puna kapa.

patch 1.2:

1. There will be changes made to the MP aspect of the game, this will happen tonight so all stats wil be erased.

2 In adition, there wil be a new mode in wich you can do the multiplayer quest's on your own.

3 Theres going to be a change made for the following graphic cards;
Radeon 9600, 9700,9800 + 1900XT, because these cards do not support "half precision floating point calculation".
I'm not excactly sure what will change, but I think that these will not longer be supported by the game.(not sure couldn't quite understand that bit of german)

3. After the update, your game will ask for your grapic card during instalation.

WTF ?! Kakve su ovo nebuloze za graficke karte ? Ako r1900xt ne podrzava half precission, ne podrzava ni jedna karta iz X1 serije, a i ranije (X700 bla bla). Mora da je neka greska ! (u smislu da igra nece raditi na tim kartama)

edit: evo pravog info-a:

Changelog:

- workaround for Radeon Cards without full Shader 2.0 (B) support. Please select such cards during installation. Please not: these cards are below official system specs. Performance is not suffcient.
- 21 collision boxes adjusted
- 23 minor quest logic fail backs added

- MP: 1 player trainings mode added
- MP: full server account reset (sorry!)
- MP: 41 items added
- MP: character money exchange solution implemented
- MP: 11 quests added
- MP: NAT resolver support for clients behind router added

Download it at The Patches Scrolls:
update 1.0 to 1.2: http://dlh.net/cgi-bin/dlp.cgi?lang=eng&sys=pc&file=2w_upgrade_10_to_12.zip&ref=ps
update 1.1 to 1.2: http://dlh.net/cgi-bin/dlp.cgi?lang=eng&sys=pc&file=2w_upgrade_11_to_12.zip&ref=ps

Poslednja izmena:
Malo sam iščitavao komentare na netu,mišljenja su(kao i uvek) dosta podeljena. Najveća zamerka je kako kažu na loš kombat:S: . Inace baš kao što voodoo kaže ne može svaka priča da bude originalna, biću zadovoljan pristojnom igrom, s'obzirom kakva je suša naslova.

Koliko sam ja ukapirao iz preview-a postoji pravljenje svojih kombo poteza tj. od vise kombo poteza napravis jedan pa ga koristis kao skill ili tako nesto al' videcemo dali to upste radi.

I ja jedva cekam da je skinem 100%, a bas me iznervirali likovi sa pojedinih foruma koji pljuju odredjene debilne gluposti, kao grafika losa, jahanje ocajno, animacije lose, itd.. kao da nekog RPG igraca zabole za te gluposti i onda spomenu Oblivion kao remek delo, koji ****** bre....

PS: aj sad u postu o povecenju brzina ADSL-a jer je ovo sramota dok je svi igraju mi cekamo :p

Mini Review

Evo ja probao ...

Igra je meshavina Oblivion -a i Gothic-a, okruzhenje lichi na Oblivion dok je gameplay vishe nalik Gothic-u ( kretanje likova, nachin borbe itd.)
Grafika: Sasvim OK, dopada mi se dialog animacija.
Muzika: Fazon Blackmoore's Night-a ( bar ona za vreme instalacije i Main Menu-a), u igri sve zavisno od situacije, dok lutash, vreme borbe, manjak helta itd. kao i u vecini RPG naslova.
O kvalitetu ? ... blah vishe se ni ne secam ... ma ok je bre. :D
Zvuk: Kazhu ljudi sa neta da je glasovna gluma losha, pa eto i ja kazhem ( mada to kod mene nije presudno), za ostale zvuchne efekte ... reci cu da su zadovoljavajuci :)

To bi bilo to, moje zapazhanje tokom 20 min. gameplay-a. Al' zato cu vecheras poshteno da "izdrndam" igru ... fijuuu :D

vidim ja da ce ovde morati .ini da se budzi...drvece nema senke, tlo je u daljini mutno...no-no :) not good enough :p

PS. Svidja mi se kako lik izgleda, ako je sistem borbe kao u G3 znaci da ce moci da se igra iz treceg lica. Samo da enchantovani itemi ne budu ruzni ko u oblivionu (da svetle i da imaju plasticnu kesu koja "nesto radi" preko njih) bice extra ! :)

Znaš kako, igre se ne prave samo za one koji imaju iza sebe 20 rolplejeva sa orkovima i elfovima, već i za newbove koji su igrali jedan ili nijedan. Uostalom zašto bi se uopšte cimali oko originalne priče? Ako je gameplay dobar i igra nije ružna, puna kapa.

lol, n00b ::D

nije rpg akciona igra pa da je bitan gameplay a ne i prica

Pa sad...sve zavisi koliko je ta priča adekvatno implementirana. Najviše mrzim igre gde se sve otkrije u prvih 10 i poslednjih 5 posto igre, a tokom 85 posto igre se igrač drži u nekoj magli.

Osim toga, ne znam baš šta bi tu toliko moglo da fali priči. Nekada davno su bogovi ratovali uz armije smrtnika dok nije ubijen bog rata koji je predvodio Orkove, koji su se povukli u pustinje. Sada je otkriven grob tog boga rata i Orkovi pokreću sveti rat. To je globalni deo. U svemu tome neki lik traži sestru koja je nestala i bira da li će pomagati Orkovima ili ostalim rasama da ih zaustave. Meni deluje ok. Pošto nakon duela Akatoša i Mehrunes Dagona sve deluje malo i nikakvo, može i ovo da prođe :D

Meni šotke deluju interesantno.Ako je blisko Oblivionu i Gothicu eto nove zabave:D .

Evo ja probao ...

Lošije ovo izgleda od obliviona, čak i kad se stavi na običan maksimum, a da ne pričam kad se nabudži .ini i kada se eventualno stavi neki od modova. A igra je već godinu dana stara. Što ne znači da Two Worlds mora da bude loša igra... Samo to da konstatujem, da izgleda lošije!

pa koliko su napljuvali Gothic 3 zbog zahtevnosti i ne optimizacije izgleda su autori igre odlucili da u startu igra radi na svakoj prosecnoj konfiguraciji.. a i kazu da je manje zahtevna od Oblivion-a
Inace o prici igre i atmosferi sam najmanje informacija nasao, izgleda mi da oni koji je ozbiljno igraju nemaju vremena da to negde napisu :)

idi igraj se u pesku ako ti je do zabave na tom nivou :)

enivej, jel neko probao da kaze kako radi konkretno na kakvoj makini

Radi ok (varira u rasponu od 35-70fps) u 1680x1050 max details (AA ne radi zajedno sa HDR-om, nisam probao da forsiram iz drajvera), na G80, 3.8GHzC2D ....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno