Šta je novo?

TV sa zajednickom listom kanala DVB-C/DVBT

bakigvg

Poznat
Učlanjen(a)
23.11.2020
Poena
45
Zdravo, trazim TV koji bi mogao u jednoj listi da slozi DVB-C (kablovskih) i DVB-T (zemaljskih) kanala. Nisam ocekivao da su jako malo na trzistu ovakviv TV-a, pa sam naisao na problem da pronadjem neki novi model koji ima ovu funkciju. U glavnom novi modeli su napravljeni da gledas posebno kablovskih, pa kad zelis da gledas zemaljskih ondak prebacis na tu listu. Ako neko zna koi model TV-a podrzava ovu funkciju bio bih zahvalan za dobijeni odgovor. Treba da napomenem da se ovaj TV trazi zbog starijih ljudi koji ne znaju da prebace sa jedne na druge liste.

zašto je potrebno koristiti antenu (DVB-T2 u 🇷🇸) pored kablovske? zbog nekih lokalnih kanala kojih nema na kablu?

najbolje da napišeš uputstvo za promenu izvora (liste, kako već kažeš).
imaj na umu da kablovska (uglavnom) podrazumeva i karticu koja ide u CI+ slot i da je potrebno s vremena na vreme ponovo učitati kanale

inače, za pitanja koji TV uzeti postoji podforum "šta da kupim"

Poslednja izmena:
Začudilo bi me da ima to što hoćeš,.
Postoje ali starije verzije TV-a, trazim novi model.
zašto je potrebno koristiti antenu (DVB-T2 u 🇷🇸) pored kablovske? zbog nekih lokalnih kanala kojih nema na kablu?

najbolje da napišeš uputstvo za promenu izvora (liste, kako već kažeš).
imaj na umu da kablovska podrazumeva i karticu koja ide u CI+ slot i da je potrebno s vremena na vreme ponovo učitati kanale

inače, za pitanja koji TV uzeti postoji podforum "šta da kupim"

Potreban je takav TV zbog koriscenje u apartmanima, a DVB-t signal je potreban za hvatanje susednih kanala. Uputstvo nije u igri, jer postoje ljudi koji ne znaju bukvalno da ukljuce klimu preko dalinskog, a IPTV i ostalih kombinacija je naucna fantastika.

Poslednja izmena:
Ono,nije loše da se ima neka t2 antena,varijanta nedaj boze ako nema neta,nesto da moze da se gleda.Sto se tice zajednicke liste,nisam siguran da je izvodljivo

za te potrebe najbolje je odustati od zemaljske televizije. kao što se može videti u temi koju sam linkovao, za svaki televizor potrebna je (jača) antena.
ja se stvarno ne sećam da je bilo takvih televizora. eventualno ako nije u pitanju double/twin tuner. sećaš li se koji su to bili stari modeli? da vidimo specifikacije

za te potrebe najbolje je odustati od zemaljske televizije. kao što se može videti u temi koju sam linkovao, za svaki televizor potrebna je (jača) antena.
ja se stvarno ne sećam da je bilo takvih televizora. eventualno ako nije u pitanju double/twin tuner. sećaš li se koji su to bili stari modeli? da vidimo specifikacije

Vidi ja imam sve spojeno vec sa posebnim pojacalom gde ide kabel od kablovske i kabel od obicne antene i to odljicno funkcionise na Telefunken XF43K550 LED TV. Ovaj Tv ima funkciju ALL Channel type i sve to gledas u jednoj listi.

Nazad
Vrh Dno