Šta je novo?

[TV] SAMSUNG PS-50B430 by Zava

Zanima me da li još neko ima ovakvu pojavu kao ja? U pitanju je 50B450. Primetio sam najpre da se ponekad u toku gledanja TV programa na određenim konturama (recimo konture voditelja, tabela u TV slagalici itd.) Pojavljuju raznobojne tačkice. Nisam se nešto preterano brinuo, mislio sam da je zbog signala i Noise Reduction funkcije.
Međutim kasnije sam primetio da se iste tačkice pojavljuju po desnoj ivici ekrana kada je priključen HTPC, a pojava je najizraženija sa PS3 gde recimo prilikom kretanja kroz meni crvene tačkice svetle par sekundi nakon što se promeni sadržaj ekrana. Zanimljivo je da se ovo dešava samo u meniju, nikad u igrama, niti sam primetio istu pojavu pri gledanju filmova. Znači dešava se samo kada je duže vreme na ekranu statična slika jakog kontrasta.

Probao sam da isključujem redom opcije za "poboljšanje" slike (NR, Dynamic Contract, itd.), menjao kontrast i osvetljenje, menjao "Cell Light" i ima izvesnog poboljšanja ali pojava je i dalje prisutna.

Jel zna neko o čemu se radi?

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=234602 - sličan problem ovom tvom, kako stojiš sa garancijom?

TV je još uvek pod garancijom. Kupljen je malo pre Nove godine. Nadam se samo da će poslati neku terensku službu jer nemam čime da teglim ovu mrcinu...

Nazad
Vrh Dno