Moze da bude nekoliko stvari:
1. mozda je problem sa njihove strane, od parice do toga da neko nesto cacka na centrali pa to pravi smetnje. Tu mora preko podrske da se resi stvar, ako je tamo problem.
2. moze problem biti u samoj liniji tj losoj fizickoj konekciji sa tvojom paricom, ali i problematican ruter. za to je najjednostavnije da proveris speedtest i pingtest, kako bi ustanovio da li se isuvise odstupa od tvoje brzine paketa (6mbps, cini mi se, i 1mbps upload), i da vidis koliki je ping (sve od 1 do 30ms je odlicno, do 100 je osrednje, a veci broj od 100ms je vec porazavajuce) kao i Jitter, koji ne bi smeo da bude nikako veci od 20-30 ms, jer on govori o tome kolika su odspupanja na vezi. Nije nemoguce da losa veza utice da slika koju salje ruter u risiver secka zbog losih parametara veze. U tom slucaju postoji problem na vezi/parici/ruteru koji telekom treba da resi, iako oni govore da to nekad i nije do njih. Samo ne znam do koga je...
3. problematican i polupokvaren uredjaj STB, koji bi jednostavnom zamenom resio taj lag.
Moje misljenje> uradis ping i speed testove, vidis rezultat. Zoves podrsku da imas problem sa IPTV, i kazes koji problem imas. Ako su vrednosti sa ovih testova losi, prijavis ih, jer to moze usmeriti paznju tehnicke podrske da mozda kod njih nesto ne stima. Ako se ustanovi da su svi parametri dobri, mozda ti dodje neko na lice mesta da izmeri parametre veze kod tebe (ovo sto ljudi citaju iz rutera direktno, silni decibeli i slicno), i ako su i oni dobri, onda je definitivno ili ruter ili STB uredjaj za zamenu.