Imam jedno pitanje, pa bih voleo da mi pomognete !
Imam Samsung plazmu PS50A410C1... ćale uzeo ovaj TV, ja nešto nisam zadovoljan, pa ću postaviti nekoliko komada:

1. S obzirom da vidim da se razumete, voleo bih da mi kažete iskreno šta mislite o ovom TV-u, i te oznake šta znače (da li je generalno ok TV, ili je s....e)
2. Ono zbog čega nisam zadovoljan je sledeće... Naime, u isto vreme smo uzeli nama PS50 a devojci PS42... U mom slučaju, ne mogu da odgledam ni jedan kanal (Pink, Eurosport,...) a da samo nakon nekoliko minuta, ne ostane DOOOBBAAARRR trag na ekranu... Promenim kanal i bukvalno kao da stoji znak prethodnog kanala (samo bez boje, odnosno konture znaka)... Više ni ne radim taj vertical scroling... Smara me jako, a i ne gledam ga uopšte, jer me užasno boli a i nervira to što se dešava sa ekranom !
E sad, zašto je važno to što sam spomenuo PS42 koji je uzela moja devojka... ?
To je ista serija Samsunga samo nekoliko brojeva manji TV... Kod nje, bukvalno, ali BUKVALNO po ceo dan stoji jedan kanal (recimo PINK) i NIŠTAAA !

Nikakav trag, ma ništa... Kada uključim vertical scroling, kao da je TV u tom momentu kupljen...
Ma nema šanse da se ikako burn-uje bilo koji znak bilo kog kanala, a kamoli nešto više !
Pazite, govorim o znaku (u mom slučaju), a ne daj Bože da se radi o statičnoj slici kao što je ona fora kod Velikog Brata, gde na pola ekrana stoji nepomična slika 1,5 - 2 sata (ono gde se gledaju takmičari, broj glasova, itd.)
Kod mene je čak slučaj, da kada pokrenem VS, vidim i neke zaostale kanale koji nisu gledali tog dana...
Kako je moguće da kod nje ništa ne ostaje, a da kod mene posle bukvalno 10ak minuta ostane haos kontura kanala ?
Pomislio sam da nije do kablovske... Ja sam na SBB-u, i mnogo je bolja slika (signal), dok je ona na KDS-u (novosadski kablovski distributer)... da li to ima ikakve veze ?
3. Da li je ovo za servis ili ne ? TV je kupljen prošlo leto, tako da nema ni godinu dana ! Teško mi je da ga nosim u servis jer je ogroman, ali mi ni to ne bi predstavljalo problem, da se ne plašim da mi ne kažu "Ma to je noramalno kod plazme, šta si ti očekivao! "
Molim vas pomozite, kako bih znao šta da radim...
Hvala u napred !
EDIT: Inače, ko što su neki već rekli... Xvid ili DVD prikaz na TV-u je stvarno perverzija ! Ali džabe mi sve to, kada recimo ne mogu da gledam 4:3 sliku, ili neki film u 16:9 koji u gornjem i donjem delu ima crne trake, jer nakon toga ostaje vidljiv trag tih traka ! O sportovima da ne govorim.. Sve gde u nekom od uglova stoji neki rezultat, vidljiv je sve do sutradan ! UŽAS ! Totalno razočaran :/