Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

@Ljudi koji koriste IPTV

Primetio sam da se STB greje uzasno (u sobi je oko 25-26C), jel moze ko da potvrdi ovo?

I za moje pojmove je vreo. Cak i kada je na standby-u je topao a kada se ukljuci poprilicno se zagreje. Za sada nema problema.

I ovaj moj STB je vruc, jedino se ohladi ako ga skroz iskljucim iz struje - ali posle jako dugo boot-uje i treba da se stalno unosi PIN. Mozda cu probati uspravno da ga postavim da vidim kako se onda ponasa...

Što se tiče pina, imate opciju da namestite da se automatski loguje, da ne morate da kucate svaki put... Ne znam napamet gde se nalazi, ali naćićeš lako tu opciju.
Nego jedno pitanje: Jel vam "brljavi" slika s vremena na vreme ? Pre par dana sam tek uveo iptv, i katkad zabrljavi slika na delić sekunde. Nekad po par puta zaredom tako. Koliko često se dešava ne bih znao da vam kažem jer ne sedim mnogo dugo za tv-om, nekad se verovatno ne desi uopšte u sat vremena, a nekad se desi 5,6 puta, recimo. Ili ponekad kad menjam kanal, pa kad se pojavi taj drugi, on zabrljavi malo, vrlo kratko kao što rekoh, delić sekunde. Jel to normalna pojava ?

Što se tiče pina, imate opciju da namestite da se automatski loguje, da ne morate da kucate svaki put... Ne znam napamet gde se nalazi, ali naćićeš lako tu opciju.
Nego jedno pitanje: Jel vam "brljavi" slika s vremena na vreme ? Pre par dana sam tek uveo iptv, i katkad zabrljavi slika na delić sekunde. Nekad po par puta zaredom tako. Koliko često se dešava ne bih znao da vam kažem jer ne sedim mnogo dugo za tv-om, nekad se verovatno ne desi uopšte u sat vremena, a nekad se desi 5,6 puta, recimo. Ili ponekad kad menjam kanal, pa kad se pojavi taj drugi, on zabrljavi malo, vrlo kratko kao što rekoh, delić sekunde. Jel to normalna pojava ?

Mislim da ne treba tako da bude, bar kod mene nije.

Desavalo se kod mene cesto, zvao sam podrsku, otklonili problem. Mislim da mi je od tada Data Path = Interleaved umesto Fast u Web Configurator-u rutera.

kod mene vec 7 dana od kad imam IPTV svako vece (mnogo redje preko dana) nemoguce gledati.
samo izlecu one kockice (pikselizacija) i na kraju se zakoci i stoji tako po 5 minuta....reset pomogne na par minuta i onda opet osto. Zovem teh podrsku ali ni oni za sada neuspevaju nista da urade :(

IPTV i tv kartica

Stigao mi je juce IPTV. Batica mi je STB i TV karticu povezao RF(antenskim) kablom. Interesuje da li cu, ako povezem na drugi nacin, da dobijem kvalitetnu sliku. Koliko sam ja upucen ovaj antenski kabl ne moze da prenese digitalni signal, tj. dobicu sliku losijeg kvaliteta od one kad bih STB vezao na SKART.

Stigao mi je juce IPTV. Batica mi je STB i TV karticu povezao RF(antenskim) kablom. Interesuje da li cu, ako povezem na drugi nacin, da dobijem kvalitetnu sliku. Koliko sam ja upucen ovaj antenski kabl ne moze da prenese digitalni signal, tj. dobicu sliku losijeg kvaliteta od one kad bih STB vezao na SKART.

Dobices malo kvalitetniju sliku. Ne mozes nikako drugacije ako nemas skart na tv kartici.

Razlika je zanemarljiva. Ja sam prvo vezao RF kablom, posle sam nabavio cinc adapter i na tv kartici razlike gotovo da nema. Eventualno je mala razlika na TV-u i to uglavnom u tonu, nekako je jasniji i jaci na scart povezivanju. Inace, i scart je analogni nacin povezivanja tv-a i stb-a, tako da se mi zavaravamo da imamo digitalni prijem kanala, jer ga na kraju ipak konvertujemo u analogni. ***, kad ovaj stb nema hdmi.

Meni je pre ravno 16 dana ispustio digitalnu dusu STB, dodjoh sa odmora a od Telekoma ni traga ni glasa. Kazu nema STB-ova! Cim bude zvace!:mad: A krovnu antenu sam davno razmontirao...Mislim ne mislim...

Zoki ti baš nemaš sreće. U SM su komšinici danas zamenili STB. U ponedeljak prijavljena smetnja, juče bili monteri i konstatovali da je STB ispustio dušu a danas joj doneli novi. Zovi ti njih opet, neće se oni sami setiti.

Bio sam danas u Telekom poslovnici u NS-u da podnesem zahtev za umanjenje racuna i da kukam.Sta da kazem, cekas sat vremena na red, jer ima milion ljudi koji se zale na nesto, onda kad konacno dodjes na red gospoja ukuca u kompjuter (ili se pravi da kuca) "URGENT" naslov koji je navodno prosledila tehnickoj sluzbi uz napomenu da se grbave tri nedelje i da me ne zovu i kaze to je to. Pojma nemam sta se desava. Kada mi je crkao HG520s u roku od tri dana su dosli.Bad luck izgleda..
Elem drugar mi rece da je video drugi model STB-a, IPTV,Telekom ali izgleda da nije Amino,rece da je beo sa belom prednjom maskom,gledali smo modele sa Amino sajta i nijedan nije prepoznao.Pitao sam ga da li ima HDMI ali rece da ga nije zagledao.Sve kontam da je mozda to razlog.Da dele nove uredjaje..:wall:

Bio sam danas u Telekom poslovnici u NS-u da podnesem zahtev za umanjenje racuna i da kukam.Sta da kazem, cekas sat vremena na red, jer ima milion ljudi koji se zale na nesto, onda kad konacno dodjes na red gospoja ukuca u kompjuter (ili se pravi da kuca) "URGENT" naslov koji je navodno prosledila tehnickoj sluzbi uz napomenu da se grbave tri nedelje i da me ne zovu i kaze to je to. Pojma nemam sta se desava. Kada mi je crkao HG520s u roku od tri dana su dosli.Bad luck izgleda..
Elem drugar mi rece da je video drugi model STB-a, IPTV,Telekom ali izgleda da nije Amino,rece da je beo sa belom prednjom maskom,gledali smo modele sa Amino sajta i nijedan nije prepoznao.Pitao sam ga da li ima HDMI ali rece da ga nije zagledao.Sve kontam da je mozda to razlog.Da dele nove uredjaje..:wall:

Mozda je pobrgao sa ruterom. Ceo beo je ruter EchoLife
HG520c koji sad dele zajedno sa stb-om.

Nije pobrkao, imam ja HG520c i nije ni to, a kod mene je vidjao Amino 125. I njegova zena je isto to videla, i kaze da nije isti kao taj moj crknuti nesrecnik. Da ne otkrivam identitete :) ali oboje su fakultetski obrazovani i tehnicki potkovani. Sad ako ovo citaju ne mogu nista da mi zamere :p !

bez namere da ikog uvredim,ali da su tehnicki potkovani oni bi zagledali da li ima taj stb HDMI...a gde su oni videli taj stb?

Ne vredjas nikog ali se nemoj ni ti uvrediti na moje pitanje a zasto bi oni zagledali da li taj stb ima hdmi? Ljudi su samo videli da to nije isto kao i kod mene i to je to. Nemaju razloga da me lazu. Ako ipak nisu dobro videli onda lazem ja vas.

pa zato sto ako ima HDMI onda znaci da lelekom samo sto nije poceo sa HDTV,a drugo gde su oni videli taj drugi stb?kod nekog korisnika?jel su poceli ti stb da se dele?i ako nisu nista zagledali kako znaju da je stb za IPTV a ne za internet?

Ti bas cekas taj HDMI u skladu sa nickom ! :)

Videli su ga kod korisnika, negde u Srbiji. Da li rece Pozarevac-ubi me! Nisam zapamtio! I ja sam se cudio i zapitkivao je li 100% siguran, a onda sam kao logicnu posledicu mog tronedeljnog problema iskonstruisao (u svom ocaju) da je glavni razlog sto ja ne dobijam taj prokleti STB u zamenu zato sto dele nove uredjaje! Vec sam rekao da su mi sa 977 rekli da fol kao nema slobodnih STB-ova u NS-u! Ili nesto zaista mute ili je neko kiksnuo u mom slucaju!

Kad (ako) mi stigne drugi STB ce javim odmah sta sam dobio! Ali ja se iskreno ne nadam mnogo!
Eeeeej Telekonj je to!

Podesiti ''Autoprijavljivanje'':

image09012258cvbs.jpg

image09012259cvbs.jpg

image09012259cvbs1.jpg

image09012259cvbs2.jpg

image09012259cvbs3.jpg

Da, preko tv kartice. A povezao sam ga jos i na drugi tv. Pa mogu pratiti na tv-u, na monitoru i na drugom tv-u. :)

Ljudi,jedno prosto pitanje.Naime,vec dugo sam korisnik total tv-a,medjutim zbog svima nama poznatih razloga,nemam vise Arenu Sport,koju najvise i pratim.Posto sam video da IPTV ima u ponudi arenu,razmisaljao sam da predjem u "suparnicki tabor".Konkretno me zanima,kvalitet signala,citao sam da ljudima zna da se gubi slika tj zamrzne itd.Da li se isaplati uzeti ili ne?

p.s. jel moze taj tvoj drug sto je video kod tih ljudi taj novi stb da pita te ljude da mu slikaju taj novi stb pa da nam ti ovde okacis tu sliku?

Ljudi,jedno prosto pitanje.Naime,vec dugo sam korisnik total tv-a,medjutim zbog svima nama poznatih razloga,nemam vise Arenu Sport,koju najvise i pratim.Posto sam video da IPTV ima u ponudi arenu,razmisaljao sam da predjem u "suparnicki tabor".Konkretno me zanima,kvalitet signala,citao sam da ljudima zna da se gubi slika tj zamrzne itd.Da li se isaplati uzeti ili ne?

Pa sve je to relativno. Ima ljudi sa TotalTv koji cupaju kose jer im nestane slika nakon svakog povetarca i kisice. Tako i IPTV, ako si blizu centrale, ne bi trebalo da bude problema. Naravno da je IPTV bolji, jer nudi mesec dana probe, pa ako vidis da radi kako treba i ako ti se dopadne uzmes, za razliku od Total TV gde moras da das preko 4.000 za opremu uz ugovor, a niko ti ne garantuje sliku i koje ce programe sledece da izbace iz ponude.

E, stvarno ako moze da se prilozi neka slika i slicno u vezi tog STB fantomskog. :)

Moj ti je savet da ne prelazis sa Totala na IPTV, jer ces se pokajati, veruj mi (znam malo vise o tome sta se sve sprema u Totalu). A sto se tice Arene, nema potrebe da juris za njom, ako vec imas internet, sve utakmice (sportske dogadjaje) bilo koje lige, u bilo kom sportu , mozes da gledas na netu…samo ako znas prave adrese… ako ne znas mogu ti par linkova poslati na PM…

U vezi slikanja STB-a : HAHAHAHA! :)
Evo naterali ste me da moj drug proveri o cemu je rec!

Rec je o magicnom AMINET 125 modelu!

Dakle lagao sam!

Izvinjavam se na nenamernom lozenju!

Kao sto sam rekao, posle skoro mesec dana bez televizije covek se hvata za slamu spasa! Dakle Telekonj je truo i spolja i iznutra!

Poslednja izmena:
Meni na daljinskom od iptv ne rade tasteri MUTE i Volume up down...Ostali su ok.Dali je kod svih tako ili je to samo kod mene?

Nazad
Vrh Dno