ja koristim tv iz dnevne sobeKoji TV koristite za igranje PS5 ?
Ja ga imam, ali nazalost jos uvek na 48'' Sony 1080p. Pitao sam bas da vidim na cemu drugi igraju i da izvagam opcije.Ja cekam dostupnost ps5 pa da menjam tv,trenutno pretrazujem sta mi je najbolja opcija,mozda neko ima savet.
Trenutno imam neki Samsung 40" FHD, nije toliko los ali nema 4k i 40" mi je malo za igranje.
Hteo bih 50" (imam nekih 2.5m - 3m razmaka pa nebih bas isao na vise od 50"),obavezno 4k... do nekih sta znam 600e mozda.
Meni novi hdmi nije toliko bitan, nije me briga za 120fps,nisam hardcore gamer i 60fps su mi ok.Ja ga imam, ali nazalost jos uvek na 48'' Sony 1080p. Pitao sam bas da vidim na cemu drugi igraju i da izvagam opcije.
Koliko sam istrazivao sa novim hdmi standardom, 4k i 55'' nema nista krsteno ispod 1000e.
Oled 55 za 105K? uzimao bih 55icu XH90 ako ponovo bude 105K... za ostalo bih razmislio, oled nije za mene koristim tv za pc i ostane nekad po 2 sata zakucan na desktopu, jeste plazma trenutni al me bas briga da joj robujem, i posle 10 godina nema burn in ali mislim da bih oled spalio bas zato sto ama ne vodim racuna o static prikazu na tv-u.Ako se već ide na TV te cene, bacanje para je uzimanje bilo čega osim oled-a. Jednostavno takva je razlika u kvalitetu prikaza u korist istog.
LG B9 ili BX za 1500Recimo da sam spreman da dam nekih 1500e (mozda maks 2000e) : koji je to TV koji bi ste preporucili ?
Da je 65", OLED, ne mora 120Hz posto mislim da je dovoljno 120Hz jer ne znam koju igru mogu da poteram u vise od 60-70fpsa u 4K rezoluciji... A ne igram multiplayer igre da mi treba 200fpsa na TV-u, to je za monitor (FPS igre i slicno)
Naravno bonus je ako ima G Sync jer imam RTX3080, ali pretpostavljam da i Frysinc moze..
Mada glavno je kvalitet, da je OLED i 65"..
I ja sam razmisljao o OLEDu, ali sam verovao da su znatno skuplju pa nisam puno ni istrazivao.Od entry modela imaš B9 za 1050-1100e, naravno ako može još uvek nabavi. BX koji je naslednik, takođe ide za slične pare, ali ne postiže isti brightness.
Kvalitet prikaza između oled i non-oled TV je takav da ne opravdava davanje 800+ eur za bilo koju drugu tehnologiju.
Što se tiče burn in-a, ako ga ostavljaš na desktopu, koristi screensaver ili podesi da ti gasi TV-a tokom neaktivnosti.