Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

Moze li neko da uporedi kvailtet TotalTV i IPTV?
Istekao mi ugovor kod Telekoma, i ruku na srce zadovoljan sam sa IPTV ali nemam tehn. mogucnosti za dodatni STB, pa razmisljam o uvodjenju TotalaTVa (tipa 1HD i jedan SD box).

P.S.
Zasto je potrebna tel. linija kad imate dva TTV boxa?

Poslednja izmena:
Sa internetom nemam nikakvih problema već samo ponekad sa Arenom i pojedinim kanalima sa užasnim kvalitetom slike. Bukvalno kao da je rezolucija 240p.

Slika ponekad takođe secka... Dakle da tražim zamenu STB s obzirom da su vrednosti ping 23ms i jitter 1 ms?
Kad kazes ponekad Arenu, mislis li na domace prenose tipa fudbal? Pojedini kanali? Pa sve mi govori da pricas o tv signalima koji se snimaju kamerama od pre 30 godina i koje samo konvertuju u neke vrljave formate, koji su ionako losi. Ako ti tv generalno ne secka i ako su ti svi parametri veze stabilni, jednostavno receno, nista neces postici promenom STB uredjaja.

Ukoliko se seckanje nastavi na svim kanalima onda trazi zamenu. Ako je slucaj da neki kanal secka a drugi rade odlicno, verovatno se radi o tome da dosta ljudi na linku gleda isti kanal i da je prenos oslabljen kroz tanke tehnicke mogucnosti, iz centrale, tako da ti tu u sustini nema pomoci. Recimo, meni se Prva prekine na par sekundi i posle vrati, i samo na njoj imam taj problem, i nigde drugde... Ovi iz podrske kazu.. znamo za problem, ali ***, ne mozemo nista da ucinimo/radimo sve sto je u nasoj moci...

Sa internetom nemam nikakvih problema već samo ponekad sa Arenom i pojedinim kanalima sa užasnim kvalitetom slike. Bukvalno kao da je rezolucija 240p.

Slika ponekad takođe secka... Dakle da tražim zamenu STB s obzirom da su vrednosti ping 23ms i jitter 1 ms?

Pogledaj u podesavanjima adsl rutera koje su ti vrednosti za SNR margin i CRC i HEC greske. Narocito je dobro da pratis ove vrednosti dok imas smetnje u slici na IPTV. AKo vrednost SNR margin pada ispod 6 i ima previse CRC i HEC gresaka, imas smetenje negde na liniji. Da li je problem losa parica, nedge u centrali ili kucne instalacije(kabl koji ide od telefonske uticnice do gornjeg konatkta na tavanu ili vec gde gde ti dolazi spoljni telefonski kabl) ne znam.I sam ruter moze da bude problem,ali je malo verovatno.Ja sam imao slicne probleme i jos uvek ih imam. Zamenili su mi paricu na telefonskoj banderi kod mene, neko vreme je dobro radilo ponovo problemi.Probao sam drugi ruter, isti problemi. Menjali su mi profile i nije pomoglo_Ostaje mi jos da zamenim taj kabl koji sam ti pomenuo,ali mi je jako nezgodno ovo da radim(nepristupacno),ali uradicu i to. Jedan period sam non stop ze zalio i smarao ove iz Telekoma dok mi nisu odradili ovo sto sam pomenuo.ALi mi nije resilo probleme.Kad zamenim i taj kabl videcu da li je tu bio problem.

Moguce da imas slicne probleme. Moze da bude i do STBa i do rutera.Meni su dolazili iz Telekoma i merili taj SNR na banderi u tu je bio los pa su menjali paricu.Medjutim i u kuci mi je los, pa su rekli da moram sam da sredim instalacije.

Inace te vrednosti za ping i jitter su odlicne.

Poslednja izmena:
Koristim IPTV TS, osnovni + arena, a pojedini kanali su u HD rezoluciji (Nova, Arena, Euro sport...), pa me interesuje da li su oni stvarno u HD rezuluciji iako nemam HD STB jer ne primećujem bitniju razliku...inače TV je LG 42LA620S i na STB je povezan HDMI kablom:sceptic:

Ako imaš HD paket i HD STB, onda imaš. HD kanali su na opsegu 740-758. Ako ti nabrojani kanali nisu u tom opsegu, nije ti to HD, već je slika samo u 16:9 jer se ti nabrojani kanali emituju u tom formatu...

Ja nemam HD kanale i u početku mi je slika bila čudna pa sam postavio na 4:3. Posle nekog vremena sam se prešaltao na 16:9 i sada imam sve HD kanale :D

Ako imaš HD paket i HD STB, onda imaš. HD kanali su na opsegu 740-758. Ako ti nabrojani kanali nisu u tom opsegu, nije ti to HD, već je slika samo u 16:9 jer se ti nabrojani kanali emituju u tom formatu...

Nemam HD paket, a ni HD STB tako da je verovatno u pitanju samo format 16:9 (opcija na TV za svaki kanal na koji prebacim ispisuje 16:9, 1080i)...
Da li može da se zahtev HD usluga na testiranje bez doplate za paket (neki promo period ili sl.) ili mora da se plati? Jer realno, ne bih plaćao HD paket kada imaju malu ponudu kanala (ruku na srce, onih koje ja pratim...tj. meni su i dovoljni Nat.Geo, Discovery, Arena, ali lepša polovina traži filmske kanale i one rekla-kazala, za koje stvarno ne shvatam za što ali ajde:wall:)

Poslednja izmena:
Nemam HD paket, a ni HD STB tako da je verovatno u pitanju samo format 16:9 (opcija na TV za svaki kanal na koji prebacim ispisuje 16:9, 1080i)...
Da li može da se zahtev HD usluga na testiranje bez doplate za paket (neki promo period ili sl.) ili mora da se plati? Jer realno, ne bih plaćao HD paket kada imaju malu ponudu kanala (ruku na srce, onih koje ja pratim...tj. meni su i dovoljni Nat.Geo, Discovery, Arena, ali lepša polovina traži filmske kanale i one rekla-kazala, za koje stvarno ne shvatam za što ali ajde:wall:)
evo ovako, da odgovorim sto znam:
1. mozes se prijaviti za HD uslugu, i koristiti je jedan, dva ili tri dana i bice ti naplaceno 10, 20 ili 30 dinara. Mislim da je period od dva-tri dana "probe" dovoljno i da je tih 20-30 dinara ok cena da testiras. Dakle ne placas punu cenu, vec ukupnu cenu podelis sa brojem dana koje si koristio od ukupnog broja dana u mesecu. Prijavis u poslovnici i posle dva tri dana odjavis (ili preko onog menija) i to je to.
2. kanal tipa discovery, nacinalna geografija i sl. gde pise HD, nisu isti kanali, vec imaju svoju programsku semu, koja nije kao kod obicnih kanala. Arene su iste, ali je kvalitet mnogo bolji*. (*ako je snimak izvorno u HD onda je bolji, ako je neki lokalni prenos radjen kamerama iz 80ih, onda je kvalitet ... isti kao sto vidis na SD-u XD)
3. filmski kanali su ti u HBO Premium delu i to, pa vidi tamo, cini mi se da je pretplata oko 750 dinara mesecno...

P.S. Pre nego sto se prijavis za HD, ides u poslovnicu da zamenis svoj za HD STB uredjaj. Eto. Kad otkazes paket, ostaje ti HD STB :)

evo ovako, da odgovorim sto znam:
1. mozes se prijaviti za HD uslugu, i koristiti je jedan, dva ili tri dana i bice ti naplaceno 10, 20 ili 30 dinara. Mislim da je period od dva-tri dana "probe" dovoljno i da je tih 20-30 dinara ok cena da testiras. Dakle ne placas punu cenu, vec ukupnu cenu podelis sa brojem dana koje si koristio od ukupnog broja dana u mesecu. Prijavis u poslovnici i posle dva tri dana odjavis (ili preko onog menija) i to je to.
2. kanal tipa discovery, nacinalna geografija i sl. gde pise HD, nisu isti kanali, vec imaju svoju programsku semu, koja nije kao kod obicnih kanala. Arene su iste, ali je kvalitet mnogo bolji*. (*ako je snimak izvorno u HD onda je bolji, ako je neki lokalni prenos radjen kamerama iz 80ih, onda je kvalitet ... isti kao sto vidis na SD-u XD)
3. filmski kanali su ti u HBO Premium delu i to, pa vidi tamo, cini mi se da je pretplata oko 750 dinara mesecno...

P.S. Pre nego sto se prijavis za HD, ides u poslovnicu da zamenis svoj za HD STB uredjaj. Eto. Kad otkazes paket, ostaje ti HD STB :)

Hvala na pomoći!
Javljam šta sam uradio...

Paket ,ne moze da se uzme ,na manji period od mesec dana,moguce je jedino ,na pr . da danas aktiviras paket ,a otkazes ga 31,jedino tako ce ti biti naplaceno,ovih nekoliko dana.I jednostavnije je da sam aktiviras ,paket preko daljinca ,mozes u bilo kom trenutku ,bilo koji paket ,nemas potrebe da ides do poslovnice.

Paket ,ne moze da se uzme ,na manji period od mesec dana,moguce je jedino ,na pr . da danas aktiviras paket ,a otkazes ga 31,jedino tako ce ti biti naplaceno,ovih nekoliko dana.I jednostavnije je da sam aktiviras ,paket preko daljinca ,mozes u bilo kom trenutku ,bilo koji paket ,nemas potrebe da ides do poslovnice.

Kako onda ide naplata za promenu paketa? Preko računa za telefon?

Podneo zahtev za iptv josv16.04 ... onaj probni period da vidim kako će da radi ... za roditelje uzeo... zvao nekoliko puta 19813.. već zadnjih 7 dana govore da je sve odradjeno ali moram da čekam poziv kojim će me uputiti u poslovnicu po opremu ..
Zna li neko kako da ubrzam taj proces ili da samo odem do poslovnice i kažem zvali ;-) ...zato što sam kod mojih do utorka ,posle toga em što moji ne mogu da uzmu opremu a ja da šaljem iz bg bilo bi previše plus moji neće znati povezati to..

Slobodno gruni u poslovnicu i reci da je odobren zahtev, to je najbrzi i najbolji nacin.

Hvala ti ... upravo pročitah da neće raditi poslovnica u subotu ...:-( ..tako da u ponedeljak idem ranom zorom...da vidim sta se može uraditi

Da li postoji mogucnost da se uzme IPTV+NET+FIKSNI?
U ponudi nema takvog paketa.

Ne treba mi jos jedan postpaid broj.

A da prebaciš taj broj? Paket je prilično dobar i pokriva potrebe prosečnog korisnika. Ako već imaš neki ugovor, može se čak i to rešiti, elastični su.

Imam do kraja ugovora jos 9 meseci. Da je 3 pa da mi i pogledaju kroz prste a ovako cisto sumnjam.

Nista ne kosta da proveris, mene su skoro zvali za produzetak paketa i tokom "ubedjivanja" operater je rekao da mogu da potpisem novi ugovor, iako stari jos nije istekao - taj bi ponistili.

Iznenadili me ovi iz telekoma, juče zvao da prijavim da mi slabo radi daljinac za IPTV i danas mi doneli drugi na adresu :O

Nakon što podnesete zahtev za iptv i on bude prihvaćen ...ne čekajte da vas oni zovu ,pravac poslovnica da potpisete ugovor i uzmete opremu ;-) ;-) ;-)
to sam uradio nakon čekanja jer ovi iz call centra su skroz opičeni
i mene je oduševio iptv ,moje roditelje isto...kvalitet slike je super na starom tv sa scart ulazom, daljinac radi,ona laga pri prebacivanju skoro neprimetna

Vrh Dno