Šta je novo?

Kućna multimedija TV za Playstation 5

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

DeLarge

Poštovan
Učlanjen(a)
04.02.2016
Poruke
890
Poena
80
Koji TV koristite za igranje PS5 ?
 
Gubis brightness u HDR-u, ako ti je to bitno, kao i stariju verziju softvera.
Sve ostalo racunaj da je u praksi isto.
 
Ipak cu morati sad da kupim TV za PS5. Nema se za OLED, budzet maksimalno 100 hiljada i jedino sto zelim je da bude 65". Imate neki predlog, sta je najbolje za te novce kod nas ?
 
A 10k manje vise..
Hisense nisam ni uzimao u obzir do sad, da budem iskren. Vise sam gledao neki Samsung, LG, Sony, sad cu detaljno da ga pogledam. Hvala na predlogu.
 
Taj tv ima problem sa motion control-om, pa nije bas idealan za gaming. Iscitaj par review-ova, pa vidi da li ti je to ok.
Ja bih pre isao na nesto poput tu8 Samsunga, zrtvovao malo kvalitet slike za bolji gaming tv ako je to nesto sto bi mi smetalo. Opet, nemam licno iskustvo sa tim Hisense problemom, ali ga svuda spominju, pa treba videti da li je zanemarljivo ili moze bas da ti smeta. Izguglaj kako radi ljudima taj tv za gaming.
 
Pa gledam i nesto se premisljam..
A sta mislite o LG 65NANO793NE ?
Ovaj mogu za 106k da uzmem, jel vredi za gaming ? Koliko vidim nije los, a kod nas je najmanje 130k.
 
Ipak cu morati sad da kupim TV za PS5. Nema se za OLED, budzet maksimalno 100 hiljada i jedino sto zelim je da bude 65". Imate neki predlog, sta je najbolje za te novce kod nas ?
Pazi u sustini za 100k kupujes 65-ce tarabe, znaci najjeftinije Samsung, LG i Sony modele, po meni bolje 55-ca ali kvalitetnija nego 65 losijeg kvaliteta, ok jeste razlika u velicini, ali iskreno igrati se na tome i nije neki dozivljaj.. Ako gledas A brendove jedino Sony 65X7055 u tom cenovnom rangu ima Wide color gamut pa samim tim HDR ce izgledati kako dolikuje, ali nije bas nesto preterano osvetljen, a i kao takav je bolji sto se slike tice od LG i Samsung modela u toj klasi, ali doduse je softver najblaze receno ogranicen, ali ako ces kaciti konzolu onda to nadomescujes pa koristi softver od konzole za YT, Netflix, Prime... A za kablovsku ima najbolji upscale i motion u klasi, i tu nema greske, pa ti izguglaj, uporedi, razmisli i jos vazi 5god garancije..
 
Wide color gamut ce primetiti u mozda 30% hdr sadrzaja koji bude koristio, pogotovo za igranje. Sony ima ocajan judder, podrzava dozta manje rezolucija od cenovno slicnih televizora, a i dolazi sa krljavim OS-om. Nikako nije bolji motion handling od konkurencije, niti je upscaling bolji. Jedino sto zaista jeste osetno svetliji od LGa recimo, barem ja kada sam gledao, slika u prodavnici mi se vise svidela, ali drugar izabrao LG 7 seriju, njemu tu lepsa slika 🤷‍♂️
I na kraju, najbitnije zasto izbeci taj Sony za gaming, ne podrzava 4k@60 4:4:4.
Samsung 65tu8502 je sada 96k dinara, to mi je bolji izbor.
 
@DeLarge
A što ne sačekaš još malo (sećam se da si "namerno" propuštao black friday akciju u nas nadajući se nečem boljem), a sad kupuješ u najgore vreme jer:
  • osim akcija sa produženjem garancija kod nas trenutno nema nekih bitnih cenovnih popusta na TV-e (možda će pre kraja godine biti neki popust za uskrs, ili OI (ako se uopšte bude održala)),
  • niko od ozbiljnijih proizvođača nije izbacio model za 2021. godinu, tako da modeli iz 2020 nisu još na akciji (kakvoj-takvoj),
  • mađari su presušili trenutno, a uvek je dobro imati backup opciju ako nečeg nema na našem tržištu,

Ovo ti govorim jer sada već imaš 110k u budžetu (dakle okvirno 1000e), strpi se malo, skupi još para, biće neka akcija, moćeš možda i neki OLED 55 inča kupiti (nisam pratio cene OLED za BF ali kontam da se za 1200e moglo nešto kupiti - već će neko sugerisati šta je best buy OLED u tom "budžet" segmentu), a to ti je svakako bolje nego da ideš na 65 inča entry model...
 
Tek cu imati rashode i ako mislim da kupim ili cu sad, ili tek za nekih godinu i jace. Cak i tad ako bude.. privatne neke stvari i sta da radim. Bio sam za to da se strpim za neki OLED, ali od toga nazalost nema nista..
Videcu na kraju krajeva mozda i neki 55" sto kazete, nista jos nije preseceno. Hvala na sugestijama, sve pazljivo citam. :)
 
Taj tv ima problem sa motion control-om, pa nije bas idealan za gaming. Iscitaj par review-ova, pa vidi da li ti je to ok.
Ja bih pre isao na nesto poput tu8 Samsunga, zrtvovao malo kvalitet slike za bolji gaming tv ako je to nesto sto bi mi smetalo. Opet, nemam licno iskustvo sa tim Hisense problemom, ali ga svuda spominju, pa treba videti da li je zanemarljivo ili moze bas da ti smeta. Izguglaj kako radi ljudima taj tv za gaming.
Jel i u8qf ima isti problem? Ovo pitam iz drugih razloga, ne za preporuku za kupovinu
 
Jel i u8qf ima isti problem? Ovo pitam iz drugih razloga, ne za preporuku za kupovinu
Ima na nekim testovima, ali je sve to pitanje koliko je to ozbiljno, sto iz teksta ne mogu da zakljucim. Zanimljivo je da na avforums testu, na 8qf su primetili da ima, a prethodno na 7qf nisu...sto mi baca neke nove teorije i glavu, da je to mozda zavisno od pojedinacnog primerka... 🤷‍♂️
 
Pozdrav ljudi, koji tv mi preporučujete za ps5, veličina poželjna 43' ali bih možda išao do 50' ako nije velika razlika u ceni. Budžet je 500,600e i uzimao bih u domaćim radnjama

I zanima me takođe koji je minimum da se izdvoji za neki skuplji tv koji podržava 120fps
 
Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi, koji tv mi preporučujete za ps5, veličina poželjna 43' ali bih možda išao do 50' ako nije velika razlika u ceni. Budžet je 500,600e i uzimao bih u domaćim radnjama

I zanima me takođe koji je minimum da se izdvoji za neki skuplji tv koji podržava 120fps
Za 120fps ces morati izdvojiti preko 1000e u domacim radnjama.
No razmisli da li ti se isplati juriti 120fps. Ako uzmemo u obzir da su retke igre koje podrzavaju 120fps i ako i podrzavaju primoran si da biras izmedju 120fps ili dobre grafike jer ps5 i nije toliko jak da podrzava 120fps 4k i to sve na max detaljima.
Ja licno uvek biram grafiku jer razliku izmedju 60fps i 120fps tesko primetim.

Sto se tice TV-a ne znam da li je za preporuku ali ja sam pazario prosli mesec u TM samsungov qe50q65, 50 incni budzet qled tv za 80k din.
Verovatno je ovaj buzet qled nebo i zemlja od LG-jevog oleda. Ali za ove pare meni se cini skroz ok.
Ako nista, ne moram da ga pazim kao oled, da panicim cim je ostala staticna slika duze vreme itd... Mada i ovaj tv ima fabricka podesavanja da gasi ako je staticna slika duze vreme itd.
Kao sto rekoh, nisam gledao 100+ televizora razlicite modele itd... Trebao mi je tv, par dana sam guglao i gledao reviews i na kraju se odlucio za ovaj model i trenutno sam zadovoljan sa istim pa savetujem da ga uzmes u obzir kod izbora.
 
Pozdrav svima,
PS5 stize u kuću i bilo bi ok da se odma zameni i stari tv. :)
Moje pitanje je koji bi bio ok tv da isprati peticu, a da je u ceni od 500 do 600, 650e? (ako postoji kod nas takav)
Ako je vec bilo ovakvih pitanja i rasprava, a verovatno jeste ja se izvinjavam , ali svaki predlog je dobro dosao. :)
 
Po meni, ovaj TV:


za ovaj novac, fiskalni racun, 5 godina garancije, QLED, nema mane sem sto je 60Hz, a opet znamo da je pitanje, hoce li i PS 6 jednog dana imati stabilnih 4K 120FPS!!

Fluidnost pokreta je vrhunska, kvalitet slike, reprodukcija boja, gradijenata, realnost prikaza tonova i boja ljudske koze, brzina, sve je na izuzetnom nivou ZA TAJ NOVAC!

Gledao sam i LG CX55" za 1150€ ili C1 za 1250€ na KP sa 2 god. "garancije" ili CX55" oko 1320€ sa fiskalnim i 5 godina garancije!

Super su to opcije, ali Burn-in staticne slike + cinjenica da je to ipak overkill za PS5 (ili XboX Series S/X), koji nemaju ni priblizno tu dinamiku i taj "organski" raspon boja i tonova kao filmska "slika", tako da mislim da nema potrebe uzimati TV od 1200-1300 evra, nego je bolje za taj novac uzeti XBoX Series X i TV od 600 evra i imati obe konzole i odlican TV!

Sto se Hisense tice, po meni, ne prikazuje gradijente kako treba, posterizacija boja je primetna, reprodukcija tonova ljudske koze je cudna. Per pixel ostrina je nekako mutna, kao neka plazma... uopste mi se ne dopada slika na HiSense! Po meni, ne vredi tog novca koji se trazi za njega preko TCL-a sa QLED panelom!

A i zvuk kod TCL-a je zaista dobar za TV te cenovne kategorije i gabarita, mada bilo koji aktivni monitori, tipa Presonus Eris 3.5" za 100€, ne samo TV nego i svaki Sound Bar cine besmislenim, jer im je kvalitet zvuka vrhunski a uz to imaju i odlicnu reprodukciju basova, koja je zbog fizike nemoguca na Sound Baru koji nema Subwoofer.
 
mada bilo koji aktivni monitori, tipa Presonus Eris 3.5" za 100€, ne samo TV nego i svaki Sound Bar cine besmislenim, jer im je kvalitet zvuka vrhunski a uz to imaju i odlicnu reprodukciju basova, koja je zbog fizike nemoguca na Sound Baru koji nema Subwoofer.
Zvuči interesantno. Kako se povezuju navedeni zvučnici na TV? I funkcionišu sa PS5?
 
Idealan nacin bi bio da Sony omoguci audio protokol i za druge uredjaje sem svojih BT sluski. Tako bi se povezali prosto, BT konekcijom.
Tako ih i ja sada koristim da slusam Tidal koji strimujem preko iPad-a Pro.

Trenutno ih je moguce povezati na 4 nacina.

1) ovaj adapter:
ukjucis u headphones jack PS5 kontrolera i za sekund je preko BT konekcije povezan sa zvucnicima.

2) Ako imas Bluetooth TV, jednostavno uparis TV sa zvucnicima i audio signal ce biti rutiran preko BT konekcije na zvucnike

3) Obicnim RCA kablom, cincevima, ako ih imas na TV-u, povezes zvucnike. Svi monitori imaju RCA konektore, cinceve a bolji i XLR

4) Ako TV nema RCA, ima Headphones out. Kupis kabl 3.5 headphones to RCA:

4408001_sd.jpg



4a) BT Adapter sa pocetka utaknes u Headphones TV-a i onda bezicno preko BT konekcije povezes isto kao nacin 1.
 
Ima laga, istina je, ali je po meni vidljiv kada zivis u rezidenciji i zvucnik ti je udaljen 7-8 metara od izvora zvuka.
Ali za tipican stan i sobe od 10-20-ak kvadrata, gde se zvucnici nalaze na metar ili dva od izvora, eventualno je moguce primetiti lag kada se bas zagledaju usta osobe koja govori. Ovako... tesko. Po meni...
 
Zvuk i slika idu brzinom kojom idu, a tu 10 metara ne pravi nikakvu razliku. Oseti se lag pri svakoj promeni scene i krupnih kadrova gde ljudi pričaju, a užitak pokvari lagano ako se gleda neki ratni film (prvi ispaljeni metak npr) ili sci-fi/horor i slično gde je tonom dočaran prekid suspenzije (iskoči zombi/ubica/čudovište). Ali da ne idem više u off topic.

Kada se očekuje pojavljivanje ovogodišnji modela televizora (i kada će se situacija sa izborom iskristalisati) ?
Trebalo bi da uzmem neki 65" (u inostranstvu) za kvalitetne 4k rip-ove/remux-ove i streaming servise tipa Netflix, a u priču bi sekundarno ušao gejming (PS i neki dual player naslovi sa PC-a). Gledam koji bi tu bio najbolji izbor (možda OLED), ako je cifra oko 2 hiljade evra računajući popuste (za BlackFriday i slično).
 
LG CX ili C1 ili GX za taj novac opusteno :)
Prosto ima sve sto treba. Boljeg TV-a nema.

Hvala na savetu.
Koliko vidim, od ta 3 je najbolji G1 (koji si i linkovao), zar ne? A on je ujedno i model iz ove godine.
Sačekaću još mesec-dva sa odlukom (jer svakako u tom periodu neću moći da gledam TV) pa se javljam tada za konačni savet. Računam da će se do tada iskristalisati situacija i da će i ostali ovogodišnji modeli drugih brendova biti na tržištu.
 
Nazad
Vrh Dno