Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

Fale još i ultra, mini ultra,za neke je to nepremostiva prepreka.Perfidno prebačen Pink film u dodatni paket kao jedan od najgledanijih pinkova.Nemaju history kanal.D3i ima ukupno sa svim paketima 32 hd kanala.Nemaju odgovor na D3go.Sve u svemu u odnosu na D3i jako slabo.Možda im je cena smislena jedino u mega box paketu.

D3i uvek može biti u kombinaciji samo sa SD arenama od 500 dinara(polaris),koliko bi to isto koštalo da ih ima u d3i ponudi,dok Telekom iptv nikad ne može biti u kombinaciji samo sa sport klubovima i to čini onu krucijalnu veliku razliku u korist d3i za one kojima su i Arene i sport klubovi bitni.

Poslednja izmena:
Fale još i ultra, mini ultra,za neke je to nepremostiva prepreka.Perfidno prebačen Pink film u dodatni paket kao jedan od najgledanijih pinkova.Nemaju history kanal.D3i ima ukupno sa svim paketima 32 hd kanala.Nemaju odgovor na D3go.Sve u svemu u odnosu na D3i jako slabo.Možda im je cena jedino smislena u mega box paketu.

D3i može uvek biti u kombinaciji samo sa SD arenama od 500 dinara(polaris),koliko bi to isto koštalo da ih ima u d3i ponudi,dok Telekom iptv nikad ne može biti u kombinaciji samo sa sport klubovima i to čini onu krucijalnu veliku razliku u korist d3i za one kojima su Arene i sport klubovi bitni.

Znači ako sam dobro razumeo, uzmem d3i, i mogu da uzmem arene preko polarisa ? (poseban uredjaj ? )

Da,imaš poseban uređaj ali imaš i Arene,obrnuto nije moguće.Uzmeš logitech univerzalni daljinac sa ekranom,koji programiraš preko kompa i baš te briga koliko uređaja imaš u kući.Pališ klimu,tv,audio,polaris,d3i šta god ti padne napamet,plus praviš makroe pa možeš da napraviš ovako:

Kad upališ tv,automatski se pali d3i i automatski se pali polaris koji sam ide na arene i sve to prati klima koja se sama pali na određenu temperaturu.Sve to prate osvetljeni dugmići koji se sami pale pri pokretu daljinca.

U ovakvoj kombinaciji telekom IPTV otpada kao zrela kruška sa grane.Jednostavno nema šta da ga drži na grani.Nema ama baš ništa a naroćito ne da poneseš svoj iptv svuda sa sobom ili u drugu sobu i to na tri mesta u isto vreme uz pomoć d3go aplikacije,niti neki kanal jer su svi već na d3i prisutni.

Poslednja izmena:
ok. jel se taj uredjaj kod polarisa dobija ,tj samo 500 din mesečno ? nisam baš upoznat sa tim. a i koji je taj daljinac ?

Poslednja izmena:
Da,imaš poseban uređaj ali imaš i Arene,obrnuto nije moguće.Uzmeš logitech univerzalni daljinac sa ekranom,koji programiraš preko kompa i baš te briga koliko uređaja imaš u kući.Pališ klimu,tv,audio,polaris,d3i šta god ti padne napamet,plus praviš makroe pa možeš da napraviš ovako:

Kad upališ tv,automatski se pali d3i i automatski se pali polaris koji sam ide na arene i sve to prati klima koja se sama pali na određenu temperaturu.Sve to prate osvetljeni dugmići koji se sami pale pri pokretu daljinca.

U ovakvoj kombinaciji telekom IPTV otpada kao zrela kruška sa grane.Jednostavno nema šta da ga drži na grani.Nema ama baš ništa a naroćito ne da poneseš svoj iptv svuda sa sobom ili u drugu sobu i to na tri mesta u isto vreme uz pomoć d3go aplikacije,niti neki kanal jer su svi već na d3i prisutni.

Da ne bude zabune da je IPTV slabiji samo u gornjem segmentu, i u osnovnim box paketima se pokazuje koliko je nekonkurentan. Pored izuzetno lose ponude kanala (uz otezavajucu okolnost ubacivanja bezvrednih kineskih, slovenackih, pinki i drugih kanala koji samo usporavaju i inace sporo prebacivanje), Telekom je pre 10 dana podigao sa 4/0,5 na i dalje nekonkurentnih 10/1Mbs.

Polarisu moraš da platiš i za uređaj koji ti daju a ne samo 500 din

Nije tačno.

Plaća se samo montaže opreme i to jednokratno.Sa monterom se dogovoriš oko cene,ona je po polarisovom cenovniku 2900,00 dinara.

jel se javlja nekom medijska greska u toku gledanja telwvizije?iskoci na sred tv-a i zablokira?

Red je platiti majstora koji ti dođe kući na noge,ponese bušilicu, alat,materijal,nosač,antenu ,kablove,karticu,odradi aktivaciju,proveri kako sve radi.

Sam uređaj košta daleko više i vlasništvo je polarisa.Ako ti ga ukradu onda ga plaćaš između 100 i 150 eura,jer je do tada on na reversu kod tebe.

Posle njegovog odlaska možeš da uživaš u D3i plus arenama,jeste da arene nisu HD ali je zato kašnjenje manje nego kod Iptv-a.Prvih mesec dana besplatnog gledanja d3i može u neku ruku da kompenzuje trošak instalatera za polaris.Takođe ako sklopiš ugovor prvog u mesecu imaš otključane sve kanale do kraja meseca pa ti je i to taman u totalu kompenzacija da ti ceo trošak instalatera bude free.

Poslednja izmena:
ček montiraće ti satelitsku zbog 5 kanala?
vala ne bi se samo zbog toga d*kao sa tim

***,niko te ne tera da budeš ovlašćeni polaris monter.Uglavnom super je stvar da možeš kupiti samo arene,za razliku od toga sport klubove ne možeš kupiti nikako posebno.

Uzeo bih IPTV preko Beotela...Ali me je malo zbunio odgovor njihove tehnicke podrske. Stvar je u tome da ja zelim iptv na dva tv-a sto su oni i omogucili. Elem,operatr mi je rekao da se iptv se dobija uz paket adsl 10mb ali da to u praksi znaci 8mb jer se javljaju odredjeni gubici u zavisnosti od toga koliko si udaljen od centrale a da jedan tv vuce oko 3mb + jos jedan tv 3mb i da ukoliko zelim da koristim net na racunaru moram da predjem na neki paket cija je brzina veca od 10mb. Ok, da ne bih davio operatera ( sad zato moram vas :) ) odem na njihov sajt i vidim da oni u ponudi nemaju paket brzi od 10mb. Pozovem ih ponovo i naravno javi mi se drugi operater cija je racunaica bila da oba tv-a vuku oko 4mb kada rade istovremeno i da mi ostaje sasvim dovoljno prostora da koristim internet na 2 racunara!!! Da li neko moze da mi kaze koja od ove dve verzije je tacna tj da li cu sa brzinom od 10mb moci da pratim programe na 2 tv-a i istovremeno koristim 2 racunara ( velika smo porodica - vise nas je od Kineza po metru kvadratnom :) )?

***,niko te ne tera da budeš ovlašćeni polaris monter.Uglavnom super je stvar da možeš kupiti samo arene,za razliku od toga sport klubove ne možeš kupiti nikako posebno.

ne mislim na montera već na sebe
ne bih se JA cimao oko toga da imam satelitsku, da mi buše itd itd radi samo 5 kanala

pa to je za ljude koji nemaju uslove za iptv ili d3
ne verujem da bi se neko tek tako odlučio na tu varijantu, pogotovo za samo 5 kanale

Suština je da je to jedini naćin da se imaju svi sport klubovi uključujući i hd(D3i),plus svih 5 SD arena(Polaris) za one koji ne mogu da žive bez arena.Obrnut slučaj da se uzme telekom Iptv plus posebno samo sport klubovi nije moguć niti izvodljiv,pa mi nije jasno šta je teško pozvati majstora da montira polaris i arene za 500,00 dinara mesečno i to za one koji se kunu u arene a ne odvajaju oči od sport klubova.
Ja sam do skoro imao antenu od 3 metra na 7 spratu,podignutu u komadu na krov zgrade za 7 miniuta i montiranu za par sati ,a nekome je teško da stavi jedan mali poklopac od šerpe u vidu sat antene.Potpuno razumem one koji ne vole sport klubove,niti hd kanale,niti ultru,niti mini ultru,niti foksove,niti history, za njih je telekom iptv kao stvoren.

Poslednja izmena:
Da li neko kojim slucajem zna da li 10MBPS dovoljno da se prati program na dva tv-a preko IPTV-a ( tj koristim osnovni i dodatni STB ) i istovremeno surfuje na racunaru ili telefonu? Uzeo bih IPTV i ako mnogi pljuju po njemu jer nemam drugog izbora pa me interesuje da li ce mi net raditi na racunaru u slucaju da se oba tv prijenika koriste istovremeno.

Radiće . Ma ko pljuje ?! Kao i sve u životu uvek nešto malo fali. Tako i ovde. ( sportklub i fox )

Ne ide to tako, za IPTV se rezervise nezavisni kanal. Dakle, ako uzimas IPTV + internet od 10Mbs, svih 10Mbs imas za surf.

Ne ide to tako, za IPTV se rezervise nezavisni kanal. Dakle, ako uzimas IPTV + internet od 10Mbs, svih 10Mbs imas za surf.

Iz prilozenog na stranici ( http://beotel.net/iptv/prijavnica ) je nekako logicno da je tako...Ali su mi operateri rekli drugacije. Bukvalno mi je u ruci bila olovka spremna da potpisem ugovor kada mi je dama koja je radila u njihovom predstavnistvu predlozila da se iz jednog drugog razloga cujem sa tehnickom podrskom. I onda su mi sa druge strane zice rekli da se od 10MB odbija 3MB za jedan i 3MB za drugi i da je bolje da uzmem paket od 20MB. Ja sam se slozio i razgovor se zavrsio. Elem, ispostavilo se da je najbrzi paket koji nude 10MBps i ja sam resio da se pre toga raspitam sta dalje...Kasnije sam pozvao podrsku po drugi put da ih pitam da li ce mi u tom slucaju raditi net na kompu i da li mi nece seckati slika na tv-u ali sam dobio malo drugaciji odgovor tj da IPTV za dva tv prijemnika vuce ukupno 4MBps!!! :smash: "Dobro..." rekoh sebi, sad sam u totalnom zbunu i resih da pozovem tehnicku i treci put cisto da vidim da li cu dobiti i trece misljenje koje ce se razlikovati od prethodnih ili ce se dva poklopiti i onda bi trebalo da to bude to. I pogadjajte... treci operater mi je ispricao trecu pricu :wall: . 4MBps za jedan tv + 4MBps za drugi i + gubici koji ce se kretati do 1.6MBps i da to znacida mi ne ostaje nista da koristim za internet. :crash:

Ocigledno je da ih bar 2 od 3 ne znaju sta pricaju ili mozda sva 3 pa sam resio da potrazim pomoc na forumu.
P.S Maki22, meni najvise fali Mini Ultra jer mi tv uglavnom sluzi da mi dete gleda crtace a ja ponekad odblejim gledajuci u njega na po par minuta i to je to. Ali cega nema bez toga se moze i mora.

Ovo je tema za Telekomov IPTV, ne mogu da tvrdim da je isto u Beotelu.

Izvinjavam se...promasio sam izgleda mesto na kom trazim odgovor. Pokusacu da pronadjem pod drugom temeom tj onom koja se odnosti na BEOTEL IPTV. Tim pre sto nisam preveliki optimista da cu naci tamo jer vidim da je postovano jos davne 2011. godine.

Treci ti je najtacnije rakao.Uzmi 20 mb ,ali opet to zavisi i od linije kolku ces od preostalih 10 stvarno moci upotrebiti.

Ja imam net do 10 . 2 tv-a hd usluga. Lap top . Wifi, zakačena minimum po 2 telefona. Mogu da potvrdim da sve radi.

Iz prilozenog na stranici ( http://beotel.net/iptv/prijavnica ) je nekako logicno da je tako...Ali su mi operateri rekli drugacije. Bukvalno mi je u ruci bila olovka spremna da potpisem ugovor kada mi je dama koja je radila u njihovom predstavnistvu predlozila da se iz jednog drugog razloga cujem sa tehnickom podrskom. I onda su mi sa druge strane zice rekli da se od 10MB odbija 3MB za jedan i 3MB za drugi i da je bolje da uzmem paket od 20MB. Ja sam se slozio i razgovor se zavrsio. Elem, ispostavilo se da je najbrzi paket koji nude 10MBps i ja sam resio da se pre toga raspitam sta dalje...Kasnije sam pozvao podrsku po drugi put da ih pitam da li ce mi u tom slucaju raditi net na kompu i da li mi nece seckati slika na tv-u ali sam dobio malo drugaciji odgovor tj da IPTV za dva tv prijemnika vuce ukupno 4MBps!!! :smash: "Dobro..." rekoh sebi, sad sam u totalnom zbunu i resih da pozovem tehnicku i treci put cisto da vidim da li cu dobiti i trece misljenje koje ce se razlikovati od prethodnih ili ce se dva poklopiti i onda bi trebalo da to bude to. I pogadjajte... treci operater mi je ispricao trecu pricu :wall: . 4MBps za jedan tv + 4MBps za drugi i + gubici koji ce se kretati do 1.6MBps i da to znacida mi ne ostaje nista da koristim za internet. :crash:

Ocigledno je da ih bar 2 od 3 ne znaju sta pricaju ili mozda sva 3 pa sam resio da potrazim pomoc na forumu.
P.S Maki22, meni najvise fali Mini Ultra jer mi tv uglavnom sluzi da mi dete gleda crtace a ja ponekad odblejim gledajuci u njega na po par minuta i to je to. Ali cega nema bez toga se moze i mora.
ako uzmes telekomov iptv, i telekomov net, onda se na postojecih 10mbps za net dodaje i potreban protok za iptv, tako da u tom slucaju ne bi imao problema.

ako uzmes neki drugi iptv verovatno se protok potreban za iptv oduzima od ukupnog protoka za net.

Vrh Dno