masnikosa
Slavan
- Učlanjen(a)
- 26.07.2005
- Poena
- 319
zovi ih ponovo da vide sta se desava. obicno kad preuzmes opremu na centrali bude sve sredjeno vec.
Upravo tako.
zovi ih ponovo da vide sta se desava. obicno kad preuzmes opremu na centrali bude sve sredjeno vec.
Koristi se port 2 i 3. I jos ti nisu pustili signal u centrali. Pa zato te ni nisu zvali.
Trosak koji ce da se smanji je visak radne snage u telekomu, a nakon toga ce moci da se prica o novijim tehnologijama, iptv kanalima, brzem internetu.Mozda zvuci banalno, ali tako funkcionise svet.Imas sta da ponudis, radis, nemas sta da ponudis, ne radis.Samo u nasoj zemlji firma moze da radi, a da se nista ne menja.
Taj telekom radi zahvaljujuci juznom delu zemlje, gde nema velikih igraca.Pa cak i moja kablovska ima SK, fox, 24 kitchen, prakticno sve sto krasi total tv iliti SBB.Problem koji ja imam sa njima je i dalje analogni signal, a kad budu sproveli digitalizaciju, samo jedan tv ce da ima digitalne, a ostali i dalje analogne kanale.Zato ja biram IPTV makar trenutno jer nemam sta drugo, kanali na kablovskoj su mi iseceni pa razvuceni, 20% i ne radi, 20% krci ton i secka, a dajem 800 din.IPTV me izadje 1200, jeste nema SK (mada slabo i pratim sport), ali mi koji smo bez solucije dajemo pare tom telekomu.
Zamisli tek ovaj paradoks da u centru mog grada ljudi ne mogu da imaju adsl brzi od 4mbit/s, negde cak i jedva 1mbit/s.Sva sreca pa sam udaljen od centra grada.
Tako da dok stranac ne preuzme to pod ucenom da mora da ulozi, bice sve isto, a kad dodje ima Arenu, samo treba da kupi prva na lige i to je to.Ne treba mu SK.
Pa kako su smeli da mi izdaju opremu?
Neizdaje se oprema tek tako. Postoji hijerarhija u programu koja ti ne daje da izdas opremu dok drugi ne kliknu da su uradili. Eventualno moze na prijavu smetnje da se koriguje brzina porta ako nece da proradi iz prve. Ovo kod njega mi izgleda da je do stb-a pa sam zato i rekao da uradi hard reset. Na kraju krajeva nek udje u ruter i neka proveri na koliko je setovana brzina.
Pa ne bi da imam net, ali posto na toj liniji imam samo iptv, trebalo bi bez problema da radi.Sinoc kad sam zvao, operater mi je rekao da je prijavljen kvar i da ce me zvati iz centrale.Sad cekam.Nije dosta 7 mbit-a za iptv i adsl,kao što sam i rekao u postu ispred nije brzina korektna a opremu si dobio jer je sve urađeno. Nije ti dovoljno pusšten protok. Dovoljno je 7 ako nemas adsl. Prijavi smetnju.
Na kojim risiverima? Mislis na modemu? Cini mi se da ima mogucnost FTP servera, i to je to.
Na kojim risiverima? Mislis na modemu? Cini mi se da ima mogucnost FTP servera, i to je to.
Ne znam kako vam je odlicna slika na SD, meni je juce stigao SBB i slika je znacajno bolja, na svakom kanalu. Jedino ako se nije dosta kvaliteta gubilo na kablovima, ali ne verujem.
Kakvo je iskustvo novog u odnosu na stari STB? Jel radi bolje ili losije? Brze sporije? Prednosti i mane jednog i drugog? Hvala puno na ljubaznom i opseznom odgovoru![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari