Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

Imam mali problem.

Kada pustim TV i menjam kanale na IPTV, desava mi se da se STB zamrzne i uopste ne reaguje na komande daljinca. Pa sam pronasao fazon da promenim ulaz na TV-u pa kada vratim na IPTV ponovo radi. To se ponovi nekoliko puta u roku od 5 min. i posle se nekako stabilizuje i prestane da se zamrzava. Samo da kazem da IPTV gledam samo ujutru i uvece. Ja mislim da STB malo baguje.
U cemu je problem?

Pozdrav

@svetaPA
Meni se dešava nešto slično, s tim što kod mene baguje daljinski.
Kad pokušavaš da menjaš kanala pogledaj da li ti trepće TV dugme ili STB dugme (ona dva dugmeta na vrhu, odmah pored crvenog dugmeta za gašenje).
Meni se iz čistog mira prebaci na TV i koliko god pritiskao STB, on se sam vraća na TV. Problem rešavam tako što izvadim jednu bateriju iz daljinskog, pa je odmah vratim.

Ja imam drugi problem, sa slikom. Slika uopšte nije oštra ni čista, čak je prilično lošija od slike na kablovskoj TV.
IPTV gledam preko TV kartice WinFast TV2000 XP expert i monitora Samsung 245B.

Evo nove "februarske" čestitke iz PTT KDS-a:
MESEČNA PRETPLATA
4. februar 2010. godine

Poštovani korisnici,
Obaveštavamo Vas da će cena mesečne pretplate, počev od februarske fakture, biti usklađena sa Cenovnikom usluga PTT KDS-a, i to za sledeće lokacije:
- Beograd , Novi Sad i Smederevo - 738,00 dinara
- Ub i Sokobanja - 468,00 dinara
- Subotica - 630,00 dinara
- Palić i Bajmok - 558,00 dinara.

S poštovanjem,
Vaš PTT KDS

@svetaPA
Meni se dešava nešto slično, s tim što kod mene baguje daljinski.
Kad pokušavaš da menjaš kanala pogledaj da li ti trepće TV dugme ili STB dugme (ona dva dugmeta na vrhu, odmah pored crvenog dugmeta za gašenje).
Meni se iz čistog mira prebaci na TV i koliko god pritiskao STB, on se sam vraća na TV. Problem rešavam tako što izvadim jednu bateriju iz daljinskog, pa je odmah vratim.

Da, trepcu mi gornji dugmici kada pritiskam na daljincu ali se STB zamrzne i na njemu ne trepce ona crvena lampica. Ja onda promenim ulaz na TV-u pa vratim na IPTV i onda proradi. Ali nije nista strasno nego reko da pitam da li neko ima slicne tripove.

Ne znam da li ste primetili da su nam upgrade-ovali FW STB-a i sada se kanali mnogo brze saltaju a verovatno ima jos nekih poboljsanja.

Pozdrav

Pitanje za one koji su ove godine podneli zahtev (nebitno da li su dobili IPTV ili jos cekaju) - da li se nesto placa prikljucak/oprema ili je jos u toku "promotivni period"?

U toku je promo kampanja i placa se samo 1 dinar za prikljucak i opremu.

kako teletext na ovoj shklopociji ?

Ljudi meni za par dana istice ugovor , znaci koristim skoro 12 meseci, i nigde nisam nasao dugme za teletext ?

al mozda necu ni da se zezam s tim, dal je dovoljno da dok mi ne istekne ugovor nazovem te careve i kazem im da cu da otkazem uslugu ?
koje su posledice, sigurno me nece tako lako pustiti da odem ?
:whip:

i dokle ce da traje ta promocija ?

mislim dal ima neka naznaka ? ne bi voleo da istekne za par meseci. Ovo za 699 bez PDV-a je relativno podnosljivo, samo da nisu FUN paket ukinuli bilo bi i OK.. Al ako za par meseci i Arenu i HBO i Cinemax ocerupaju, a cena ostane ista, ili cak veca (kao sto su sad uradili), koji ce mi onda IPTV ?
malo sam uporedjivao te nase jadne operatere na netu (sajtovi su katastrofa), i da zivim u BG - bez razmisljanja SBB nudi najvise za pare, nije da ih reklamiram.
Digi samo ako koristis kljuceve, koji izgleda vise ne vaze zbog prelaska na NAgra 3 sistem.
Total i ovamo i onamo... i on mi je malko skup.
sta da radim uf ?

Ljudi meni za par dana istice ugovor , znaci koristim skoro 12 meseci, i nigde nisam nasao dugme za teletext ?

al mozda necu ni da se zezam s tim, dal je dovoljno da dok mi ne istekne ugovor nazovem te careve i kazem im da cu da otkazem uslugu ?
koje su posledice, sigurno me nece tako lako pustiti da odem ?
:whip:
Nazovih ih dan pošto ti istekne ugovor i ne mogu ti ništa. Tj. nećeš snositi nikakve posledice. Ako poželiš da otkažeš ugovor pre isteka...e tu ćeš morati debelo da platiš :D Što se teletexta tiče ne traži ga uzalud. Toga na iptv- (barem za sada) nema.

Nazovih ih dan pošto ti istekne ugovor i ne mogu ti ništa. Tj. nećeš snositi nikakve posledice. Ako poželiš da otkažeš ugovor pre isteka...e tu ćeš morati debelo da platiš :D Što se teletexta tiče ne traži ga uzalud. Toga na iptv- (barem za sada) nema.
znaci nema teletexta ?! :wall:
a ovo za ugovor, pa zar se ne produzava automatski ugovor, ako ne odjavis IPTV ? mislim ako prekinem ugovor dva meseca npr. pre isteka, onda placam i za ta dva meseca.. ali ako odjavim dva dana pre isteka ?

ja odjavio danas iptv
bilo je lepo dok je trajalo
neka im njihove "promocije"

I ja vratio u ponedeljak IPTV posle promocije i odmah savet svakome...
Ko zeli da mu ostane speedup ubrzanje a i normalan rad kao pre IPTV neka zaboravi...
Od ponedeljka prvi put posle vise od 3 godine prvi put mogu da se p[ozalim na net...
Brzina mi od 20-50KB,vidim da su mi vratili ruter na 126-1011 a pre toga sam imao 266-2050 i naravno sam time izgubio ono ubrzanje dobijeno registracijom speedup.
Ukljucio sam i speedup da probam da nesto poboljsam i naravno ne radi (a radio je pre iptv) a bice mi naplacen...prijavio sam pa cemo da vidimo ali sam siguran da je pocelo u ponedeljak kada sam vratio iptv jer sam uvece video da su mi sa 512-8000 spustili margine na 126-1011...

@yugo, baci pogled na temu "telekom adsl" nema to veze sa IPTV-om...

Ah,ta tema stoji tu godinama...:d...meni je bas od ponedeljka uvece od kada su mi vratili margine na 111-1011...a i cudno mi sto mi tip nije rekao da imaju problema i nisam dugo cekao podrsku...ne znam...evo i sada jedva listam forum,malo brze od dial up-a...download directx od 20-70KB,neke live kamere koje uvek pratim negledljive...

Poslednja izmena:
mislim dal ima neka naznaka ? ne bi voleo da istekne za par meseci. Ovo za 699 bez PDV-a je relativno podnosljivo, samo da nisu FUN paket ukinuli bilo bi i OK.. Al ako za par meseci i Arenu i HBO i Cinemax ocerupaju, a cena ostane ista, ili cak veca (kao sto su sad uradili), koji ce mi onda IPTV ?
malo sam uporedjivao te nase jadne operatere na netu (sajtovi su katastrofa), i da zivim u BG - bez razmisljanja SBB nudi najvise za pare, nije da ih reklamiram.
Digi samo ako koristis kljuceve, koji izgleda vise ne vaze zbog prelaska na NAgra 3 sistem.
Total i ovamo i onamo... i on mi je malko skup.
sta da radim uf ?
uzmi dreambox i CS mozes da nadjes za nekih 10 e a isplati se gledas sve sto zelis :)

Ljudi meni se ovo nije ranije desavalo (daklem ostao sam na budjavom IPTV-u jer zaista nemam alternativu van BG-a):
zamrzavanje slike dnevno bar jedno 5-6puta !
ta zamrzavanja su mi se desavala samo ranije u prvih par meseci rada IPTV-a, zadnjih 7-8 meseci nije bilo tih problema.
I sad ima !
al sad puca i internet , a ne samo IPTV.. to pratim dok mogu da propratim, dok sam kuci, pa ostavim ping necega, npr, yahoo-a.. i vidim da puca, i onda naravno nestane i slika.
To je pocelo da mi se desava otkad su stavili novi firmare na IPTS set-obox.. od tada kanali se brze malo menjaju, ali ima ova pucanja.. Hmmm
prijavio sam naravno u lelekom, moram priznati bili ljubazni, posle dva dana se javio neki covek da proveri dal je sad OK, i stavrno bilo OK par dana, i sad evo opet ! OPet sam naravno prijavio juce, i sad evo cekam sta ce biti.
Uf Imam HG520s, jel se pojavio mozda za njega u medjuvremenu neki novi firmware ?

Poslednja izmena:
Arena je izgleda vec nekoliko dana u 16:9 ! Ja navikao vec na male,debele ljude, pa mi odjednom bilo cudno kako su se to "izduzili". Samo da ostane takva slika dok ne prodje SP, a mogli bi i druge programe da prebace na 16:9.

Avaj sto se tice odjave, da nemam manijakalno lose iskustvo sa SBB-om u Novom Sadu vec bi ja odavno bio na 4 megabita sa sve D3 i HD-om pride ! Zivio nam nas dual monopol i prijesednik zadruge i ostali muljatori...:p

Arena je izgleda vec nekoliko dana u 16:9 ! Ja navikao vec na male,debele ljude, pa mi odjednom bilo cudno kako su se to "izduzili". Samo da ostane takva slika dok ne prodje SP, a mogli bi i druge programe da prebace na 16:9.

Avaj sto se tice odjave, da nemam manijakalno lose iskustvo sa SBB-om u Novom Sadu vec bi ja odavno bio na 4 megabita sa sve D3 i HD-om pride ! Zivio nam nas dual monopol i prijesednik zadruge i ostali muljatori...:p

Ne samo to, Arena je počela operaterima da šalje HD signal. Nadam se da će i preko iptv uskoro krenuti u HD, ali za to bi ovi trebalo da nam daju stb-ove sa hdmi-om. A sam bog zna kada će to biti.

Za HDTV ce biti potreban jak protok ili ce morati da prebace na H264 prenos.
Inace, da li neko zna kakve se licence (!?) cekaju za realizaciju IPTV-a? Jos u decembru sam kod Euneta podneo zahtev, nakon 10 dana su podigli protok na ADSL kanalu ali jos nista od realizacije IPTV-a. Na poziv prodaji da vidim sta se dogadja dobio sam odgovor da se cekaju licence, pri cemu ni lik iz prodaje nije nacisto kakve su licence u pitanju. Samo je rekao da je to sve sto dobijaju kao povratnu informaciju iz Telekoma o realizaciji IPTV usluge.

Za HDTV ce biti potreban jak protok ili ce morati da prebace na H264 prenos.

Po ovome http://www.tvarenasport.com/pitanja-i-odgovori/4205 bit-rate je 8.5Mbps-10,5Mbps za 1080i. Pošto je kod telekoma trenutno na iptv setovan max protok od 8Mbps, prestajemo samo da čekamo šta će se dešavati. Za sve one koji ne koriste paket veći od click 6, bez problema bi moglo i sa protokom od 11Mbps. Mada to već zavisi od kvaliteta parica, nekima sada dobro radi i click16+iptv, a kod nekih ne može da se izvuče ni sam click16.

Evo još jedan zanimljiv odgovor:

http://www.tvarenasport.com/pitanja-i-odgovori/4439

Poslednja izmena:
Ja se vise uopste ne nadam da ce biti nekih velikih Lelekomovih iznenadjenja u smislu ubrzanja neta i hdtv-a. Vidi se po njihovim ponudama,reklamama i akcijama da je opsti haos tamo, neznam ko tamo i sta pije ali mi sigurno placamo.
Na leto samo da stave fudbal u 16:9 i nek nista ne cackaju.Za sada dobro radi, prestalo je ono seckanje i zastajkivanje od pre mesec dana.

Glupo pitanje, od kada se pojavio teletekst na IPTV-u? Ja ga tek sada otkrio :D

Na koje dugme se pali? Ja sada probao na ono ispod koga pise text i nista se ne desava.

Na koje dugme se pali? Ja sada probao na ono ispod koga pise text i nista se ne desava.

Prvo sam primetio na B92 kada sam pritisnuo crveno dugme da vidim info o nekoj emisiji, kad ono sa leve strane dugme na meniju na kome piše teletekst:) Vraćaš se sa "home" ili sa onim strelicama skroz levo dole. Dugmići ispod onih šarenih su za TXT.

Kod mene od juce novi kanali Apolo,Panonija i Most! Teletext radi! Sad ne moze niko da mi kaze za iptv : "Ma dobra je slika al dzaba kad nema teletext !".:p
Valjda ce zlikavci da ubace jos kanala!

Da, ima teletext ali tih vojvodjanskih kanala u Kragujevcu jos nema... Nadajmo se da ce se setiti neke kvalitetnije kanale da ubace uskoro!!!???

Izgleda da su ti kanali pušteni samo za Vojvodinu, nema ih ni u BG

Verovatno ce svima biti pusteni neki lokalni kanali.Ovi navedeni idu pod 207,208 i 209. Juce uvece je poceo da stuca iptv,blokira,odbija saradnju, izbacuje neke greske, kad ono vidim novi kanali!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno