Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

Za tako skromne zahteve ti je dovoljan IPTV, mogao si reci sta trazis odmah. Imas i MTV i VH1, Arene prenose LS (vise utakmica na 3 kanala + multiprenos), vesti standardno BBC World, CNN i slicni. Stavise, muzicki deo je mozda i najbolji na IPTV-u, iza TV kanala ide 30-ak radio stanica solidnog kvaliteta najrazlicitijih zanrova.

Poslednja izmena:
Ima IPTV nedostataka, znam za to sporo menjanje kanala i za loše daljince (imaju moji roditelji), mislio sam da su to ispravili sa ovim novim uređajima. Ne može da se menja redosled kanala, ali mogu da se memorišu na dugmiće od 0-9.
Što se tiče ponude kanala, ionako ne gledam ništa osim nekoliko default kanala, tako da mi ponuda odgovara. Jedino bi mi mogao smetati internet od samo 6 mbit-a, ali nemam izbora (ili to, ili ikom).

moja preporuka ti je da ako uzimas BOX paket, da ne potpises ugovor odmah. dobices mozda jedan mesec za dinar iptv, ali imaj strpljenja da nakon toga jos jedan mesec platis cenu koja je malo visa, ali da se uveris da je to - to. Tek u tom slucaju potpisi ugovor. :)

E uzela sam za probu ono na jedan mesec kao proba iptv postanet televiziju to je proslo , kjoja ti je preporuka za box i da li se mozda moze kupiti iptv negde ovako

Ali STB je bezvredan bez signala, a opet provajderi ga daju besplatno - zasto bi ga iko kupovao? Bolje da vidimo sta je htela pitati, mozda je mislila na drugog provajdera.

Možda je mislila da bude lepši, pouzdaniji, da će novim da brže menja kanale... ko bi ga znao... Znaš da je kod žena vizuelna komponenta bitnija od bilo koje druge.

Sasvim moguce, zato i treba sacekati izjasnjenje - ko je jos uspeo da pogodi sta zena misli? :d

Da li je toliko SBB u prednosti u odnosu na Telekomov IPTV?

I koja postoji još alternativa kada su u pitanju TV programi?

Nije ,iptv ima bolju sliku i od d3 sbb-a.Meni fale samo fox-ovi kanali ,/history,fox,central comedy/.To je ako govorimo o analognoj i digitalnoj tv.Sto se tice hd kanala,to je neuporedivo ,u korist sbb-a.

Baš sam sada kada sam pročitao tvoj post otišao na Sbb sajt i vidim da imaju dosta HD kanala ali su 99% strani kanali u pitanju.

Šta se dešava sa našim HD kanalima?

Nemas predstavu koliko me to opterecuje.

Pozdrav, trenutno imam Radijus Vektor kanale i nisam baš oduševljen. Razmišljam da se uskoro prebacim na box paket. Šta mislite da li je to pametno u ovom trenutku ili je bolje još malo sačekati?

Vidim da neko spominje čekanje od 5 sekundi prilikom prebacivanja ali moji drugovi govore da je to oko 3sekunde i da mogu da kroz menije vidim šta se trenutno nudi i da se momentalno prebacim.

Pošto oni imaju neke dodatne pakete mene interesuje da li je RTS HD uključen u standardnu ponudu ili i za njega moram da doplatim 500 dinara?

Da li prilikom instalacije dobijam HD STB ili običan?

Šta mislite da li je pametnije sačekati neku promociju ili se sada prebaciti?

Ja sam bio isto u dilemi pre mesec dana da li da uzmem Radijus Vektor kablovsku ili Telekom Srbija IPTV i presekao sam u korist IPTV...
IPTV je po mojoj racunici jeftiniji. Dodatni paketi su jeftiniji, a i za one koji imaju vise televizora je IPTV jeftiniji jer dodatni IPTV STB je mesecno 300 rsd dok kod Radijus Vektora dodatna kartica je mesecno 500 rsd (to je bitno ako zelis dodatne pakete da gledas na vise televizora).

Istina je da se ceka nekih par sekundi kada se menjaju kanali ali meni to nije nesto preterano dugo.
RTS HD je u HD paketu koji kosta mesecno oko 400 rsd, na tom programu je slika obicna SD, samo kada su neki sportski prenosi onda je prava HD.
Dobija se odmah novi HD STB koji povezujes na TV preko HDMI-a.
A sto se tice promocija, to je uvek kocka.

Poslednja izmena:
Pa dobro RTS HD bih gledao samo zbog toga... Da li se isplati uzimati te kanale na 32 inčnom FULL HD TV-u?

Evo sada sam snimio par programa. Kada pritisnem dugme na daljincu u tom istom trenutku se pojavi u gornjem desnom uglu naziv programa (u plavom pravougaoniku) pa pogledaj koliko je vremena potrebno dok se prebaci kanal. Imam običan STB.
LG 32" LA660s.

http://www10.zippyshare.com/v/73119099/file.html

E to vec ne znam, najbolje je da sam procenis...
Gledao sam HD kanale na 40 i 46 inca i na njima se primecuje razlika...
Uzmes HD paket na mesec dana pa procenis sam, dodatne pakete uvek mozes odjaviti...

Sada gledam i vidim da Radijus nudi 6 meseci "besplatnog" interneta ko produži ugovor. Inače, da li Telekom kao RV ima pravo da povećava cene automatski ili su one fiksne tokom ugovora?

Pa gde su bili ti Radijus Vektor do sada?
***, ja na mts-u potpisah ugovor nameseca, sa dva meseca gratis po 1din, brzina 10Mbps..i oni dodatni web tv kanali preko kompa..sve za 1500din,za te pare,bez tih usrahih web tv kanala dobijam 20MBps.
Al, opet je problem da li imaju razvučenu mrezu,jer su kablovki provider.
Auh, što me prc* taj kabl!

Pozdrav, trenutno imam Radijus Vektor kanale i nisam baš oduševljen. Razmišljam da se uskoro prebacim na box paket. Šta mislite da li je to pametno u ovom trenutku ili je bolje još malo sačekati?

Vidim da neko spominje čekanje od 5 sekundi prilikom prebacivanja ali moji drugovi govore da je to oko 3sekunde i da mogu da kroz menije vidim šta se trenutno nudi i da se momentalno prebacim.

Pošto oni imaju neke dodatne pakete mene interesuje da li je RTS HD uključen u standardnu ponudu ili i za njega moram da doplatim 500 dinara?

Da li prilikom instalacije dobijam HD STB ili običan?

Šta mislite da li je pametnije sačekati neku promociju ili se sada prebaciti?
3 секунде су потребне за мењање канала, није ништа страшно, навикнеш се. Код Арене ХД се баш примети разлика када су страни преноси, за ове наше је слика катастрофална.

Dosao mi je iptv, da li je normalno da slika pomalo secka tj. da nije fluidna kao kod kablovskih operatera?

Recimo kada gledam hokej na areni tačno vidim seckanje i manji bitrate toga kod Radijusa nije bilo? Inače i slika mi nije baš potaman vidi se pikselizacija ponegde.

Inače dobio sam Entone Kamai 410c HD STB reciever. Da li je bolje da ih pitam za onaj novi Amulet HD Stb što izgleda modernije? Da li će on doprineti kvaliteti slike?

Nije normalno, zovi tehnicku podrsku i prijavi smetnje.

Dosao mi je iptv, da li je normalno da slika pomalo secka tj. da nije fluidna kao kod kablovskih operatera?

Recimo kada gledam hokej na areni tačno vidim seckanje i manji bitrate toga kod Radijusa nije bilo? Inače i slika mi nije baš potaman vidi se pikselizacija ponegde.

Inače dobio sam Entone Kamai 410c HD STB reciever. Da li je bolje da ih pitam za onaj novi Amulet HD Stb što izgleda modernije? Da li će on doprineti kvaliteti slike?

Nije dobro ,ako imas samo iptv ,na liniji ,moze da bude i do linije i do gomile drugih stvari,pocevsi od povezivanja ,pa do bandere ispred kuce /govorim iz iskustva ,jer su dolazili 20 puta kod mene .dok nisu utvrdili da na banderi ,nesto ne stima./

Hvala puno. Da li da tražimo ovaj novi reciever?

Inače na boxu sam ako to ima veze.

Moze da bude nekoliko stvari:

1. mozda je problem sa njihove strane, od parice do toga da neko nesto cacka na centrali pa to pravi smetnje. Tu mora preko podrske da se resi stvar, ako je tamo problem.

2. moze problem biti u samoj liniji tj losoj fizickoj konekciji sa tvojom paricom, ali i problematican ruter. za to je najjednostavnije da proveris speedtest i pingtest, kako bi ustanovio da li se isuvise odstupa od tvoje brzine paketa (6mbps, cini mi se, i 1mbps upload), i da vidis koliki je ping (sve od 1 do 30ms je odlicno, do 100 je osrednje, a veci broj od 100ms je vec porazavajuce) kao i Jitter, koji ne bi smeo da bude nikako veci od 20-30 ms, jer on govori o tome kolika su odspupanja na vezi. Nije nemoguce da losa veza utice da slika koju salje ruter u risiver secka zbog losih parametara veze. U tom slucaju postoji problem na vezi/parici/ruteru koji telekom treba da resi, iako oni govore da to nekad i nije do njih. Samo ne znam do koga je...

3. problematican i polupokvaren uredjaj STB, koji bi jednostavnom zamenom resio taj lag.

Moje misljenje> uradis ping i speed testove, vidis rezultat. Zoves podrsku da imas problem sa IPTV, i kazes koji problem imas. Ako su vrednosti sa ovih testova losi, prijavis ih, jer to moze usmeriti paznju tehnicke podrske da mozda kod njih nesto ne stima. Ako se ustanovi da su svi parametri dobri, mozda ti dodje neko na lice mesta da izmeri parametre veze kod tebe (ovo sto ljudi citaju iz rutera direktno, silni decibeli i slicno), i ako su i oni dobri, onda je definitivno ili ruter ili STB uredjaj za zamenu.

Sa internetom nemam nikakvih problema već samo ponekad sa Arenom i pojedinim kanalima sa užasnim kvalitetom slike. Bukvalno kao da je rezolucija 240p.

Slika ponekad takođe secka... Dakle da tražim zamenu STB s obzirom da su vrednosti ping 23ms i jitter 1 ms?

Vrh Dno