Šta je novo?

TS IPTV Informacije, cene, itd.....

Promo period traje do Nove godine. Poslao sam im mail sa pitanjem da li se promo period produzava i dobio taj odgovor. Takodje su mi napisali da se nakon isteka promo peroda moram javiti na 9813 ili u najblizu poslovnicu MTS-a ukoliko zelim da promenim paket. Obavezno to uradite ako ne zelite da ostanete u najskupljem paketu!

Jedno pitanje:)
Da li je neko uzeo IPTV uslugu, bez adsl-a?
Procitao sam, na nekoj od prethodnih strana, da je necija tetka\ujna uspela, pre par meseci, da to uradi preko neke veze, ali da je kasnije imala problem sa uvodjenjem adsl-a...
Znaci, da li je moguce uvesti IPTV bez uvodjenja adsl-a?( posto trenutno imam pristup internetu, pa mi ne treba ), i da li cu kasnije imati problema da uvedem adsl preko iste linije?( tj. da li cu isti ''port'' koristiti i za adsl, posto znam da je uvek problem sa manjkom portova u centrali):wave:

Jedno pitanje:)

Znaci, da li je moguce uvesti IPTV bez uvodjenja adsl-a?( posto trenutno imam pristup internetu, pa mi ne treba ), i da li cu kasnije imati problema da uvedem adsl preko iste linije?( tj. da li cu isti ''port'' koristiti i za adsl, posto znam da je uvek problem sa manjkom portova u centrali):wave:

Da i ne,neces imati problema sa uvodjenjem,koristis isti port.

@masnikosa
Super:banana:, hvala na pomoci!

Poslednja izmena:
IPTV

Pozdrav svima , napokon procitah svih 23 stranica .
Evo sta mi je ostalo nejasno :
- 1. Da li se kanali koje hoces da gledas menjaju u STB-u ili u TV-u ?
Jasno je da ne znam tacan razlog zasto nemoze da se prikljuci vise TV-a ( 3 TV-a + TV karta na PC-u ) .
Mene samo zanima "ArenaSport" jer niko vise ne prenosi nijednu ligu a sbb sedi i ceka da mu se ljudi iz TVArene jave za saradnju i tako vec danima isti odgovor iz sbb-a .
Posto ne mogu da maltretiram celu porodicu da gledaju isto sto i ja moracu da uzmem osnovni paket (600 din.) sto je malo skuplje od "PayTV" na net-u (koji ne znam da platim) ili jeftinije od "SkyStar 3" sa opremom + pretplata za "CANAL+" koji isto ne znam gde ni kako da platim !
Jedino bih mogao da razmislim o izboru kablovski internet kod sbb-a (1400 din.) ili ADSL kod Telekoma (1200 ili 1800 din.)

Pozdrav svima , napokon procitah svih 23 stranica .
Evo sta mi je ostalo nejasno :
- 1. Da li se kanali koje hoces da gledas menjaju u STB-u ili u TV-u ?
Jasno je da ne znam tacan razlog zasto nemoze da se prikljuci vise TV-a ( 3 TV-a + TV karta na PC-u ) .
Mene samo zanima "ArenaSport" jer niko vise ne prenosi nijednu ligu a sbb sedi i ceka da mu se ljudi iz TVArene jave za saradnju i tako vec danima isti odgovor iz sbb-a .
Posto ne mogu da maltretiram celu porodicu da gledaju isto sto i ja moracu da uzmem osnovni paket (600 din.) sto je malo skuplje od "PayTV" na net-u (koji ne znam da platim) ili jeftinije od "SkyStar 3" sa opremom + pretplata za "CANAL+" koji isto ne znam gde ni kako da platim !
Jedino bih mogao da razmislim o izboru kablovski internet kod sbb-a (1400 din.) ili ADSL kod Telekoma (1200 ili 1800 din.)

Kanali se menjanju preko stb-a.
1 tv 1 stb je pravilo, u buducnosti ces moci da dobijes 2 stb-a, ali ne znam da li ce moci vise od 2.

Oce li biti NFL-a , na nekom od ovih kanala sto imamo na IPTVu?

Oce li biti NFL-a , na nekom od ovih kanala sto imamo na IPTVu?

11.09. u 02:30h Pittsburgh Steelers - Tennessee Titans
13.09. u 19:00h Indianapolis Colts - Jacksonville Jaguars
13.09. u 22:15h New York Giants - Washington Redskins
14.09. u 02:20h Green Bay Packers - Chicago Bears
15.09. u 01:00h New England Patriots - Buffalo Bills

11.09. u 02:30h Pittsburgh Steelers - Tennessee Titans
13.09. u 19:00h Indianapolis Colts - Jacksonville Jaguars
13.09. u 22:15h New York Giants - Washington Redskins
14.09. u 02:20h Green Bay Packers - Chicago Bears
15.09. u 01:00h New England Patriots - Buffalo Bills

Rama druze moj, na kom samo mi kazi molim te.

Na Areni :)

a gde nestade Euurosport I u p.m ?

nestade mi najvazniji kanal u sred US open-a:wall: samo crno ko sto je HRT 95 posto vremena ?!
od cet-petka prosle nedelje nestalo !
e sad cu da ih zovem !!

:laugh: oces vraga.. ne radi 9813 nedeljom ?! :smackbum:

nestade mi najvazniji kanal u sred US open-a:wall: samo crno ko sto je HRT 95 posto vremena ?!
od cet-petka prosle nedelje nestalo !
e sad cu da ih zovem !!

Ista stvar kod mene. Mislim da je u pitanju nekakav prljavi dil sa nasim divnim RTS-om, kako bi morao da gledas njihove reklame.

Jedno sporedno pitanje: Oće li ti majmuni da omoguće da se iptv gleda bar na dva televizora zasebno ? Samo to čekam. Kad to bude moglo, uvešću iptv bez razmišljanja.

IPTV

Prijavio se 04.09 evo do danas 16.09 nikakvih informacija " Jos se proveravaju tehnicke mogucnosti ...."
Zasto li se nerviram?

Jedno sporedno pitanje: Oće li ti majmuni da omoguće da se iptv gleda bar na dva televizora zasebno ? Samo to čekam. Kad to bude moglo, uvešću iptv bez razmišljanja.

Neka informacija iznutra, je da od 1.10. stizu novi stb-ovi i novi ruteri sa kojima ce moci iptv da ide na 2 tv-a... Ne znam detalje, ovo je, naravno, neprovereno i nezvanicno, a source je iz telekoma...

Interesuje me imali kakva druga mogucnost da se veze sa TV osim scart-a(posto mi ne radi)?

Ja uzeo na probu IPTV, prvi dan odusevljenje, sutradan kad sam uvideo sta dobijam i za koje pare vec malo splasnulo odusevljenje (malo sam pogledao cenovnik na njihovom sajtu).
Treci dan spakovao sve i vratio im nazad i rekao neka hvala lepo.
Sluzbenica koja je primila ovo s... od IPTV nazad bila je vidno iznervirana sto sam im vratio, pitala pa sto vracam kad sam samo 3 dana koristio, rekoh joj meni je to bilo dovoljno da vidim sta dobijam i za koje pare.:)

Može neko da mi objasni zašto je kod nekog dostupan IPTV, a kod drugog ne? Zar oni koji koriste ADSL nemaju mogućnost da bez problema koriste i IPTV? Meni su npr rekli da nemam tehničkih mogućnosti za IPTV i da ne planiraju da ga uvedu do kraja godine, iako centrala podržava ADSL već dve godine.

Može neko da mi objasni zašto je kod nekog dostupan IPTV, a kod drugog ne? Zar oni koji koriste ADSL nemaju mogućnost da bez problema koriste i IPTV? Meni su npr rekli da nemam tehničkih mogućnosti za IPTV i da ne planiraju da ga uvedu do kraja godine, iako centrala podržava ADSL već dve godine.

Gde se nalazis? Evo dve poruke clana mischo sa ES-a, koji inace radi u telekomu, i zapravo ima neko znanje za razliku od vecine koja radi tamo.

Uzrok nemanja tehničkih mogućnosti može da bude razni:
1. Loš kvalitet parice koja ne može da izvuče neophodne brzine za IPTV. Nekad može da se reši prebacivanjem na drugu paricu iz istog kabla, ali nakjčešće su problemi vezani za ceo snop.
2. Preduga parica. Maksimalna moguća brzina koju je moguće ostvariti ADSLom opada sa dužinom parice. U urbanim sredinama ovo ne ni trebalo da je problem. Ovo je trenutno rešivo jedino postavljanjem centrale na lokaciji koja ja bliža krajnjim korisnicima, šro je u ruralnim sredinama nekad nemoguće. Inače Telekom sve nove centrale postavlja sa tendencijom da svi korisnici budu na dovoljnoj udaljenosti za servise kao što je IPTV.
3. ADSL koncentrator (DSLAM ili MSAN) ne podržava ADSL2+ standard. Vrlo često se na istoj lokaciji nalaze i koncentratori koji su ADSL2+, pa se ovaj problem rešava prebacivanjem na njih. Međutim, kada nema drugog DSLAM-a, ništa od posla. Telekom planira da svu opremu zameni sa ADSL2+. Inače je i sada preko 90% ADSL2+.
4. ADSL koncetrator nema link zadovoljavajućeg kapaciteta ka servisnoj mreži. Ovo ne bi trebalo da je problem u urbanim područjima. Inače se neprestano izvode radovi kako bi se linkovi pojačali.

Centrala NEMA nikakve veze sa IPTV servisom! Ima veze DSLAM ili MSAN, ali centrala nema ama baš nikakve veze. DSLAM ili MSAN nije centrala. Kao što SittingCrow reče ono što može da bude problem jeste da ovi uređaji moraju da se upgrade-uju ili zamene sa ADSL2+ opremom. Međutim, sva oprema koja je tamo (i Vranje i Leskovac) je 100% ADSL2+. Jedino što tamo može da predstavlja tehnički problem jeste prenos. Ukoliko su im linkovi tanki, onda će moraju da sačekaju da se pojačaju. Ali dozvolite, to opet nema veze sa starom dobrom centralom. Doduše, možda ovi vaši u Leskovac svaku kutiju sa lampicama zovu centralom ;-)

Jedan od ova dva razloga je danas generalno problem sa dobijanjem IPTV-a. Problem slabih veza u sistemu prenosa koji je izražen u neurbanim krajevima. Nažalost, pojedini gradovi imaju ovaj problem i oni su prioritet u rešavanju. Drugi problem jeste nedostatak ADSL2+ opreme na konkretnoj lokaciji. Preko 90% ADSL korisnika u Srbiji je na ADSL2+ opremi. U većini slučajeva na istoj lokaciji gde su obični ADSL i ADSL2 korisnici, postoje uređaji koji su ADSL2+, pa korisnike prebacuju na odgovarajuću opremu kada podnesu zahtev za IPTV.

Pa inace nisam u urbanoj sredini, ali mislim da ispunjavam prva 3 uslova, posto su kod nas menjali skroz sve, kada smo dobili adsl (od nove centrale do kopanja i postavljanja novih kablova). Pretpostavljam da onda upravo ono pod 4. znaci da nemam uslove, da adsl koncentrator nema zadovoljavajuci kapacitet ka servisnoj mrezi. :(

Gde se nalazis? Evo dve poruke clana mischo sa ES-a, koji inace radi u telekomu, i zapravo ima neko znanje za razliku od vecine koja radi tamo.

Mislim da se vise radi o lenjosti nego o tehnickim nedostacima mreze. Evo moje statistike za kvalitet veze a nemam tehnickih mogucnosti za iptv:

293ygox.jpg

Mislim da se vise radi o lenjosti nego o tehnickim nedostacima mreze. Evo moje statistike za kvalitet veze a nemam tehnickih mogucnosti za iptv:

293ygox.jpg

Ja imam istu takvu, al ***. Kazu. "Vase mesto nema tehnicke mogucnosti za iptv niti je u planu da se uvede ove godine" Bar su iskreni :whip:

U ***, ovo je bruka.

Meni je 7/9 SNR na 16mbit-a i 9/13 IPTV.

Hocemo mi dobijati taj ESPN America (ili kako vec ali nije ovaj classic) ?

Koliko vidim ima ga na kablovskoj i non stop je fudbal.
Sto koledz sto nfl.

Cisto sumnjam, obzirom da distributer, zasad, salje signal samo SBB-u i IKOM-u.
Imas ArenaSport za NFL, nije kao ESPN America ali daj sta das... :)

Nazad
Vrh Dno