Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

Kad ubodem u LAN3 po uputstvu izbacuje mi: WP_20150115_001.jpg
Isto se desava i na LAN2 portu.Lampica je crvena na stb-u.

Na LAN4 portu se desava sledace: WP_20150115_003.jpg
Lampica na stb-u je zelena.

Koristi se port 2 i 3. I jos ti nisu pustili signal u centrali. Pa zato te ni nisu zvali.

Trosak koji ce da se smanji je visak radne snage u telekomu, a nakon toga ce moci da se prica o novijim tehnologijama, iptv kanalima, brzem internetu.Mozda zvuci banalno, ali tako funkcionise svet.Imas sta da ponudis, radis, nemas sta da ponudis, ne radis.Samo u nasoj zemlji firma moze da radi, a da se nista ne menja.

Taj telekom radi zahvaljujuci juznom delu zemlje, gde nema velikih igraca.Pa cak i moja kablovska ima SK, fox, 24 kitchen, prakticno sve sto krasi total tv iliti SBB.Problem koji ja imam sa njima je i dalje analogni signal, a kad budu sproveli digitalizaciju, samo jedan tv ce da ima digitalne, a ostali i dalje analogne kanale.Zato ja biram IPTV makar trenutno jer nemam sta drugo, kanali na kablovskoj su mi iseceni pa razvuceni, 20% i ne radi, 20% krci ton i secka, a dajem 800 din.IPTV me izadje 1200, jeste nema SK (mada slabo i pratim sport), ali mi koji smo bez solucije dajemo pare tom telekomu.
Zamisli tek ovaj paradoks da u centru mog grada ljudi ne mogu da imaju adsl brzi od 4mbit/s, negde cak i jedva 1mbit/s.Sva sreca pa sam udaljen od centra grada.

Tako da dok stranac ne preuzme to pod ucenom da mora da ulozi, bice sve isto, a kad dodje ima Arenu, samo treba da kupi prva na lige i to je to.Ne treba mu SK.

Idealizuješ privatizaciju, kada su Nemci (T-Mobile) odradili privatizacije po MKD i CG, ponuda je čak jedno vreme bila i daleko gora nego pre privatizacije (čak su u početnom periodu u MKD kompletno izbacili flat pakete i nametnuli fup), doduše tim kupovinama su kupovali i monopoll, pa nisu ni imali razloga da se trude, već samo da se skoncentrišu na isisavanje para. Nešto malo bolje je bilo u HR, ali pre svega zato što su imali kakvu takvu konkurenciju, pa su se šlepali sa onim što konkurencija nudi. Isto tako treba reći da je Telekom u poslednjih par godina imao daleko veća finansijska ulaganja u infrastukturu u odnosu na T-Mobile u ovim zemljama.

Bez konkurencije nemaš ništa, seti se recimo SK-ove ponude pre pojave Arene i pogledaj u čega se ona razvila posle ovog (dobijenog) rata. Niko u svetu neće ulagati preko onoga što ne mora, pogotovo ako je konkurencija nepostojeća, bio on stranac ili ne, oko toga se danas vrti svet.

Poslednja izmena:
@rAMA

Meni je kao prvo krivo sto prodaju nesto sto i pored viska radne snage ostvaruje profit.Ovo je definitivno profitabilna firma, ali sve vise ljudi se okrece ka drugim operaterima.
Konkurencije ima.Uzmi za primer Telenor koji je kupio Mobtel kad su najurili Karica.Izvini molim te, ali ni vip, ni telekom nisu ni blizu Telenora.Samo cu da kazem HD voice, o ostalom i da ne pricam.Jeste da nemaju akcije kao mts i vip, ali su najjaca mreza i to ljudi vide.
Vip na primer ima najlosiju infrastrukturu, ali daju najpovoljnije pakete i telefone za najmanje para.Svako se bori za trziste.

Sve vise ljudi bezi na SBB, u zemlji imas pregrst kablovskih operatera.Konkurencije ima.Ako taj stranac ne bude ulagao u Telekom i nastavi bahato ponasanje, tipa produzim ti ugovor, a ti to ne znas (imam zestok primer za to), puci ce samo tako.

Spoj na port 2 ili tri. Ugasi ruter. Upali ruter pa resetuj stb na ono malo crno dugmence.

Neizdaje se oprema tek tako. Postoji hijerarhija u programu koja ti ne daje da izdas opremu dok drugi ne kliknu da su uradili. Eventualno moze na prijavu smetnje da se koriguje brzina porta ako nece da proradi iz prve. Ovo kod njega mi izgleda da je do stb-a pa sam zato i rekao da uradi hard reset. Na kraju krajeva nek udje u ruter i neka proveri na koliko je setovana brzina.

Možda privatizacija neće odmah doneti bolju ponudu, ali bar neka eliminišu gluposti kao što je čekanje od nove godine da dodaju u padajući meni u softveru dodatnu uslugu dodela statičke IP adrese.

Neizdaje se oprema tek tako. Postoji hijerarhija u programu koja ti ne daje da izdas opremu dok drugi ne kliknu da su uradili. Eventualno moze na prijavu smetnje da se koriguje brzina porta ako nece da proradi iz prve. Ovo kod njega mi izgleda da je do stb-a pa sam zato i rekao da uradi hard reset. Na kraju krajeva nek udje u ruter i neka proveri na koliko je setovana brzina.

U dva navrata ,sam tako radio ,kod matorih i kod drugara,oba puta sam ih zvao jer signal nije pusten ,bez obzira na izdatu opremu ,e sad da li je do porta kako ti kazes,,ili je nesto drugo u pitanju nem pojma ,ali najbolje je da ih pozove ,najtacnije ce mu reci sta je u pitanju.

Da se ogradim ,govorio sam o drugom dodatnom stb-u.

Poslednja izmena:
Evo parametara.Pustili su protok, ali meni stb nece pa nece.Zvao sam i tehnicku podrsku, kaze videce u cemu je problem.

parametri.png

Nije dosta 7 mbit-a za iptv i adsl,kao što sam i rekao u postu ispred nije brzina korektna a opremu si dobio jer je sve urađeno. Nije ti dovoljno pusšten protok. Dovoljno je 7 ako nemas adsl. Prijavi smetnju.Što se tiče usluga
telekoma jel zna neko šta je ovo?

http://www.teledirekt.rs/

Poslednja izmena:
To je neka firma koja radi u ime Telekoma i i imaju ekipu koja ide po kućama ili nešto slično i verovatno imaju procent od sklopoljenih ugovora, mada se ugovor sklapa sa Telekomom. To je verovatno neka ćerka firma, zašto oni postoje ......
Mislim da su oni došli kod moje keve na stan i pomudili BOX pakete. Imali su neku priču. Ja sam nagovorio kevu da uzmu BOX paket. Na kraju smo se odlučili za BOX 3 umesto BOX 2 zbog mobilnog za ćaleta. Na kraju smo ispali ovce, ustvari u lopovskoj državi pošteni uvek ispadnu ošišane ovce. Samo u ovoj zemlji može ugovor da se menja na štetu korisnika i to jednostrano. Onih gluposti ukoliko ti se nesviđa imaš rok da raskineš ugovor je *****izam.
Ovo da je neko hteo da istera do kraja Telekom bi izgubio spor. Zato što onaj deo koji ide u moju korist to je uredu, ali nikako ne može neko da menja onaj deo ugovora koji ide u moju štetu bez mog pristanka.
Da samo znali da će da menjaju te uslove za mobilni taj BOX 3 ne bi ni bio opcija.

Nije dosta 7 mbit-a za iptv i adsl,kao što sam i rekao u postu ispred nije brzina korektna a opremu si dobio jer je sve urađeno. Nije ti dovoljno pusšten protok. Dovoljno je 7 ako nemas adsl. Prijavi smetnju.
Pa ne bi da imam net, ali posto na toj liniji imam samo iptv, trebalo bi bez problema da radi.Sinoc kad sam zvao, operater mi je rekao da je prijavljen kvar i da ce me zvati iz centrale.Sad cekam.

Poslednja izmena:
Malopre dolazili iz Telekoma da pogledaju stb, nisu znali kod da ga resetuju na fabricka podesavanja.Kazu to znaju ovi u Bg-u, nemamo mi iskustva sa ovim novijim modelima.Sad moram da cekam ponedeljak da oni to gore rese ili da me zovu, sta vec.

E Srbijo medju sljivama.

Resetujes ga na dugmence malo crno, sa hemijskom olovkom ga pritisnes na 5 sek.

Haha, znaci nasao sam kodove na netu, resetovao spravicu softverski, sve proslo, televizija proradila. :)

Poslednja izmena:
Idi zaposli se odmah u telekom podršku... ;) i zovi te servisere nauči ih...

Daj da vidimo tu HD sliku sad sa novin stb

Poslednja izmena:
Pa i oni ljudi u godinama, previse je to njima inovacija za kratko vreme.

Slika na SD je odlicna, na HD fenomenalna.Ipak tv je 32", verovatno se tek na vecim dijagonalama vide nedostaci.Problem je sto HD kanale ne mogu da gledam uopste ili duze od 10 sek upozorava me da moram da kupim te kanale.Doduse pustili su mi protok 7/1 mbit/s, tako da mi je sve oko HD sumnjivo u ovom promotivnom periodu.Moracu da ih zovem.

Poslednja izmena:
Jel zna neko koja je funkcija USB ulaza na novim Telekom risiverima?
Probao sam da pustim film sa USB eksternog harda diska ali ga risiver ne registruje.

Na kojim risiverima? Mislis na modemu? Cini mi se da ima mogucnost FTP servera, i to je to.

Ne znam kako vam je odlicna slika na SD, meni je juce stigao SBB i slika je znacajno bolja, na svakom kanalu. Jedino ako se nije dosta kvaliteta gubilo na kablovima, ali ne verujem.

Poslednja izmena:
Na kojim risiverima? Mislis na modemu? Cini mi se da ima mogucnost FTP servera, i to je to.

Ne znam kako vam je odlicna slika na SD, meni je juce stigao SBB i slika je znacajno bolja, na svakom kanalu. Jedino ako se nije dosta kvaliteta gubilo na kablovima, ali ne verujem.

Jel d3i ?

I ja baš sad skoknuo na ovu temu zbog usb-a pa vidim da je daftpunk već pitao. Pretpostavljam da su oni to disejblovali? A bilo bi mi baš korisno da mogu da pustim nešto s fleša...
Onaj noviji crni Huawei je u pitanju (ec2108v5), ima dva usb-a pozadi.

Kakvo je iskustvo novog u odnosu na stari STB? Jel radi bolje ili losije? Brze sporije? Prednosti i mane jednog i drugog? Hvala puno na ljubaznom i opseznom odgovoru :D

Kakvo je iskustvo novog u odnosu na stari STB? Jel radi bolje ili losije? Brze sporije? Prednosti i mane jednog i drugog? Hvala puno na ljubaznom i opseznom odgovoru :D

I mene bas ovo zanima,ali izgleda da nema niko kompetentan da opise i istestira!? :trust:

Ja sam sada video novi stb i bolji je samo u brzini promene kanala, ostalo je sve gore i konfuzno.
Zamisli kada nisam provalio kako podesiti omiljene kanale, a nisam pronašao ni na netu.
Ja imam stari i posle ovog razočarenja, mislim da neću ni menjati ako ne moram.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno